ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,332 דיונים בפורום זה
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500, גמיש טיפה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכנות, אולי עריכה קלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, כרטיס רשת או דונגל שקולט וויפי בצורה טובה (חיבור לאינטרנט רק באמצעות WIFI) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף קטן כמה שאפשרי ואורות לא חשוב בכלל 7. האם האם יש צורך…
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הי אשמח לעזרת חברי הפורום : אני חושב על רכישת מחשב נייח חדש שיחליף את הנוכחי . המחשב לא ישמש לגיימינג אבל כן הייתי רוצה שיהיה מספיק חזק כדי לאפשר לי להתחיל ללמוד עריכת וידאו ( ADOBE PREMIER וכו)- אני לא מדבר כרגע על עבודה אינטנסיבית בשום צורה אלא על עריכה בסיסית והכרות עם התחום (כמו כן , הייתי רוצה שהמחשב לא "ייחנק" בהצגת סרטי 4K).. הנחת העבודה שלי שהרכיבים המרכזיים של המפרט צריכים להיות מעבד אינטל I5 לכל הפחות + זכרון 16GB DDR4 3000 MHZ+ כונן SSD + כרטיס מסך ייעודי. לכן, יש לי מספר שאלות שנוגעות לרכיבים המרכזיים של המפרט : 1. האם לדעתכם ישנה אפשרות שמעבד אינטל I7 עם מעבד גרפי און בורד (Intel® UHD Graphics 630) יכול להספיק ללא כרטיס…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין לבנות מחשב בסכום לא גבוה במיוחד. אני מעוניין לדעת על המלצות למפרטים או חלקים למחשב מומלצים כיום במחיר לא גבוה מידי.
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, ומשחקי מחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד של DELL. אני מתלבט בין Dell Inspiron 3593 ל-Dell Inspiron 5584 הראשון הוא עם מעבד i5-1035G1 והשני Intel i7-8565U 1.8GHz ההבדל במחיר הוא 200 שח יותר למחשב I7 . שאר המפרט די דומה (HD , זכרון כרטיס מסך וכו') השאלה היא מה עדיף מעבד I5 חדש או I7 דור קודם ואיך זה יבוא לידי ביטוי בשימוש היומיומי? כמו כן לידע כללי אשמח לדעת מה ההבדל בין הדורות של המעבדים ואיך זה בא לידי ביטוי תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, להלן מפרט מחשב שהרכבתי למיטב הבנתי ומקריאה מעמיקה באתרים השונים. השימוש של המחשב יהיה: עריכת תמונות (לייטרום, פוטושופ וכו'), קבצי אקסל עם המון נוסחאות, צפייה בסרטים מהרשת ושידור לטלויזיות, גיימינג (COD וכו') ההתלבטות שלי היא במספר רכיבים, בהם ציינתי מספר חלופות כאשר אשמח לעזרתכם בבחירה החלופה המיטבית. (זכרונות, מארז, SSD, כרטיס מסך) מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 831 לוחות אם: Asus PRIME B450M-A כמות: 1 - מחיר: ₪ 367 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 1.35V GP-AR32C16S8K2HU416R AORUS RGB Gigaby…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית- פוטושופ/לייטרום/אפטר אפקטס, גיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15 אינצ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן,וינדוס 8. האם י…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי?2000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?וורד,אקסל,מצגות,אינטרנט,סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?14-15.6 מקלדת מוארת לא קריטי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן ווינודס 10 8…
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
236 דווח פורסם 2011 ביוני 4 כותרת הדיון מחשב נייח עד 2000 שקלים תוכן ההודעה הראשית עד היום הייתי כול 4 שנים פשוט זורק את המחשב וקונה חדש היום אנח מחפש לקנות מחשב שאני אוכל לשדרג כול פעם ולא לזרוק ולרכוש שוב חדש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מתאפשרת חריגה מהתקציב במידת הצורך. * אני עורך וידיאו, לא מקצועי אלא כתחביב, ומובן שעוסק בקבצים לא קטנים והיום גם לעתים 4K. אני זקוק גם לאינטרנט והמחשב משמש לצרכים שוטפים. * אין צורך ברמקולים, מיקלדת עכבר ומסכים (ברשותי מסך LG ישן 19 אינץ עם חיבור VGA. ומסך סמסונג 22 אינץ ועל הקיר ממול טלויזית 32 אינץ המשמשת כמוניטור ואליה קו HDMI מהמחשב). בהמשך לנ״ל, ברשותי כרטיס מיוחד: Intensity Pro 4K של חברת Blackmagicdesign המשמש את הטלויזיה. * ברשותי ולכן אין צורך בכונן SSD של 120 גיגה-בייט, ששימש את מערכת ההפעלה וכן כונן רגיל לנתונים של 2 טרה-בייט. * אשמח למחשב שקט אך הוא לא מיועד לתחנת שידור כך שרעש סביר - מקובל. * אין חשיבות לגודל פיזי של המחשב. …
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, 1. תקציב: 2000 ש"ח ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מטרת המחשב: מחשב NAS. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך בדיסקים. 5. מחשב צריך להיות שקט. 6. מארז ולוח ITX. 7. אין צורך במע' הפעלה. 8. צריך שהמחשב יתמוך ב iommu. תודה מראש,
-
- 32 תגובות
- 5.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5-6K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו 4K וקצת אפטר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל מבחינת חומרת המחשב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא הכי קריטי - חשוב יותר שיהיה קירור טוב וזרימת אוויר לביצועים מקסימלים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ו…
-
- 0 תגובות
- 934 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, תכנות, ML, עריכת וידאו, תלת מימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך 1050ti שישודרג בהמשך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד ! 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף ללא יותר מדי אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…
-
- 0 תגובות
- 941 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5800 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? למשחקים ( generation zero, no mans sky , fortnite ,overwatch ,call of duty) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת Razer BlackWidow Chroma V2 Green Switch 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 74 תגובות
- 12.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אני מעוניין לקבל המלצה לקניית אל פסק. יש לי מחשב נייח בהרכבה עצמית לפי הנתונים הבאים: intel core i3 6100 3.7 GH Asus B150M-C, DDR4 אני מעוניין שהאל-פסק שאקנה יתאים לנתוני המחשב שלי, ושלא ישמיע רעשים של מאוורר. אני מתלבט בין שלושה דגמים של חברת ADVICE: 1. Advice AIN650-3 UPS USB + Program https://ksp.co.il/?uin=53723&select=.1116..226.&txt_search 2. Advice AIN850-3 UPS USB + Program https://ksp.co.il/?uin=53721 3. Advice PRV650 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=748796 מה ההבדל בין שלושת הדגמים מבחינת הקיבולת: המספר 650 לעומת 850…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תקציב מירבי – 3000 שח בחנויות במרכז הארץ אם יש באילת אז עד 3500. שימוש – לימודים, תוכנות אופיס וכו. ציוד היקפי – אין צורך. רכיב בסיסי שיש לי – לא. שקט פעולה – לא כל כך חשוב אבל עדיף שיהיה שקט. עדיף מחשב קל יחסית וגודל לדעתי 14/15.6 אינץ לא יותר. לא חובה מערכת הפעלה אבל אם יש מעולה. אין העדפה לחנות ספציפית בארץ יכול להסתובב ולהזמין חופשי. קניית המחשב תהיה בזמן הקרוב (חודש) יציאות וחיבורים - לא חשוב העיקר שיהיה יציאות בסיסיות אין צורך באופק שידרוג העיקר שישרוד 4 שנים כל החברות יתקבלו בברכה תודה ויום מעולה
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים. מקווה שאני בפורום הנכון. קרוב משפחה מציע לי לקנות ממנו מחשב והייתי מעוניין לדעת מה השווי שוק של מחשב עם מפרט כזה. מעבד i5 8500 3.00mhz לוח אם asus rog astrix b360 g זיכרון 8gb hyper x 2400 (2x4gb) כרטיס מסך gigabyte gtx 1060 6gb ספק כח corsair 650cw מסך aoc g2460v מקלדת razer blackwidow ultimate green מארז antex gx1200 המחשב בשימוש כשנה וחצי .
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש״ח עד 3000, לפי ההערות למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ביתי, משרדי, נטפליקס וכו׳. משחקים בקטנה לדוגמה סימס 4. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט ברמה סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו‘? עדיפות לגודל קטן - מיקרו או מיני atx. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעות למפרטים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? גמיש. באזור 8K, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה, ניתן גם לחסוך אם זה יותר מידי לצרכים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, VR ותכנות. המחשב צריך להריץ משחקים חדשים ברמה טובה, ולהתאים לפחות לדרישות המומלצות של oculus rift: https://support.oculus.com/248749509016567/ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בלבד - לא קעור, 144hz. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, בנוסף עבודה משרדית וצפיה בתכני 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל, אוסיף HD פנימי של 2 טרה בנוסף לHD חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה, אין צורך באורות או פירוטכניקה... 7. ה…
-
- 14 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום,אני בן 65 ויש לי צרידות חריפה,הילדים והנכדים שלי לא מצליחים לשמוע אותי בשיחות זום או וידאו, אני מבקש שתמליצו לי על אחד מהמיקרופונים הבאים למחשב, אודה לעזרתכם. https://www.imatrix.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-usb---%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%99 https://www.imatrix.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%99%D7%91%…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב מחשב נייד לצורכי לימודים, מתעתד ללמוד הנדסת מכונות.. הצרכים שלי די בסיסיים אופיס, אינטרנט וכדומה, ואולי גם בהמשך התואר הרצת תוכנות כמו solidworks וכדומה. טווח מחירים- עד 3,500 ש''ח מעוניין במפרט(פחות או יותר): זיכרון ראם 8gb ומעלה כונן ssd 256gb ומעלה מעבד intel core I5-8265U ומעלה מעוניין במחשב קטן, רצוי 13.3 אך לא קריטי וסוללה חזקה שתספיק ללפחות יום לימודים שלם 7 שעות+. מציין שאני אוהב את סדרת הטינקפד של לנובו אם זה ריאלי.. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי לכולם. אני עוזר לחבר לבחור מחשב נייד למטרות לימודים ועבודה כללית(אופיס וכו'), ומהבדיקה שערכתי הגעתי למחשב הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=32445 על פניו המחשב נראה מעולה, יש לו מעבד מהדור החדש וטוב יחסית לתקציב(נכון?), 8GB RAM, אסאסדי בעל נפח 256GB, צג גדול יחסית ובעל פאנל IPS, והוא גם קל. רציתי לדעת מה אתה חושבים? יש משהו שעדיף בתקציב הזה? ושאלה נוספת, כתוב שהמסך נפתח כאלכסון, למה ציינו את זה? אשמח למענה מהיר כי עוד היום מתוכננת רכישה. תודה רבה והמשך יום טוב.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 3700X AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1228 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 423 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3600 CL18 Vengeance RGB PRO CMW16GX4M2Z3600C18 כמות: 1 - מחיר: ₪ 444 מארזים: COUGAR TURRET RGB כמות: 1 - מחיר: ₪ 291 ספקי כוח: Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular G750H כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 מאווררים למארזים: Cougar VORTEX RGB FCB 120mm Cooling Fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 58 כונני SSD: Addlink SSD 1.0TB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 607 כוננים קשיחים: Seagate HDD 2.0T…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המחשב שהרכבתי ב KSP ממה שקצת קראתי על הרכיבים באינטרנט בעזרת אחת ההזעות שמצאתי ב KSP אשמח לשמוע חוות דעת Processor: Intel Intel Core i5 9600K 3.7Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box CPU Cooler: Arctic Freezer 34 eSports Edition Green CPU Cooler Motherboards for Intel: Asus TUF Z390M-PRO GAMING (WI-FI) LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP Memory: HyperX FURY Black 16GB DDR4 3466MHz CL19 VGA Cards: Intel HD Graphics 630 Solid-State Drives (SSD): Samsung 860 EVO M.2 MZ-N6E1T0BW 1TB SSD Sound Card: On Board 7.1 Channel Audio Net Device: On Board 10/100/1000 Power Supply: Corsair 450W Active PFC 80+ Bronze CX450 P…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-