ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
Western Digital Blue SN580 500GB NVMe SSD - Antec AX20 Elite Mid Tower Case Cooler Master MWE Bronze 750W PSU - Cooler Master Hyper 212 RGB CPU Cooler - Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4 3200MHz RAM - Gigabyte B760M DS3H Micro ATX LGA1700 Motherboard - Intel Core i5-13400 14-Core LGA1700 CPU - היי חברים קיבלתי הצעה לקניית המחשב הנ״ל ב3 אלף שח. אשמח לעזרה מה ניתן לשפר בתקציב, לגבי כרטיס מסך בהמשך אקנה אחד
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
טופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 4000 לא כולל כ.מ (עם כמ 6000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המטרה שלי היא גיימינג ב-1080P 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך כוננים/מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. ה…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך לא על חשבון הביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא לחרוג אפילו להוזיל מה5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: PUBG, FORTNITE, Far Cry, Tomb Raider וכל המשחקים החדשים אני לא כל כך מכיר כי המחשב שלי ממזמן לא מריץ כלום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K ו…
-
- 18 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום, אחותי מתחילה ללמוד חשבונאות בקרוב. כרגע לא ידוע לה על תוכנות מיוחדות אבל בגדול היא רוצה מחשב חזק, מהיר, זיכרון וסוללה חזקה(כאשר זיכרון הבנתי שניתן תמיד להוסיף אבל בתקציב שהקצבתי כמה שיותר) התקציב הוא עד 3100 שח היא רוצה חברת hp דווקא עשיתי לה חיפוש בכמה חנויות בארץ ובחול מאמזון כאשר חשוב לי לציין שבכל החנויות בארץ יצא לי להזמין ואני מרוצה ולכן השאלה היא על הדגם והמחיר. מסקנות: מחשבים בארץ + פחות "שווים" מהמחשב באמזון אך ההזמנה יותר פשוטה ו3 שנות אחראיות אמזון:מחשב יותר "שווה" אך מתלבטת על המאיץ גרפי כי הבנתי שnvida יותר טוב וכן לא יודעת אם בטוח להזמין משם .איך מבחינת זמן המשלוח בקורונה?איך עובד מבחינת אחראיות? איך עובד מבחינת…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כל החדשים שיצאו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך ירכש בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות עם יעמוד בתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
תקציב - נגיד שבאיזור 8K אבל יש גמישות. שימוש עיקרי - משחקים (Far Cry 6 למשל) ותכנות כרגע רץ עם מערכת בת 6-7 מבוססת i5-6600k ו -GTX 970 כרגע עם מסך 27 60HZ אבל עומד לרכוש גם מסך חדש (גיגהבייט M27q) עם קצב רענון גבוה יותר. מעוניין במפרט שמבוסס על: i5-12600K GTX 3060TI עדיפות ל-SFF או מארז קטן ככל הניתן. קירור אוויר. בלי RGB בכלל. 32GB זכרון ו-1TB NVME האם יש תמורה ממשית ל-DDR5 כרגע ?
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
לפניכם סיפור המעשה : אני עובד עם תוכנות rhino, keyshot, photoshop, illustrator. וקצת עריכת וידאו. בגדול זה מחשב למעצבים בעלות של לא יותר מ5,100 ₪ . אשמח לקבל חוות דעת על המפרט שבניתי ושינויים יתקבלו בשמחה. שאלה נוספת היא האם כדי להמתין ל2021 לכניסת הדגמים החדשים וקבלת יותר ערך לכסף או שאין טעם לחכות שלושה חודשים כי אין הבדל משמעותי. תודה מראש ואשמח לעזרה מצורף לכם המפרט : ⁃ i7 10700K 3.8 Ghz 16 MB cache s1200tray ⁃ Arctic freezer 34 eSports edition white cpu cooler ⁃ Asus PRIME B460M-A lga 1200, intel B460, DDR4, PCI-e, dvi, hdmi, dp ⁃ HyperX fury black 2x8 DDR4 3000MHz CL15 kit ⁃ ASUS ROG STRIX…
-
- 0 תגובות
- 414 צפיות
-
-
אשמח להצעות לשפר או מפרטים אחרים משחקים כגון: overwatch dark souls 3 BF1 CSGO לא כולל מסך כולל מערכת הפעלה תודה http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=96539
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, שמי רינת ואשמח לעזרתכם בייעוץ לפני קניית מחשב. אני מעוניינת ברכישת מחשב לצורכי גיימינג ותכנות סביב ה5K. התקציב גמיש מעט ומחפשת מקסימום תמורה למחיר. עוד פרטים : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כגון ARK survival evolved, Witcher 3, אססינס קריד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 27 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי מחפש מחשב לילד (בן 9) קיבלתי את ההצעה הבאה מחשב גיימינג עם ווינדוס 11 פרו כבר מותקן. אשמחמלדעתכם אם זה מחשב שיספיק למשחקי פורטנייט פיפא והאם מחיר סביר 1300 שקל?:תודה מראש לעוזרים. 16gb ram hyperx Amd ryzen 3 3200g Asus motherboard b450m a Nvidia Gtx 1650 4gb Corsair 550w psu Asus TUF gaming case 1tb HDD Kingston 250gb ssd Kingston 500gb ssd
-
- 2 תגובות
- 425 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קיבלתי הצעה לרכישת מחשב ואשמח לקבל את חוות דעתכם אם המפרט מתאים לי או שיש רכיבים שצריך לשנות. אני משתמשת בתוכנות האדריכלות : אוטוקאד, רוויט, סקצאפ, לומיון, ויריי, ותוכנות אדובי. להלן המפרט של המחשב שקיבלתי : מעבד INTEL I7 10700 מאוור מעבד ANTEC A40 PRO זיכרון 16 גיגה DDR4 KINGSTON 2666 לוחם אם GIGABYTE z490 ud דיסק קשיח 500 MZ-V7E500BW (970 EVO) M.2 מארז GX202 BLUE LED ספק ANTEC VP550P PLUS 80+ כרטיס מסך NV…
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
היי :-) קוראים לי איילת ואני סטודנטית שמסיימת תואר ראשון ומתחילה תואר שני... המחשב שקניתי בתחילת התואר מת (המסך שלו גוסס והבוקר הסוללה החליטה שלא להטען) והשלמתי עם זה שאני חייבת לקנות מחשב חדש. מהר. אני מתחילה שוב ללמוד ב-22.10 ויש לי 2 עבודות לכתוב כדי לסיים את התואר הראשון... בנוסף, אני לוקחת את המחשב הנייד שלי לעבודה ועובדת איתו (על דברים שקשורים לעבודה) ככה שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי להיות בלי מחשב... אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה באמת עוזר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה ג…
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
-
-
היי :-) קוראים לי איילת ואני סטודנטית שמסיימת תואר ראשון ומתחילה תואר שני... המחשב שקניתי בתחילת התואר מת (המסך שלו גוסס והבוקר הסוללה החליטה שלא להטען) והשלמתי עם זה שאני חייבת לקנות מחשב חדש. מהר. אני מתחילה שוב ללמוד ב-22.10 ויש לי 2 עבודות לכתוב כדי לסיים את התואר הראשון... בנוסף, אני לוקחת את המחשב הנייד שלי לעבודה ועובדת איתו (על דברים שקשורים לעבודה) ככה שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי להיות בלי מחשב... אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה באמת עוזר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה ג…
-
- 5 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אהלן, אני מעצב גרפי - מתעסק בעיקר בתלת ובוידאו, וחושב שהגיע הזמן לעבור למחשב PC נייח שידע להתמודד עם רנדורים כבדים כמה שיותר בקלות... הייתי שמח לקבל המלצות למפרט עבור מחשב שאמור לשמש בעיקר לתוכנות תלת מימד (Cinema 4d), ועבודה עם מנועי רנדור בדגש על Octane, ובנוסף לעבודה על עריכת וידאו... התקציב הוא באזור 8500 וההבנה שלי מסתכמת בעיקר בזה שאני יודע שצריך לפחות 12 ליבות וכרטיס של nvidia... אשמח לעזרה✌🏻
-
- 5 תגובות
- 554 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים אני מתכנן לרכוש מחשב בפסח באילת יש באתר TMS הנחה על החלקי המחשב לפסח וגם בלי מעמ תקציב עד 7000-6500שח לטובת עריכת וידאו 4k 265h וגם למשחקים אשמח את עזרת המומחים 1.מעבד Intel Core i7 12700 / 1700 Trayאו המלצה אחרת ?או לקחת את המעבד בכל זאת ה ,12700KF 2.קירור למעבד CoolerMaster ML240L ARGB V2 Liquid Cooler 3.לוח אם Gigabyte Z690 GAMING X 5.זכרון DDR 5 16G/4800 CL38 Fury Beast 6.מארז ANTEC CASE DF700 Flux אם המארז מומלץ ושקט במיוחד? 7.ספק כח ANTEC PSU 850W NE850 NeoECO Platinum Modular 8. כרטיס מסך PowerColor RX 6700XT 12G GDDR6 AXRX 6700XT 12GBD6-3DHE/OC 10.דיסק 1TB Gigabyte AORUS SSD M.2 PCIE NVMe Gen4 7000s Prem. 1.0TB לט…
-
-
- 32 תגובות
- 5.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, לפני 5 שנים מישהו נחמד מאוד מהפורום עזר לי להרכיב מפרט למטרה דומה בתקציב של 7300 ש"ח והוא משרת אותי נאמנה עד היום. לצערי אני נאלץ לשדרג את כל המערכת כי אני לא מצליח למצוא לוח אם לסוקט 1151 שיהיו לו יציאות טייפסי מהירות. זה הדבר היחידי שחסר לי (אני עורך על כונני SSD חיצוניים ובלי טייפסי הם פשוט אימפוטנטים). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,000 ש"ח, אפשר לחרוג ב1000-2000 אם תשכנעו אותי ששווה 2. מה שימושי המחשב? דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו בדה וינצי ריזולב. בלי תלת ואפקטים, אבל כן עובד עם קבצים כבדים מאוד, ריבוי קבצים (מולטיקאם) ושכבות צבע מורכבות שמכבידות על המערכת, כמו film grain 3. האם יש …
-
- 42 תגובות
- 10.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום 🙂 אשמח לייעוץ עבור רכישת מחשב נייד שישמש לעבודה שוטפת עם תוכנות גרפיות,לרבות פוטושופ, לייט רום, אילוסטיירייטור ואין דיזיין. המחשב ישמש אותי לעריכת תמונות באיכות גבוהה (קבצים גדולים יחסית) ולעיצוב גרפי דרישות בסיס- 100% SRGB גודל 14"-15" 1TB SSD עדיפות ל-4K כרטיס מסך ומאיץ גרפי מתאימים עדיפות למשקל נמוך יחסית האופציות שהתמקדתי בהן- LENOVO YOGA. LENOVO LEGION, DELL XPS 15, ASUS ZEN BOOK כמובן שאשמח להכוונה לכל יצרן\דגם אחר. התקציב הראשוני שלי עמד על 5000-6000 ש"ח, ככל שאני קוראת יותר נראה שמה שאני מכוונת אליו עולה יותר (מתכנת להגיע לאילת לרכישה) מה המלצתכם למחשב אופטימלי לעבודה שציינתי? מה הם הפרמטרים שהם MUST…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לרכוש מחשב נייח לעבודה משרדית עבור אימי. המחשב צפוי לשמש בעיקר לצרכי עבודה וצפייה בנטפליקס התקציב המקסימלי עד 3,500 ש"ח כולל מסך (האם לדעתכם ניתן לרכוש מחשב שיעשה את העבודה בתקציב נמוך יותר?) טופס - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500-4,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וצייה בנטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ומסך 28 אינטש 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצר…
-
- 7 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אני מתכנן לייעד את המחשב לשימושי גיימינג כבדים, רנדורים וקידודים, כמו כן עיצובים פה ושם כדרך אגב. הדגשים שלי הם כונן קשיח וכונן SSD בנפחים גדולים (4TB כונן קשיח ו-1TB כונן SSD), לנסות לדחוף 32GB RAM (במהירות שלא יורדת מ-3000MHZ [אם אפשר יותר, מה טוב] ובכמה שפחות סטיקים) ולספק מארז שיש לו אפשרות חיבור של כונן אופטי בסיסי (שגם אותו, מן הסתם, צריך לכלול) בפנים. אני מעדיף לא לחרוג יותר מדי מהמסגרת הזו, גג 500 ש"ח אם החריגה משתלמת; לא רוצה לעבור את ה-10 אלף שקלים. אשמח לשמוע הצעות.
-
- 28 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מחפש להתחדש במחשב נייח חדש וראיתי את מפרט המחשב הבא באתר של IBUYPOWER: Case :: iBUYPOWER Slate MR Mirror Finished Tempered Glass ARGB Gaming Case Processor :: AMD Ryzen 5 3600 Processor (6x 3.6GHz/32MB L3 Cache) - Free Upgrade to AMD Ryzen 5 3600X Processor (6x 3.8GHz/32MB L3 Cache) Processor Cooling :: iBUYPOWER 120mm Addressable RGB Liquid Cooling System - Black - Free Upgrade to iBUYPOWER 240mm ARGB Liquid Cooling Memory :: 16 GB [8 GB X2] DDR4-3000 Memory Module - **Certified Major Brand Gaming Memory Free Upgrade to DDR4-3200 XPG D41 RGB Memory Video Card :: NVIDIA GeForce GTX 1660 - 6GB GDDR5 (VR-Ready) - Free Upgrad…
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש את חוות דעתכם על מפרט המחשב הבא לצורך שימוש משרדי בתקציב של עד 2500 ש"ח. אשמח לשמוע הערות בנוגע למחיר, לאחריות, לרכיבים ולמקום הרכישה. הרכישה מחברת TMS ולהלן המפרט: Component Description Warranty (Years) Price (₪) CPU Intel Core i5 13400 / 1700 Tray 3 959 CPU Cooler Antec A30 1700 Cooler 1 49 Motherboard Gigabyte H610M S2H V2 DDR4 3 382 RAM Corsair DDR4 16G (2x8G) 3200 CL16 Vengeance LPX Black …
-
- 0 תגובות
- 441 צפיות
-
-
יש פה חבר'ה שהזמינו? Acer predator elios 300 רציתי לדעת האם המחשב שווה ואמין? מה לגביי האחריות? ומה לגביי המכס? כמה המחשב שוקל? כיצד אני עושה את ההזמנה ותוך כמה זמן זה מגיע? המחשב מיועד לתכנות ניהול רשתות שוק ההון וגיימניג קל https://www.amazon.com/dp/B06Y4GZS9C/ref=cm_sw_r_wa_apa_U0.CAb62480Q6
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט + שימושים של עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PHOTOSHOP AUTOCAD שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכי עבודה. הצרכים שלי הם בכללי - עבודה בסביבת office (כולל מצגות ב powerpoint) ,אפשרות לראות ולערוך (בסיסית) סרטונים למצגות. המחשב צריך להיות יחסית קל ונוח לנשיאה. מבחינת מחיר - עד 4000 ש"ח. תודה רבה, אמיר.
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד באילת, לצורך לימודים וגם תוכנות כמו פוטושופ, לא דברים כבדים מידי. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=24115&iszap=1 https://ksp.co.il/?uin=51593 https://ksp.co.il/?uin=48647&appkey=1002&enter_zap=1&store=shipment&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap&store=eilat&param=2018 איזה מחשב הכי מומלץ מבין השלושה? אשמח לקבל המלצות נוספות בתקציב של בין 4K-5K (באילת). תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-