עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח כולל ציוד היקפי בתקציב של עד 4500 ש"ח. המחשב מיועד לשימוש בינוני (יותר מבסיסי אך לא שימוש מקצועי) עבור תוכנות כמו סולידווקס ואנסיס. אופציה של מחשב יד שניה/מוחדש גם על הפרק. אשמח לקישורי קניה/מפרטי מחשב. תודה על העזרה.

• 0 תגובות
    • 532 צפיות
  2. Started by lio24,

שלום רב. אני מעוניין לרכוש מחשב נייח בעיקר לעריכת וידאו, אשמח להמלצתכם תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח , תתאפשר חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו בפרמייר , אפטר אפקט, פוטושופ וכיוב' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יירכשו בנפרד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? (זה לא…

3. Started by dodo99,

אחיין שלי חוגג בקרוב בר מצווה ואנו מעוניינים לקנות לו מחשב גיימינג מתנה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 6000 ש"ח עם חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון overwatch, valorant 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך שייתן חוויית משחק טובה אך לא יקר מידי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב, יותר חשוב ביצוע לעומת מחיר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by mMmSaK,

שלום לכולם, אחרי לימודים ארוכים אני מתכנן לקנות מחשב וכבר קניתי כמה חלקים אני מתלבט לגבי מסך וכרטיס מסך המון. אני מאוד נעול על מסך כלשהו של 3440*1440 100HZ ולקנות כרטיס מסך 5700XT או 2070S. השאלה שלי היא כזאת: אם נגיד אני עם המסך של 100HZ ומשחק נגיד נגיד ב 75FPS, האם זה טוב? או שבשביל להנות מכל ה 100HZ צריך לשחק ב 100FPS ומעלה? אני יודע ששני אלו הם דברים שונים אבל כמה משנה שם הסינכרון בכמות הפריימים לרענון הזה? תודה מראש לעוזרים

5. שלום לכולם הבן שלי עולה לתיכון ואני רוצה לקנות לא מחשב הוא הולך ללמוד בכיתת מחשבים . הוא גם רוצה לשחק במשחקים הללו : Minecraft Fortnite Call of duty warzone Rocket league GTA 5 התקציב שלי 4000-4500 ( מקסימום 5000 ) ש׳ח עבור מחשב ו עד 1600 ( מקסימום 2000 ) ש׳ח עבור מסך האם מחשב כזה יכול להטעים : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18309? אם כן – יש צורך באיזה שפורים/שינוים? האם אפשר לקנות משהו זול יותר? איזה מסך מומלץ לקנות? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם, אשמח להמלצה למחשב לעריכה ועיצוב גרפי, עדיף להתכוונן לעד 5000 שח אלא אם יש משהו באיזור שממש שווה לעלות בשבילו. עדיפות לדל בגלל ניסיון טוב איתם עד עכשיו ובגלל האחריות..שוב,אלא אם יש משהו שנותן תמורה טובה יותר בתקציב... תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 418 צפיות
  7. Started by MaccabiTA,

איך המפרט יחסית למחיר ? I5-10600 3.3GHz 12MB 1200 TRAY Gigabyte B460M DS3H LGA1200, Intel B460, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI HYPERX FURY RGB 2X8GB DDR4 2666MHz ASUS DUAL GTX 1660 SUPER EVO OC 6GB GDDR6 DVI HDMI DP SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe 250GB SSD M.2 Antec Neo ECO GOLD ZEN 600W Active PFC 12cm PSU NE600G Zen Retail Antec NX1000 Black ATX Case No PSU מה לדעתכם שווה שדרוג ועדיין לא לשבור את המסגרת?

8. Started by marikth,

9 דווח פורסם ביום שלישי בשעה 15:02 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי ש…

• 1 תגובה
    • 911 צפיות
  9. אני מחפש.ת מחשב נייד או תחנת עבודה ללימודי קולנוע שלי, שידרשו עריכת ווידאו מאסיבית ועבודה עם תוכנות עיצוב גרפי (יכול להיות 3Dׂ). אני רוצה מחשב, שאני אשקיע בו ממש כמו רכב, והוא ישרת אותי לפחות 5 שנים ללא תקלות או "שדרוגי חומרה חובה" בהפתעה. אני אשמח מאוד אם תוכלו להציץ בטבלה של מחשבים שהם הבחירה הסופית שלי ותמליצו לי מה כדאי לי כסטודנט.ית הרעיון בהשוואת מחשבים ניידים PRO עם תחנות עבודה הוא פשוט לראות אם פשוט מתאים לי לקנות מקבוק פרו (לדוגמא, במידה והוא מתאים לסוג העבודה) ולחסוך לעצמי רכישה כפולה - אם אקנה תחנת עבודה, ארכוש מחשב נייד שוק אמצע+ לעבודה בקמפוס. תודה מראש לעוזרים.ות ♥ …

10. Started by omera,

אהלן, מחפש מחשב נייד לתכנות (פייתון + IDE) ועבודה עם נתונים. התקציב הוא המינימלי שאפשר ביחס לדרישות (כלומר, אם המחשב הזול ביותר שמתאים עולה 3,000, אז 3,000, ואם 6,000 אז 6,000. דרישות: 13" עד 15.6". לא מחשב מאסיבי וכבד. לפחות 16GB זכרון. רצוי 32GB. מעבד מהדור האחרון. פתוח ל AMD. תמיכה מלאה בלינוקס. מסך סביר לכל הפחות. חיי סוללה סבירים. יציאת HDMI איכות הרכבה סבירה, אמינות גבוהה. המחשב ישמש אותי כ4-5 שנים לפחות. לא צריך: מחשב "סקסי" מסך 4K או מגע, מסך מתהפך וכל זה. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by ariston10,

מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב: 4000 ש"ח , לא מתאפשרת חריגה כלל. מתי מתוכננת רכישת המחשב? במיידי , אם שווה להמתין לסדרה החדשה של כרטיסי המסך לאוגוסט-ספטמבר מוכן להמתין. מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): גיימינג כבד, תוכנות עריכת וידאו וגרפיקה - Photoshop After Effect Primire Pro . האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): (מידע על המהרה ניתן למצוא כאן) בעקרון לא , אם הקירור יאפשר זאת , אז אולי מעט, כל עוד זה לא יפגע משמעותית בחיי הרכיבים האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? …

12. Started by ליאור משה,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך איפה שניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת ווידאו. עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ופרמייר פרו באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 2160 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. …

13. Started by oddlyenough,

היי חברים, מתרגש לרשום את ההודעה הזו! בשעה טובה מחפש לקנות מחשב גיימינג נורמלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד כ-8000 ש״ח, אך לא חובה לנצל אם התרומה השולית זניחה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המטרה העיקרית היא ביצועים גבוהים במשחקי ה-FPS המרכזיים (CS, PUBG, COD), מטרה משנית להריץ משחקים חדשים מכל הז׳אנרים באיכות טובה אך לא חובה מקסימלית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - בעדיפות קצב רענון גבוה + 1ms (לא מספיק מבין איזה פאנל עדיף וכו׳ - אשמח להמלצות) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צו…

14. Started by Phantom,

מפרט שבניתי לחבר שקונה בשבוע שבועיים הקרובים רציתי לדעת שהמפרט סבבה ואין לו שום בעיות תאימות כל שהן תודה רבה מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB V2 Liquid Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 261 לוחות אם: Gigabyte B550M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 466 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 355 מארזים: ANTEC Gaming Case NX300 White כמות: 1 - מחיר: ₪ 216 ספקי כוח: Corsair 650W CV650 PSU 80+ Bronze כמות: 1 - מחיר: ₪ 303 כונני SSD: A-DATA SSD 512GB XPG S…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. שלום לכולם זה המפרט הקיים שלי , i5 3470 ivy bridge CPU @ 3.20GHz לוח אם : Gigabyte H77-D3H זכרון : DDR3 16GB כרטיס מסך : MSI GTX 1660 Ti GAMING X 6GB מסך DELL u2311 כוננים קשיחים Samsung 128GB 830 - Crucial MX500 500GB - Toshiba p300 3TB חייב לציין שאני משחק היום בכמה מהמשחקים שאציין פה ואני פשוט לא נהנה, אני מוריד רזולוציות על מנת שהמשחק ירוץ חלק. לכן התלבטות שלי היא בין: א. לשדרג מחשב ולהשתמש בכרטיס מסך שיש לי והכוננים הקשיחים והמסך - השאלה אם הנ"ל יספיקו לי (יש גם אופציה להביא מפרט שיהיה ניתן לשידרוג לסעיף ב ב. לעשות שידרוג כולל האם במקרה כזה אהיה חייב להחליף כרטיס מסך …

• 25 תגובות
    • 3.9k צפיות
  16. אהלן חברים, עברנו מסע ארוך עם המחשב הזה שכלל המון התלבטויות ובדיקות שונות גם בתחום כ. מסך וגם ברכיבים שונים. התקציב הוגדל והוגדל עד שהגענו לתוצאה הסופית הנ"ל. אני מביא את המפרט הכמעט סופי לפני קניה כדי להיוועץ בכם ולהיעזר בדעתכם בדברים מסויימים. 1. ההתלבטות הגדולה ביותר: כרטיס המסך. הוחלט לחכות לסדרה 3, שהדיבור על תאריכי ההשקה משתנה באופן כמעט שבועי. בהתחלה דובר על יולי, אח"כ ספטמבר ועכשיו על תקופת החגים של ארה"ב. אני חושש שאין לי מספיק זמן לחכות לזה עם כל הרצון הטוב, ולכן החלטתי ללכת על 2080 TI בגרסאת blower. הדבר היחיד שמדאיג אותי זה יכולת הקירור שלו ולכן לקחתי בחשבון שאוסיף קירור נוזלי בהמשך בפעימה הבאה של השדרוגים (מתוכנן גם עוד מסך). …

17. Started by PandaCore,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1800 ש"ח ניתן לחרוג בעוד 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שיהיה טוב לעבודה משרדית וחשוב שיריץ טוב את המשחק The sims 4 (המשחק היחיד שצריך). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…

18. שלום לכולם. אני צלמת, ואני מחפשת באופן דחוף מחשב נייח לעבודה. המחשב שלי הלך היום, ואני באמצע עבודה. העניין הוא שאני לא מבינה בזה בכלל. אני מחפשת המלצה למחשב נייח עד סכום של 2500 ש"ח שיריץ לי את כל התוכנות של הגרפיקה . ראיתי ביד 2 כמה מודעות , אך אין לי את מי לשאול. יכול להיות שהם בכלל לא שווים לי. אני מצרפת תמונות, כמובן אחרי שראיתי את התקנון של האתר אני לא מצרפת את הטלפון שלהם. אשמח לכל עזרה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by madweed,

שלום לכולם, הקו המנחה צריך להיות יחס טוב של price to value. אם זה יהיה טיפה יקר יותר סבבה. בגדול אני קונה מחשב בדרך כלל כל 4-5 שנים. ציוד היקפי בהתאם לצורך... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אפשר לחרוג ב 500-1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רוצה לעבוד בסביבת VM אחת לפחות עם visual studio/visual studio code ומשחקים ברמה של diablo 3, smite, assassin's creed odyssey ועוד כלפי משחקים עתידיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת - אשמח להמלצה עבור מקלדת מכאנית טובה. רמקולים מסך - קווים כללים …

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי ? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך ? - 8000 - אפשר חריגה קלה 2. . מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - משחקים ועריכת וידאו (FORTNITE , PREMIERE ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - מסך 4. . האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן מערכת הפעלה וינדוס והרכב…

21. שלום, הגיע אלינו מחשב נייד ישן ששם הדגם אינו ידוע לי. הלייבלים היחידים שאני מוצא על המחשב הם Dell P52F על המחשב עצמו וM5Y1K על הסוללה. כרגע יש למחשב דיסק 1TB ישן ואני מעוניין לשדרג אותו לSSD בשביל להנות ממנו. אני חושש ללכת לחנות סתם ככה ולקנות SSD שיכול להיות ולא יהיה מתאים. האם תוכלו לעזור לי? אני משער שSSD של 240~ יהיה מושלם.

22. Started by ariston10,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו Call of Duty\GTA V ותוכנות עריכה, אפטר אפקט,פרימייר\פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  23. Started by uncommon,

2 הדגמים באותו המחיר - לישן יותר יש SSD כפול בגודל, החדש יותר כבד ב-250 גרם , האם מבחינת שאר הפרמטרים אם יש הבדל משמעותי במהירות ולטובת מי? חשב נייד LENOVO IDEAPAD S145-15IIL 81W80094IV מעבד Intel® Core™ i5-1035G1 Quad Core, 6M Cache, 1.0 GHz up to 3.6 GHz , 8GB 4GB - ON BOARD DDR4 2133 | נפח אחסון: SSD 256GB, גודל מסך: 1920*1080 15.6 , כרטיס מסךIntel® UHD Graphics 620, | WIFI 1X1 AC+BT4.1 | משקל : 1.85KG LENOVO IDEAPAD L340-15 81LG00CYIV (דור ישן יותר) סוג מוצר: מחשב נייד , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-8265U Processor 6M Cache, up to 3.9 GHz נפח זכרון פנימי: 8GB 2400 mHZ ,נפח אחסון: SSD 512GB, גודל מסך: FHD 15.6 , דגם כרטיס מסךIntel UHD 6…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by danezeq,

המסך שלי תומך בDP אך מחובר בDVI מה ארוויח אם אחבר אותו בDP?

דיונים חדשים בפורומים