ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, אבקש המלצה למחשב שולחני למתנה לאחותי של כ-1000 שח שיכלול מקלדת, עכבר, צורב אין צורך במערכת הפעלה ומסך תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי לכולם בעיקרון מדובר על מחשב לשימושי אינטרנט, הורדת וסרטים, אופיס וגלישה וחשוב שהוא יהיה בגודל של 15.6 אבל בשאיפה שיחזיק יותר משנה-שנתיים (ולכן נלקח מעבד I7, כיוון שההפרש מI5 הוא של כ500 שקלים) ההתלבטות העיקרית היא בין 2 מחשבים שניהם מגיעים עם מעבד I7-6500U, זיכרון 8GB, הרד דיסק שהוא לא SSD (יש כוונה לשדרג בהמשך כנראה) מסך FHD יש להם גם כרטיס GEFORCE 940 שהוא ממש לא משמעותי פשוט לא ראיתי מחשב עם מפרט דומה (בגודל 15.6) בלי כרטיס מסך ייעודי ומעבד I5-I7 של SKYLAKE Asus X555UB עולה 3900, 3 שנים אחריות עם שליח עד הבית https://www.pc365.co.il/product-6565-Asus_X555UB_DM080T המחשב הש…
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך, אם ההבדל בין שני hardwares נמוך אך ההבדל במחיר גבוהה אשמח אם יצויין. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרבה שעות רצוף. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, PUBG, Dark souls 1 2 3, Skyrim +ENB, Mount And Blade 2 Bannerlord. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
-
מפרט לילדה שרוב יעודו הוא לפרוטנייט וגיימינג. לגבי מעבד \ לוח \ SSD יש לי אופציה לקנות בנפרד במחירים מוזלים: Intel Core i7-8700 | GIGABYTE Z370 Gaming 7 - 425$ Intel Core i7-8700 | GIGABYTE Z370 Gaming 3 - 340$ Intel® Core™ i3-8350K | Z370 AORUS Gaming 3 - 265$ או רק מעבד: Intel® Core™ i7-8700 Processor - 181$ Intel® Core™ i5-8600K Processor - 150$ SSD: Intel® SSD 760p Series (512GB, M.2 80mm, PCIe 3.0 x4, 3D2, TLC) / 256GB - 170$ / 88$ מה דעתכם מה כדאי לקחת מהאופציות אם בכלל או מה כדאי להוסיף למפרט? מדובר רק על מחשב ללא אביזרים נילווים. תקציב כולל של 4000 שח תודה
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים יקרים, אני מעוניין בקניית מחשב בעיקר לשימוש משחקים, סרטים , אינטרנט ולמעשה לשימושי המשתמש הממוצע הטיפוסי. בד"כ אני משחק במשחקי הספורט למיניהם, יוצא דופן משחק civilization שאני מאוד חובב(אני מניח שבגלל שאני משחק בו רצוי יהיה ללכת על 1024 ראם). למעשה אני ממש לא מתעסק בכל משחקי התלת מימד זוללי הגרפיקה(דום וכו') למיניהם. לכן, אני זקוק למחשב קונבנציונאלי. בעיקרון הסכום הוא מאוד גמיש, הוא יכול לנוע עד אפילו 10,000 אך אני מאמין כי סביב ה5/6000 ניתן לבנות מחשב מפוצץ(ביחס למטרות שלי) גם כך. אני לא מתמצא יותר מדי בטכנולוגיות החדשות ויעילותן ביחס אלי(Dual Core,SLI וכו'..) ולכן אני למעשה פונה אליכם. אשמח אם תרכיבו לי את המחשב האידיאלי בשבילכם, בכבוד רב, אורי. נ.ב אפשר לוותר על …
-
- 30 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, אופציה לתקלוט, תוכנות כמו MATLAB, תכנות וכד' בפקולטה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14''-15''. בין הטווח שצוין. שאני אוכל לעבוד בחוץ (מאט) אבל במידה ומייקר ממש אז אני אתפשר . * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD, או רזולוציה של HD. לא פחות כדי שיהיה נוח לעבוד. אני רוצה מרחב עבודה נוח. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. מקלדת נוחה להקדלה ומגיבה מעולה. בנוסף…
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ולא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו , premiere pro ,lightroom ,photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור …
-
- 16 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים התחדשתי בנייד דל vostro 1015 כמה זמן צריך להטעין אותו פעם ראשונה? אפשר לעבוד איתו תוך כדי הטענה ראשונה? האם כיבוי של מחשב נייד מתבצע באותה דרך כמו מחשב רגיל ז"א - התחל - כיבוי או פשוט סוגרים את המארז והוא נכבה ?
-
- 1 תגובה
- 3.7k צפיות
-
-
-
ייעודו של המחשב יהיה "מולטימדיה". זאת אומרת- משחקים לא כבדים מדי, אינטרנט (בעתיד כנראה), הדפסה תוכנות וכו'... המחשב צריך לכלול: מסך, מקלדת, עכבר, CD-ROM, פלופי, רמקולים (פושטים), מדפסת (רצוי של קנון, בגלל ראשי הדיו הזולים). המחשב מיועד לילדה בת עוד מעט 7 ואמור לשמש לה להרבה זמן. אני התחלתי להרכיב מפרט, אבל בגלל התקציב הנמוך, לא הצלחתי יותר מדי :-\ התור התחלה שמתי AXP1700+ NF2 של לידטק (לא גרסאת הפרו) Winbond 256MB 333MHz WD 40GB 8MB Cache תודה מראש! נ.ב נייק, למה אתה לא מבקר בגיימר מדי פעם כבר? חסר לנו מי שישתיק את מיסטר ג'י...
-
- 30 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב עריכת וידאו וזקוק להמלצות וטיפים עבור מה חשוב ועזרה באותיות הקטנות של הרכיבים. הפירוט הוא: מעבד: i7-950 2600, בנוסף מה ההבדל בינו לבין ה2600K? כ. מסך זה geforce 470 זכרון 12GB או 16GB דיסק קשיח SSD למערכת, האם כדאי? לוח אם: P67A-UD7 של גיגה בייט, האם להמתין לציפ החדש של אינטל? האם בכלל הUD7 זה יותר מידי, או בכלל מתאים למערכת. אשמח לשמוע הצעות כאלו ואחרות, על מה לשים דגש ולשים לב עבור הרכיבים. תודה מראש.
-
- 29 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצה למחשב למעצב גרפי שיכול להריץ תכנות Adobe ברמה חלקה (לא כולל תכנות לעריכה גרפית כמו After או Premiere למרות שפרימייר לא כזה כבד) התכנות העיקריות הן Photoshop illustrator indesign Lightroom בעל זיכרון של 16 מינימום. רצוי מעבד intel core i7 . תקציב של בין 5 אלף ל 8 אלף, אין צורך ללכת רחוק אם לא נחוץ הכי חשוב שהתכנות יעבדו במינימום שלהם בצורה חלקה. כולל ווינדוס 10 אין צורך בציוד היקפי. תודה לכל העוזרים, המשך סופש נעים.
-
- 33 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בבקשה, אל תמליצו לי על אף מחשב של LENOVO. אני לא מתקרב אליהם יותר. מאוד אהבתי את העיצובים השונים של ASUS, כך שאיפשהו אני נוטה להסתכל עליהם יותר :) תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כאמור, כ-6000 ש"ח (המטרה לקנות במבצעי black friday, כך שהמחיר בפועל יהיה נמוך יותר) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, קצת משרדי ו-FIFA 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט …
-
- 35 תגובות
- 3.7k צפיות
- 2 followers
-
-
Sunbeam Transformer Case Black/Blue ATX Mid Tower Case with CCFL Light Kit and Window 400 LG GSA-4165B 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 290.03 ? AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 1 830 ? Igloo 7300 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 1 65 ? Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 1 505 ? Logitech Media Black Keyboard 1 160 ? DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 690 ? Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 1 300 ? 17" Samsung 793DFS Flat Monitor 1 790 ? Logitech MX510 Red PS2/USB Optical Mouse 1 200 ? Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 425 Altec Lansing ATP 3 2.1 Speakers 1 420 ? SAPPHIRE X800GTO2 256MB…
-
- 47 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
המחשב חדש אצלי כבר 4 חודשים.הכל היה בסדר (וינדוס 11 מקורי מותקן במעבדה) אבל לאחר כ 4 חודשים לא מתעורר ממצב SLEEP ע"י הזזת העכבר או המקלדת (אלחוטי LOGITECH) על המסך רשום "אין סיגנל מהמחשב" עשיתי את כל הפעולות וההגדרות הנחוצות.אני חייב לבצע הדלקה מהכפתור,זה לא אמור להיות.יש למישהו רעיון ?
-
- 0 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מדובר במחשב הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756075 כן, גם הביקורת עליו היא שלי למחשב נשארו 3 שנות אחריות עד הבית אני מנסה לדעת את ערכו כי אני חייב מחשב נייד לצרכים שונים לגמרי, קניתי אותו לצורך לימודי הנדסה ובחרתי לאחר שנה במסלול שונה לגמרי. אני חייב מחשב חדש עם סוללה שתחזיק לפחות 7 שעות והמחשב הזה לא נותן לי מעל שעתיים. אשמח לדעת כממה הוא שווה היום, תודה רבה שי.
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום עברתי על הפורום כמעט על כל הדיונים האחרונים לגבי לפטופיפ אני מחפש לסטודנט לפטופ 13.3 שיהיה קל בעיקר לאינטרנט, אופיס וסרטים עד 3000 שקל אני אהבתי את ה ASUS X301A ותהיתי למה הוא לא מופיע כמעט בדיונים תודה רבה http://ksp.co.il/?store=ashkelon&uin=16754
-
- 14 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
זה המחשב שנרכש בסוף 2007, אז הפגין ביצועים מעולים ותוצאת 3dmark שלו הייתה במקום ה 10 בפורום הזה למשך כמעט שנה(!) מיום רכישתו. בעיקר בזכות הכרטיס הגרפי שלו. מאז שדרגתי לו זכרון ל 4GB (מ2) והוספתי עוד דיסק קשיח לאחסון (לא למכירה, לא מצויין פה) היום אני מתלבט אם לשדרג אותו או לחילופין למכור אותו ולקנות מחשב חדש. אין לו כבר אחריות כמובן. אשמח אם תתנו הערכת מחיר: I ntel Core 2 Quad 6600 G0 2.4Ghz OC to 3.0Ghz Gigabyte GA-P35-DS3R (Rev. 1) 4GB RAM DDR2-667 CL5 Transcend Gigabyte Geforce 8800GT G92 512MB WD 640GB 7200 HEC TRT-400W Arctic Freezer Pro
-
- 24 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
-
שלום רב. אבא שלי רוצה להשתדרג אחרי שנים רבות שלא היה לו מחשב נורמאלי והמחשב הנוכחי גוסס (נראה לי לא החליף מחשב ב15+ שנים האחרונות) אני רוצה שיהיה לו מחשב טוב לשנים הבאות ורוצה לעשות לו מתנה יפה ליום הולדת. השימושים שלו ושל אמא שלי בעיקר זה אינטרנט,אופיס,סרטים. חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ויהיה לו הרבה מקום פנוי. הוא לא משתמש בפוטושופ אבל כן משתמש בכל מני תוכנות חינמיות לעריכת תמונות. אני אפרסם פה את המפרט שבנית וחשבתי עליו ותגידו מה דעתכם, מה הייתם משפרים או מורידים שיחזיק טוב לשנים הבאות. בעיקרון התקציב הוא גג עד 3500 אבל השאיפה שיצא יותר זול שיש דברים שאין צורך בהם לשימוש. אני שנים לא התעסקתי בבניית מפרט אז לא יודע מה הולך בשוק היום ומה כדאי. בנוסף אני מתלבט בנוגע למא…
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני מפרטים למחשב זהים בסכ"ה, אבל אחד מעט יותר טוב מהשני. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט, איכות, אם יש צוואר בקבוק, התגשות חומרה, המלצות וכו'. מודה מראש מפרט ראשון: http://i61.tinypic.com/e81uzn.jpg מפרט שני: http://i57.tinypic.com/2s1pu1x.jpg
-
- 21 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שימו לב, המפרטים הם למשחקים - אבל אני גם מתכנת... אלו שני מפרטים שאני מתלבט בניהם: הראשון הוא עם מעבד AMD והשני INTEL ושניהם 64 ביט אז מה אתם תגידו על זה, חשוב לי לשמוע את דעתכם.. (את זצורב אני לא צריך כי יש לי כבר) הבעיה היא שאני לא מצליח להחליט איזה מעבד טוב ותר וגם אני לא מכיר את לוחות האם שמתוארות שם ואני לא מצליח למצוא את מידע עליהם.. הייתי רוצה למצוא לוח אם שיש לו 3 יציאות PCI לפחות ואחד מיוחד לכרטיס מסך של NVIDIA ב 1700 ש"ח (או שזה PCI-E?) שיהיה מתאים ל2 סוגי מעבדים - גם אינטל וגם AMD (למרות שזה לא כל כך חשוב לי) ותמיכה ל 64 ביט 4 יציאות לזיכרון DDR2 עם כמה שיותר חיבורים לדיסקים קשיחים SATA II ו ATA רגיל יציאה PCI-E כמה שיותר יציאות USB (כמובן שכולל את כרטיס קול מ…
-
- 53 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? פיתוח אפליקציות אנדרואיד+IOS, ושימוש יומיומי בתור מחשב ביתי * גודל המסך? 14.1 * רזולוציית המסך? סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * Bluetooth?סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין העדפות לגודל הכונן אך אני צריך SSD * כונן אופטי? סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן, חשוב מאוד,או לפחות שיהיה פתרון נוסף בנושא, לא חייב ייעודי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? סטנדרטי, אין עדיפות מיוחדת * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? סטנדרטי, אין ע…
-
- 17 תגובות
- 3.7k צפיות
-