ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 אפשר לחרוג מעדיף שלא ולא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - תכנות (unity + vs code) - שימוש יום יומי בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גיימינג 144 לא יקר מדי - מוכן להוסיף אקסטרה כסף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי ספק כוח 550w שיכול להישאר במידה והמתח יספיק וכרטיס מסך RX470 שאולי יכול להישאר אבל אני לא מבין מספיק בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או …
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אינטרנט וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Gta v , cod , heroes of m&m. נראה לי שהמסך שלי 24 אינץ׳ , כנראה אקנה מסך גם בזמן הקרוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מעוניין להזמין רכיבי מחשב להרכבה מהרשת, אשמח לקבלת המלצות ולינקים לרכיבים. שאלון: 1. תקציב מקסימלי: 6,500 ש"ח א. אפשר לנצל את כל התקציב ב. ניתן לחרוג מהתקציב בטווח של 500 שח לכל היותר 2. שימוש המחשב בעיקר להרצת משחקים חדישים וגם להרצת תוכנות כמו פוטושופ\חבילת אופיס. - משחקים שצריכים לרוץ חלק על הגדרות גרפיות גבוהות: ג'י, טי איי 5, פול אווט 4, קריסיס 3, סי.אס גו, אוברוואצ' - רזולוציה טבעית של המסך: 1680 על 1050 - הגדרות גרפיות: גבוהות 3. ציוד הקפי: אשמח לקבל המלצה על מסך, ניתן להגדיל את התקציב בעוד כ1000~ ש"ח לטובת המסך. 4. יש צורך בכל הרכיבים. 5. מידת השקט הרצויה: 5-8 יהיה אידיאלי אבל מוכן להתפשר על גורם זה 6. …
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מתלבט לגבי מעבד למחשב חדש : אם אני הולך על המחיר היקר יותר - יש לי 2 אפשרויות(במחיר דומה) : 1. Intel Core i7 7700K BOX עם 4 ליבות 2. AMD RYZEN 7 1700- עם 8 ליבות ואם אני בוחר לקצץ במחיר יש לי גם 2 אפשרויות (במחיר דומה) 1. מעבד Intel Core i5 7500 BOX עם 4 ליבות 2. AMD RYZEN 5 1600 - עם 6 ליבות אני לא בטוח כרגע כמה אני צריך את ה6/8 ליבות - אני כן אצטרך לפתוח מכונה וירטואלית בהמשך ואלי לזה יהיה שימושי אף פעם לא התעסקתי עם מעבדים של AMD אשמח לעצה בעניין ודבר אחר אשמח לעצה לגבי רכישה של WINDOWS 10 500 שח זה הרבה כסף לרישיון , יכולים להציע איפה לקנות יותר בזול והאם להתעקש על גרסת RETAIL ?
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
בהתחלה זה היה עד העשירי אבל אני רוצה להתיעץ פעם אחרונה (ואבא שלי נסע פשוט). התקציב 7350. המחשב מיועד למשחקים כבדים (קריסיס בישוק GTA IV) לא עושה OC המחשב ישמש כמובן גם לעבודה משרדית. והמחשב קיבל השקעה בציוד ההקפי מאחר ואני צריך ציוד הקפי חזק (הרמקולים הכי חשובים לי לקחת אותם). * יש לי LCD 32 אינץ של טושיבה מעל המחשב כאילו אני יכול לחבר בקלות ופשוט לעבודה משרדית ומשחקים ולא לסרטים לקחת מסך יותר פשוט ולקחת Q? ועוד שאלה הליברטי יחזיק לי עם אני יוסיף את הQ בלי OC? ועוד שאלה: עדיף לי לרדת בציוד ההקפי (רק עכבר ומקלדת) ולקחת תQ ולהשאיר תמסך? לומרות שמקלדת אני לא ירד רק בעכבר לדעתי? אם כן תגידו לזה ועדיף שיהיה גם ליזר. אז הנה המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1017 http://…
-
- 39 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום חברה. יש לי מחשב נייד מארה"ב שכבל מקורי שלו הוא של ארה"ב (NEMA קוראים לסוג זה אני חושב): יש לי גם מחשב נייד ישן של HP שתיקנתי אותו לאחרונה כאשר לפני את כבל שלו עם תקע ישראלי השתמשתי במחשב נייד הנ"ל כי כבל שלו היה עם תקע NEMA. עכשיו כאשר מחשב HP תקין אני רוצה להשתמש בו עם כבל שלו ואני לא יודע מה לעשות עם כבל של מחשב מארה"ב. יתרון שכבל מקורי בעצמו לדעתי והייתי רוצה להשתמש בו גם בארץ וגם בחו"ל. ראיתי מתאם הזה בקיי אס פי ואני לא יודע אם איתו את המחשב נייד עם כבל NEMA אוכל להשתמש בארץ וגם בחו"ל, דהיינו באסטוניה ששקעים שלה הם "Schuko". דרך אגב, האם זה בטוח להשתמש במתאם אוניברסלי באופן קבוע עם כבל NEMA במקום לקנות בחנות כבל לשימוש במדינה? מה עדיף לעשות יותר? יום טוב!
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
זה פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ככה שאין לי ניסיון כל כך - הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט, אופיס, סרטים (כולל סרטי FULL HD) וכנראה גם VISUAL STUDIO לצורכי לימוד - זה לא מחשב למשחקים. בהתחלה חשבתי לקנות דל INSPIRON 1525 עם מעבד CORE 2 T7250 ללא ספק מעבד חזק שאני בטוח שהיה עונה על הצרכים שלי - הבעיה שהמחיר הכי זול שמצאתי למחשב הזה זה 3920 שקל (אולי לא כזה יקר בשביל אנשים מסוימים אבל בעיני זה לא הכי זול) בין השאר לדל יש שם טוב, יש הרבה ביקורות טובות על המחשב הזה וגם 3 שנים אחריות. אבל עכשיו שאני מסתכל על המחשב הזה Acer Aspire 5715Z (שעולה רק 2625 שקלים) http://www.gamaoffice.co.il/products/111253 ואני מסתכל על המפרט של המחשב - אז בגדול למעט ההבדל הבולט של המעבד (Pentium Dual …
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
שמעו , אני קונה בזמן הקרוב מחשב חדש, אני צריך שתגידו לי אם המפרט הזה טוב: AMD A64 Venice 3000 DFI nF4-DAGF 939 Powercolor Radeon X800XL 256MB DDR 256 BIT VIVO PCI-E A-Data 1024 DDR 400 Chenbro Midi Tower Xpider PC61166 Blue Screwless HEC (Herolchi) 400LTD 2 fan Low-Noice Power Supply Liteon 16/48 Retail DVD-ROM Microsoft K4900124 Multimedia Keyboard Microsoft OEM Optical Mouse זהו זה..מסך , רמקולים והארדיסק כבר יש, איך המפרט? יש משהו שאפשר לשפרלהחליף במשהו אחר? בעיקר יש לי התלבטות בקשר ללוח אם.. תודה מראש
-
- 39 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים דוגמאת סימס3 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). IE OFFICE SIMS3מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 19 אינץ' עם חיבור כבל HDMI לטלויזיה 27'' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? SIMS3 NBA החדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד…
-
- 25 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום! מבקשת את עזרתכם! אני צריכה מחשב נייד עוצמתי איכותי ואמין להרבה שעות עבודה ביום שיחזיק לי כמה שיותר שנים. (לא ביקשתי הרבה,נכון?) הכוונה- עוצמתי כמו מחשבים ניידים של גיימרים. (מחשב שולחני לא אופציה.) מאוד מאוד חשוב שתיהיה מערכת קירור חזקה ויעילה כמה שיותר. לא אכפת לי מה המשקל שלו ולא כמה זמן הסוללה מחזיקה. ואפשר ללא מערכת הפעלה. 1 .לגבי יצרן חשבתי על Lenovo/Dell מה דעתכם עליהם? 2. איזה דגמים שלהם הייתם ממליצים? 3. וגם, מה דעתכם על האופציות האלה: https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=25132 https://ksp…
-
- 23 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מישהו יודע אולי? בכלל לפטופים של Huawei ?
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות NUC להורים שלי, שימוש עיקרי דפדפן, ועריכת תמונות באיכות גבוהה (לא וידאו \ 3D) כתחביב, אז חשוב שיעבוד חלק. (הם כן "טכנולוגיים") עשיתי קצת מחקר ותאכלס רוב המידע שלי מגיע מהבחור הזה... אחרי שראיתי את כל סרטונים שלו הגעתי למסקנה שב NUC10 יש לרוב חסרונות לעומת NUC8: חסרונות: USB C מקדימה מיותר, דור מעבדים FROST נותן עלייה של אחוזים נמוכים בביצועים וירידה משמעותית בביצועי גרפיקה לעומת הדור הקודם, עלייה מיותרת במחיר.. יתרונות: נראה לי פחות מתחמם לכן פחות רועש, סלוט לכרטיס זיכרון רגיל (אין צורך אמיתי בזה) בשלושת דגמי ה NUC10, הוא פשוט ממליץ על לקחת את NUC8 המקביל. אז אני מתלבט בין NUC8 i3, i5, i7: בין i3 ל i5 ההב…
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2800. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יודע.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? במיוחד צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה, לגבי משחקים רוצה שירוצו משחקים חדשים אבל לא חייב הגדרות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון טומב ריידר ומשחקי אסטרטגיה חדשים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד שיהיה לי טוב לעריכת ווידאו (לתוכנות כמו Premire Pro, After Effects, Sony Vegas) ולעיצוב גרפי למרות שאני מתעסק בזה כרגע פחות כמו פוטושופ ואילוסטרייטור. אלה השימושים העיקריים, בנוסף לזה אולי אעשה בו שימוש לגיימינג קל יחסית כמו PES ו- FIFA אבל זה בגדר בונוס נקרא לזה. בכל אופן כרגע מצאתי 2 מחשבים שאני שוקל לקנות זה האחד: Lenovo Legion Y540-15IRH 81SX00D7IV https://ksp.co.il/?store=eilatLaguna&changeSnif&uin=66252 וזה השני: Lenovo Legion Y540-17IRH 81Q40065IV https://ksp.co.il/?store=eilatLaguna&changeSnif&uin=66750 הם בעקרון זהים אבל ההפרש ביניהם הוא בגלל הRAM שבראשון יש 16…
-
- 23 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך הצעות לשני מפרטים שני המפרטים מיועדים למשחקי מחשב וקצת לעבודה שני המפרטים לא כוללים שום ציוד הקפי המפרט הראשון יהיה במחיר של 6,000 והמפרט השני יהיה במחיר של 9,000 לא משנה לי AMD או INTEL העיקר שיהיה הכי טוב תודה רבה רבה לכל העוזרים
-
- 44 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן, לפני שאני אכתוב פרטים על מה אני מחפש אני צריך לומר שאני ממש לא מעודכן בזמן האחרון לגבי מאיזו חנות כדאי לבצע את הרכישה, בנוגע למקצועיות ואמינות בעיקר. ^ אז אשמח גם להמלצות בהקשר הזה פרטים: 1. תקציב מקסימלי 7,000 ש"ח, אם אפשר לחסוך אז רצוי, מצד שני אפשר גם לחרוג עד 7,700 ש"ח. 2. צריך מחשב למשחקי hardcore שדורשים מחשבים חזקים (תחשבו על המשחקים שדורשים הכי הרבה כיום, משהו בסגנון Battlefield 4 ודומיו), כמובן גם צפייה בסרטים וסדרות באיכות HD. 3. שיהיה למחשב כניסת HDMI (אם קיים כזה דבר כיום במחשבים שהם לא ניידים), פשוט אני משתמש בטלוויזיה בתור המסך, אבל רק בגלל שאני משתמש בטלוויזיה זה לא אומר שאני מחפש כרטיס מסך חלש יותר. 4. חשבתי על כרטיס מסך מבית Nvidia (פשוט הי…
-
- 25 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 שקל, אפשרות לחרוג עד 1500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי - מסחר בבורסה. תוכנות - thinkorswim, trader workstation שימוש משני - משחקים. valorant, genshin impact 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יכול להיות נחמד, לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. הא…
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
הבנתי ש Xiaomi Mi Box 4K מאוד מומלץ אך הוא ללא חיבור LAN קווי האם יש סטרימר לפחות באותה רמה עם חיבור LAN קווי ? תודה,
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום אנשים ! אז ככה.. יש לי מחשב ני'יד של DELL סדרת LATITUDE ויש במחשב לוח עכבר.. אם אני לא מובן אז הנה תמונה: עכשיו מדי פעם העכבר מתחיל לקפוץ לי ולזוז לבד.. (אין מצב שפרצו למחשב.. זה גם מתי שהוא לא מחובר לאינטרנט) מישהו יודע למה?
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני צריך את עזרת הפורום בהשלמת המפרט אשר הרכבתי, אני אנסה לרשום את כל המידע הרלוונטי בצורה ברורה ומסודרת שיהיה לכם יותר נוח: [list type=decimal] [*]תקציב 8,000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי. 2,000 ש"ח +/- למסך מחשב. [*]צורך ושימושים צורך ראשי- גיימינג כבד, צורך משני- גלישה, וופיס וכדו'... [*]מטרה הרכבת מחשב גיימינג כבד, תוך התמדה על מזעור עלויות ללא הורדה בביצועים, באופן פרופורציונלי כמובן. [*]אופציה לשדרוג עתידי הכרחי, מחשב זה בעתיד (שנתיים) ישודרג בהוספה/החלפה של כרטיס מסך וזכרונות. [*]מפרט אשר הרכבתי - מעבד CORE i7 2600K 3.4Ghz, 8M http://ark.intel.com/products/52213/Intel-Core-i7-2600-Processor-(8M-Cache-3_40-GHz) - לוח אם G1.A…
-
- 23 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אני מחפש מחשב נייד סביב ה3000 ש"ח . בדקתי כמה סוגי מחשבים של כמה חברות שונות, ועד עכשיו מצאתי כי המחשב הזה מגיע עם המפרט הטוב ביותר והביצועים הטובים ביותר עבורי . היה חשוב לי שתהיה יציאת HDMI במחשב, וכמובן שהמחשב יהיה של בחרה אמינה .. ASUS לפי הבנתי היא חברה דיי אמינה . המפרט של המחשב : Processor 2.26GHz Intel Core i3 M350 Memory 4GB, 1066MHz DDR3 Hard drive 320GB 5,400rpm Chipset Intel GM965 Graphics Nvidia GeForce 310M + Intel GMA 4500MHD Operating System Windows 7 Home Premium Dimensions (WD) 13.1x9.5 inches Height 0.8-1.2 inches Screen size (diagonal) 13.3 inches System weight / Weight with AC adapter 4.8/5.8 pounds Category Thin-and-light המח…
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
-
אהלן חבר'ה,יש מצב שאני משיג נייד מארה"ב אבל חשוב לי שהאחריות תהיה תקפה בארץ.....ASUS ן TOSHIBA מצהירים על אחריות בינלאומית האם זה תקף גם בארץ???
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן. אז יצאו הכרטיסים החדשים וזה הזמן לקנות מחשב חדש... לפני הכל; למה לכל מחשבי הגיימינג שמים i5 ולעולם לא i7? האם השיפור באמת כלכך זניח? אשמח למפרט שכולל גם i5 וגם לאחד שכולל i7 כך שאוכל לראות את ההפרש במחירים ביניהם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF4, ARMA 3, ומשחקים עתידיים וכ…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, אני צריך נייד pc, מכוון שאני רגיל לעבוד על macbookים, אני חייב נייד עם נוחות שימוש מקסימלית, מקלדת, טאץ פד, כל מה שמסביב, בצורה הטובה ביותר שפי.סי יכול להיות. עבדתי על המון לפטופים "סטנדרטיים" שפשוט היו בלתי שמישים מבחינתי והעפתי אותם אחרי כמה שעות מתסכלות. בגלל זה לפני הביצועים ולפני הכל אני רוצה לשים דגש על נוחות השימוש. מבחינת חומרה, אני חושב שבתקציב הזה יהיה בושה לקבל פחות מ-i3/i5, עדיפות לסנדי ברידג' (אין לי מושג למה, זה פשוט חדש יותר ;D). אין לי שום סיבה להשקיע על ראם/הרדיסק רציני, זה דברים שאפשר לשדרג בעתיד. חשוב שהנייד יהיה 17 אינץ, ויעלה בסביבות ה-800-1000 דולר בארה"ב. חנויות מועדפות: www.newegg.com www.bestbuy.com או אתרי היצרנים. תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 3.5k צפיות
-