עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני עורכת ווידאו וצלמת בתחילת דרכי ורוצה לרכוש מחשב - צריכה עזרה בקבלת מפרט. 1. התקציב שלי הוא בסביבות ה6K כשאפשר לחרוג עד 7K וקצת.. בעיקרון לא מעוניינת לחסוך כי אני רוצה שהכלי יהיה טוב יחזיק לאורך זמן- כן אפשרי לחסוך כשמתלבטים על הכמות בדברים הניתנים להרחבה בהמשך (זיכרונות למשל) 2. המחשב נועד לעריכת וידאו ותמונות (גם תכנות אבל כתפקיד משני) אני משתמשת בתוכנות של Premiere, PhotoShop, LlightRoom, AfterEffect : Adobe בהמשך בכוונתי ללמוד ולהשתמש גם בAVID בתוכנות הנ"ל אני משתמשת באופן כבד ומתכננת לעבור להשתמש בהן לצורכי פרנסה בעתיד הקרוב (בעלי מתכנת וישמח להתקין על המחשב גם Visual studio - השימוש יהיה באופן מזדמן) …

• 31 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. Started by Sh1,

שלום, ראיתי באתר newegg מחשב כזה רציתי משהו מקביל לזה בארץ. שימושים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200/300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יותר עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטו שופ, מידי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שחמט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע מה זה?…

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  3. אוקיי, יש כמה רכיבים שהחלטתי עליהם וכמה שלא, אני מבקש פה, לינקים ישירים לאתר שבו יש את כל המוצרים שאני רוצה או חנות שמאה אחוז יש לה הכל שהיא באזור השרון, החלטתי כבר על מוצרים אלה: ELSA FALCOX X80 ATI RADEON X800PRO 256MB AMD64 BIT 3200+ Albatron K8X800 Pro VIA K8T800 Motherboard 1024 DDR (512X2) לא יודע איזה!!!!!!!!!!!!!!!!1 אז אני אצטרך שלושה דברים 1- איזה זכרונות לקחת? 2- אני צריך גם לינק לאיזה מארז,ספק,כונן קשיח ומאווררים שיספיקו לקנות 3-לינק לאתר שבו יש את כל המוצרים הנ"ל. תודה רבה רבה לכל העונים, אני פשוט מת כבר להזמין את המחשב! אהה ואם אפשר למחוק את הדועתי הקודמת מכיוון שהיא כבר לא עוזרת לי.

• 42 תגובות
    • 3.6k צפיות
  4. Started by roy_dotan,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש, חשבתי על מעבד של אינטל I5-750 ומסך של 24' (לא TN), חשבתי בכיון של 5 אלף למחשב ועוד 2K למסך כרגע יש לי FLATRON L1932TQ של LG שחשבתי לשמור אותו כמסך שני (שיציג דפים באינטרנט או כול דבר אחר שאני צריך במקביל, אם אפשר גם את הטלויזיה, לא משחקים) ומכאן יש לי דילמה אם לקנות שני כרטיסי מסך או אחד יקר? בנוסף אני ממש רוצה להרכיב את המחשב לבד (סתם לכיף). 1. מה התקציב המקסימלי? 7,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 +- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?משחקים ,סרטים באיכות FHD, אינטרנט א) במידה והמח…

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות
  5. Started by Moshe2,

שלום לכולם אני רציתי לדעת האם בנייד שבקישור אפשר להוסיף כונן HDD בנוסף לSSD http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=19422 בתודה

6. Started by Roeebaeloha,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: באטלפילד 4 , אססין סכריד,משחקים חדשים שיצאו כמו GTA V -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. צויין למעלה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21׳׳ FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. Started by שי.א,

שלום חברים, התקציב שלי הוא בסביבות ה- 3,500 ש"ח. חשוב לי שהמחשב יהיה : 1. בגודל 14 אינץ (13.3 קטן מדיי ו- 15.6 גדול מדיי) 2. מסך מט ולא מבריק + FHD 3. מקלדת מוארת 4. שלא יחחמם יתר על המידה אלה פחות או יותר הדרישו שלי. האם יש בכלל מחשב שהוא בגודל 14 עם מסך מט FHD בעל פאנל IPS? תודה, שי.

• 17 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. היי חברים, כרגע משתמש ב-Lenovo T450S שמתקשה להריץ את תוכנת עריכת הוידאו שלי - Filmora כשאני מתעסק עם קבצים באיכות גבוהה (4K). לא מחפש להוציא יותר מ-3K, כשאם יש דגם שיוכל לסחוב איתי עוד מספר שנים אפשר גם לעלות ל-4K. השימוש העיקרי לשימוש משרדי ועריכה ב-Filmora - מחפש מחשב שיוכל להתמודד עם קבצי 4K. לא זקוק ל-Windows\Office ודומיהם, אסתדר בעצמי במידת הצורך. כמו כן יש לי כונן SSD 2.5" שאוכל להתקין במחשב במידת הצורך. אין העדפה לחנות ספציפית ואין בעיה עם משלוחים מחו''ל. אשמח ל-USB3 וחיבור HDMI. לא דיל ברייקר אך פרמטר שיהיה נחמד מאוד - כמה שיותר קל. מסתובב עם המחשב לא מעט וזה יכול לשדרג את איכות החיים.

• 28 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. ייעודו של המחשב יהיה "מולטימדיה". זאת אומרת- משחקים לא כבדים מדי, אינטרנט (בעתיד כנראה), הדפסה תוכנות וכו'... המחשב צריך לכלול: מסך, מקלדת, עכבר, CD-ROM, פלופי, רמקולים (פושטים), מדפסת (רצוי של קנון, בגלל ראשי הדיו הזולים). המחשב מיועד לילדה בת עוד מעט 7 ואמור לשמש לה להרבה זמן. אני התחלתי להרכיב מפרט, אבל בגלל התקציב הנמוך, לא הצלחתי יותר מדי :-\ התור התחלה שמתי AXP1700+ NF2 של לידטק (לא גרסאת הפרו) Winbond 256MB 333MHz WD 40GB 8MB Cache תודה מראש! נ.ב נייק, למה אתה לא מבקר בגיימר מדי פעם כבר? חסר לנו מי שישתיק את מיסטר ג'י...

• 30 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. שלום, אני מעוניין במחשב "למטומטמים": אני משתמש בו "למטרות משרדיות" (אינטרנט, אופיס, מדי פעם סרט), חשוב לי מסך יחסית גדול 15" מבריק מהסוג שלא צריך להלחם איתו שעות בשביל למצוא את הזווית הנכונה לראות צבעים כראוי (ושלא יהיה מסך מגע כמובן). [אני מניח שזה יפתיע אתכם, אבל כרגע יש לי ACER ואני ממש מבסוט מהמסך שלו]. אני רוצה שהוא יעבוד מהר ושהסוללה תספיק להרבה זמן. צריך שיהיה כונן DVD ורצוי שיציאות השמע יהיו דווקא בצד ושיציאות ה-USB תהיינה בשני צדי המחשב. אני רוצה שהמחשב יהיה אמין לאורך זמן ויעבוד מהר (נדמה לי שזה אומר שכדאי לעבור לחברה יותר רצינית מACER). לא צריך שיניים כחולות, יציאות וידאו מטורפות, כרטיסי מסך חולרות וכיוצ"ב. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  11. Started by ChenTheGreat,

יחס עלות-תועלת הדבר היחיד שחשוב המסך חלק בלתי נפרד מהמפרט Intel Haswell Core i5 4690 Socket 1150 6MB 3.5Ghz Tray, יחידות 1 ₪1055 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4848 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 CPU Cooler , יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte GA-H97M-HD3 Socket 1150 H97 Chipset DVI+HDMI+VGA, יחידות 1 ₪460 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4919 G.Skill RipJaws-X 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1333Mhz CL9-9-9-24 F3-10666CL9D-16GBXL, יחידות 1 ₪641 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3326 כרטיס מסך Gigabyte Radeon R9 280X OC 3GB GDDR5 DVI HDMI 2xMiniDP PCI-E, יחידות 1 ₪1684 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produc…

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  12. אהלן חברים, לפני כחצי שנה קניתי מחשב מסוג dell latitude 6430u. מחשב חזק מאוד. משום מה, הוא נתקע לי כל הזמן ואני מרגיש כאילו אני עובד עם מחשב משנות ה-90. עבדתי עם מחשבים חלשים יותר שעבדו בצורה הרבה יותר חלקה. הוא לא נתקע לי שאני עובד עם פרימייר ותוכנות כבדות כאלה, הוא נתקע לי סתם שאני באינטרנט או שאני רואה איזה סרט לא כבד במיוחד. לא קניתי אותו חדש, קניתי אותו יד שניה מבנאדם. עשיתי לו בדיקות חומרה והוא היה תקין לגמרי. יש לי אחריות מלאה מדל והחלקים שיש לי מקוריים, כך שבקטע הזה אין מה לדאוג. כשקיבלתי אותו, הוא היה במצב כמעט חדש ובקושי השתמשו בו, ולכן לא פירמטתי. עכשיו אני חושב על לפרמט אותו ואולי המחשב יעבוד יותר חלק. איך מפרמטים מחשב שאין לו כונן דיסק? תודה רבה לעונים.

• 7 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. Started by משה...,

רציתי לשאול אם יש מישהו שקנה מחשב בעודפים וזה באמת עבד לו טוב כי בעודפים יש פשוט מחירים מטורפים

• 17 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (מיינקראפט בעיקר כרגע) ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, המחשב בחדר השינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף לא ענק מדי ובלי אורות מיותרים, נושא האורות לא קריטי בגדול 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

15. היי, יש לי נייח Rayzen 5 3600 עם קירור סטוק מארז Antec עם שלישיית 120mm מלפנים + 1 מאחור המלצתי על אותו המחשב לחבר רק שהוא בחר במאיץ גרפי עצבני יותר (אצלי יש 1060 3G ואצלו 2060 SUPER) אך יש לו בעיית התחממות רצינית ולי קלה בלבד. * ההבדל המשמעותי במחשבים שלנו הוא דווקא - במארז אצלו יש זוג 120mm מלפנים במקום שלישייה ואגב רכשנו במקומות שונים, הוא ב-יהב מחשבים ואני ב-Start PC (ובהמלצתם הורכב הסטאפ שלי ללא קירור צד שלישי) ואני מאוד מקווה שיהב לא עשו לו טעות בהתקנה בהקשר של שימוש המשחה התרמית או משהו.. בקיצור ביצענו בדיקות מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואחרי שעה קיבלתי max 85C והוא 95. אצלו המצב הרבה יותר מדאיג, ואני באמת תוהה הא…

• 17 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. Started by dolevco,

שלום לכולם ברצוני לרכוש מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימלי?בסביבות 3.5 K לא כולל מסך! 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:המטרות הן משחקים שירים וסרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.משחקים הכוונה ל: call of duty,PRO 2010,Crysis. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).משתמש בעיקר לשירים וסרטים,מעט מאוד למשחקים. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע יש לי מסך 17 " ואינני יודע יכול לדעת מה הרזולוציה שלו. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. יש צורך בהמלצה למסך,…

• 44 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD, קיים כרטיס מסך MSI RTX 2080 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? יש מצב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מג…

18. היי חבריי, אני צריך מחשב נייח חדש. למרות הידע היחסית-אקסטנסיבי שלי בתוכנה, אני בור מוחלט בחומרה, אז אעריך את עזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מוכן לשלם 9,000₪, שזה מלא כסף, אם תשכנעו אותי ששווה לשלם יותר, אני אשלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מתעסק בdeep learning, תכנות והרבה מידע. יש לי חוות מעבדים גדולה בשביל זה, אבל לפעמים אני צריך לקחת חלק קטן מזה ולשחק איתו בבית. אני גם רוצה גיימינג, גם ככה צריך כרטיס מסך חזק ואם כבר אז כבר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

19. Started by g1zey,

אני רושם את ההודעה הזאת בשביל חבר שלי . היעוד הוא משחקים נטו ואין כוונה לעשות בו שום אוברקלוק . תודה מראש :>

• 53 תגובות
    • 3.6k צפיות
  20. Started by ozi123,

בבקשה תמליצו לי על מחשב עד 3000 שח. שיהיה כלול מקלדת מוארת מסך 15.6 , שיריץ משחקים טוב בסגנון gta iv ושיהיה טוב לסרטים גלישה וכו...תודה

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד חדש לצורך לימודים באוניברסיטה. באופן כללי אין צורך בהרצת אפליקציות כבדות או משחקים. רוב הזמן העבודה תיעשה בכתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים באיכות הבסיסית ביותר. התקציב הוא בין 2000 ל - 3000 כאשר אני מקווה שהמחשב לא יהיה כבד מידי, אולם אינני מעוניין בנוטבוקים למיניהם מאחר והם נראים לי קטנים מידי. ישנה עדיפות רבה למערכת הפעלה הנכללת במפרט. אני בור מוחלט בנושא, מעולם לא היה לי מחשב נייד ולכן אני נעזר בכם. בתודה מראש. פורמט רשמי: מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באיכות פשוטה * גודל המסך? יש עדיפות למסך גדול בצורה מספקת (15.6 ? ) על מנת שלא לאמץ את העיניים…

22. Started by alonz1,

אהלן! מבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב גיימינג בתקציב של 7000 ש''ח. המחשב צריך להריץ את כל המשחקים החדישים בשנה שנתיים קרובות על מקסימום ביצועים בלי בעיה! בעתיד הלא רחוק גם מתכנן לקנות מסך מחשב 4K אז צריך גם להתחשב בזה. עדיפות לכ. מסך של NVIDIA אבל לא חייב.. להלן הדרישות: מה התקציב המקסימאלי: 7000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. 1920X1080 זוהי כרגע הרזול…

• 14 תגובות
    • 3.6k צפיות
  23. Started by aviyay,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, חריגה עד 4000 אם יש סיבה טובה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, בדגש על visual studio, android studio, Arduino, virtual machines, android emulators ועוד. מעוניין להיכנס גם לתחום של Machine learning, עם זאת זה מחשב נייד ולכן אני לא מצפה לתוצאות מפוצצות. בנוסף, שימושים רגילים כמו אופיס, אינטרנט, סרטים וכו', לא ממש משחקים, אם כי לא הייתי פוסל לגמרי על הסף... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונ…

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. Started by The-Crush,

חודש אני קונה את המחשב הזה אז אולי יש לכם המלצות לשינוי המפרט?

• 50 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. Started by Cthulu,

שלום. למי שזוכר בזמנו ביקשתי מפרט mini-itx סביבות ה-5.5K אך השתנו פני היוצרות והתקציב ירד ל-4K ללא חריגה וניסיתי לחסוך כמה שאפשר אך עדין להוציא את המיטב. יצאתי עם חריגה של 150 ש"ח (לא ביג דיל). אבקש חוות דעת על המפרט הבא - מעבד: : מעבד Intel Core i5 4590 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 815 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: : לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 ₪ 459 x 1 מארז: : מארז מחשב Fractal Design Define R4 Titanium Grey ₪ 530 x 1 ספק כוח: : PSU FSP RAIDER 650W 80 PLUS Silver ₪ 368 x 1 זיכרון: : Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש ₪ 350 x 1 כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Western Digital 1000GB BLUE WD10EZEX ₪ 254 x 1 …

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.