ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000 ש"ח, עדיף פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תיכנות, Docker vm, עיצוב בתוכנות adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, אבל זה בתקציב נפרד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט זה חשוב אבל לא הכרח 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, של המעבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני אשמח לעזרתכם בבחירתו. מטרות המחשב? הכל, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים, שיוכל להריץ על ההגדרות הגבוהות ביותר שניתן במסגרת התקציב), צפיה בסרטים וסדרות ב-hd, עריכת סרטים ותמונות(לא שימוש עיקרי, אבל שיוכל לעשות זאת כשאצטרך) . * גודל המסך עדיפות ל-15, אפשר גם 17 אבל זה הופך להיות פחות נייד ונוח. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה, נראה לי מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * משקל רצוי? שלא יהיה משקולת של חמש קילו.. משהו סטנדרטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יודע מה זה ארוך, אם הוא מצליח להחזיק 3 שעות של שימוש זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi, כל השאר ככל שיותר יותר טוב. * Bluetooth? לא קריטי…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000-4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בית ,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עובד 12 שעות ביממה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 15.6 רזולוציה 3840×2160 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),משחקים (קלים ), צפיה בסרטים,. * גודל המסך?14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)3 שעות וחצי * Bluetooth:לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,שילוב SSD,או HDD מהירות 7200 ) * כונן אוטי:לא קריטי כן או לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?DELL,ASUS לא חובה *מעבד i5 וזיכרון בין 4-8 G שיהיה עם 3 שנות אחריות ורצוי שיהיה דגם כמה שיותר אמין ומולץ לפי ביקורות באתרים מקצועיים בחול
-
- 9 תגובות
- 785 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500 שקל עם אפשרות לחריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג + אפשרות לתכנות בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין שום צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח למחשב שלא יעשה יותר מידי רעש במידה ואשחק בלילה, אך אפשר להתפשר פה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורך בסביבות 45-50ס״מ גובה 40-46ס״מ רוחב עד 23ס״מ, …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, מוזיקה, לימודים (אופיס) וגיימינג קל (סקיירים, דיאבלו). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - הרבה אופיס, מוזיקה (אייטונס בלבד), אינטרנט ותוכנות של שוק ההון (אין לי מושג את הדרישות, אני לפני תחילת לימודים). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - סקיירים, דיאבלו וכו'.. דברים קלים יחסית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום, שוקל לבצע רענון למחשב קיים שמתלוננים בו על איטיות וכבדות. השימוש הוא אופיס ואינטרנט. הרעיון כפי שראיתי פה זה להחליף/להוסיף SSD של 120GB ותוספת זיכרון והתקנה טריה (כנראה 8.1) כמובן שהרעיון להוציא כמה שפחות כסף על השדרוג. האם כדאי לבצע את זה במקום להוציא עכשיו 2500 על מחשב עדכני ואם כן מה מומלץ לדעתכם? אז זה המחשב הקיים Dell Inspiron 1564 P08F: הכל מתוך CPU-Z Processor 1 ID = 0 Number of cores 1 (max 8) Number of threads 2 (max 16) Name Intel Core i3 330M Codename Arrandale Specification Intel® Core i3 CPU M 330 @ 2.13GHz Package (platform ID) Socket 989 rPGA (0x4) Northbridge Intel Havendale/Clarkda…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, מצורף המחשב כרגע. ואני מעוניין לשדרג אותו. החלקים יקנו בהולנד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2.5K euro 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רינדורים בעיקר. וBG3 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מאחר ומדובר בשדרוג, חלקים קיימים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב יותר מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. …
-
-
- 36 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך לבנות מפרט אקסקלוסיבית לגיימינג שמבוסס על הרכיבים הקיימים הבאים בתקציב של גג 4000 ש"ח : מארז ( ANTEC P183 המהולל, אני לא יכול להמחיש כמה הוא מצויין) ספק כוח (בערך ENERMAX 650 איכותי) כרטיס מסך ( R9 270X , ישודרג כשיגיע PASCAL, בינתיים הוא מספיק) כרטיס קול של ASUS XONAR STX (ולכן חשוב שהלוח אם החדש יספק לי PCIe כמה שרחוק מהסוקט של הכרטיס מסך) וכל שאר הרכיבים ההיקפיים שכוללים עכבר מקלדת וחמוצים. DELL U2412M על 1200P. מלבד ארבעת הרכיבים הנ"ל אני צריך להחליף הכל, ולכן אני צריך מעבד (וקירור) , זיכרון (כי אני מעדיף SKYLAKE), לוח אם, אמצעי אחסון (SSD 600 GB בערך יספיק) לא חייב SSD עצום, מספיק 500 בערך…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום למומחים, אני צריכה מחשב המיועד לעריכת וידאו בעיקר בתוכנת פינקל/פרמייר, ולשרטוטים אדריכליים בתוכנות אוטוקאד 2013/רויט 2013. הוצע לי מפרט שאני לא בטוחה שיתאים, אשמח לחוות דעתכם בבקשה. להלן המפרט: Enermax Ostrog Usb3 Front Panel Enermax Psu 550W Enermax ets-t40-tb fan crucial m4 256gb SSD SATA 6gb W.D 1TB SATA 6GB 2x8GB(16GB) Kingston HyperX DDR3 1600 intel core i7 3770 מעבד Gigabyte GA-Z77-D3H Gigabyte GTX650 1GB DDR5 dvdrw אשמח לשמוע ממכם מהו המחיר הריאלי ביותר עבור ההצעה, תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
תתעלמו מזה שצורף שם ספק כוח כי הספק בא עם האריזה המחשב לגיימינג לא משחקים כאלה חזקים אבל כן אני רוצה ביצועים טובים משחקים למשל fortnite deceit cs go
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאדם המתקשה בידיו שהמחשב הוא עיקר עיסוקו. 1. מה התקציב המקסימאלי? = 2.2K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא מאמין שאפשר, אך חסכון יתקבל בברכה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15% בלית ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 85% גלישה (כולל youtube), 5% אופיס, 10% סריקת תמונות אישיות ישנות, סידור ושיפור כתחביב, כנ"ל לתמונות חדשות ברזולוציה עד M20. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, יומיומי 6-8 שעות לפחות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא י…
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה רב תכליתי- ישמש לתכנות כבד- יש צורך ב VM שירוצו עליו+ תוכנות שיעשו הרבה חישובים מתמטיים וכדומה, ישמש למשחקים-CS GO ואני רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים שיצאו בעוד שלוש-ארבע שנים בלי בעיה, (שיצליח להחזיק הרבה תוכנות פתוחות במקביל-לדוגמא-30 tabים בכרום +VM + visual studio ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב אבקש את עזרת המומחית בבחירה נכונה ומפרט התקציב שלי הוא עד 6 אלף אני רוצה לקנות מחשב חזק וטוב בנוסף גם שישרת אותי במקצוע התחלתי ללמוד סייבר (מערכות הגנה ) וכמובן תכנות בבקשה ממכם תמליצו לי על מחשב חזק וטוב תודה מראש יום טוב
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מפרט מחשב וההיתי רוצה לדעת מה אפשר לשפר וליעל במפרט הנ"ל הינו פירוט המפרט מארז . פוסידון ספק כוח אנרמקס 500W מעבד אינטל Q6600 מאורר למעבד פריזר 7 לוח אם GA-X38-DS5 זכרון 1G DDR2 של קורוסייר כרטיס מסך PCI EX 8800GTS של חברת אלבטרון קורא כרטיסים דיסק קשיח .2 -320GB 16MB WD SATA צורב DVD X18 אסוס SATA מקלדת ועכבר מייקרוספט מסך 22" LCD אסוס 221C 2MS הודה מאוד לעזרתכם ... תודה המשך ערב נעים וטוב ;D
-
- 6 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אהלן, מצאתי מפרט מסויים דרך האינטרנט - EXTREMEPC (אגב, האם מישהו מכיר ויכול לתת תגובה לגבי חנות זו, אשמח). מכירה קבוצתית. - מעבד: Q6600 Intel Core2Quad - לוח אם: GIGABYTE Chipset Intel P43/FSB1600Mhz - כרטיס קול משולב: VIA VT1708B 8-Channel HD Audio - כרטיס רשת: משולב 10/100/1000 - זיכרון:DDR II 3072MB 667Mhz - דיסק קשיח: 500GB 7200RPM SATA II WD/HITACHI/SAMSUNG/SEAGATE - כונן: צורב DVD±RW X20 NEC/LG/LITE-ON/BENQ - כרטיס מסך: Geforce 9500GT 512MB DDR2 DL-DVI HDTV - סוג מארז: ATX - סטנדרטי + ספק כח 400W - כניסות USB קדמיות: 2 - כניסות USB אחוריות: 4 יש לי מסך מחשב 22" T220P. השימוש במחשב הוא למטרות כלליות - גלישה, מסמכים, סרטים וכמה משחקים. המפרט הזה , יוצא ב-2400 ש"ח. האם…
-
- 3 תגובות
- 514 צפיות
-
-
שלום לכם! יש ברשותי מחשב (צירפתי מפרט), הצרכים: עבודה עם אופיס, פוטושופ, משחקים (סימולטורים), עריכת וידאו (תחביב העברת קלטות וידאו לדיסק) השאלות: (ללא מסך) 1. האם יש אפשרות לשדרג - תקציב 2000 ש"ח 2. את מה לשדרג - מבקש הצעה 3. לקנות חדש תקציב 4000 ש"ח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, מחפש המלצה לקניית מחשב עבור אדריכל. מטעמי אסטתיקה ונוחות פונקציונלית, הייתי שמח למחשב all in one, אבל הבנתי שכנראה עוד אין חיה כזו שגם מצליחה לתת ביצועים טובים וכנראה שיש בעיה גם עם מערכת הקירור בגלל השטח המצומצם בתוך במסך. בכל מקרה, אשמח למארז כמה שיותר יעיל/צר אבל שעדיין נותן מספיק מקום למערכות הקירור הנדרשות. אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? כמובן שכמה שפחות. עדיף עד 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, אשמח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בתוכנות cad (אוטוקאד/רוויט) הדמיות תלת מימד, רינדור בס…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
שלום, מעוניין לרכוש מחשב נייח שיריץ בצורה טובה את ה flight simulator באיכות תמונה טובה ופריימים גבוהים. התקציב לבניה לא כולל את הציוד הנלווה מחשב נטו. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, הייתי מעוניין לקבל המלצות לגבי חומרה למחשב חדש לצורכי גרפיקה. השימוש העיקרי הוא לתוכנות אנימציה כמו מאיה, זי בראש, מדבוקס, אפטר, פוטושופ, סימולציות וכדומה.. intel core i7 3770k 3.5ghz corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz השאלה העיקרית היא מה מומלץ יותר בין gtx670 לבין ה quadro בשימוש בתוכנות תלת ורנדר (פחות לגיימינג) בנוסף, איזה לוח אם, ספק וקירור מערכת כזו דורשת. התקציב הוא בסביבות ה6 לא כולל מסך.... תודה לכם!
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב חדש בתקציב של 5000 ש"ח (חריגות אפשריות). המחשב מיועד לעבודות פיתוח, עיבודים מתמטיים והרצת מכונות וירטואליות לשימוש יומיומי ועל כן הדגש הוא על ביצועים וריבוי משימות. חייב זיכרון 8GB. אין צורך בציוד הקפי או כרטיס גרפי (בעתיד אוסיף כרטיס NVIDIA חזק לניצול CUDA Cores). אני מתכנן לבצע OC קל/בינוני בשלב ראשון לשיפור ביצועים. אם אפשר לשלב כונן SSD במפרט זה יהיה נהדר. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב! ברצוני שתי מחשבים חדשים (שניהם ללא מסך). מחשב ראשון התקציב של אחד כ 3000 אלף שקל (חריגה אפשרית היא כ 300 שקל) והוא מיועד לעבודה משרדית יותר: 1)שירוץ חלק גם עם כמה תוכנות במקביל ברמה של Photoshop ו Office 2007 2) שמיעת מוזיקה, סרטים, הגשת עבודות. *לגבי כרטיס מסך אני חושב ש - 8600 GT יעשה את העבודה, גם זול עכשיו וגם לא כזה ישן - תקנו אותי אם אני טועה) מחשב שני המחשב הזה יותר רציני. התקציב הוא 5,000 (החריגה האפשרית היא כ 500 - 600 שקל) והוא מיועד: 1)למשחקים(Crysis ו-Assasssin's Creed זו הרמה וכמובן שיתמוך במשחקים הקרבים לצאת) 2) התנסות בעריכה גרפית(3D Studio Max, Photoshop...) 3) סרטים, מוזיקה, והגשת עבודות גם כן. *כמו כן מאוד חשוב לי לציין שאני הולך להישאר עם המח…
-
- 5 תגובות
- 668 צפיות
-
-
חבר מעוניין במחשב נייד הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=900868 הוא קיבל כמה חוות דעת לגבי חיי הסוללה, חלק אמרו לו 3 שעות וחלק לכיוון ה-5-6 שעות. למה אפשר לצפות? תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות טאבלט לכתיבה עם עט ללימודים. בינתיים מצאתי רק שני אופציות : Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T585 Samsung Galaxy Tab S3 9.7 SM-T820 ה S3 מגיע עם S-PEN ועולה בסביבות 1900 שקל וה A 10.1 מגיע בלי העט ועולה בערך 950 שקל . אני מעוניין לדעת אם ה A 10.1 יענה על הצרכים של שימוש בעט לכתיבה, האם כדאי להשקיע ב S3 ואם כן למה? כי השימוש העיקרי הוא לכתיבה, האם 2 גיגה ראם יספיקו לזה? ואם יש הצעות יותר טובות אני אשמח לשמוע אותן(רק לא מוצרים של אפל כי הבנתי זה סיוט להעביר קבצים בין המכשירים שלהם לאלה שלא של אפל).
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לקנות כרטיס מסך Radeon RX 5500 XT OC EVO 8GB GDDR6 כאשר ברשותי לוח אם Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP. כרטיס המסך הוא PCI Express 4.0 בזמן שלוח האם שלי הוא 3.0. האם זה יעבוד??? במפרט טכני שמצאתי באמזון, מופיע בדרישות: PCI Express® 2.0 or higher version based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard in order for the card to be compatible with. האם אפשר לסמוך על זה?? לא מצאתי התייחסות בשום מקום אחר...
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-