עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם, התקנתי לחבר כונן נוסף, יש לו שני SATA וספק ליברטי 400 הכוננים מחוברים ע"י כבל מתח אחד האם עדיף לחבר אותם בכבלים שונים או שאין הבדל תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ligort,

אני רוצה לקנות הארד דיסק חיצוני ומתלבט בין 2 הארד דיסקים חיצוניים: האחד של Maxtor דגם OneTouch IV Plus 500GBוMaxtor עם חיבור USB2 ו Firewire ויש לו 5 שנים אחריות. והשני דגם WDH1CS5000E 500GB Western Digital עם חיבור USB2 ו Firewire ו ESATA עם אחריות לשנתיים. המחירים די זהים בין 520 ל550 שקלים. מה אמינות הדגמים?? מה מומלץ??האם יש דגם אחר מומלץ באותו סדר גודל של מחיר?? תודה

• 5 תגובות
    • 5k צפיות
  3. שלום השאלה בכותרת, יש לי במשרד שני דיסקים חיצוניים, מקסטור וWD הם מבצעים תהליך גיבוי כל יום בשעה 6 רציתי לדעת אם כל היום הם יהיו מכובים ורק בשעת הגיבוי הם יהיו דלוקים האם פעולה זו תאריך את אורך חייהם, או לפחות תגיע למקסימום? או שבמידה שווה הם יכולים לעבוד כל היום? נקודה חשובה היא שהחומר שנמצא בהם הוא 100% לגיבוי, אותו חומר נמצא עם על המחשבים השולחניים, והעבודה השוטפת נעשית מהם. תודה!

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  4. שלום לכולם, במהלך החודש האחרון אני עובד על המפרט של המחשב של חבר שלי ומנסה להגיע למפרט איכותי שהוא יהיה מצורה ממנו, ועכשיו הגיע הזמן לבחור דיסקים קשיחים אז הבקשה היא 2TB לא החלטנו באיזה סידור, רצינו ראפטור למערכת ההפעלה של 80 GB , מומלץ נכון? איזה מומלץ לקנות? ובנוסף כרטיס שיוסיף לנו עוד יציאות SATA כי הכמויות זכרון שהוא משתמש בהם הם מטורפות. וצורב DVD מומלץ עדיף תומך לייט סקרייב אשמח לשמוע על הצעות, תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. האם זה נכון או שזו עוד סתם קלישאה? אצלי העדפתי לקנות בשם הקלישאה הזו שני דיסקים של 80 ושמתי אותם ב RAID -0 ,מבדיקות זה באמת מהיר מאוד וגם שקט מאוד יחסית לדיסקים גדולים אבל מה ההסבר מאחורי זה?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. היום בבוקר קניתי סיגייט 500 גיגה, Sata, חיברתי אותו למחשב והתחלתי להתקין XP , בזמן ההתקנה ראיתי שהמחשב מראה שקיימים רק 130 גיגה, אמרתי לעצמי נפרמט ונתקין את הווינדוס ואולי זה יסתדר... עשיתי partition של 20 גיגה לווינדוס, פירמטתי והתקנתי ועכשיו יש לי 2 Drives: Drive c = 20 giga Drive e = 107 giga האם אני מפספס משהו פשוט או שקיימת איזו שהיא בעיה, ולאן נעלמו כמעט 400 גיגה? :pissed: תודה, ויום טוב הפתרון: הדיסק היה פגום והוחלף במסגרת האחריות, הדיסק החדש (אותו הדגם) הותקן תוך 30 שניות ובלי בעיה אחת! תודה.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by דניאל99,

היתה לי בדיסק הקשיח מחיצת FAT או NTFS (לא זוכר), שמחקתי בטעות באמצעות FDISK. רק מחקתי את המחיצה ומאז לא נגעתי בה. האם יש דרך לשחזר את המידע?

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  8. היי, אני אוטוטו קונה HD חדש ועד עכשיו רציתי לקנות את ה SEAGATE 500GB 32MB המדובר. אבל התחלתי קצת לחשוש לפי תגובות בפורומים שהסידרה הזאת כנראה דפוקה. ואז הבנתי שמתחילים להגיע דיסקים של 640GB שהם למעשה 2 פלטות של 320 והבנתי שהם גם מהירים יותר ושקטים יותר וחיכיתי ל SEGATE 640 , לא מצאתי חנות שמוכרת. האם משיהו מכיר חנות שמוכרת והאם למישהו יש ביקורת עליו לבנתיים ראיתי את ה Samsung SATA2 640GB 16MB 7200RPM שמחירו 450 ש"ח , יש למשהו ביקורת עליו . יהיה ממש נחמד לראות השוואה בינו לבין ה SEAGATE 640 תודה.

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  9. Started by username80,

שלום, אני מנסה לצרוב את ה- IMAGE של Call Of Duty 4 ששוקל בערך 6.7GB בעזרת תוכנת נרו. אני מקבל הודעה אני יכול לצרוב רק עד 4.5GB. האם אני צריך לקנות דיסקי מיוחדים או שצריך להגדיר משהו בתוכנה? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 784 צפיות
  10. איך אני מחבר רייד ? כאילו מה אני מחבר בין שתי הכוננים מה אני עושה בביוס וכאלה , אשמח לקבל עזרה P: שתיהם של אותה חברה WD אחד 320 מה שיש לי עכשיו ועוד 250 אחד שיושב בצד ואני רוצה לחבר אותו גם.

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  11. אוקיי יש לי שני מיי-בוקים. שניהם 500GB, ההבדל היחיד הוא העיצוב, כן אלו ה-Essential 1 ו-2. נתקלתי במוד הבא: http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html השאלה האם כדאי "להפנים" את הכוננים הקשיחים האלו. אין לי שום בעיות איתם כך שזה לא נוגע לטמפ', אך לא הייתי מתנגד כלל וכלל לקבל תוספת לביצועים שלהם, כי ביחס לפנימי שלי (2500KS) הם על הפנים. כלומר, בשימוש פעיל הם בסדר, אבל אם הפסקתי להשתמש באחד מהם לכמה דקות, אז תמיד תמיד תמיד לוקח לו כמה שניות שהוא נתקע ואז הוא מבצע את הפעולה. כאילו הוא הלך לנמנם ואני הפרעתי לו אז הוא אומר 'סבלנות, לפני רגע התעוררתי..'. זה מרגיז, אז החלטתי להכניס את הכוננים פנימה. השאלה אם יש לפרוצדורה חסרונות? כי חשבת…

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  12. שלום,ביצעתי חיפוש ומצאתי רק כמה תרדים על ההבדלים בין סיגייט לווסטרן ושהסיגייט משמיע תיקתוקים ושב קי אס פי אמרו שהדיסק הנל עושה בעיות. עקב קריאת השירושורים אני כבר ממש מתלבט אם לקנות את ההרדיסק תיכננתי כבר השבוע ללכת לקנות. אז מה דעתכם....?והאם החיבור של הסאטה 2 יתאים לסטה 1. ולא יפגע במהירות הדיסק?והאם מומלץ לקנות אותו באייבוריר סניף ראשלצ?תודה בבקשה לא לנעול ערכתי חיפוש לא מצאתי תשובות חד משמעיות תודה.

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  13. Started by GuGuSH,

שלום חבר'ה. יש לי HTPC עם HDD של 500GB, סאטה 2, 7200RPM. דיי סטנדרטי אני מניח. בנוסף יש לי HDD דיי ישן (אבל עובד בלי בעיות...) של 40GB בחיבור IDE. גם הוא, דיי סטנדרטי.. 7200RPM ו.. לא יודע יותר מזה. עכשיו, השאלה שלי דיי פשוטה, מה עדיף, להישאר במצב הנוכחי? שזה אומר HDD אחד (500GB) עם מחיצה למערכת ההפעלה? (ויסטה ד"א...) או.. להוסיף את ה-IDE ולהעביר אליו את המערכת הפעלה? אני שואל מה עדיף בעיקר מבחינת הביצועים. פחות מזיז לי שיהיה עוד 40GB לסרטים ושטויות. אז, מבחינת המהירות של המחשב וכל זה, מה עדיף? תודה רבה, גיא.

• 4 תגובות
    • 751 צפיות
  14. פרמטתי את המחשב, ופרמטתי רק מחיצה אחת, זאת שבה אני מתקין את הווינדוס. אחרי הפרמוט והתקנת הוינדוס, הוא לא מראה לי את 2 המחיצות שלא נגעתי בהן. מישהו יודע למה?? תודה.

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  15. שלום, לפני איזה שבועיים ה500 ג'יגה החיצוני שלי שבק חיים. או שלא ראו אותו יותר במחשב שלי, או שהוא נתן שגיאה שאני מנסה להיכנס אליו. - שגיאה של הווינדוס. אבל בניהול כן ראיתי אותו בעיקרון. לא יכולתי להיכנס אליו. (שגיאת ווינדוס) בקיצור, שלחתי אותו לחברת שיחזור מידע. הם בדקו אותו והשאר, אמרו שיש כשל לוגי חמור לקבצים שנמצאים בפנים - מה זה אומר בדיוק ? בכל אופן, עלות התיקון והשיחזור היו מאוד יקרים, אז החלטתי לשלם רק על הבדיקה, להחזיר אותו ולנסות לעשות בו שימוש שוב. לצערי הלך כל המידע, אבל זה מידע שאפשר להשיג שוב בכמה חודשים בודדים. כרגע מה שעשיתי לפני 10 ימים הוא לפרמט אותו ע''י הניהול שיש במחשב שלי..(כאילו שפותחים מחיצה חדשה) הוא עבד פיקס כאילו כחדש, הכנסתי אליו בחזרה מידע, קצת…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכם , רכשתי שלשום הארד דיסק WD SATA 500GB , עשיתי לו פירמוט , מערכת הפעלה SP3 , עדכון ביוס , אך המערכת קולטת רק "465 גיג'ה" מתוך 500 גיג'ה , אז לאיפה שאר ה35 גיג'ה נבלעו ?

• 4 תגובות
    • 803 צפיות
  17. Started by GaTor120,

קניתי הארדיסק חיצוני ויש בו אפשרות לחבר אותו למחשב ב E-SATA הלוח שלי תומך בזה?יש לי לוח של ABIT IC7 MAX3 תודה רבה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 5k צפיות
  18. Started by henz12345,

שמתי לב למשהו מוזר (לפחות לי , כי אני חדש בתחום ה RAID) , כשאני שם מערך RAID בביוס (לא קבעתי עדיין כוננים לRAID האם זה בגלל זה ) ? כשאני נכנס להתקנה של הWINDOWS XP , הוא רושם לי שלא נמצאו כוננים קשיחים (אך במידה וקיימת מערכת הפעלה היא עולה) . אחרי שאני מוריד את מערך הRAID מהביוס [No-raid] , אפשר להתקין תמערכת הפעלה . (במידה ואני יתקין תמערכת הפעלה ללא RAID , ואז יעשה מערך RAID , כל המידע ימחק ואז לא תהיה מערכת הפעלה ) . אז ככה , האם לא נמצאו כוננים בהתקנת מערכת הפעלה בגלל שלא קבעתי דרך התוכנה של הרייד בתור מה ישמשו 2 הכוננים ? ואם לא בגלל זה , איך ניתן להתקין ווינדוס על מערכת RAID ? תודה , ואני חושב שבגלל שלא קבעתי כוננים .

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  19. Started by sha1823,

חילקתי אותו לשני חלקים חלק אחד המחשב כן מזהה יעני 80 גיגה וחלק השני הוא לא מזהה יעני חסרים עוד 80 גיגה! מישהו יכול לעזור לי לפתור את זה?

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  20. Started by yonatanph,

לכל אלה שטענו שהWD עדיף כי הוא יותר שקט, אני יושב עכשיו ליש שני מחשבים אחד עם הWD אחד עם הSEAGATE. ההשוואה לא מדויקת לחלוטין כי הSEAGATE נמצא במארז הרבה יותר שקט (הסונטה 3 לעומת COMPUCASE 6A19) אבל שניהם שקטים מאוד. את הסיגייט אני לא שומע מעל הרעש של הסונטה, ולמי שמכיר את הסונטה מבין שזה אומר שהסיגייט שקט מאוד. יכול להיות שהיו יחידות פגומות שעשו יותר רעשים, אבל אני יכול להעיד שרעש לא צריך להיות שיקול בחלטה איזה מבין השתיים עדיף.

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  21. אני מחפש אמצעי גיבוי אמינים. יש לי את ההארד דיסק הזה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1KKEX25HDD160GB אבל מה קיים היום לשוק המקצועי, משהו שבאמת מבטיח גיבוי אמין.

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  22. לפני רבע שעה בערך הכנסתי דיסק לצורב 2014 חדש שקניתי לפני כחודש (ראיתי שהוא מהמומלצים בפורום). פתאום אני שומע את הדיסק מסתובב במהירות לא רגילה ולאחר כ-5 שניות פיצוץ אדיר מתוך המחשב.... הצורב פולט את הדיסק החוצה ואני לא מאמין.... אלפי חתיכות קטנות של מה שהיה לפני כמה שניות דיסק הם כרגע אבקה סגולה :s05: פשוט אין לי מילים. צילמתי והעלתי. [attachment deleted by admin]

• 24 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. קניתי לפני שבועיים כזה HDD מבחור בארה"ב ולאחרונה שאלתי אותו אם יש לו עוד אחד למכור והוא שלח לי אם אני מעוניין לרכוש 20 יחידות של הדיסק הנ"ל במחיר של 70$ ליחידה כאשר הדיסק הנ"ל מתומכר בארץ כב 770 ש"ח ע"פ זאפ, לא מצאתי בחנויות האהובות עלינו דיסק קשיח זהה במחירים יותר זולים. אני מאמין שיחד אם משלוח ומיסים שקרוב לוודאי המכס יטיל ייצא מחיר של 400 ש"ח ליחידה שעכגיין זול בכ370 ש"ח מהמחיר הנמוך ביותר שמופיע בזאפ . האם יש אנשים שמעוניינים להצטרף לקניה זו ? שכחתי להוסיף כמובן שמדובר בדיסקים קשיחים חדשים לחלוטין טוב המוכר שלח לי עלות משלוח אז המחיר של הדיסק +המשלוח יוצא 79$

• 2 תגובות
    • 778 צפיות
  24. שלום . יש לי דיסק מקורי דוידי שתכולת בו בנפח 4.86GB ואני לא יודע אם הם הכניסו בדיסק רגיל 4.7GB או 9GB אני חושב ברגיל השאלה איך עושים את זה ? איך אני יכול לצרוב על דיסק דוידי רגיל תכולה של 4.86GB ? תודה רבה .

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  25. Started by arkadur,

נכון להיום יש לי 2 ראפטורים של 74 GB כ"א אני יכול להגיד שהם לא שקטים במיוחד האם הראפטור החדש שקט יותר? (עדיין לא יצא לי לשמוע אותו), ההשערה שלי שהוא יהיה שקט יותר, וגם קר יותר עקב מימדיו הקטנים נכון להיום ניתן להשיגו באזור ה1400 ש"ח, אני אמתין שמחירו ירד מעט איך הוא בהשוואה (במחינת ביצועים) לראפטורים ה"ישנים"? אשמח לשמוע כל דבר אודות הכונן החדש

• 1 תגובה
    • 651 צפיות

דיונים חדשים בפורומים