ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,428 דיונים בפורום זה
-
-
פריט שם מחירב$ מעבד P4 2.8 Dual 820 64 bit 2 Mb 289$ לוח אם IntelD945PVS Rio Vista 152$ כונן DVD LITON DVD X16 DL 49$ דיסק קשיח WD 80 GB 7200 SATA 69$ זכרונות DDR 2 512 MB 533MHZ SAMSUNG 64X2=128$ כרטיס מסך Leadtek PX 6600 256 MB 129$ מארז Tower ATX 775 45$ סה"כ 861$ מחיר בשקלים כולל מע"מ 4744 לא הוספתי עכבר מקלדת רמקולים ומסך, כי זה לא ממש עקרוני לי כרגע. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק. תודה מראש
-
- 37 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
היי חבריי, אני צריך מחשב נייח חדש. למרות הידע היחסית-אקסטנסיבי שלי בתוכנה, אני בור מוחלט בחומרה, אז אעריך את עזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מוכן לשלם 9,000₪, שזה מלא כסף, אם תשכנעו אותי ששווה לשלם יותר, אני אשלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מתעסק בdeep learning, תכנות והרבה מידע. יש לי חוות מעבדים גדולה בשביל זה, אבל לפעמים אני צריך לקחת חלק קטן מזה ולשחק איתו בבית. אני גם רוצה גיימינג, גם ככה צריך כרטיס מסך חזק ואם כבר אז כבר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 1 תגובה
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9500 - 500 שקל חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, אוזניות ומסך בגודל 27' אינטש (לפחות 144HZ ושיתמוך במינימום 2K) לגיימרים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא, אשמח לשילוב RGB עם המארז 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 5 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מחשב שרץ על מעבד CORE I5-750 2.67 וכרטיס מסך ASUS 6970 2GB. ברצוני לבצע שדרוג למחשב על מנת להפיק את מיטב הביצועים במשחקים חדשים. השאלה שלי היא מה כדאי לי לשדרג? האם מומלץ לשדרג את המעבד ל: i5-3570K או ל: i7-3770K או מצד שני כדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך שלמרות שהוא חדש יחסית מרגיש לי קצת חלש לעתים.. תודה רבה.
-
- 25 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
כאמור בכותרת.. שני המחשבים הם המתמודדים העיקרים. שימושים: אנטרנט אופיס וסרטים בדרך (אני יודע שהם 10'' ולא מיועדים לסרטים) מעבד זהה N280 זיכרון 2 GB (גם בASUS) HD 160GB הבדלי משקל ומחיר לא רלוונטים. התיק שוקל מספיק ויש אוטו השאלה מה עדיף מבחינת שימוש.. הייתי מעדיף לשמוע המלצות ממי שיש לו אחד כזה בשימוש ועדיף שימוש יומי. האם יש למישהו המצלצה על נייד אחר? האם להתפשר על 8.9''? עריכה: נקנה הMSI באיבורי. יש ביקורת משימוש ראשון בהודעה האחרונה. לינקים להשוואה ASUS http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7247&perur=2&t=1&c=331 או http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3265&CatCode=315 MSI http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3155&CatC…
-
- 18 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לצורכי אינטרנט ואופיס. חשוב לי: + מהירות תגובה ופעולה טובה של המחשב (בפתיחה של אפליקציות למשל, מס' חלונות במקביל). + גודל מסך 13 / 14 אינץ. + משקל עד 2 ק"ג. רצוי פחות. חשוב מאוד. + אחריות בינלאומית של 3 שנים. + מותג אמין ומוכר. + תצוגת מסך ברמה גבוהה (המסכים של אפל הם רפרנס טוב). שקלתי לקנות: 1. מק-בוק פרו . לא אוהב את הקצוות המחודדים והבנתי שיכולה להיות בעיה של חימום גוף המחשב בחלק השמאלי של המקלדת. 2. מק-בוק אייר. קצת אוורירי מדי עבורי. אין כבל רשת ואין דיוידי ואני חושש שזה יהווה בעיה. 3. לנובו T420s. אני לא יודע עד כמה המסך איכותי. האם יש למישהו רעיון. תודה!
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
ייעודו של המחשב יהיה "מולטימדיה". זאת אומרת- משחקים לא כבדים מדי, אינטרנט (בעתיד כנראה), הדפסה תוכנות וכו'... המחשב צריך לכלול: מסך, מקלדת, עכבר, CD-ROM, פלופי, רמקולים (פושטים), מדפסת (רצוי של קנון, בגלל ראשי הדיו הזולים). המחשב מיועד לילדה בת עוד מעט 7 ואמור לשמש לה להרבה זמן. אני התחלתי להרכיב מפרט, אבל בגלל התקציב הנמוך, לא הצלחתי יותר מדי :-\ התור התחלה שמתי AXP1700+ NF2 של לידטק (לא גרסאת הפרו) Winbond 256MB 333MHz WD 40GB 8MB Cache תודה מראש! נ.ב נייק, למה אתה לא מבקר בגיימר מדי פעם כבר? חסר לנו מי שישתיק את מיסטר ג'י...
-
- 30 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
המפרט: GA 890GPA 4D3H Sapphire HD6570 1GB WD Green 2TB Antec 400W AMD Phenom II x6 20GB DDR3 1333 Zalman CNPS9500 AM2 TT v3 Black Edition בעקבות הצורך לשדרג, כבר החלטתי להרכיב מחשב חדש, אז נותר הישן. שווה משהו?
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד יד שניה ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק לפני שקונים? (מעבר לזה שהמפרט מתאים לדרישות ) נ.ב הכוונה היא, מעבר לבדיקות שאין מכות על המחשב וכד' איך בודקים שכל הרכיבים באמת שם? שהכל רץ כמו שצריך? וכד' תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, יש לי נייח Rayzen 5 3600 עם קירור סטוק מארז Antec עם שלישיית 120mm מלפנים + 1 מאחור המלצתי על אותו המחשב לחבר רק שהוא בחר במאיץ גרפי עצבני יותר (אצלי יש 1060 3G ואצלו 2060 SUPER) אך יש לו בעיית התחממות רצינית ולי קלה בלבד. * ההבדל המשמעותי במחשבים שלנו הוא דווקא - במארז אצלו יש זוג 120mm מלפנים במקום שלישייה ואגב רכשנו במקומות שונים, הוא ב-יהב מחשבים ואני ב-Start PC (ובהמלצתם הורכב הסטאפ שלי ללא קירור צד שלישי) ואני מאוד מקווה שיהב לא עשו לו טעות בהתקנה בהקשר של שימוש המשחה התרמית או משהו.. בקיצור ביצענו בדיקות מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואחרי שעה קיבלתי max 85C והוא 95. אצלו המצב הרבה יותר מדאיג, ואני באמת תוהה הא…
-
- 17 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי חברים אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד לצורך לימודי תקשורת חזותית בבצלאל ירושלים. התקציב שלי הוא עד 6000 ש"ח. להלן המפרט הטכני המומלץ: גודל מסך - 15 אינץ' מעבד אינטל i7 ומעלה, ליבה כפולה או מרובעת. זכרון 16GB RAM במהירות 1600MHz ומעלה. כונן קשיח 512GB ומעלה מסוג SSD FLASH כרטיס מסך: NVIDIA GRFORCE GT 750M with 2GB GDDR5 memory בטריה - 7 שעות ללא הטענה לפחות. לפי הגדרות יצרן. מערכת הפעלה: windows 8 ומעלה. אשמח לעזרה,
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש. למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו…
-
- 24 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
זה מחשב נייד מדגם HP 2230S, הוא די ישן והסוללה שלו גמורה, עובד על מטען בלבד. בקיצור כשאני מדליק את המחשב, הוא מגיע לשולחן העבודה ואז ישר נכבה בבום, כאילו מנתקים את המטען ממנו. ניסיתי גם להוציא את הסוללה מהמחשב עצמו (למרות שהיא לא תקינה) ועדיין המחשב נכבה בסיום העלייה. האם זו בעיה במטען אולי? איך אפשר לפתור את זה? אני לא חושב שזה התחממות כי המחשב נכבה כמה שניות אחרי שנדלק. הוא היה נכבה לעיתים רחוקות יחסית אבל עכשיו נכבה מהר מאוד.
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב חדש אחרי התקנת מערכת הפעלה התקנתי את כל הדרייברים שלו אין במנהל ההתקנים משהו בסימן שאלה צהוב הכל טוב!!! אני לא מבין רק איך אני מגיע לאשף של הבלוטוס של המחשב?? חיפשתי שעה ואני לא מוצא (יש לי עוד מחשב של hp ושמה יש לי סמל של בלוטוס ב-asus אין לי שום סמל...) ועוד דבר..אני אני מפעיל את הקיצורים שעל האפים? נגיד לכבות את הרמקולים? ניסתי ללחוץ על fn אבל זה לא עובד
-
- 24 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי חברים, כרגע משתמש ב-Lenovo T450S שמתקשה להריץ את תוכנת עריכת הוידאו שלי - Filmora כשאני מתעסק עם קבצים באיכות גבוהה (4K). לא מחפש להוציא יותר מ-3K, כשאם יש דגם שיוכל לסחוב איתי עוד מספר שנים אפשר גם לעלות ל-4K. השימוש העיקרי לשימוש משרדי ועריכה ב-Filmora - מחפש מחשב שיוכל להתמודד עם קבצי 4K. לא זקוק ל-Windows\Office ודומיהם, אסתדר בעצמי במידת הצורך. כמו כן יש לי כונן SSD 2.5" שאוכל להתקין במחשב במידת הצורך. אין העדפה לחנות ספציפית ואין בעיה עם משלוחים מחו''ל. אשמח ל-USB3 וחיבור HDMI. לא דיל ברייקר אך פרמטר שיהיה נחמד מאוד - כמה שיותר קל. מסתובב עם המחשב לא מעט וזה יכול לשדרג את איכות החיים.
-
- 28 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מפרט לגיימינג בינוני+ איזה קירור לקחת? והאם כדאי OC? זה המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פוטושופ, תוכן HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080 (גודל מסך: ״24) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: , רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח (יש לי במחשב הישן 1.5TB, אטביר 1TB לחדש) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט…
-
- 33 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לשדרג את מערכת המחשב שלי. מה שחשוב לי בעיקר זו עבודה מהירה מאוד וללא עיכובים או לפחות מינימום עיכובים בכל הנוגע לעבודה עם התוכנות לייטרום ופוטושופ.. אני לא צריך להסביר איזה מתסכל זה שאתה עובד על מאות תמונות ועל איזה פעולת מברשת המחשב חושב לפעמים או שעד שתמונה נטענת, או כל פעולת רינדור אחרת ואפילו לפעמים סתפם נתקע מסיבות לא ברורות. כרגע אני על לפטופ בן 3 או 4 של ASUS ROG אותו שדרגתי ל16 גיגה זכרון וSSD EVO 840 של סמסונג. לאחרונה המחשב ממש מזייף... בכל אופן לעניינו, אני מחפש מפרט טוב כמה שניתן בתקציב של בין 5 ל-6 - מחשב נייח. חשוב מאוד שכל החלקים יעבדו בצורה מיטבית אחד עם השני כי כבר…
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=UX32VD-R3001H1&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he או http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999914084&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he המפרט של הסמסונג נראה מעט יותר טוב עם כרטיס מסך טוב יותר ומעבד חדש יותר ההתלבטות היא לגבי איכות הבניה. בלא מעט ביקורות עבור NP530U4C(לא E) רשמו שהציר מסך מאוד רגיש לתנועות, השאלה היא האם זה נכון גם לדגם החדש? מבחינת איכות בניה, האסוס כולו עשוי מאלומיניום(עם בסיס פלסטיק), ונראה מאוד איכותי ועמיד, לעומת הסמסונג שאיני יודע את מרכיביו. כמו כן, לסמסונג יש פתח RJ45 לעומת האסוס שיש מתאם, דבר שקצת מסבך את השימוש. אשמח אם תעזרו לי עם ההתבלטות. תודה
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K-5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך עד רבה... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, מקסימום עד 6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פוטושופ,הרצת VMs א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Middle Earth: Shadow of Mordor NBA 2K15 Cars Project -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1080p , אבל שידרוג למשהו ברזולוציה יותר גבוהה מתישהו בעתיד הנראה לעין. -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה אופיס שירטוט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיתאים לבחוץ ולבפנים שיהיה אפשר להסטכל עליו הרבה זמן * רזולוציית המסך? ) 1080p * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מדובר במחשב לאחי: התעניינתי במפרט שאייבורי מציעים ונראה לי שהוא די מתאים לו, רציתי לקבל קודם את דעתכם עליו. הוא לא שווה ביחס למחיר שהם מציעים? אמנם הוא לא כולל ציוד היקפי וכרטיס רשת אלחוטית שביקשתי בהעדפות, אבל הוא עולה 1500 שח, ואת השאר אפשר להוסיף לבד וזה עדיין לא יחרוג מהתקציב. וקחו בחשבון שאשדרג במפרט שלהם את כרטיס המסך ל520GT 1GB. זה המפרט של אייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5020 בכל מקרה אלו הן ההעדפות שלו למחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה באמת יהיה משמעותי, אז תוספת של 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, …
-
- 44 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הציעו לי ב"חרק"(לא פירסמתי שם חנות..) את המחשב הבא וזה מחשב שחשבתי עליו די הרבה זמן ואני מתלבט בינו לבין עוד אחד.. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/1090713-1124055-1124055-1124055-1124111-12358358-71962471.html?jumpid=oc_R1002_ILHEC-001_HP%20Compaq%20nx9420%20Notebook%20PC〈=he&cc=il HP 9420NX זה הלמעלה.. או DELL שהוא גם טוב אבל שמעתי ב"חרק" שהאחריות שלהם גרועה בניגוד לHP שממש השתפרו בשנתיים האחרונות.. (כרגע ראיתי שהם קצת שינו את ההצעה ..) http://buy4less.co.il/product.asp?f=2330&p=9 בכל אופן המחיר לא משנה .. מה עדיף לקחת?
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
צריך כרטיס NVIDIA ואני רוצה מעבד אינטל ויש לי 19 אינצ' סמסונג
-
- 15 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-8,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב אבל ניתן לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800-1,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר בסביבת web. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ישמש ללימודים ואז כמחשב לצורך פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מיועד לתכנות אז …
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
- 2 followers
-