עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב גיימינג ללא ציוד היקפי וללא תוכנות אופיס (וגם לא Windows). אשמח להצעות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ומתאפשרת חריגה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש הוא למשחקים, וספציפית למשחקים חדשים יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשק…

2. אני רוצה לקנות מחשב למשחקים ומולטי טאסקינג בתקציב של 2K , חשבתי ללכת על AMD מבחינת עלות תועלת : מעבד AMD RYZEN R5 3600 עולה 820 שקל לוח אם B450M-S2H עולה 290 שקל זיכרון קיט G.SKILL DDR4_8GBX2_2666 סה"כ 16GB עולה 325 שקל כונן קשיח SSD SAMSUNG 250GB EVO860 עולה 245 שקל כונן קשיח מכני WD 2TB 5400RPM 256MB עולה 270 שקל אני נמצא ב 1950 שקל ועדיין לא הגעתי למארז + כרטיס מסך ועוד .... המחירים מטורפים *אני יכול לקחת מעבד R5 RYZEN 1600 ולחסוך 400 שקלים ועדיין ישארו לי 450 שקל שזה רע

3. Started by Oded00,

שלום לכולם מנסה למצוא מפרט למחשב למשחקים (רק מחשב) האם להעדיף מעבדי AMD? כמה חשוב לוח אם שממותג כ gaming? כדאי להמתין להתבהרות בנושא הקורונה או שאין משמעות כרגע מבחינת מחירים וזמינות רכיבים? תודה מראש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח עם חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באחסון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחש…

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 12,000 שקל ואפשר לחרוג עד 13,000 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימושים המרכזים הם תוכנות adobe, ספסציפית premiere וAfter Effects, אני גם גיימר חובב, אני נהנה מתחום רחב של משחקים, האחרונים - doom eternal, doom, CSGO, Red Dead Redemptio2, Minecraft. אני שוקל לקנות משקפי VR בשביל half life alyx, הבנתי שהמחשב צריך להיות VR Ready. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני חושב כבר כמה זמן להחליף את המסך שלי, 23-27 אינץ מועדף, לפחות 144 הרץ, וHDR כמה שיותר גבוה, אין צורך…

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  5. Started by jeans,

שלום חברים, אני מחפש מחשב (או מכשיר כלשהו) שאוכל לחבר לטלויזיה. לפני כמה שנים קניתי HTPC מבוסס AMD A10-6800K עם 4GB RAM מאז שדרגתי לו זיכרון והוספתי SSD אבל הוא עדיין מתקשה לנגן קבצי וידאו באיכות גבוהה (נניח 20GB) - הסאונד יוצא מסנכרון. ניסיתי נגנים וקודקים שונים וכרגע אני מוכן לקנות משהו חדש - אבל שינגן 4K בקלות בכל פורמט סביר. התחלתי לחפש קצת ונראה שהיום כולם מכוונים לסטרימרים כמו Roku וֹ-nVidia שהמחיר הזול שלהם קורץ כמובן, אבל יש לי העדפה למחשב ״אמיתי״ שיידע לבצע עוד משימות קלות במקביל ואוכל להתקין בו נגנים שונים ותוכנות אחרות. אין לי תקציב מוגדר אבל עד 4-5K ש״ח זה יהיה סביר וניתן לעלות כמה שצריך כדי להגיע לביצועים טוב…

6. Started by Cyron,

שלום לאחר שנים ארוכות בלי נייח, מחפש לקנות מחשב כמה שיותר שקט, עם הרכבה וסידור איכותי מחפש מארז נקי וחלק, לא משהו מצועצע תודה מראש לעוזרים 🙏 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 +5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה בעיקר, מעט משחקים שיש זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 🤫 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפ…

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 -3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט , משחקים (לא יותר מדי אבל מוטב להינות מתצוגה טובה לכשכבר משחקים) , עבודה משרדית, קולנוע ביתי (ישנו סטרימר אז אני לא אמור לבצע את העיבוד מהכרטיס מסך בחיבור ישיר של המחשב) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך , ישנו מסך עם רזולוציה מקסימלית של 1920X1200 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD , כוננים קשיחים מכניים, כונני תקליטורים(מישהו עדיין משתמש.. ?) 5. עד כמה חשוב שק…

8. שלום לכולם, משעמם לי בבית ואני צריך מחשב לגיימינג כי הדבר הזה כנראה לא עומד להיגמר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף שקל. חריגה של 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 2k. הרבה משחקים: RDR 2 ,CALL OF DUTY MODERN WF, BATTLFIELD V, WORLD WAR Z, FAR CRY 5, GTA V, TOMB RIDER.NEED FOR SPEED בקיצור גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר SSD של 256GB שאני מתכוון להכניס אבל הייתי רוצה עוד 1 ש…

9. Started by BloodyW,

היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וגיימינג, אופיס ומשחקים חדשים כבדים של השנים האחרונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למארז לא גדול מידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…

10. Started by Tomgol1,

https://www.speed4u.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=core-i7-9700-36&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=259&aff=Zap&lang=he זה הפרטים של המחשב שלי מתכנן לקנות אני רוצה לקנות את המחשב הזה המפרט שלו מתאים לי לצרכים וזה בתקציב שלי. השאלה שלי היא אם המשחב הזה יצליח לצלם ולשחק באותו הזמן. יש משחק אינטרנטי starve.io ופורטנייט השם של תוכנת ההקלטה היא action אתם יודעים אני הצליח לצלם ולשחק בלי שהצילום יעשה לי לאגים מטורפים (אני רואה יוטיוברים אחרים ואין להם לאגים כשהם משחקים) אתם גם יכולים לשתף קישור שבודק את הדברים האלה או אומר לי עד כמה המחשב עמיד למשחקים ולהקטלות בו זמנית אם זה לא עומד בתנאים תוכלו להמליץ לי על מפרט (רצוי קישור) של מחשב ש…

11. היי חברים , אחרי כמה שנים טובות שאני עם נייד בגלל לימודים למי שרוצה לדעת Y720 LEGION של לנובו , אני רוצה לחזור לDESK שיתן לי פתרון למעבדות וירטואליות וקצת גיימינג . מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - נע בין 5K ל6.5K מתי מתוכננת רכישת המחשב? בימים הקרובים כמובן במשלוח. מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): מחשב לוירטואליזציה + גיימינג בינוני כבד. -משתמש בתוכנת WM WORK STATION + EVE NG - GNS 3 , משחקים כמו CSGO CALL OF DUTY WARZONE \ MW. (גיימינג קל/כבד, עריכה, סטרימינג, עבודה משרדית, צפייה בסרטים וכו'..) האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): לא רק STOCK. (מידע …

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  12. היי אני מחפש מחשב עדיפות גבוהה למחשב נייד אבל אולי בגלל התקציב אקח נייח בעיקר השאלה שלי היא איזה כרטיס מסך אני צריך לחפש כדי לעבוד על תוכנה מאיה בעיקר. התקציב שלי3500 אבל יכול להתגמש עד 3900 בערך. אשמח לשמוע אם יש אופציות יותר זולות. 3. אין צורך בציוד נילווה 4. עם SSD 5.עדיף שיהיה שקט אבל יכול להתפשר מעט, אשמח גם להסבר מה היתרונות וחסרונות בנושא 6.אין העדפה לגודל או כל דבר כזה 7. מערכת הפעלה-windows 10 ניתן לשינוי אם יש המלצות 8.בגלל המצב (קורונה) אני צריך שהחנות תהיה מתל אביב או עם משלוחים 9.הכוונה לרכוש בימים הקרובים 10.יציאות רגילות 11. עדיף תמיד אופציה לשדרוג בעתיד 12.אני מחפש מעבד I7 בדור מתקדם ת…

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  13. Started by mali1808,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד למטרת עבודה (קידום/בניית אתרים) וגם פנאי לאחר חקר קצר באינטרנט הבנתי שאני צריך מחשב לפי המפרט הבא (אלה אם כן אתם חושבים אחרת): מסך 15.6 FHD זיכרון 8GB RAM זיכרון פנימי 256 GB כונן SSD מעבד I5 מסדרה 8 ומעלה כמובן מערכת הפעלה של Windows 10 התקציב שלי הוא 2500-3100 ש"ח מה אתם ממליצים?? תודה

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  14. Started by FrankS,

היי חברים, מדהים שהפורום הזה עוד חי ובועט! את המחשב הראשון שלי ב2007 קניתי לאחר שהתייעצתי פה אשמח את עזרתכם בקניית מחשב PC בתקציב של עד 5500. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500, חריגה של עד כ- 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בלבד - DOTA2 / PUBG / COD WARZONE / CS:GO 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בלבד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם יש…

15. Started by לורן,

היי, צריכה עזרה בבניית מפרט למחשב נייח, לצורך עריכת תמונות ועריכת וידאו - עד 7000 ש"ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח. אפשר לחרוג ל-8000 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ועריכת וידאו. עריכת תמונות בלייטרום\פוטושופ ועריכת וידאו באביד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של …

16. Started by GuyChriqui,

שלום, אשמח לעזרתכם לבניית מחשב המתאים לאימון והתעסקות עם רשתות Deep learning והתעסקות בcomputer vision. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000, חריגה של עד כ- 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אימון והתעסקות עם רשתות Deep learning, בנוסף גם עבור Gaming. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אך ורק המחשב עצמו 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעט חשוב, המחשב יושב בחדר שינה. 6. האם ישנה הגבלה או העד…

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  17. כן זה קרה.. ביום שהוכרז שצריך להישאר בבתים, מחשב הסלון התפגר (אומנם לוח האם אי שם מ2004 עם Q6600 ו-RX5870, לא בדיוק חומרה עדכנית, אבל בחר לעצמו זמן למות). אני מחפש תחליף עדכני, שישרוד בערך את אותו הזמן בחיים. האם למישהו יש ניסיון עם מחשבי המיני של אסוס ? - ספציפית סידרת PN61 הבנתי שכבר צפוייה לצאת בקרוב סידרת PN62, שאולי בנס תגיע לישראל אי שם ביוני. האם שווה לחכות ?

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. רוצה לקנות מחשב לגיימינג \ תכנות, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000~ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - Reisdent Evil 3, Star Citizen \ תכנות ווב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…

19. Started by dandy99,

שאלה לי אליכם. במידה ואני רוצה לשדרג את המעבד שלי מ- i5 דור 2 ל- i5 דור 4 או 5 ומעלה או ל- i3 גם מדור מתקדם יותר - האם צריך להחליף בשביל זה את הלוח אם? או שאין צורך? תודה מראש על כל תשובה...

20. Started by j g,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב נייד לצפיית סרטים אשמח להצעות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הכי זול שמתאים לדרישות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ממש לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  21. Started by LordEnlil,

אחותי צריכה מחשב נייד לשימוש כללי (כרגע לומדת לפסיכומטרי, לא יודעת מה היא תרצה ללמוד באוניבריסטה) https://ksp.co.il/index.php?select=.214..2640..2639.&kg=&list=1&sort=3&glist=1&uin=75809&txt_search=vostro&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= האם הלפטופ הנ"ל מספיק טוב? או ללכת על דגם יותר מתקדם של VOSTRO?

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ניתן לחרוג במאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, OCULUS LINK, תוכנות תכן מכאני כדוגמת SOLIDWORKS/ CATIA ודומיהן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות גבוהה למארז בגודל MIDI ATX. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

23. שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המחשב הנייד? ראיתי באחד האתרים מחיר דיי זול יחסית לדגם הזה והייתי רוצה לדעת האם ידוע על אזושהם בעיות ספציפיות בדגם הזה? תודה לכולם. יאיר

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  24. Started by moranorani,

שלום רב, יש לי קופון בלאסט פרייס שאני רוצה לממש מחפש מחשב מעולה עד 6000 שח שימושים: אינטרנט, פוטושופ, פריימר - פחות למשחקים חשוב לי שזה יהיה מחשב יחסית קל שהמחשב לא יתחמם בחלק התחתון שלו אחרי כמות שעות מסך יחסית גדול חשוב לי אחריות גם להלן לינק לכלל המחשבים באתר: https://www.lastprice.co.il/c/85/%D7...93%D7%99%D7%9D ישנם כמה אופציות שחשבתי: https://www.lastprice.co.il/p/170322...op-3-PKH~00001 https://www.lastprice.co.il/p/522887...3-NX.GY0EC.005 https://www.lastprice.co.il/p/467091...e-Laptop-2-LQP https://www.lastprice.co.il/p/739126...5-NX.H3EEC.010 https://www.lastprice.co.il/p/977488...7-NX.GUJEC.003 https:/…

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  25. אהלן, רוצה לשדרג את המחשב שלי לצורך יצירת מוזיקה כבדה(פרוייקטים גדולים) ולפעמים משחקים. * לא צריך שום ציוד היקפי (רמקולים, כרטיס קול, מקלדת, עכבר, מסכים). * יש לי שני כוננים קשיחים 1TB SATA ו 300GB SATA בן עשר שנים שמסרב למות, ועוד SSD 120GB שיושב עליו הווינדוס בלבד. זה המפרט שחשבתי עליו יש לי כמה התלבטויות: 1. אין לי נסיון עם מעבדי AMD, וההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד של אינטל למעבד של AMD 2. אני רואה שלוחות אם B450 זולים בהרבה מלוחות X570, יש לזה הצדקה? 3. ספק כוח של 620w יספיק? 4. הקירור שמגיע עם המעבד שקט מספיק? 5. הכרטיס מסך הזה יריץ משחקים חדשים בצורה נורמלית? לא אכפת לי לשחק על רזולוציות מטורפות עם ההגדרות הכי גבוהות,…

דיונים חדשים בפורומים