עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם. אשמח לעזרה. מרוב דגמים הסתבכתי בעצמי וצריך טיםה סדר. תקציב: 3500₪ אפשרות חריגה של 300₪. שימושי המחשב יהיו : לימודים (הנדסת תוכנה) , טיפה סרטים והרבה אינטרנט. אין צורך בציוד הקפי. שקט פעולת המחשב רצוי במידה סבירה ולא מעבר. משקל :איזור ה2 קילו, מסך 14-15.7'. (לא משו שיפסול מחשב אבל....) רצוי שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת. אין העדפה לחנות מלבד שיהיה זול . קניית המחשב תיהיה בשבוע הקרוב. הדברים שחשובים לי לפי סדר יורד בעיקר הם: הכי חשוב... שיחזיק לכמה שנים טובות, שיהיה אמין. שיהיה עם מעבד כמה שאפשר מתקדם. שלא יתקע. סוללה חזקה יחסית. מסך עם ראות טובה. ואם אפשר חברה עם ש…

2. Started by The_Wiz,

שלום וברכה, הרכבתי מחשב על סמך הידע שלי במחשבים. המחשב מיועד למשחקים (COD) חשוב לי מארז קטן ושקט לכן לקחתי רכיבים המתאימים לMini ITX. בהמשך ארכוש מסך 1440p/2160p לגיימינג. אשמח להערות/תובנות. מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 10400 2.9Ghz 12MB Cache s1200 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 X לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus ROG STRIX B460-I GAMING LGA1200, Intel B460, DDR4, PCI-E, HDMI, DP זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws V 2x8GB 2666Mhz DDR4 CL15 Kit כרטיסי מסך: כרטיס מסך ASUS ROG STRIX GTX 1660 SUPER GAMING OC 6GB GDDR6 2xHDMI 2xDP כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500 5…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by goon12345,

שלום אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי המפרט הקיים: מעבד: Intel(R) Core(TM) i3-7100 CPU @ 3.90GHz זכרון : SAMSUNG 8GB DDR 4 2400 MHZ כרטיס מסך: Intel(R) HD Graphics 630 (קיים גם NVIDIA GeForce GT 710) ספק כח : THERMAL TAKE 450W לוח אם : ASUS H110M-R 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 ש"ח. כן ב 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו GTA V FORTNITE DRAGON BALL Z KAKAROT 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Gai Hoffmann,

שלום,אני אשמח לחוות דעת עבור מחשב נייד או נייח. אני היום סטודנטית לעיצוב במה ובעתיד גם מתכוונת לעסוק התחום עיצוב האירועים והטקסטיל. אני מחפשת מחשב עבור תכנות גרפיות, תוכנות שרטוט כמו אוטוקאד ואחרות. ועבור תוכנות מידול והדמיה בתלת מימד. 3D MAX או Skechup. V REY אני גם מחפשת מחשב שיתמוך במדפסת תלת מימד, אז תוכנה גם לזה, עוד אין לי מידע ספציפי על תוכנה כזו. לגבי מסך, אני מרכיבה משקפיים אז נוסף לצורף של מסף טוב עבור גרפיקה, אני צריכה מסף שיאפשר לי לקרוא ולעבוד מהמחשב לאורך זמן בלי להקשות יותר מידי על העיניים. משקל. אם מדובר במחשב נייד, חשוב לי שיהיה הכי קל שאפשר בהתאם לתנאים הנ"ל. יודעת שזו בעיה שהם גדולים וצריכים מאווררים. מבחינת תקציב האם …

5. Started by IDOnoach,

שלום, בהמשך לשרשור הזה, אין מנוס אלא להחליף את המחשב... המטרה- קצת משחקים, הרבה עבודה עם קבצים כבדים (תמונות, DWG, ) לא בעריכה אלא בצפייה. אני צריך בגדול שני מחשבים- לשדרג מחשבים קיימים. יש לי באחד 1050TI ובשני 970 ואותם אני מתכוון להשאיר תכננתי להעביר גם את הSSD שיש לי שעליהם יושבת מערכת ההפעלה והתוכנות. הם בגודל 250GB בכל מחשב, ולצרף 1TB מהיר חשוב מערכת שקטה ומאווררת. אין מגבלת מקום. ואין צורך בלדים צבעוניים למיניהם המערכת הנוכחית שלי כולל I5 2500 ששירת אותי כמעט עשור ואני צריך מערכת שתחזיק תקופה יפה גם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח למחשב. כולל חריגה קלה אם זה נדרש 2. …

6. ברשותי מחשב נייח ישן: dell optiplex 960 intel core 2 vpro, צרפתי למטה קובץ מידע על המחשב מאתר אינטל. אני צריך להתקין תוכנות גרפיות: Photoshop, אילוסטרייטור XD. וצריך מחשב שיעבוד בצורה חלקה. האם המחשב שברשותי, מתאים לתוכנות שציינתי, או אולי אפשר לשדרג אותו ולהוסיף לו רכיבים שיהפכו אותו ליעיל לפוטושופ וכו'? התקציב עד 3.500 ש"ח. תודה מראש! desktop-optiplex-960-customer-brochure-en.pdf

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Admondi,

המלצה למחשב נייד לעבודה, שימוש באופיס ואינטרנט בעיקר. שיהיה חזק, מהיר, אמין, יחזיק מעמד לתקופה ארוכה. קל.13-14'' זיכרון אחסון גדול יחסית. זיכרון עבודה 16GB לפחות מחיר כ 3,000 מקסימום 5,000 תודה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Admondi,

מעלה פירוט יותר מדויק, אשמח מאד להכוונ ה כי הלכתי לאיבוד, הכיוון הוא רכישה מיידית, של מחשב 13'' לעבודה, אפשרות של 14''. מחיר 3,500 אבל אפשרי עד 5,000 שימוש עיקרי אופיס ואינטרנט. שימוש כמחברת עבודה בפגישות ובישיבות. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין ומהיר, שיעלה מהר, יחזיק לאורך שנים. סוללה חזקה כי לא אוכל להטעין במהלך היום. שיהיה קל. הבנתי שעדיף זיכרון עבודה 16 GB זיכרון אחסון גבוה כדי לשמור תמונות ומסמכי עבודה. האם מומלץ מסך טאצ? האם זה עמיד או נוטה לההרס מהר? עד כמה משפר את חווית השימוש במחשב? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  9. Started by jermi123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K (ללא ציוד הקפי) ,כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל עריכה גרפית *קלה* 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורות בקטנה מארז יפה (מעדיף צבע כהה) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win 10…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום, במסגרת החיפושים אחר מחשב נייד אני מוצא שיש דגמים שלהם GPU שהוא לא אינטגרלי (לדוגמא NVIDIA® GeForce® MX350) ויאפשר ביצועי גרפיקה ומשחק טובים יותר. האם בהכרח לתוספת GPU שהוא לא אינטגרלי תהיה השפעה גם בשימושי המחשב הרגילים על איכות הצבעים ואיכות התצוגה של המסך? האם ל-GPU יש השפעה על התחממות של המחשב? האם ההעדפה צריכה להיות תמיד ל-GPU שהוא לא אינטגרלי או רק במידה ואני מייעד את המחשב למשחקים וגרפיקה? בברכה

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  11. ראיתי הצעות מחשבים שיש בהן מעבדים שבאים עם קירור (box) ומארזי מחשב שבאים עם ספק כוח. מה יותר מומלץ, לקחת כזה או להוסיף קירור בנפרד וספק כוח בנפרד? מבחינת מחיר זה יהיה יקר יותר להוסיף, אבל יש לזה יתרון מבחינת איכות או רעש?

12. Started by Arik Tsafir,

שלום, יש לי מחשב Lenovo Legion T530 ואני רוצה לשדרג את כרטיס המסך ל-GigaByte Rx 5700 OC. האם יש מניעה כלשהי לשדרוג של הכרטיס במחשב המותג הנ"ל? אני מבין שיהיה צורך לשדרג במקביל גם את הספק. תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רצוי מתחת ל-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, לדוגמה: Star Citizen, Battlefield, Planet Side 2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף, נמצא בחדר עם עוד אנשים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורות לא חשוב, משקל לא משנה, עדיפות ל-mid-tower 7. …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by TheDiesel,

שלום רציתי לקבל ייעוץ לקבל מפרט מחשב אני מעוניין לבנות מפרט שמבוסס על לוח אם Z490 VISION G gigabyte שגם מומלץ ע''י אתר HW ZONE תודה

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  15. לפני כחודש היה אותו בכל מקום, אבל פתאום הוא נעלם מרוב החנויות. המעבד היחיד שנשאר עם יכולת גרפית מובנית של vega הוא רק ה ryzen3 3200G. האם ידוע למה הוא נעלם מהחנויות?

16. שלום , אני רוצה לקנות מחשב נייח לטובת עבודות עיצוב, שימוש בעיכר בתוכנות כמו: photoshop ,Solidworks ,Blender ,illustrator,keyshot בתקציב של עד 6000 שח אולי טיפה גמיש. תודה

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  17. Started by jermi123,

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  18. היי אני רוצה לקנות מסך חדש 27 אינץ' לכרטיס מסך 2060 super שיהיה 144 הרץ ושיהיה עד אזור ה2000 שקל ושיתאים לG SYNC אשמח להצעות.

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  19. באסוס ארה"ב יש: https://www.asus.com/us/Laptops/ProArt-StudioBook-One-W590G6T/. אבל באסוס ישראל לא מצאתי. האם יש?

• 6 תגובות
    • 817 צפיות
  20. Started by adicohen96,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-5200 אפשרי לרכישה באילת גם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודי הנדסת תוכנה אולי אתעסק בגרפיקה בעתיד אז חשוב נראה לי שיהיה גם כרטיס מסך סביר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידת האפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14-15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 25 תגובות
    • 4.8k צפיות
  21. היי לכוווולם ! הוכרזו ניידים למגזר העסקי מסדרת Latitude. אובכן, לרובנו זה לראותם בלבד, כי המחירים רחוקים מלהיות עממיים או קרובים לזה. https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-laptops-and-notebooks/new-latitude-9410-business-laptop/spd/latitude-14-9410-2-in-1-laptop#tabs_section בצד החיובי - זמן סוללה ארוך ושלל פורטים . בצד השלילי - מחיר כבר אמרנו, ויש כמה דגמים שמוגבלים רק ל - 16 גיגה ראם. נראה מה יאומרו בביקורות. רק בריאות !

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש"ח - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא כל כך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, לאחרונה במסגרת עבודתי, אני מקבל קבצי PDF מאדריכלים. מדובר בקבצים די גדולים (20 מגה ומעלה), שמורכבים מהרבה מאוד שכבות שהוכנסו בתוכנות לתכנון (אוטקד, ארקGIS וכו) למחשב לוקח המון זמן לטעון אותן, והביצועים יורדים משמעותית, כשכמה פתוחים במקביל. הקבצים האלו, בעלי השכבות הרבות מעמיסים הרבה יותר, ביחס לקבצי PDF או תמונה גדולים יותר, שאין להם שכבות. יש לי מערכת די חזקה לעבודה משרדית אבל עדיין בקבצים האלו היא די נחנקת I5 3470 16GB RAM DDR3 SSD CRUCIAL M500 GTX 1050TI יש רעיון איזה חלק אוכל להחליף בכדי לשפר ביצועים במצבים כאלו?

24. היי לכם, השו"ת להלן: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת: עד 5K ש"ח, לא מעבר לזה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ת: עריכה תמונה ועריכת וידאו, יישומי אדובי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת: שוקל לרכוש גם צג חדש, בתקציב נפרד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ת: כונננים קשיחים מכאניים, כוננים אופטיים ויתכן שגם ספק הכח (650W מודולארי, אקטיבי) יועברו מהמארז הקודם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ת: רצוי מאוד …

25. מתנצל מראש אם זה לא המקום המתאים לדיון נראה שהגיע הזמן לרענן פה קצת ת'סטאפ של אחי הקטן. כדי לתקצב את המחשב הבא, אזדקק לעזרתכם בשיערוך המחשב הנוכחי: מעבד: Intel Core i5-6500 CPU 3.20GHz קירור מעבד: Arctic Alpine 11 rev 2 לוח אם: Gigabyte B150M-D3H ראם: DDR 4 (2x8G)16G/2133H'z Kingstone מאיץ גרפי: NVIDIA GeForce GTX 970 4GB WINDFORCE X3 - GV-N970WF3OC-4GD כונן מצב: Corsair SSD 240G Force Series LE 2.5" SATA III כונן קשיח: Seagate 1T SATAIII - ST1000LM035 ספק: Antec VP-500PC Watt מארז: Antec GX500 Case הכונן הקשיח פורק מאיזה לפטופ שעבר הסבה ל-SSD (טרם נעשה בו שם שימוש) וצוות למערכת רק מאו…

• 0 תגובות
    • 758 צפיות

דיונים חדשים בפורומים