ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,334 דיונים בפורום זה
-
שלום אשמח לחוות דעת על המפרט האם לשנות בו משהו ? מיועד לאולפ ןהקלטות ביתי. כרטיס קול יש לי חיצוני. עיקרי השימוש קיובייס מעבדים AMD Ryzen 7 3700X AM4 Box 1 קירור למעבדים be quiet! CPU Cooling Shadow Rock 2 1 לוחות אם Asus TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) 1 זכרונות RAM Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 2 מארזים ANTEC P110 Silent Case 1 ספקי…
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות מחשב נייד גימינג. שיכול לשרוד BFV ו ACO ודומיהם..וגם להשאיר ''ספייס'' למשחקים בזמן הקרוב (לא כל שנה קונים מחשב 😄) אני מתכוון לקנות בחו''ל והתקציב עד 4 אלף שח. אני מתלבט בין 2 דגמים: https://cukusa.com/msi-gf65-thin-9se-013-gaming-laptop.html https://cukusa.com/msi-gf65-thin-9sd-004-i7-9750h-gtx-1660-15-6-gaming-laptop.html אשמח לדעת האם באמת שווה לי להשקיע עוד 200$ בשביל RTX 2060 או שדי ב GTX 1660TI(האם זזה באמת הבדל גדול) ועוד האם זה יתן לי תוצאה יותר טובה מאשר המפרט הזה:(נייח) I7 8700 Z370P D3 16GB, 2,400MHZ NVIDIA GTX 1060 6GB PSU 550W 80 BRONZE ועוד שאלה האם…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5,000₪ אם הכרחי, אבל בפועל מכוון ל3,500₪-4,000₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יצירת מוזיקה (cubase), ללא צורך בגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל אם המאווררי סטוק שקטים יחסית אז מספיק טוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צור…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב בסיסי עבור הוריי ועוד אחד לדוד שלי. חשבתי שלאור מבצע השילוח החינמי באמזון שיהיה נחמד אם מומחי הפורום יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב הכי טוב שניתן כשכל רכיב בו לא עובר את ה-75 דולר וניתן למצוא אותו במצב חדש *בלבד* באמזון (בלי מעבדי XEON משומשים/מחודשים וכולי) כולל שילוח חינמי לישראל. למרות שמעניין לנסות גם עם מוצרים משומשים, חשבי שלאור המבצע הזה ניתן להעלות באופן זמני המלצה על מפרט לרשימת המפרטים המומלצים (אין לי שום קשר לאמזון, למען הסר ספק). אני מתאר לעצמי שסדר התכנון הנכון הוא לבחור במעבד ומשם ללוח האם, זכרונות וכולי? בינתיים ממה שיצא לי לראות המחירים באמזון הם 50-75 אחוז ממה שאפשר למצוא בארץ. אשמח…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב לכולם בכוונתי לקנות מחשב בכעוד שבועיים מאילת אני מחפש מחשב גיימינג ועריכה (HD ו 4K קצת) תוכנת DAVINCI ו adobe premiere בצורה שאפשר יהיה לעבוד באמת בתוכנות האלה בלי תקיעות בסירטונים יש SSD ו HDD אז אין צורך,גם לא בווינדוס ולא בציוד
-
- 25 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: call of duty, cyberpunk, bloodlines 2 וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מסך הכי חשוב. רצוי 144HZ אבל לא חייב, מעדיף יותר צבעים ממהירות תגובה. מקלדת עכבר ורמקולים אפשר להתפשר באיכות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לג…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום 🙂 אשמח לייעוץ עבור רכישת מחשב נייד שישמש לעבודה שוטפת עם תוכנות גרפיות,לרבות פוטושופ, לייט רום, אילוסטיירייטור ואין דיזיין. המחשב ישמש אותי לעריכת תמונות באיכות גבוהה (קבצים גדולים יחסית) ולעיצוב גרפי דרישות בסיס- 100% SRGB גודל 14"-15" 1TB SSD עדיפות ל-4K כרטיס מסך ומאיץ גרפי מתאימים עדיפות למשקל נמוך יחסית האופציות שהתמקדתי בהן- LENOVO YOGA. LENOVO LEGION, DELL XPS 15, ASUS ZEN BOOK כמובן שאשמח להכוונה לכל יצרן\דגם אחר. התקציב הראשוני שלי עמד על 5000-6000 ש"ח, ככל שאני קוראת יותר נראה שמה שאני מכוונת אליו עולה יותר (מתכנת להגיע לאילת לרכישה) מה המלצתכם למחשב אופטימלי לעבודה שציינתי? מה הם הפרמטרים שהם MUST…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 ש"ח, ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים(בעיקר עם אופיס), שימוש רגיל באינטרנט וצפיה ובסדרות וסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא ירעיש יותר מידי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, גודל מסך עד 14' כדי שלא יהיה כבד מידי. 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מחפש המלצה למחשב לאולפן ביתי. ישמש לתוכנת קיובייס 10 עם המון סקינים. תקציב עד 6000 עם חריגה של 500עם אכן זה הכרחי. כרטיס קול אני לא צריך יש לי חיצוני. הציעו לי את המפרט הנל: קיבלתי הצעה למחשב הנל ב6100 שח מעבד: Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור אוויר למעבד: Noctua NH-D15 לוח אם: ASUS TUF Z390-PLUS GAMING WIFI + BT5.0 / MSI MAG Z390 TOMAHAWK או אסוס או MSI זכרון: - Corsair Vengeance LPX 32G (2x16G) DDR4 3200Mhz CL15 דיסק קשיח: XPG 1T SX8200 PRO M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s דיסק קשיח:- Intel 660P NVMe 2TB M.2 2280 SS Wrire/Read 1800MB/s דיסק קשיח: Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM …
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
מסמכים, עבודות גלישה, סרטים. אין צורך בכוח עיבוד גרפי, חשבו שיהיה SSD 512 GB NVMe ללא מערכת הפעלה 3 שנים אחריות של DELL או IBM 16GB זיכרון מעבד i5 15 אינטש ומעלה תקציב מינימלי ביותר אפשרי3000-5000 היה לי פעם את הDELL VOSTRO אם וואי פיי עלוב שלא קלט טוב (אפילו שהיו המלצות חמות מאוד), בזמן שכל LENOVO עלוב קליטה מדהימה אני לא רוצה לחזור על הטעות הזו שוב
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מצאתי מחשב ישן עם מעבד I5 750 ולוח של אינטל P55 , שידרגתי אותו שמתי לו ספק כח HEC הוספתי לו זיכרון 10 גיגה 2GBX3 + 4GBX1 כרטיס מסך HD5770 * זיכרון DDR3 המעבד שווה משהו היום ? אני יודע שהוא מקביל ל I3 3220 1155 והכרטיס מסך מקביל ל NVIDIA 450GTS GTS450 VS HD5770 https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GeForce-GTS-450-vs-AMD-HD-5770/m7762vsm7752 I5 750 1156 VS I3 3220 1155 https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-750-vs-Intel-Core-i3-3220/2773vsm272 I5 750 1156 VS G5400 1151 https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-750-vs-Intel-Pentium-Gold-G5400/2773vsm484278 ה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אנחנו זקוקים למחשב נייח חדש לעבודה בייתית ונשמח לעזרתכם. מדובר במחשב שעיקרו עבודה בייתית "רגילה", הכוונה בעיקר תוכנות אופיס, אינטרנט, יוטיוב וכו'... מצד שני, מדובר בעבודה קצת יותר עמוסה מהרגיל, הכוונה לעבודה על מס' קבצי וורד ואקסל פתוחים במקביל ולעיתים גם פאואר פוינט ובנוסף דפדפן הכרום פתוח עם מס' טאבים פתוחים במקביל. מעבר לזה, אנחנו מזרימים מדיה לטלויזיה חכמה דרך כבל רשת (הכוונה שהסרטים או הסדרות יושבים על המחשב אבל הצפיה נעשית דרך הטלויזיה) - לעיתים עם יש סרט שהוא ב4K אז הוא יכול לשקול לא מעט... בקיצור, המחשב צריך להיות חזק מספיק לכל העבודות האלה... כמובן שנשמח אם כל הרצונות שלנו נכנסים לתקציב, אבל אם…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לאחר כמה שנים טובות ללא שדרוג החלטתי לשדרג את חווית השימוש (בעיקר Gaming וקצת סרטים) הכיוון הוא להגיע ליכולת לצפות בסרטים 4K ולגבי גיימינג, כמה שאוכל להגיע רחוק בתקציב הקיים. 4000(+-1000) מחשב + 2000 מסך עדיפות לאמזון (בגלל המחיר) מבחינתי לא לקנות את הכל באותה קנייה אלא לחלק את השלבים על מנת לאפשר את התקציב. להתחיל בקניית מסך ואז אחכ לעבור למחשב ללא כ. מסך חדש ואם יהיה צורך אז אקנה גם כרטיס חדש. לגבי המסך: מתלבט בין 32 אינץ 4k לבין ultrawide 3440x1440 - מה עדיף מבחינת החוויה? (סרטים ומשחקים) חשבתי לקנות באמזון / newegg כי הפערים לארץ יחסית גדולים. אם אני מפספס משהו/ לא בכיוון מבחינת תקציב וכו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי לקנות מחשב נייד ללימודים וביגלל שזה תואר שקוראים בו הרבה(משפטים) חשבתי להביא לפטופ עם מסך מגע אבל המון אנשים אמרו לי שזה לא שווה את זה ואני לא באמת ישתמש עכשיו בהתחלה רציתיי להביא איזה דגם של dell: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31273 אבל עכשיו אני מתלבט כי אמרו לי שמיותר ועדיף פשוט להביא משהו יותר טוב ובכללי אמרו לי שדל הם לא מה שהם היו פעם ועדיף לי כבר להביא hp/lenovo/asus השאלה מה אתם חושבים או ממליצים לי לקנות התקציב שלי הוא עד 3500 מעדיף באיזור ה3K מה אתם אומרים? חשוב לי שיהיה 512GB או יותר
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים קודם כל סליחה על האורך רציתי להיות כמה שיותר מובן. אז.. אני מחפש מחשב נייד בעיקר למשחקים לא כבדים. התקציב הוא עד 3000 כולל ציוד הקפי - מקלדת ועכבר חוטיים שימנעו דילאי במשחקים. אני לא ממהר לקנות אין לי בעיה לחכות שבוע שבועיים אפילו חודש אם הסקר שוק וההשוואה שאני אעשה תיהיה מקיפה ואיכותית. ההחלטה על נייד היא כי לפעמים אני צריך לעבוד מהבית/מחוץ לבית והוא ישמש אותי גם לזה. לא משנה לי חיי סוללה מצידי שיהיה מחובר לחשמל תמיד אבל שיהיה נייד. גודל מסך בין 15-17 נראה לי סביר. לא חשוב הכובד, כמו שאמרתי שיהיה נייד. לא חשוב אם יהיה טיפה רועש אבל שלא יתחמם בקלות, אם יש לכם מוצר איכותי לקירור שאתם ממליצים עליו אשמח לשמוע. חשו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2,500 ש"ח, עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הקלטת פודקאסטים (שימוש בתוכנות עריכה כמו סוני וגאס וחיבור מיקסר חיצוני). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בעדיפות למחשב קל, שיהיה קל לניידו ממקום למקום 7. …
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רוצה להיכנס לעולם של עריכה ווידאו, אולי גם פוטושופ וכאלו. שלא אהיה מוגבל בדברים האלו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש. שלא יהיה רועש מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרטוט תכניות בתכנת אוטוקאד והדמיות תלת מיימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרש מקלדת נוחה וטובה + עכבר ארגונומי נוח לעבודת שרטוט של שעות רצופות + מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) --- 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 במידת הצורך ניתן לחרוג כי הכוונה היא גם ככה לקנות בחו"ל או באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עבודה משרדית, Photoshop, vegas, premiere, צפייה בנטפליקס, תוכנות עריכה שונות ותוכנות לסטודנט (MS) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב (למידה בכיתה ועבודה במשרד) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי, דבר ראשון אני מקווה שאני כותב בשרשור הנכון! אני חושב על מכירת המחשב הנייד שלי הבעיה היא שאני לא ממש סגור על המחיר והאם בכלל מישהו יהיה מעוניין. מדובר על: Dell Xps 15 9560 (נקנה לפני קצת יותר משנה ושמור מאוד!) 4K (3840X2160) Touch Screen Geforce GTX 1050 Intel Core i7-7700HQ 32 GB Ram ו-1 טרה בייט SSD. מחשב מאוד מאוד חזק ויחסית חדש. אני חושב למכור אותו באזור ה-7,500 - 8,000 שקל (כמעט 40% מתחת המחיר שאותו קניתי) מה אתם אומרים יש סיכוי?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב שקניתי לפני מספר שנים. מצ"ב המפרט שלו. זה מחשב נייח שעיקר השימוש שלו הוא תלת מימד - בניה ורינדור בתוכנות סטודיו מקס וסולידוורקס. כמו כן משמש לתוכנות גרפיות. אני צריכה מחשב חזק ויציב. אני מתלבטת האם להשתדרג איפה שמומלץ ויהיה משמעותי או להשקיע ולקנות מחשב חדש. ההתלבטות היא בעיקרה כלכלית - תמיד אעדיף חדש :) תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי, אשמח לשמוע את דעתכם לקראת קנית נייד. התקציב הוא 3000 ש"ח ואני רוצה לנצל את המבצעים של השבוע. הצורך - בעיקר אופיס ואינטרנט - לימודים. אבל מדי פעם יש גם צורך גרפי לייט (לא ממש להפעיל תוכנות גרפיות כבדות - אבל שהתצוגה חשובה) כמובן שרוצה שישקול כמה שפחות https://www.bug.co.il/brand/asus/x407ub/i3/ https://ksp.co.il/?uin=73738 https://ksp.co.il/?uin=70991 ...ואם לא אלה - אשמח להצעות מתאימות אם יש. תודה רבה!
-
- 35 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
היי חבריה לאחר שנכשלתי עם מחשב INSPIRON DELL I7 ,כל הבעיות קיימות בו ,כרטיס מסך מתחמם,אינטרנט מתנתק,אותיות נמחקות,לסירוגין הקלדה לא נכונה ועוד והוא קיים אצלי רק שנה ,כעת במעבדה לאור זאת ,שאלה למקצוענים בכותרת מחשב נייד חובה כרטיס רשת קווי 10/100/1000 כרטיס מסך NVIDIA מעבד I5 או I7 משקל לא רלוונטי, גודל מסך 14 או 15.6 לא מיועד למשחקים כבדים איזו חברה עדיפה ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני אחרי המון המון בדיקות וחיפושים אחר המחשב הנייד המושלם בשבילי 70% עבודה (מנהל רשת ) - 30% משחק ישנם מספר קריטריונים סופר חשובים שאני חייב שיהיו במחשב, ואשמח לחוות דעת או להצעות חדשות INTEL I-7 (בעדיפות) 16GB RAM 1TERA+512SSD 15.6' *כרטיס מסך נחמד (בונוס) ראיתי מחשב שנקרא Asus Laptop X571GT-AL221 סהכ מבחינת מפרט עונה על כל הדרישות ואפילו קצת מעבר אבל... מהסתכלות באינטרנט כולו פלסטיק (יתרון במשקל אבל עמידות?) ASUS מתגאים ב 2 מאווררים לקירור חזק וטוב, רק פתח הפליטה של 2 המאווררים הוא, ישירות על המסך וחיי הבטריה, אחרי מספר דעות 3-3.5 שעות יהיה המקסימום של המחשב הזה בלי להתחבר לשקע חשמל. …
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-