ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,478 דיונים בפורום זה
-
היי, בחלק מהמודעות על מחשבים ניידים עם כונן משולב שכולל SSD קטן, רשום שהדיסק של הSSD הוא לCACHE ואינו נגיש. האם אני רואה אותו בווינדוס? חשבתי שאני אמור להתקין עליו את המערכת הפעלה..מה זאת אומרת "אינו נגיש"?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לאמא של חברה שלי, המחשב יהיה באופן קבוע בתיק שלה ולכן הדגש צריך להיות על ניידות, עד 1.5 KG. *תקציב? 2500 ש"ח, אם אפשר אז עדיף פחות. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות(אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למסך 13.3 * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ספק אם אפשרי , אבל בכללי מסך איכותי ככל שניתן עם זוויות צפיה סבירות לסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל שניתן ברמת התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI, ETHERNET * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500GB * כונן אופטי? לא חובה -…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב ASUS Eee PC 1005PEB - אבל הוא לא עומד במשימה של צפייה בסרטי HD על פי הרשת, יש פתרון כלשהו עם קודקים וכו', אבל לא מצאתי איך בדיוק. אשמח לעזרה. תודה!
-
- 21 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מחשב לגיימינג בינוני, משחקים כמו counter strike, GTA;COD,NFS השקט לא חשוב. מסך של 23". ממש להשתדל לא לחרוג ועדיף לחסוך כמה שאפשר. דרישות מיוחדות: מארז עם חלון. מערכת של AMD שיהיה סלוט אחד פנוי של RAM. מחשב לכ4 שנים. שאלות: ראיתי פה בפורום בזמן האחרון שני כרטיסי מסך פופולאריים. HD 6850-685 ש"ח HD 5870-1150 ש"ח[ הראשון זול משמעותית מהשני. האם כדאי בכל זאת לקחת את השני, זאת אומרת האם הוא טוב הרבה יותר שהוא שווה את ההפרש?
-
- 34 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין (נגיד 20K) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ועונה על כל הקריטריונים אז עדיף יותר זול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (2D), עבודה משרדית, עבודה שיווקית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, קורל-דרו, בניית אתרי אינטרנט, יישומי אופיס למיניהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפחות 108…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
עריכה: בפוסט 9 הוספתי מפרט סופי. אשמח לחוות דעת! שלום! זקוק לעזרתכם בבקשה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות עבודה (NETBEANS, ECLIPSE, QT CREATOR) בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעיבוד מטריצות גדולות (יהיו 3-4GB של נתונים בזכרון) בסביבת matlab, כולל כרטיס מסך לשני מסכים, תקציב הוא עד 20,000 ש"ח. תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת אילו אלטרנטיבות עומדת בפניי. מעוניין במחשב נייד קטן (לצורך נסיעות) בגודל 13.3. אין צורך בכונן אופטי ובמסך מגע! מסך מט. (חובה) HDMI (חובה) מערכת הפעלה כלשהי. (חובה) זיכרון בנפח 8 או 6. (חובה) משקל- עדיפות למשקל קל כמובן אך שלא יהיה ממש כבד (שלא יעלה על 2 קילו עם שאיפה לפחות) מטרות המחשב: אינטרנט,אופיס,סרטים וכנראה שגם פוטושופ. סוללה- אין לי דרישה מיוחדת,שיהיה משהו סביר. תקציב 3K.
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, האמת שאני לא גולש קבוע פה, אני גולש בXTREME SYSTEMS ובTECH-FORUMS בעיקר [התרגלתי אחרי איזה שנה+ ] אבל אמרתי לעצמי, אני אקפוץ לHWZONE להראות להם את המחשב החדש שקניתי היום, סתם לשמוע מה הם אומרים . אז הנה המפרט, ואחריו גם כמה תמונות מקווה שתאהבו, מחר גם בנצ'ים ואוברקלוקים [מקווה להגיע ל3.5~4ג'יגה הרץ] Intel Core 2 Dou E6400 Gigabyte GA-965P-DS4 Corsair TWIN2X2048-6400C4 דגם שאין בארץ, זה קאס 4-4-4-12 על 2.1 וואט, אבל אני יעשה וולט מוד לVDIMM ל2.6 כדי להגיע איתם ל1300 מגה הרץ על 5-5-5-12 . X1900XT של SAPPHIRE, אני יעשה לו BIOS FLASH לXTX מחר, אחרי שאני אסדר איזה מוד קטן של מאוורר 80מ"מ שיש לי בארון... שלא יתחמם יותר מידי הPCB שלו. ToPower 550P5 Low Noise Power…
-
- 51 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, רוצה NAS. שוקל בין 3 אפשרויות שונות: 1. לקנות NAS. 2. לקחת מחשב ישן (בחינם) ולהפוך ל NAS. 3. לקנות מחשב חדש (זול ככל האפשר) ולהפוך ל NAS. אני מברר פה בקשר לאופציה השלישית בעצם. כמה צריך לעלות מחשב, הזול ביותר האפשרי? אני כמובן לא מכליל את עלות הדיסקים. אותם אני ארכוש בנפרד.
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, לסוכנות ביטוח דרוש מחשב + מסך. השימושים הם תוכנות ביטוח בעיקר, מיילים, הדפסות וכדומה. התוכנות לא כבדות ולא דורשות משאבים כבדים. איזה מפרט מומלץ? SSD נחוץ פה? עדיף מעבד I3 שיחזיק מעמד כמה שנים.. אשמח להמלצה מהיכן לקנות. תודה מראש, אורי.
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! לפני כשנתיים התלבטתי בקניית נייד, ובעקבות המלצות מחברי הפורום, קניתי מחשב שהייתי מאוד מרוצה ממנו. היום בבוקר פרצו לדירה שלנו ובין השאר, גנבו את הנייד שלי ואת הנייד של אשתי. לכן אני פונה אליכם שוב בבקשת עזרה במציאת מחשבים חדשים. מכיוון ששנינו סטודנטים שעובדים, ואני ספציפית בלחץ של עבודות ותקוע עכשיו בלי מחשב, לא היה לי זמן לבדוק לעומק פרטים ולכן מצטער מראש עם המידע פה חסר. מחשב 1: מחשב שישמש את אשתי. בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט, מיילים ואופיס). היא לוקחת אותו איתה לעבודה וללימודים, אז חשוב שהוא יהיה קל מצד אחד, אבל לא קטן מדי מצד שני (לא פחות ממסך 10). אין העדפות מיוחדות בשאר הדברים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ולא מחשב שיתחיל להיתקע עוד חצי שנה-שנה (אני בד…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? Price Units Total P-4 2,6 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading) 1080 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total IC7(875PE),DDR128b,H-Threding 700 1 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256MB Kingston 290 2 580 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) Price Units Total RADEON 9600Pro TV,DVI 128MB 970 1 970 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 480 1 480 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac 1.44 50 1 50 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total Toshiba X16 200 1 200 מארזים? Price Units Total ATX MIDI 400W usb,p.stab. 180 1 180 Total price + system assemly 4430 ¤ אני צריך את נמחשב בעי…
-
- 32 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקחת את חבילת הגלישה של אורנג'- 179 ש"ח לחודש, ואני מקבל מחשב Asus K50IE T4400 אני צריך מחשב נייד לעיצוב (פוטושופ, פלאש וכ'ו), ושאולי יוכל להפעיל גם משחקים- לא כל כך כבדים (Wow- על Mid-low לא יותר מידי) רציתי לדעת אם המחשב הזה עומד בדרישות, ומה אתם חושבים על הדיל של אורנג' בכללי? ואיך האינטרנט שלהם? http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/Computers/pages/Asus/Asus_K50IE/ תודה לעוזרים (אם יש איזושהי חבילה שאתם חושבים שיותר משתלמת אני אשמח לשמוע)
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב בעיקר למשחקים.. עדיף שיהיה amd אני צריך: מעבד (amd 64) לוח אם (pci express socket 939) זכרון 512 בקרוב אני אוסיך עןד אחד של 512 כראטיס מסך טוב pci expres ומארז אני רוצה שנעבד יעלה בסיביות 1000-1300 ולוח אם זול יותר בסביבות 700 וכרטיס מסך בסביביות 1000-1300 מארז בסביבות 300-350 וזיגרון בסביביות 500+ לא יותר יקר!..4000 הבעיה היא שלא ניראה לי שאפשר לבנות מחשב כזה לפי תקציב שהבאתי.. אז אולי אפשר לוותר על משהוא AGP,socket 754) pci express or socjet 934 בקיצור הבחירה שלחם.. תתיחסו גם ליכולות האוברקלוק ו תציינו גם באיזה חנות כדי לקנות(עדיף שתיהיה באזור המרכז) אני חושב שאקנה ב לוגיקפס logicpc (נא לא לבנות ב פנדה ksp.co.il )
-
- 45 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?8500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף כמובן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים,עריכה גרפית וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PHOTOSHOP וCOREL PAINTER ILLUSTRATOR ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכי כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1600 "30 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צו…
-
- 30 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, נכנסתי למנהל התקנים וראיתי שיש בעיה ב vinyl ac'97- אם אני זוכר נכון איך קוראים לזה... מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה? אגב, הסרתי ממנהל ההתקנים את זה כי רציתי להתקין מחדש, חיפשתי דרייברים אך ללא הצלחה
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעדיף לקנות מ-KSP.. גם המיקום וגם השירות שאני מאוד מרוצה מהם. אני צריך מחשב עד מחיר של 3800-4100 ככה.. בלי מסך ובלי ציוד הקיפי. אני משתמש במחשב בעיקר לפיתוח WEB ותוכנות (קימפול ו-VS2010). כמו כן, אני רוצה להריץ משחקים ברמה גבוהה.. אני מוכן להשקיע כסף, העיקר שאני יקבל מוצר איכותי ולא להתפשר על חלקים שבעתיד הקרוב אני "יתבאס" שלא השקעתי עוד כמה שקלים בשבילהם. האם אני צריך I7? כמה RAM אני צריך? איזה כרטיס מסך? אני כמובן מחפש מארז מאוורר.. שלא יתחמם לי המחשב בקלות. איזה עוד פרטים צריכים ממני בשביל לתת לי מפרט מדוייק ואיכותי? תגידו ואני ירשום. תודה רבה !
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
ASUS A7N8X אן פורס 2 AMD ATHLON XP 2000+ CASE+WIBDOW+LAMP 256DDR266-2*128 5 EXTRA CASE FANS G-FORCE 3 Ti200 128MB DDR DVD ROM HITACHI CD ROM TOSHIBA 52 SUPER WOOFER 2800W\ OPTI MOUSE USB MULTIMEDIA KEYBOARD tt volcano 9 hard cano 2 hd megira מחשב טוב? יריץ הכל? המלצות טענות בקשות לגבי המפרט לכאן..
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום! קצת היסטוריה גיזרתית - בעבר הייתי סטודנט והיה לי מקבוק פרו (שאני מוכר) ששימש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב גיימינג. מצבי השתנה. כעת אני מחלק את זמני בין 2 מחשבים - מחשב netbook שממנו אני כותב עכשיו ומחשב נייח לגיימינג (בלבד) שיבוא עלינו לטובה. למרות השינוי במצבי, אני עדיין מחפש מחשב בקייס קטן ונייד שאוכל לקחת מאתר לאתר. ופה האתגר הבנתי שיש סוג של קלאסס מארזים למסיבות רשת שנועד להיות נייד, חזק, מאוורר, בילט אין עם ספק טוב ועם מספיק מקום לכרטיס מסך טוב. אחד מהם הוא ה- GTR Tech GT3, אחר הוא Armor כלשהו של Thermalrake... אני בטוח שיש עוד שאני לא מכיר. הבעיה היא שאני גם לא ממש מכיר מקומות שמוכרים אותם בארץ. לגבי ציוד נלווה - אני אצליח להתארגן עליו כבר לבד המסך א…
-
- 42 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, תודה רבה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטת ועריכת אודיו (קיובייס ושות') ושימוש בסיסי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צריך לעבוד בקיובייס וVSTים כבדים כמו שצריך. לא משחק יותר מדיי משחקים, פיפ"א מדיי פעם.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף גבוהות כמה שהתקציב מאפשר, אבל שוב לא מיועד להריץ משחקים מטורפים או מ…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
הסר כמות. מוצרים סה"כ Gigabyte GA-7VAX KT 400 Samsung DDR 256MB 2700/333mhz WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version Leadtek Winfast GF 4 4200 64MB Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Thermaltake Volcano 7 PLUS NEW Thermaltake CRYSTAL ORB for VGA הרכבת מחשב במעבדה ARCTIC SILVER 3 AMD ATHLON XP 2400 + FAN סה"כ 4,756 ש"ח מה אתם חושבים על המפרט הזה? שווה קנייה? ובאותה הזדמנות רציתי לשאול אותכם אם מישהו מבין, איזה מארז כדי לקנות?
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני קונה מחשב שבנוסף לשימושים יומיומיים של גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וכו', אני אשתמש בו לרטרו גיימינג היות ויש לי משחקי מחשב ממש ישנים מהעשור הקודם. הנה המפרט שהציעו לי: Intel core i3-4160 haswell dual-core 3.6 GHz LGA 1150 54W desktop processor Intel HD graphics 4400 ARCTIC Alpine 11 GT rev.2 CPU cooler for Intel GIGBYTE GA-H81M-HD3 LGA 1150 Intel H81 HDMI SATA 6g/s USB 3.0 micro ATX Intel motherboard TOSHIBA DT01ACA050 500GB 7200 RPM 32MB cache SATA 6.0gb/s 3.5 internal hard drive - bare drive SAMSUNG DVD burner 24X DVD+R 8X DVD+RW 8X DVD-R DL 24X DVD-R 6X DVD-RW 16X DVD-ROM 48X CD-R 24X CD-RW 48X CD-ROM SATA model SH-224DB/BSBS -OEM Gigabyte GV-N730D3-2GI GT 73…
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
עכשיו אני עדיין לא בטוח לגבי הI5 נראה לי שאני יחליף לI3 אבל בכל מקרה רציתי לדעת אם כל הרכיבים מתאימים לדוגמא אם הספק מתאים למארז אם המאווררים מתאימים לגובה של המארז וכאלה דברים אשמח לעזרתכם תודה מראש [table][tr][td]מעבדי אינטלCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray21188[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאווררים וגופי קירורמאוררים למעבדים Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler19931[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטלASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI21475[/td][/tr][/table][table][tr][td]זכרונותDDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston21091[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסקים קש…
-
- 36 תגובות
- 3.4k צפיות
-