ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
הלכתי לאיבורי ובנו לי את המחשב הזה: Intel® Core™ i5 650 Gigabyte H55M-D2H לוח Gigabyte דגם H55M-D2H צ'יפסט H55 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 Western Digital 1000GB Kingston/Ceon 4GB DDR3 צורב Optiarc SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 Gigabyte NVIDIA GeForce 460GT ספק HEC WIN+ 500W זה יצא בסביבות 3.500 אלף אני לא מתכוון לעשות OVERCLOCK על המחשב. מיועד למשחקים! מסך מחשב LG E2350T LCD סוג המסך: LCD , LED , חיבור HDMI: לא כולל , רוחב המסך: מסך רחב 16x9 , Pivot: ללא , גודל מסך: 23 אינטש , חיבור DVI: כולל , רזולוציה מקסימלית: 1920x1080 פיקסלים , יצרן: LG , זמן תגובה: 5 מילי שניה. יש צורך במקלדת ועכבר אלחוטיים השקט חשוב מאוד!!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי אני מתכנת שכתחביב גם מפיק מוזיקה (עם תוכנת Cubase). פה ושם גם צופה באיזה סרט Xvid. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט, אבל ברמה סבירה, בלי הוצאות היסטריות שיקפיצו את המחיר באלפי שקלים כדי לגלח עוד חצי דציבל. המקום שאני יכול לחסוך בו באמת הוא הביצועיים הגרפיים - אני מריץ רק משחקים ממש ישנים כך שאפשר להסתפק ביכולות גרפיות מינימליות. מצד שני חשוב שהמחשב יהיה מהיר ו- responsive, כי זה לא נעים לחכות יותר מדי כל פעם שאתה מקמפל/מריץ תוכנה בפיתוח, ובטח לא לסבול מדיליי ב- Cubase. חשוב מאד מסך LCD איכותי, אחד כזה שאתה יכול לשבת מולו עשרות שעות כל יום בלי לסבול מכאבים או עייפות בראש ובעיניים. עד כמה שהבנתי מסך Samsung SyncMaster 730B נחשב לאיכותי והמוביל בסוגו, אבל דיעות אחרות יתקבלו בברכה.…
-
- 7 תגובות
- 710 צפיות
-
-
-
להלן הקונפיגורציה שבניתי למחשב. התבססתי די על אחד המפרטים שבמומלצים. המחשב מיועד לצרכים כלליים - לא גרפיקה מתקדמת, לא משחקים כבדים, לא תוכנות חישוביות חריגות. אך הוא נדרש לעמוד במכלול המשימות הרגילות: אופיס, תוכנות לימודיות לרבות matlab, הרצת סרטים, ותמיכה במ"ה ויסטה. ואם זה לא ברור - לא מתוכנן OC. אודה להערותיכם. בברכה, ilil מעבד : AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX - BOX ₪ 414 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ₪ 439 לוח אם : GIGABYTE GA-MA69GM-S2 ₪ 449 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪ 373 צורב DVD : LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL …
-
- 5 תגובות
- 647 צפיות
-
-
תודה מראש לעוזרים אני צריך הצעות למחשב שיהיה בעיקר למשחקים המסך הנוכחי שלי כרגע הוא 20.1'' ואולי בעתיד הלא רחוק ישודרג ליותר לא חובה להוסיף קשיח. כן חובה צורב DVD רצוי מאוד שאם אפשר לשלב בתקציב הזה גם מראז איכותי של HTPC שיתמוך ב ATX ולא MICRO ATX אלא אם יש לוח איכותי מספיק אני אשמח לקבל הצעות של מפרטים מעניינים גם של AMD ןגם של INTEL
-
- 10 תגובות
- 750 צפיות
-
-
לא צריך מארז וספק שקטים(כמובן שלא יהיה טרקטור בחדר) כי המחשב יחובר לטלוויזיה דרך קיר ויעמוד בחדר אחר (צריך שיהיה מארז מאווורר) , לגבי שאר החלקים : 1. האם צריך כרטיס קול מיוחד או שמספיק זה הקיים בלוח אם ? 2. האם צריך כרטיס מסך שתומך HD ? (הטלוויזיה היא מסך LCD תומך HD READY). 3. אין צורך בצורב. תודה על התגובות
-
- 8 תגובות
- 715 צפיות
-
-
השימוש של המחשב זה להקרין סרטי HD בטלוויזיה בסלון, גלישה פשוטה ואם יהיה אפשר להריץ PES08 יהיה נהדר. אין צורך בכרטיס טלוויזיה. אם אפשר גם מארז שוכב יהיה מצויין. תודה רבה. נ.ב. מצטער על כל העריכות פשוט לא יודע נראה לי קצת דבילי לבקש מחשב בתקציב הזה אז תודה בכל מיקרה.
-
- 10 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב שישמש כ-HTPC תקציבי (עד 2000 ש"ח), והייתי רוצה לקבל המלצה גם על סט מקלדת ועכבר אלחוטי מומלצים ל-HTPC. המחשב יישב בסלון, לכן השקט ועיצוב המארז חשובים, ואפילו חשובים מאוד, ויתחבר ל-LCD ברזולוציית HD ready. אני לא חושב שאעשה OC, אולי 10-15 אחוז. אני לא יודע מה עדיף - אינטל או AMD, אבל הרכבתי בינתיים את המפרט הבא, אשמח לשמוע דעתכם. מעבד AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Box ₪356 לוח אם Asus M3A ₪332 כונן קשיח Hitachi Deskstar 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪286 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 SP ₪119 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4350 Silent LP 512MB DDR2 PCIe ₪206 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200S X20 SATA Silver DVD ₪109 מארז כולל ספ…
-
- 13 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 5,000 ש"ח, מעדיף יותר לכיוון ה-4,500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? צפייה בסרטי HD, הקלטות, משחקים, תכנות ועבודה מקבילית. יחובר למסך טלוויזיה FHD (1920*1080( 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין צורך בהארד דיסק, יש לי 500GB של סייגייט ועוד 1TB חיצוני של מקסטור. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 9. המחשב ישב על מזנון בסלון וצריך להיות שקט ומאוורר 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמ…
-
- 9 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לשימוש בייתי עם אפשרות לגלישה באינטרנט, הורדת סרטים ומוסיקה. מערכת הפעלה XP, עלות של עד 3,000 ש"ח עם חריגה של 500 ש"ח. אודה על קבלת מפרט שיכלול גם מסך, מקלדת,עכבר ורמקולים. :s05:
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שאלתי כבר כמה פעמים ולא עזרו לי יותר מידי אני מחפש לבנות מחשב לצורכיי סרטים ומוזיקה בלבד אבל חשוב לי מאוד שיהיה מקצועי סאונד בלי פשרות ואיכות וידאו גבוה המחשב מתחבר למערכת סאונד ומקרן שעלתה לי 40000ש"ח מה יש לי כבר : מארז גדול / ספק כוח / קירור למעבד / כונן קשיח לא איכפת לי מרעש מאווררים המחשב יושב רחוק משחקים לא מעניינים אותי יש לי XBOX 360 ואני מבסוט עליו :-) תודה רבה לעוזרים ?
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מבקש עזרה בבניית מפרט לאדם שפחות או יותר לא מוגבל בתקציב מטרת המחשב למשחקים בלבד. אני כבר מחוץ לתמונה הרבה זמן אז אם יש היום בשוק משהו יותר טוב ממערך רייד.SLI אנא ידעו ותקנו אותי. אין צורך בציוד הקפי כגון מקלדת.עכבר.מסך.רמקולים. הדרישות הם כאלו: 1. מערך רייד לכונן הקשיח למיקסום ביצועים 2.מערך SLI (או המקביל של רדאון) לכרטיסי מסך בגדול הבן אדם רוצה שני כרטיסי מסך סוסים שיוכלו לכל משחק. ומוכן לחכות לכרטיסי DX10 (אנא תקנו אותי אם הם כבר יצאו או אם שווה באמת לחכות). שני הארד דיסקים ברייד מכובדים 7200 ולפחות 300גיגה כל אחד. מעבד כפול ליבה כמובן(המחשב לא יעבור אוברקלוק) יש דרישה גם למחשב שקט אבל בלי קרור מים בבקשה. אוויר בלבד + מארז איכותי. המחשב לא י…
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להזמין מפרט מחשב מהחנות KSP בבילו סנטר. תקציב המפרט- 5500 ש"ח, מסכים לחרוג במחיר עד 500 שקל. שימוש- גיימרים, משחקים כבדים כמו CSS, CRYSIS, NFS שהמשחק ירוץ חלק לגמרי <גם בעוד כמה שנים>. אין צורך בציוד היקפי מעוניין באוברקלוק. זקוק להרכבת המחשב. יש עדיפות ל-CORE I7 ועוד שימושים עיקריים אין לי כרגע פשוט מחשב לגיימר שיריץ לי משחקים על המון FPS <מי שיודע מזה>. פשוט תיבנו הכי טוב שאתם יכולים :] ד"א שחכתי לכתוב את זה- יש עדיפות למעבדי אינטל <כמו שכתבתי יש עדיפות יותר גבוה ל-CORE I7>. יש עדיפות בכרטיסי מסך ל- GIGABYTE או Sapphire. ולא צריך יותר מ-500 GB. תודה
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב הואבעיקר למשחקים בהגדרות גבוהות אני חושב שכרטיס מסך מסוג GTX460 768M יספיק לי מבחינת מסך יש לי כרגע 2007FP dell שהוא מסך נהדר מבחינתי אשמח לשדרג אותו למסך גדול יותר אם יש לכם המלצות (לא כחלק מהתקציב. בתקציב נפרד נגיד של כ1500 ש"ח) התקציב הוא 4000-4500 עבור מחשב בלבד (בנוסף כ1500 עבור מסך ועוד כ500 עבור מערכת הפעלה = סה"כ 6000-6500 ) אשמח אם תכוונו לגבול התחתון של התקציב חשוב לי שהמחשב יהיה שקט (7) וקריר החלטתי להרכיב את המחשב לבד כי זה משהו שצריך לדעת (וגם לא אמור להיות מסובך) וגם בשביל הכיף שבעניין אז אשמח להמלצה על מארז שקל לתפעול לא יהיה OC ואופק שדרוגי יהיה רק ברמת כרטיס מסך אם בכלל לוח אם- יש צורך בחריצי הרחבה - אינטרנט אלחוטי ואפשרות לUSB3 וכד' …
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב, שישמש אותי בעיקר במשחקים ובצפייה בסרטים. אני אשמח מאוד אם המסך יהיה מסך בעל פאנל IPS או VA, אולם אם צעד זה יוביל לקיזוז משמעותי בביצועי המחשב עצמו אני כנראה אוותר על התענוג. חוץ מזה, התקציב לא אמור לכלול ציוד היקפי נוסף... (שימו לב למי שקרא את ההודעה לפני העריכה והציע מפרט עם ציוד היקפי) תודה מראש, יובל.
-
- 6 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום חברס!!! אז ככה.. אחרי 3-4 שנים הגיע הזמן לשדרג.. הP4 וה9700PRO שלי כבר לא סוחבים והנה ה"דרישות" שלי - מעבד של אינטל .. סגנון E6400 E6600 או מה שאתם מוצאים לנכון.. לוח אם (כמובן) כרטיס מסך - לפחות 8800GTS כלשהו.. או שוב.. מה שאתם מוצאים לנכון ספק כוח הארדיסק - לפחות 180GB .. לא מכיר את הגדלים כבר זכרונות! 2GB זה הכרחי, לא פחות...ושיהיה סוג טוב... חברה עם שם .. לא משהו טייוואני לא מוכר מארז שיהיה גם מסוג טוב צורב דיוידי מסוג פשוט, אלו של ה200 שקל שכולם קונים לא צריך כרטיס קול \ רמקולים \ מקלדת \ עכבר \ מסך . תודה רבה!! ולא לשכוח, 9000 שקל זה הגג של הגג.... משם אפשר רק לקצץ 8) ושוב תודה רבה
-
- 35 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אין צורך במסך וציוד היקפי, הארד דיסק 1TB לצורך איחסון הסרטים (-: עדיף שתהייה לו יציאה לחיבור לטלוויזיה(S-VIDEO - אין לי LCD), אולם זה לא חובה. התמיכה בHD נועדה ללאחר שדרוג עתידי של הטלוויזיה. תודה רבה! עדכון: ללא OC, תוכנות שיהיו בשימוש:ניגון סרטים ומוזיקה, WINDOWS 7, אינטרנט ואופיס. גיימינג: משחקים ממוצעים כגון COD וקווסטים למינהם. לא משהו כבד יותר מדי. אין דגש מסוים על שקט, אבל מצד שני שלא יהיה טרקטור(הולך להיות בחדר שינה)
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני מרגיש שזה זמן נכון לקנות מחשב. המעבדים החדשים כפולי הליבה יצאו ממש לא מזמן, המחשב שלי כבר בן שלוש+ ועכשיו יוצאים הרבה משחקים טובים. אז ככה, התקציב הוא 5000, אבל אם אפשר להכניס שיפור משמעותי בביצועים אז אפשר לחרוג עד סכום כולל של 6000 שקל. המפרט צריך להגיע מלוג'יק http://logicpc.co.il/heb/default.aspx כי משם אני אקנה. המחיר צריך לכלול את המאה ומשהו שקל שהם לוקחים על הרכבה. מה צריך להיות במחשב: לא צריך: מסך רמקולים מקלדת עכבר בעצם צריך רק את הקופסא עצמה בלי שום ציוד היקפי. אני רוצה הארדיסק של 250 ג'יגה. המחשב חייב להיות שקט, ומקורר טוב מאד כי המחשב הנוכחי שלי מתחמם לאללה כל פעם שהוא מתאמץ. עוד דבר, כרגע יש לי את המארז הזה http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=741…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לקנות מחשב חדש. היעוד שלו הוא שוטף+משחקים. חשוב לי גם שהוא יתמוך ב dx10 בשביל שיפורים עתידיים. יש לי דילמה בין AMD ל INTEL ואשמח אם מישהו יוכל לסדר לי את האוזן בנושא. בנוסף, שמעתי שהולכת להיות ירידת מחירים בסוף החודש, האם כדי לחכות? האם מומלץ לחכות למרובעי ליבה? תודה רבה, אתם עושים עבודה מצויינת וחוסכים להרבה אנשים מפרטים "מפוצצים" מהעיתונות. אסף נ.ב. אני מעדיף מחנות Skypc
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
השקט ממש חשוב לי, אז השקעתי מארז כזה יקר. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.5GHz Q8300 : " SLB5W" - BOX ₪734 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ₪418 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800KH ₪476 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪930 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-24B1ST - SATA - RETAIL ₪148 כמות:2 מארז: [..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪684 מקלדת: [..] LOGITECH WAVE KEYBOARD - USB ₪277 עכבר: [..] LOGITECH G5 LASER MOUSE ₪257 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - ENG - OEM ₪577 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 500W : PPCS500 ₪409 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 LOW PROFILE FOR INTEL S775 ₪83 דיסק קשיח: [..…
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
תגידו מה דעתכם. מחירים לפי זאפ נמוך ביותר +- תגידו לי אם רואים משהו שאפשר להשיג ביותר זול זכרונות: GeIL Ultra 2x1GB PC2 6400 CL4 - מחיר: 290$ (הזמנה מחו"ל) - הוזמן לוח אם: AB9 Abit - מחיר: 759 מעבד: Core 2 Duo 6300 - מחיר: 1250 - הוזמן כרטיס מסך: Radeon X1950XT - מחיר: 1,470 - הוזמן דיסק קשיח: WD2500KS Western Digital - מחיר: 369 - הוזמן צורב : LG GSA-H12N - מחיר: 185 - הוזמן מארז: Thermaltake Soprano - מחיר: 426 - הוזמן ספק כח: Cooler Master eXtreme Power 600W - מחיר: 405 - הוזמן מסך: Hyundai B90D - מחיר: 1371 - הוזמן מאורר למעבד: Sunbeam Tun…
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
-
-
המפרט בשביל חבר, בלי מסך. יקר אבל זה מה שהוא מחפש. חשבתי להעזר בכם קצת אם לא איכפת לכם ההתלבטות שלי היא בעיקר לוח אם ומארז... והוא לא ממש בענייני ה-O/C. תודה מראש. עוד דבר : אני רואה שהרוב פה לוקחים לוח של Gigabyte עם צ'יפסט P35. מה כל כך מיוחד בו מלבד תמיכה עתידית ל-DDR3 ? אני הייתי לוקח 6 Nforce לתקציב כזה ... לא ?
-
- 13 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב ולכן אני רוצה המלצות. אני הולך לקנות את המחשב ב1 באוגוסט אבל אני שואל עכשיו כי לא תהיה לי גישה למחשב עד אז. כמו כן אני רוצה שתתחשבו בירידת מחירי המעבדים(המחיר שידוע בערך) ותחשיבו אותו בתקציב נגיד אם מעבד עולה 200$ וידוע שהוא יעלה 140$ אחרי ה-24 ביולי תחשיבו את ה-140$ בתקציב. המחשב יהיה בקנדה ולכן אני רוצה לקנות גם מחנות בסביבה אז אבקש שתרכיבו מפרט מהאתר http://www.ncix.com. התקציב שלי הוא כ-1400$ ויש לי כמה בקשות: לא אכפת לי אם זה אינטל או AMD, המארז לא צריך להיות יקר מדי בגלל קירור שכן המעלות במקום שהמחשב יהיה לא עולות על 25, אהבתי את הזכרונות של SAMSUNG, אני מעדיף כרטיס מסך של NVIDIA ושיהיה מסך(17 אינץ' מספיק), אגב אני צריך ג…
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
המחשב היה למשחקים, עריכה גרפית וידאו ופוטושופ. מתוכנן OC, אפשר גם לכרטיס מסך אם צריך. כרגע יש לי חלקים שקניתי: - כונן קשיח WD3200YS 320GB SATA - צורב SONY DVD RW AW-G170A IDE - ציוד הקפי ומסך התקציב שלי 4500 ש"ח.
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום לכולם. בשבועיים הקרובים אני עתיד לקנות מחשב ואני רוצה להיוועץ בחברי הפורום לגבי המפרט שלי במגבלת התקציב. לפניכם המפרט: מעבד - INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: 1029 ש"ח לוח אם - GIGABYTE GA-P35-DS3L מחיר: 587 ש"ח זכרון - 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC DDR II 800MHZ CL4 מחיר : 540 ש"ח דיסק קשיח - WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS מחיר: 373 ש"ח כרטיס מסך - ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL מחיר: 1551 ש"ח ספק כוח - ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: 397 ש"ח קירור למעבד - THERMALTAKE BIG TYPHON 120 VX FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : TT-CL-P0310 מחיר : 256 ש"ח מארז כבר יש לי מאורגן…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-