עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אהלן, הHDD הישן שלי כנראה הלך (או בתהליכי גסיסה מתקדמים מאד) וכרגע אני מתבלט בין לקנות מחשב חדש ללקנות SSD וHDD חדש ולחכות עם המחשב. המפרט שלי כרגע הוא: מעבד: i7 920 לוח אם: ga-ex58-ud4p וכן 6 גיגה RAM (הi7 הזה הוא triple channel...) מה דעתכם? SSD וHDD ולחכות עם המחשב החדש? הרי הלוח אם לא תומך SATA 3... בכל מקרה אשמח להמלצה לSSD (250 גיגה) וHDD (חשבתי לכיוון של 2 כוננים, כל אחד של 1tb, אחד green והשני black - מה דעתכם?) במידה והחליט לקנות רק אותם כרגע ולהמתין עם המחשב (קחו בחשבון שבטווח של חצי שנה - שנה בטוח אקנה מחשב חדש אם לא עכשיו..) תודה רבה על העזרה

2. Started by Moooshe,

אני ממש אוטוטו קונה מחשב חדש ועד עכשיו היה לי בראש שאני הולך על ה- WD 80GB 8MB cache, בגלל כל הביקורות הטובות עליו. היום שמעתי מבעל חנות מחשבים שדיסקים של WD נחשבים (ומוכיחים את עצמם) כלא אמינים שוב ושוב בשנים האחרונות. הוא ציין לטובה את הדגם החדש והמדובר, וסיפר לי שמהסוג הזה אף דיסק לא חזר ובינתיים כולם מרוצים ממנו, אבל כולנו יודעים שדיסק קשיח אי אפשר לשפוט לפי 8 חודשים שהוא על המדף. לעומת זאת, על maxtor שמעתי רק דברים טובים, והמון כאלה. מסתבר שדיסקים של maxtor לא חוזרים כמעט בכלל וכולם מאוד מרוצים מהם, גם בשימוש אקססיבי, וזה מה שאני הולך לעשות... עכשיו השאלות שלי הן כאלה (ובאמת שעשיתי חיפוש לפני כן): 1. האם יש למישהו חוויות רעות עם הדיסק הספציפי של WD? ביקורות טובות על …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. יש לי בעייה בכונן קשיח מפרט לוח אם Gigabyte 965p DS3 1333FSB 3.3REV עידכנתי ביוס ל F12 הכי עדכני מעבד Core2Dou E6550 1333FSB זכרון Crosair 2048MB 800MHZ CL4 כרטיס מסךNVIDIA GEFORCE 8600 GT 256MB כונן קשיח Segate barcuda SATA 2 250GB 16MB BUFFER צורב ASUS SATA אז ככה מכיון שכונני SATA2 מגיעים +- ל 300 MB לשנייה עשיתי בדיקה עם הכלי HDTACH והגעתי לביצועים סבירים אולם ברוחב פס הגעתי ל151 MB מה שאומר כמו SATA 1 !! יש לי השהיות מדי פעם, וכאילו המחשב לא עובד טוב עם הכונן, מה שמוזר לי זה כנראה הלוח עם הבקר ICH8 ברגע שבביוס אני שם על AHCI הכוננים מזוהים כסקזי , על כל המשתמע מכך כאשר כתיבה למטמון בכונן מסומנת באפור כבלתי ניתנת לשינוי במנהל ההתקנים. מישהו יכול לעזור? יש לי עוד מחש…

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  4. Started by dovk,

הרכבתי היום דיסק קשיח 250 GB . נוסף לדיסק הקיים במחשב 2 הדיסקים ביחד אמורים לתת לי 500 GB . בהפעלת המחשב הביוס הכיר לי בדיסק הקשיח בגודל 250 GB הקיים וגם בדיסק החדש כשנכנסתי לחומרה במע ההפעלה הדיסק הקשיח הופיע שם אבל כשעברתי לתפריט מחשב הדיסק הקשיח לא הופיע , ניסתי לעשות רענון חומרה והמשיך לא להופיע אח"כ לקחתי את את תקליטור ה-WINXP וביצעתי SETUP ובתפריט הופיע הדיסק הקיים וגם הדיסק החדש אבל נכתב שם כי לא קיים מחיצות הגודל שהיה רשום שם המקסמלי היה 130 GB .וכל אשר ניסתי להגדיל ל250 GB .לא עזר הפעלתי את המערכת החלונות . החלונות הכירו בדיסק הקשיח החדש אבל בגודל 130 GB . במקום 250 GB . כיצד אני מחזיר את גודל הדיסק ל-250 GB דרך אגב 2 הדיסקים הם מסוג SATA 2 תודה מראש לעונים

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  5. Started by LeVINCEoN,

אני מעוניין לקנות צורב DVD מכיוון שהנוכחי שלי לא עובד. לא מצאתי המלצות באתר לצורבים במהירות X22, אני מתאר לעצמי שהם חדשים יחסית. מצאתי שני צורבים: LG GH22NS30 NEC AD7220S השאלה שלי היא האם מישהו יכול להמליץ לי על אחד הצורבים האלה או האם עדיף לקנות צורב קצת פחות מהיר שהוכיח את עצמו

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  6. Started by Dubek,

שלום. קניתי היום הארד דיסק חדש, וחיברתי אותו למחשב שלי. הוא זוהה מייד בביוס, וגם הווינדוס לא הראה בעיה לזהות אותו (מצא דרייבר מתאים באופן אוטומטי), אבל הווינדוס לא נותן לי להשתמש בו (לא מראה לי שקיים דיסק נוסף). אם למישהו יש מושג, איך גורמים להארד דיסק הנוסף לעבוד, אודה על כל עזרה. רק פרט אחד שאני לא יודע אםן הוא קשור, יש לי כאמור שני הארד-דיסקים, שניהם SATA, ושניהם מוגדרים כמסטר (על Channel שונה)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. קיבלתי את הWD 200GB SATA מזיגזג , הוא הותקן והכל טוב ויפה אבל בWindows הוא לא מזוהה (כאילו אין כונן), יש רק את הכונן 80GB PATA. מה אני צריך לעשות בשביל להפעיל אותם ביחד ? מה שאני מעוניין לעשות זה לפצל אותו ולהעביר את כל השטויות שלי (לא תוכנות מותקנות כמובן) למחיצה אחת ובשנייה להתקין XP ואת הHDD הזה אני הולך להוציא מהמחשב. כרגע גם יש לי XP אם זה חושב... תודה מראש

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  8. אם יש לי שתי HD של SATA2 איך אני קובע מה יהיה המאסטר ומי יהיה הסלייב? אם יש לי בתשיהם ווינדוס ואני רוצה להגדיר באחד מהם בלבד לעלות איך אני עושה את זה?

9. Started by ^oz,

במידה וההרד דיסק שלי מחולק למספר כוננים וירטואלים ויש לי צורך בפירמוט המאסטר (DRIVE C) , עליו מולבשת מערכת ההפעלה גם כן. האם כאשר אפרמט אותו ייפגעו קבצי גיבויים שיושבים על כוננים אחרים? (D E )? כתוצאה מפגיעה במערכת ההפעלה או שעצם החלוקה של הכוננים ב BIOS בעצם מגן עליהם כאשר מפרמטים את הכוננים מבחוץ מדוס? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 937 צפיות
  10. יש מקבילה לMemtest רק עבור דיסקים קשיחים?

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  11. Started by jonyyy,

האם זה לא פוגע בצורב dvd אם הוא ישמש אצלי ככונן עיקרי כי dvd-rom שלי נהרס ואני יכול לשמוע שירים ולהתקין משחקים רק מהצורב. תודה

• 6 תגובות
    • 701 צפיות
  12. Started by falcofalco,

שלום. יש לי מחשב נייד של לנובו (T60) עם כונן קשיח sata ואני רוצה לשדרג אותו. האם אוכל להשתמש ב sata2? אני לא יודע האם המחשב שלי תומך בזה (אני חושב שלא) אבל אני גם לא בטוח שהוא צריך לתמוך... יש לכם מושג? אה, עוד משהו, אין הגבלה לנפח שאני יכול להכניס נכון? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  13. Started by liranman,

אני מתכוון לקנות את לוח האם ASUS A7N8X DELUXE. על הלוח יש UltraDMA 133 cable ו - UltraDMA 133/100/66 cable. כמו כן אני מתכוון לקנות הארדיסק של WD מסוג 80GB 8MB CACHE, צורב PLEXTOR 482448A ו - DVD BENQ 48/16. איך כדאי לסדר אותם כדי לקבל את הביצועים המקסימלים? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי, אני רוצה ביממה הקרובה לגשת אל אחת מחנויות המחשבים ולצאת משם עם צורב DVD עברתי פה בימים האחרונים , אבל לא הגעתי למסקנה סופית, אולי תוכלו לעזור לי מהו צורב ה-DVD הטוב ביותר שקיים היום בשוק בישראל למכירה...פנימי בלבד אני מבין שרוב המחירים של הצורבים היותר מתקדמים נע בסביבות ה-500 שקל...אני צודק? טוב, מקווה שתעזרו, חוו דעה...ותנו סיבה אם אפשר...תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום חבריי, אודה לעזרתכם האדיבה, כונן קשיח נייד של WD 1T שחה באמבטיה של בני (שובב), ביצעתי לו ייבוש ואיוורור במשך יממה, לאחר מיכן הפעלתי אותו והגל היה "בסדר", לאחר שבוע המחשב לא מזהה... טכנית הוא נדלק ומהבהב כרגיל אך המחשב לא מזהה, יש לו צפצוף חריג, מצ"ב קישור לסרטון להבנה יסודית יותר, -> https://www.dropbox.com/s/ycowpmhw204gafe/VID-20141014-WA0020.mp4?dl=0 בסרטון ניתן לראות שפירקתי את המכסה שלו... בכל אופן לתקן אותו זה לא הבעיה... התכולה שלו חשובה לי! אודה לעזרתכם!

16. היי כולם, שאלתי היא איך, ובאיזה תוכנה עדיף לפרמט אותו, ואם כן, באיזה תוכנה כדאי ורצוי לבחון אותו מבחינת ביצועים, ותקינות. כאשר הוא מחובר, הHD-TUNE PRO מסרב לעלות, ועולה רק עם ניתוקו של הזכרון מהמערכת. כאשר מנתקים ומחברים מהר בחזרה, ניתן לזיהוי עם התוכנה, אך עם בעיות בקריאה, ומראה סוג של בעיית ממשק I/O . אשמח לדעת אם יש למישהו ניסיון עם זכרון זה וכיצד אתם בוחנים את תקינותו ואת הנושאים שלמעלה...

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  17. Started by jackhammer,

שלום לכולם. מעניין אותי לדעת משהו ולא ממש הצלחתי למצוא לזה התייחסות בגוגל. למה מהירויות הכתיבה מגיעות לשיא בדגם ה256GB? ז'תומרת, ככל שעולים מנפח לנפח בנפחים הנמוכים, המהירות עולה באופן די משמעותי. אבל שעולים מ256 ל512 ברוב הדגמים המהירות נשארת זהה ובחלק עולה ממש בצורה זניחה. אני מניח שיש לזה קשר למספר השבבים שנמצאים בשימוש בכל כונן, אבל לא הצלחתי למצוא לזה הסבר מדויק שיסביר את התופעה. אשמח למידע ממי שיודע.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. קניתי מחשב חדש אתמול: לוח אם Gigabyte EP43 DS3L מעבד E8400 BOX כרטיס מסך מהמחשב הקודם יש לי HD3850 וזיכרון 4Gigabyte Mushkin 800Mhz אז יש לי דיסק קשיח IDE 250GB הוא מהמחשב הישן שלי ויש עליו כבר מערכת הפעלה והרבה קבצים אני לא קניתי למחשב החדש דיסק קשיח כי אני רוצה לחבר אותו במקום אבל אני לא הבנתי כלכך איך מחברים דיסק קשיח IDE קראתי משהו עם ג'אמפרים אבל אני לא כלכך יודע מה זה אני יודע שיש חיבור IDE בלוח אם ככה שזה אמור לעבוד עם הדיסק הקשיח עם מישהו יכול להסביר לי איך לחבר דיסק קשיח IDE אז תודה ועם כבר יש מערכת הפעלה אז שאני יחבר אותו ללוח אם וידליק את המחשב הוא יעבוד רגיל? או שאני אצטרך לפרמט

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  19. בעזרת השם בשבוע הקרוב אני צריך לקבל את הכונן SSD החדש שלי שיפיח לי רוח חיים חדשה בנייד. עם זאת יש לי כונן רגיל של 500GB שאני רוצה להפוך אותו לכונן חיצוני (הוא SATA) ראיתי שטווח המחירים הוא בין 50 ל-200 שקלים לקופסאות מתאימות - (SATA+USB2) יש לכם ניסיון\המלצות למארז מתאים ואיכותי? תודה מראש לעונים, שבת שלום מבורכת!

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  20. Started by SyndromE,

במקום שאני ארחיב, תקראו את 2 המאמרים הבאים: http://partition.radified.com/partitioning_2.htm http://www.zapwizard.com/Guides/Partitioning/index.html חומר מאוד מעניין וחשוב ע"מ להגיע לביצועים מירביים, בחילוק מע' הפעלה עצמה למחיצות, ושימוש נבון במיקום הפיזי של המחיצות עצמן. (1/4-1/5 הראשונים מנפח הכונן יתנו ביצועים מירביים - פלטה חיצונית. הביצועים ירדו עם כיוון פנים הפלטה) אני אישית יישמתי את השיטה, באופן שמתאים לי. לא היה הכי פשוט, + שימוש בכלים וטריקים, אבל זה היה שווה את זה בהחלט ! * צירפתי את התוכנה COA2, שלא כל כך קל להשיג- התוכנה משנה מיקומי ספריות ברג'יסטרי+אייקונים+קבצי INI. מומלץ בחום - עובד מצויין [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  21. Started by none77,

http://www.crucial.com/usa/en/support-storage-executive

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. אז ככה כשאני נכנס לכונן ורוצה לראות כמה כל הקבצים תופסים אז הוא מראה לי משהו, וכשאני מחוץ לכונן אז הוא מראה לי משהו אחר לגמרי כאילו שיש לי עוד דברים ששוקלים 600 מגה ביט בערך, אז למה בדיוק זה קורה וזה יכול להיות בגלל שיש לי את התוכנהdaemon tools הנה תמונה:

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. שלום, אני רוצה להחליף כונן גיבוי חיצוני (הישן של 320 ג"ב וכבר מלא) ל-1TB. ברוח התקופה - אני מתכנן לקנות כבר כזה עם חיבור USB 3.0 (לוח האם שלי תומך!) לאור העובדה שבבאג אפשר להשיג את ה- WD My Book 3 ב-1000 ש"ח ואני לא רוצה להוציא יותר מ-500-600 אבקש המלצתכם לפתרון אחר. תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by arik100,

אהלן אשמח להמלצה וקישור לקנייה לMICRO SD לקנייה נפח 32GB מצאתי CLASS 4 ב70 שקל גם בחול וגם בארץ בטוח שיש יותר טוב תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by rino,

מישהו יכול להנחות כיצד מעדכנים דרייברים לצורב LG 8320 ??? אם אפשר בפירוט ככל הניתן!! ???

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.