אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לפני כמה ימים פתחתי ת'רד עם זוג רפטורים במערך רייד. כרגע יש בידי את השני 74 והראשון 36 נושא עליו את המערכת הפעלה.יש לי את הלוח אם אסוס A8N דלוקס עם שני בקרים שונים - אנפורס 4 וסיליקון אימג' 3114 הבעיה היא כזו.אני לא רוצה לפרמט את 36 אני רוצה ליצור מערך של 110 גיגה בתצורת רייד 1+0 כדי להפיק עבודה יותר טובה למערכת הפעלה ולקבצי וידאו. העניין הוא שהמחשב אינו עושה BOOT מהבקר של הסילקון אימג'.ואני מעוניין ליצור על הבקר הזה את המערך רייד. בעיני הביוס זה בקר ניפרד לגמרי ואי אפשר לכוון שום דבר.יש לו מיני ביוס משלו עם הגדרות רייד דיי משוכללות. אשמח לקבל עצות - תודה רבה מראש.
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום. האם מערך RAID שכזה אפשרי? RAID שבו כוננים 1 ו-2 מועתקים (Mirrored) לכונן 3? מדובר בלוח אם Gigabyte P67-UD3P
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא: AMD PHENOM 2 X4 965 HD6850 G.SKILL 4GB RAM DDR3 1333 GIGABYTE GA-880GM-UD2H SAMSUNG 1TB HD103SJ F3 Sea sonic 500W הנה קישור ללוח אם שלי: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov עכשיו יש לי כונן קשיח די ישן (כמאט בן 6 אך עובד מצויין) של 160GB ,7200RPM ו SATA2 תוצרת hitachi. אני רואה מלא באתר שמדברים על מערכי RAID מסוגים 0 1 10 או כל מיני מספרים שונים. בדקתי על הלוח אם שלי וראיתי שהוא מסוגל לעשות מערך RAID מכל מיני סוגים. אני לא מבין גדול בכל העניין הזה של מערכי HDD או אם בכלל כונן ישן כמו זה יכול להיות במערך...מה שאני שואל הוא האם הכונן הישן יכול לעזור לי איך שהוא במחשב ולתת יותר ביצועים? ז"א לחבר את הכונן שסתם ייתן לי עוד 160GB…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני רוצה לבנות מערך כזה, יש לי שני הרדיסקים 320G לפי מה שהבנתי יש לי אפשרות לבנות את המערך דרך intel matrix שזה דרך הגשר ich7r או דרך jmicron , השאלה מה עדיף? מבחינת ביצועים. הבנתי גם שדרך matrix אני לא צריך דרייברים,נכון? בקשר להתקנה עצמה אילו השלבים: תקנו אותי אם אני טועה 1.אני מחבר את ההרדיסקים לחיבוריSATA1 וSATA2 בלוח 2. נכנס לביוס ומשנה SATA AS RAID 3.עושה RESTART לוחץ CNTRL+I מגדיר לפי החוברת הכל , מסיים ושומר וזהו עכשיו להתקנת ווינדוס אני עושה רגיל? כאילו שאני מכניס דיסק התקנה אני יראה כונן גדול (שזה הRAID) ועליו אני יתקין ווינדוס? אודה מאוד לעזרה ???
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
הכוונה: האם כונן קשיח א' חייב להיות מאותה החברה ואותו הדגם של כונן קשיח ב'? יש לי Samsung F1 1TB 103UJ ואני מעוניין לקנות קשיח נוסף של טרה, וההתלבטות היא האם לקנות עוד אחד מאותו הדגם או ללכת על F3 החדש, או אפילו על המודל "הירוק", 5200 RPM. תודה
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
התוכנית שלי היא לקנות שני כוננים קשיחים זהים. אחד יותקן בתוך המארז והשני במגירה נשלפת וישמש לגיבוי וניוד המידע יש לי שתי אפשרויות: הראשונה להשתמש בתוכנת סנכרון קבצים בין הכוננים. התוכנה בטח תגזול משאבים ותאט את המחשב. האפשרות השניה והמעניינת היא לבנות מערך RAID1 וכך גם אוכל להנות משיפור במהירות הקריאה כששני הכוננים במחשב. השאלה היא עד כמה דינמי השימוש ב RAID1 שמבוסס על ציפסט של אינטל? האם יש אפשרות לפרק זמנית ולהרכיב מחדש את המערך בזמן שהמחשב פעול (HOTSWAP)? האם Intel Matrix Storage Manager מסוגל לסנכרן בין הכוננים אחרי הניתוק הזמני? חשוב לציין שמערכת ההפעלה נמצאת על כונן נפרד. תודה
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
היי, עד היום היה לי raid0 עם 2 הרדיסקים של סמסונג F3 500 ג'יגה. המהירות קריאה הייתה כ220 מגה לשניה. קניתי עוד 2 הרדיסקים זהים לטובת raid5. עכשיו המהירות הממוצעת שלי היא 75 מגה לשניה מה יכולה להיות הבעיה? אני משתמש בבקר RAID שעל הלוח שלי EVGA X58 SLI LE. הstrip size הוא 64k. תודה רבה, דני.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להקים 10 שרתים ומספר תחנות עבודה - והבנתי בפורום אחר שהדיסק קשיח יהווה לי צוואר בקבוק , מה אתם ממליצים לקנות שיספיק למשתמש ביתי להקים 10 שרתים ותחנות עבודה, האם מערך של IOMEGA או משהו בסגנון שני דיסקים קשיחים ברייד מסויים ? 2000 ש"ח זה התקציב ששמתי לזה , אם יש לכם משהו שיכול לשפר ביצועים ב30% אז גם 3000 אשים . כרגע משתמש בvmware workstation ויהיה לי מספיק זכרון להרים מערך כזה - נשאר רק האחסון להתמודד איתו .
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם אפשר בבקשה הסבר על המערך RAID 0? איך מתקינים, האם פועל על כל לוחות האם, האם פועל על כל סוגי דיסקים קשיחים ואיזה דיסק קשיח מומלץ? תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום. מכיוון שהמקום על ההארדיסק הנוכחי שלי הולך ואוזל, החלטתי לרכוש אחד חדש (לגיבויים בלבד). על המודל (או לפחות החברה), כבר החלטתי (לאחר קריאה מעמיקה) - מדובר ב- Deskstar של Hitachi. עכשיו, ברצוני לשמוע המלצתכם לגבי מה כדאי לרכוש: - לקנות Deskstar T7K250 - בעל 250 ג'יגה, 8מ''ב קאש, 7200סל''ד, SATAII 3.0GB/s. הוא עולה 600-700 ש''ח. עם המחיר שלו, יהיה לי קל להוסיף עוד אחד בעתיד (אבל לא הקרוב) ולשלב ב- RAID. - לקנות Deskstar 7K500 - ספינת הדגל של היטאצ'י, יותר מהיר משמעותית, בעל 500 ג'יגה, 16מ''ב קאש, 7200סל''ד, SATAII 3.0GB/s, NCQ. הוא עולה בערך 2000 ש''ח. אם אני אקנה אותו, ייקח המון זמן עד שאני אוסיף עוד אחד. אבל מצד שני, יהיה לי יותר מקום אחסון ויותר ביצועים. או: אנ…
-
במקרה בו יש לי 3 כוננים ברייד 0 על מחשב אחד, האם אני יכול לקחת את אותם הדיסקים למחשב אחר ולהמשיך את הרייד שיש לי עליהם? או שזה דורש הכנת מערך חדש?
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מערך רייד עם הבקשר של הלוח. מפרט בחתימה/מפרט. - רק הדיסקים שם לא מעודכנים. קניתי שבוע שעבר 2 דיסקים קשיחים SJ103. אני חושש שאחד מהם דפוק. אני לא בטוח אבל היום נראה לי ששמעתי רעשים ממנו(קשה לשמוע עם כל המאווררים שלי). בכל אופן מה שקרה היום נתקע לי המחשב מספר פעמים, וזה קרה מתוצאה שהעתקתי דברים עם הHDים. אספר לכם בקצרה את מה שעבר עליי מאז הרייד. קודם כל אני אומר שאחרי שהתקנתי את מערך רייד 0 רציתי להשתמש בXP, והתקנתי אותו ממש מהר לא יותר מ6 דקות. אבל אחרי שהתקנתי אותו והוא רצה לעלות, קיבלתי מסך כחול. ניסיתי להתקין שוב פעם, שוב פעם מסך כחול. אמרתי אולי הדרייברים לא טובים, הורדתי את הדרייברים הכי חדשים והשתמשתי בFLOPPY וגם אז בסיום ההתקנה כשהווינדוס מנסה לעל…
-
- 32 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם יש לי במחשב מערך רייד 5 שבנוי מ5 דסקים אחד נפל לי והמערך ממשיך לעבוד עד שאני יקנה דיסק חדש. (לא פעם ראשונה שנופל לי דיסק והכל ממשיך לעבוד). בכל אופן קיבלתי הודעה במטריקס שהמערך כשל וזה מה שרשום כשמעלים את המחשב [ATTACH]5588[/ATTACH]
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי את הלוח A7N DELUX כרגע יש לו דיסק 80 IDE ואני מתכנן לבנות מערך רייד 1 או 0 עם שני כונני SATA לא זהים אחד היטא'צי ואחד מקסטור שניהם זהים בנפח אבל אחד SATA 1 ואחד SATA 2 האם יהיה שיפור בעבודה של המחשב?? עלייה של מערכת ההפעלה ?? רציתי להרכיב מערך דומה ב IDE אבל הלוח תומך רק ב SATA. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 732 צפיות
-
-
יש לי הארדיסק של 500 ג'יגה אני רוצה להוסיף 2 הרדיסקים של 160 במערך רייד האם אפשר שה-2 כוננים של ה160 יעבדו ברייד 0 ו ה500 לא, פשוט ככונן נוסף. והאם זה בכלל ישפר את המהירות אם המערכת הפעלה תהיה על הרייד יש לי לוח אם P5K עם בקר רייד מובנה.
-
- 0 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שמתי לב שקופץ לי חלון בכל פעם שאני מעלה את הוינדוס זה חלון שלintel matrix storage החלון מתקדם בצורה נורא איטית וכרגע הוא עומד על 90% וקצת. ורשום אליו התקדמות האיתכל?? איתכול של מה? לדעתי במשך כל הימים שעברו מאז בניית המערכת החלון הזה עובד ורק עכשיו הוא לקראת סיום! זה נורמאלי? זה תקין? ככה זה צריך להיות אחרי בניית מערך רייד5? דרך אגב התוכנה לא מראה לי איזה סימן קריאה או בעיות ככה שאני מבין שהכל תקין! תודה לעונים..
-
- 7 תגובות
- 675 צפיות
-
-
האם אפשר ליצור מערך רייד כלשהו בעזרת דיסק קשיח בנפח 500 גיגה ואחד 160 גיגה?
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
יש לי 4 דיסקים קשיחים של חברת ווסטר דיגיטל 2 של 120 גיגה ו2 של 80 כולם סאטה. האם ניתן לבנות מהם מערך רייד0?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! מישהו מוכן בבקשה להסביר לי את המושגים EMC או NETAPP בעולם הSTORAGE המקצועי ?
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
המרתי דיסק און קי ל ntfs אבל עכשיו הdvd לא מצליח לקרוא אותו והמחשב השני מצליח לקרוא אותו אבל לא מצליח להפעיל את הקבצים שבו. מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבא שלי ואני מעוניינים למצוא פתרון גיבוי\שמירת תכני HD. הבעיה היא התקציב. HD פנימי טרה עולה 500 ש''ח HD חיצוני 500GB עולה סביבות ה400 ש''ח NAS ללא HD עולה מעל 700. השאלה היא עם פתרון NAS שווה את המחיר? אשמח לתגובות דעות והמלצות תודה
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לאחר עידכון SP2 על מערכת P3 עם דיסק קשיח 8.4G וזכרון 1G המערכת לא זזה כלל 1) האם זה בגלל המעבד? 2) האם זה בגלל הדיסק? 3) מה גודל הדיסק המקסימלי שאני יכול להתקין על מחשב זה 4) מה המינימלי הדרוש כי מחשב זה משמש כטרמינל לחומר על מחשב אחר ולגלישה באינטרנט תודה, יהודה
-
- 8 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היי חברתי לאחי HD IDE 160GB חדש אבל הWIN לא מזהה אותו, הביוס מזהה אותו,שיניתי את הJUMP לSLAVE והגדרתי אותו כSLAVE בביוס אבל בכול זאת הWIN אינו מזהה אותו, עזרתכם דרושה בברכת שנה טובה ומאובזרת G.A
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי שתי דיסקים של WD האחד 160GB והשני 500GB מערכת ההפעלה מזהה את ה160 כ- 149 (לאן נעלמו 11 GB ???) ואת ה500 מזה כ465 (לאן נעלמו 35 GB ???) עריכה: לאחר גריאה בFAQ האם ניתן לשנות הגדרות בפירמוט על מנת לקבל נפח יותר גדול(לאבד כמה שפחות שטח דיסק)
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום לכולם.. יש לי מחשב נייד dell inspiron N5110... והחלטתי לשדרג את הביצועים שלו אז קניתי "Solid Stick Drive Samsung EVO 850 120GB" והתקנתי אותו במקום הכונן האופטי (DVD).. בכונן הישן (HDD) היה לי שתי מחצות, אחת מהם למערכת ההפעלה "Windows Home 10 64bit", בעזרת תוכנה בשם "Aomei Backupper" העתקתי את התוכן של מחיצת מערכת ההפעלה ל-SSD, ונסיתי בBIOS לשנות את סדר ה-BOOT על מנת להעלות את מערכת ההפעלה מה-SSD ולא מה-HDD. אך לא משנה מה אני עושה זה לא עובד... :(... לפי מה שקראתי יש כאלה שאומרים שצריך להחליף פיזית בין כונן ה-SSD וכונן ה-HDD. והשאלה שלי היא... אני חייב?!!!... אין דרך אחרת?!!!... אני אשמח לעזרה והמלצות, יתרה מזאת, אני אשמח אם מישהו יוכל לה…
-
- 4 תגובות
- 3.3k צפיות
-