עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by לינדור,

. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD וסרטי תלת מימד משחקים בנוניים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא גיימר כבד קונטר סטרייק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונטר סטרייק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 אינץ 3D -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by noam-r,

שלום לכל משתתפי הפורום היקרים, אני מחפש הצעות לנייד חדש לכבוד הלימודים, המחשב הוא למטרות לימודים:אינטרנט ואופיס, ואמור גם להריץ תוכנות קצת יותר כבדות כמו Matlab Maple וסביבות פיתוח כמו Visual C++ ואולי אחרות בעתיד... כמו כן כדאי שתהייה את האופציה לצפיה בסרטים. התקציב לכל העסק הוא 5000 עם חריגות קלות... לגבי המפרט הדרוש, סוג מעבד:עדיפות ל Intel זיכרון: 1 GB ומעלה DDR2 כונן קשיח: 80GB לפחות (עדיף לכיוון ה 120) עם עדיפות ל SATA 7200 RPM כוננים: צורב DVD-RW מסך: 15 אינץ' לפחות חיבורים: חיבורים סטדרטים (Wi-Fi 802.11b/g,Ethernet, USB 2.0 וכו') שיש חשיבות ל S-Video TV Out, Firewire ו Bluetooth אחריות: 3 שנים מכיוון שאני לא הולך להסתובב רוב היום עם המחשב יש חשיבות פחותה למשקל, ו…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Yev,

שלום, רכשתי לפטופ מדגם Vostro V131 של DELL לפני כ-7 שנים, והיום הדיסק הקשיח כבר מראה סימנים שבקרוב הוא לא יהיה איתנו (הרבה failed write to disk ואיטיות במחשב וכן bad sectors וכו) לכן אני מחפש לתקן\לשדרג. האם יש דרך לשדרג איכשהו את הלפטופ שלי בצורה של החלפה עם תוספת סכום למשל? (trade-in שכזה) חשבתי גם פשוט להחליף לו את הדיסק הקשיח לSSD אבל נראה שמחיר של דיסק קשיח עצמו מתקרב לשליש ממחיר של לפטופ חדש וגם אשמח להגדיל מסך מ13" ל15". סה"כ הלפטופ שירת אותי נאמנות לצרכיי (שימוש ביתי + לימודים). אשמח לדעת אם יש אפשרות לשדרוג שכזה או שעדיף לרכוש חדש. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by foron,

אהלן, אחרי חודש של חיפושים מצאתי מפרטי מחשבים שתואמים את את מה שרציתי ואת המחיר. יש שני מחשבים שהמפרטים שלהם בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא שאחד הוא של לנובו ב 3000 שח והשני ב2600 של אייסר. המפרטים הם בדיוק אותו דבר, אבל הבחור מהחנות אומר שעדיף לי את הלנובו. כמה זה משמעותי?? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by OPC,

שלום רב ברשותי מחשב נייד של דל שגילו 7 שנים. המדובר על סדרת לטיטיוד עם מעבד שהיה בינוני בביצועיו כבר בעת הרכישה (נמוך מ- i3) אך עמד יחסית יפה במשימות שהוטלו עליו והחזיק 7 שנים בשימוש ביתי אך די מסיבי. מחפש כעת מחשב יותר חזק על אף שהמטרות שלשמו נרכש הנן פחותות בעקבות רכישת מחשב נייח שישמש לאחסנת כל המדיה שנצברה על המחשב הישן. * מטרות המחשב? אינטרנט (השימוש העיקרי), אופיס, משחקים קלים, האזנה למוזיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מסך מבוקש - 15.6 + מיועד לשימוש ביתי בלבד באזור בו יש שליטה מלאה על תנאי התאורה - מה יתאים לי ? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום , לפני כמה ימים רכשתי מחשב נייד ב3000 שקל (אחלה רכישה פיקסל שרוף הוריד את המחיר מ4.5K!) אני חדש בנושא של הניידים ורציתי לדעת פריקה וטעינה של סוללה חדשה מה הזמנים שלה? איך מבצעים אותה? והאם משתמשים במחשב בזמן הטעינה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית חלקה, וסרטים באיכות HD FULL * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא במיוחד, שיהיה מומצע + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI חובה * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO, HP , ASUS ,DELL המחשב מיועד אך ורק לעבודה משרדית שזה אינטרנט ואופיס, כמובן לצפייה של סרטים באיכות HD FULL אז כרטיס מסך שיתמוך ויריץ חלק. תודה מראש !

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני מחפש מחשב נייד שמצד אחד יש לו ביצועים ממש טובים ומצד שני חיי הסוללה שלו יהיו ממש טובים. אני הרבה בנסיעות ומחוץ לבית ואני בדרך כלל מקודד עליו, מריץ דברים כבדים או גולש באינטרנט (וכשאני צריך לגלוש באינטרנט בשימוש שלי איתו אני צריך לפתוח ממש הרבה כרטיסיות). לכן חשוב לי שלמחשב יהיה i7 ולפחות 16 RAM . לא אכפת לי לגביי הכרטיס מסך שלו אבל אני ממש אשמח אם יהיה זיכרון של 500 SSD. אני מעדיף שהוא יהיה עם חברה טובה (כמו דל שיש להם אחלה אחריות) ושהמסך יהיה לפחות 15.6 אינץ'. התקציב שלי הוא פחות או יותר 4500 והדגם הכי מתאים שמצאתי הוא DELL Latitude אבל הוא חרג טיפה מהתקציב. עד כה שאלתי בכמה פורומים וחברים אבל אף אחד לא הצליח לעזור לי לכן החלטתי לשאול פה מתוך תקווה שהקוראים פה יותר …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לאנשי הפורום. נתבקשתי לסייע לקרוב משפחה שלי לרכוש מחשב נייד ואשמח לכל סיוע. מדובר באדם מבוגר שזקוק למחשב לצרכי עבודה משרדית (וורד, אקסל וכ"ב). רצוי שלא יהיה כבד מדי ומאידך בעל גודל מסך ורזולוציה נוחים לצפיה גם לבעלי ראיה שכבר קהתה. זמן סוללה וגודל הדיסק אינם קריטיים. הדברים שכן חשובים לי הם אמינות המחשב, שירות היבואן והחנות שממנה ירכש המחשב, ובענין זה, אשמח לקבל המלצה על חנות המספקת שירות אדיב ואמין באזור ירושלים. ההעדפה היא לחלונות XP כמערכת הפעלה. לא פירטתי תכונות נוספות כי לעניות דעתי אינן קריטיות, כלומר אם יהיה בלוטות' ברוך הבא, אם לא לא נורא. אם ישנם דברים שבכל זאת יש צורך שאפרט אנא אימרו. גילוי נאות: ראיתי דיונים דומים אך בגלל שאני מעונין גם בדעתכם על גודל המסך…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. דרישות עבודה : Matlab ועיבוד מתמטי בעיקר,לא למשחקים. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד טוב ואם תאירו את עיני למה חשוב לשים לב. 1 גיגה זיכרון מינימום. תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם. אני מעוניין בהמלצה למחשב שיעודו אינטרנט ומשחקים בפילוג של 50:50 מהזמן. מסך- אין לי מקום ליותר מ20 אינצ'. חשוב לי איכות תמונה וזמן תגובה. אשמח לכמה הצעות כדי שאוכל לבחור בעצמי. HD- אני מעדיף שיהיו 2 של 250\300 גיגה ולא אחד ענק. מערכת בכללי שתהיה מספיק חזקה כדי להריץ וינדוס 7 בצורה חלקה, לא צריך מעבד עם יותר משתי ליבות, רצוי להשקיע בלוח איכותי. כרטיס מסך- תומך ומריץ DX 11. אם הכרטיס לא סוחב מספיק טוב אפליקציות של DX 11 אז עדיף כרטיס שעובד עם DX 10 אבל בצורה אופטימלית לוח- אני רוצה משהו שיאפשר לי לשדרג רכיבים אז אני מעוניין בלוח שעובד עם תקנים חדשים (לדוגמא: DDR3- אם זה נכנס בתקציב). שיהייה מספיק יציב לOC בינוני. מארז- לא מחפש משהו שקט במיוחד, העיקר שלא יהיה מצוע…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג עם קצת צפיה ישירה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta, call of duty, battle field -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זה המסך SAMSUNG BX2335. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by avz,

שלום אשמח אם תוכלו לעזור לי ואפילו במידע בלבד. יש לי מחשב די ישן - HP COMPAQ EVO N1020V - מותקן בו מודול זכרון של 512MB אבל המחשב מזהה רק 214MB. ניסיתי להעביר את המודול לסלוט השני, אבל המחשב לא מזהה אותו בכלל וכלל לא מתחיל לעלות. אשמח לקבל מידע מה ניתן לעשות/לבדוק כדי לפתור את הבעיה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?2-3K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים בינוניים,שימוש יומיומי וקצת תכנות ב-C# 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותיץ. צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by neutron,

Hey guys, I'm looking to upgrade my pc, I'm playing alot, and I need a better fps basicly. I've got now P4 1700MHz, Radeon9500, 320 SDRAM. In the game I'm playing (counter strike), I've got like 30-90 fps (huge drops) and want to get a stable 100 fps. maybe to get P4 2.8GHz (990 nis) or to get Radeon9800 Pro (1330 nis) I dont have a high bugget, so be gentle :'(

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ולאחר בירור, נותרתי עם שלושה דגמים, והייתי שמח לשמוע את דעתכם לגביהם: 1. Dell Inspiron 5459 IN-RD33-9241 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909464 2. Asus X454LJ-WX282T http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=90993... 3. Lenovo IdeaPad U330p http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886539 אני מודע לכך שהלנובו הוא "13.3 והשניים האחרים "14. גודל המסך אינו קריטריון מכריע. גם לא המשקל. כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם לדעתכם מחשבים מחודשים הם אפשרות טובה, או כזו שכדאי להתרחק ממנה. תודה רבה! אביעד.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by HellBoY,

שלום אני מחפש לחבר מחשב למשחקים עם רמקולים מקלדת ועכבר אבל בלי מסך עד 7000 שקל תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום! אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיתמודד טוב עם משחקים בסכום של בערך 6000 שקל פלוס/מינוס. כמובן עם כרטיס מסך טוב. כמו כן יש לי מספר שאלות קטנות... (וחידודים) מה עדיף, שיהיה מבוסס Intel או AMD? מה ההבדל בין DDR ל DDR 2 (חוץ מזה ש AMD לא תומך בראשון?) כרטיס מסך - יש לי Radeon 8500 במחשב הישן. אני מרוצה ממנו (כמובן שהיום הוא כבר לא מה שהיה פעם) - אבל עדיין אני שואל מה כדאי ATI או nVidia? רמקולים - יש לי זוג רמקולים טוב עם סאב שאני אעביר למחשב החדש. האם יש צורך בכרטיס קול שהוא לא און-בורד? במחשב הנוכחי שלי יש בעיה בכניסת מיקרופון שמוסיפה רעש מאוד חזק (וזה לא המיקרופון עצמו ולא ה mic boost). מה עוד מה עוד... הממ... הארד דיסק - SATA זה כדאי? מה ההבדל בין SATA 1 ל 2 ? …

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by neomerdien,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, כל מה שחדש עכשיו לא משהו ספציפי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 - רצוי שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by tembo,

כן כן אני יודע שזה נשמע לא טוב אבל קבלו את הקטע הבא! מצאתי מחשב נייד שנמכר על ידי חברת סטרטאפ שנמצאת בקשיים והמחשב נקרא בסך הכל לפני חצי שנה! ויש עליו עדיין אחריות לעוד שנתיים וחצי אפילו הסוללה במסגרת אחריות של שנה ראשונה! והמחיר פנטסטי! המחשב הוא IBM T40 ורציתי לברר מספר דברים: 1. האם יש בעיות מיוחדות שאני צריך לדעת עליהם בדגם זה? 2. נאמר לי שיש בעיה במסך מה אני צריך לבדוק? במידה והבעיה היא פיקסלים מתים איך אני יכול לבדוק כמה או למצוא פיקסלים כאלו בכלל? 3. מה עוד אני צריך לדעת כשאני מחפש לקנות מחשב משומש? 4. אמרו לי שאין במחשב הזה WI-FI אבל קראתי שבכל הדגמים של ה T40 יש WI-FI מובנה האם יכול להיות שהם טעו? איך אני בודק את זה? הערות נוספות? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חזק ואני מתלבט האם לבלוע את האגו ולקנות את כל המפרט כולל כרטיס גרפי מסדרת ה4000 בבלאק פריידי או שאולי כדאי לקנות את כל המפרט בבלאק פריידי ללא הכרטיס הגרפי ולחכות לסדרת ה 5000 או שבכלל לחכות לרכוש את כל המפרט עוד כמה חודשים שה 5000 יהיה זמין. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בראש? בסוף היום יש לי תקציב של 15k ללא מסך וציוד היקפי

22. שלום לכולם. אני מעוניין להתחדש במחשב נייד חדש וזקוק לעזרתכם בהמלצות בדגמי מחשב שיענה לדרישותי (יש לציין שאינני מבין יתר על המידה בנושא ולכן חשובה לי דעתכם הכנה). * המחשב הוא למטרות עבודה משרדית (סטודנטיאלית), משחקים קלים וצפייה בסרטים. * גודל המסך: 14-15.6. (עדיפות למסף מט). * רזולוציית מסך: 1080-1920 FHD. * אמצעי קלט: יש בי צד שמעוניין במסך מגע, אך כאן מעוניין בדעתכם ובהמלצותיכם בנושא. * משקל: כמה שיותר קל. * זמן סוללה: הכי ארוך שאפשר. חשוב לי מאוד!! * יציאות מיוחדות: HDMI ו-VGA (לא קריטי). * Bluetooth: לא יזיק. * כונן קשיח: SSD. * כונן אופטי: CD/DVD כולל צורב. * התקציב כולל רשיון למערכת הפעלה. אין העדפה לחברה מסויימת. תודה לכל העוזרים!!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by 2Fluffy4U,

שלום, אני מעוניין בהמלצתכם למפרט למחשב למטרת משחקים ב - 5K עבור מתנה לילד בן 14. התקציב צריך לכלול מסך וציוד היקפי. אין צורך בתוכנות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מעריך שמשחקים עדכניים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך - שצריך לרכוש גם. סביב 23'…

24. מחשבים גאדג'טים גיימינג טכנולוגיה פורומים יד שניה מחשבים מומלצים תמיכה טכנית בימים ההם, בזמן הזה צרכנות מדריכים ביקורות כתבות נבחרות …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by nir9202,

אני צריך הצעה למפרט בסכום של 3000 בערך. המשחקים לא מטורפים אבל לפעמים בא לי לשחק משהו, המסך הוא 22". נראה לי הכי מתאים כרטיס מסך MIDEND. אני בצבא ואין לי מושג מה הולך בשוק. אם אפשר המלצה לחנות טובה באיזר הקריות/חיפה אני אשמח. בחרתי לקנות את המסך של סמסונג T220. (מחוץ לתקציב), אם יש לכם המלצה אחרת אשמח לשמוע. לא מתוכנן OC אבל אני מעדיף שעל המעבד לא יהיה את הקירור המקורי כי הוא רועש, שיהיה משהו זול ושקט. תודה רבה!!!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים