עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by SEangel,

עשיתי סדר בדברים שלי, ומצאתי מעל 200 דיסקים (רגילים וDVD) שאין לי בהם צורך. האם יש מקום שבו עושים איתם משהו? (אצלנו באוני' יש מתקני מיחזור רק לסוללות, בקבוקים ונייר)

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by meiten,

שלום, אני מתן ואני חדש בפורום! אשמח לעזרה- יש לי כונן 320 GB של SEAGATE שפעם היה נקרא במחשב, והיום כבר לא. הכונן ממשיך להיקרא ב-DVD אך לא במחשב אשמח לעזרה תודה רבה

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  3. שלום, 3 שאלות לגבי כוננים קשיחים. א) רכשתי כונן Intel SSD 520 series 180Gb, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת כדי להשתמש בו? להתקין תוכנות/דרייברים מיוחדים? אני הולך להתקין חלונות 7 64 ביט. ב) יש לי דיסק קשיח WD6400AAKS(של WD, 640 גיגה) שעושה בעיות. בהתחלה המחשב עבד איטי, אחר כך כבר לא עלה בכלל. ניסיתי לפרמט ולהתקין חלונות מחדש אך ההתקנה לא הצליחה לפרמט את המחיצה שעליה הייתה מותקנת המערכת הפעלה. אבל כן יש אפשרות לגשת לקבצים שהיו במחיצה אחרת דרך live cd ועושה רושם שהכל תקין שם. ניסיתי לעשות בדיקה ל bad sectors וויתרתי שזה לקח 12 שעות לסיים 15 אחוז(עד אז הוא מצא ותיקן 8 סקטורים פגומים). מה אני יכול לעשות עם הכונן הזה(לתקן אותו)? תכננתי להשתמש בו בתור אחסון לסרטים שירים(שיעבוד בי…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by gal,

היי לכם ובכן יש לי את הצורב הזה אבל אני רוצה לשאול כמה שאלות למומחים קצת יותר ממני: 1)לא ניסיתי להעיז לצרוב יותר מX20 פשוט מפחד כי פעם צרבתי דיסק ב32 והיה חסר בו קבצים מה הסיבה? האם זה קשור במדיה (זה היה דיסקים של DCD ועד כמה שאני יודע הם מעולים)או שבצורב כנראה שמאז נרתעתי. 2)האם הוא מסוגל לצרוב דיסקים עם הגנות והאם הוא עובד עם CLONE CD? 3)האם מישהו צרב איתו גם בX40 ונתקל בבעיות באיכות הצריבה? 4)האם הצריבות שלו איכותיות והאם רמת השגיאות שלו סבירה? 5)ולבסוף...... אם איזה מדיה הוא מסתדר הכי טוב למהירויות גבוהות טוב אני יודע ששאלתי הרבה שאלות זה פשוט כדי להסיר את החששות שלי כי יש לי אותו די הרבה זמן אבל פשוט לא העזתי דברים ולא יודע למה מה עבר לי בראש אני מודה לכולם אם אפשר ל…

• 5 תגובות
    • 949 צפיות
  5. Started by guy_intel,

במפרטים היותר יקרים שפורסמו כאן באתר יש מערך Raid של 2 דיסקים. האם זה אומר שצריך תמיכה של בקר או שה- motherboard בא עם צ'יפ מובנה התומך במערך raid ? או שהכוונה היתה להשתמש בתמיכת מערכת ההפעלה (Software Raid) ?

• 37 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. היי לכולם ראשית, אני מדברת על המערכת המתוארת במפרט המחשב שלי. כעת, כמו שניתן להבין מהכותרת אני תוהה אם יש בעיה עם הצורב שלי. תיאור המקרה: לפני כשלוש שנים בעקבות המלצותיכם פה בפורום ומדור "צורבים מומלצים" רכשתי (ראוי לציין שממש חיפשתי והתעקשתי) לרכוש את ה- Samsung SH-S203B DVD Burner שלי. בשנה האחרונה התגלו איתו מספר בעיות 1. עוד כאשר עבדתי עם XP וכאשר צרבתי עם הנרו (אקספרס)שהגיע איתו, 11. גיליתי שאם אני רוצה שהסיכוי לצריבה מוצלחת יהיה גדול רצוי מאוד לא להריץ כמעט דבר (שאינו קטנטן ) ברקע כלומר לא סרט (ואין הכוונה ל-MKV/HD אלא סתם DIVX) בוודאי לא לנסות לפחות קובץ בודד עם ה-7ZIP. לכל היותר לגלוש באינטרנט ורצוי לא בריבוי חלונות / טאבים. 12.חשוב לציין שמדובר על צריבה על DVD'S…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by alex.turovsky,

היה לי איזה מקרה בעבודה, מישהו השתמש בכונן מוצפן עם התוכנה שלנו ומישהו אחר פשוט לקח את הדיסק און קי ומחק בטעות את התוכן . . . יש בישראל כונן USB עם מתג "הגנה מפני כתיבה"?, משמע ברגע שהוא נכנס למחשב, המשתמש לא יוכל לכתוב עליו ווירוסים לא יוכלו להיכתב אליו. לדוגמה: http://arstechnica.com/hardware/reviews/2004/06/flash.ars/2 Write-protect switch: Just like the floppy disk, some Flash drives contain write-protect switches. The obvious benefit of the write-protect switch is to prevent the accidental deletion or overwriting of files. This is particularly advantageous to the system administrator who is trying to disinfect a machine that has somehow contracted a worm or vi…

• 27 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. Started by rank1986,

קניתי מחשב חדש לפני כשבוע והיה לי כונן קשיח בנפרד wd 500 gb sata 3 הכונן ממש מרעיש ולא מהיר הכי חשוב לי בדיסק שאני רוצה לקנות זה שיהיה מהיר ומאוד שקט נפח עד 1 טרה יש לי לוח אם תומך SATA 3 אבקש את המלצתכם

• 4 תגובות
    • 902 צפיות
  9. למי שזוכר את הת'רד הקודם שלי, קצת רקע על עניין: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=251615.msg2219768#msg2219768 בכל מקרה, קניתי הארד דיסק בנפח 250GB של WD. אני קצת לא בטוח איך אני צריך לחבר אותו ללוחם אם. כרגע יש ארבעה מכשירים שמחוברים ללוחם אם עם כבל IDE: הארד דיסק, כונן פלופי, צורב CD וצורב DVD. הפלופי מחובר עם כבל שבו חיבור אחד, הצורב DVD וההארד דיסק מחוברים עם כבל אחד שלו שני חיבורים, והצורב CD מחובר עם כבל שלו שני חיבורים, משמע עם חיבור אחד פנוי. אני רוצה להפטר מהצורב CD (הוא כבר לא מתפקד כמו שצריך) ולחבר את ההארד דיסק החדש במקום. האם אני צריך לג'מפר אותו כמאסטר, בגלל שהוא יהיה היחיד על הכבל, או לג'מפר אותו כסלייב כי הוא לא הכונן הראשי שעליו מותקנת מערכת ה…

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  10. Started by QWERRREWQ,

שלום חברים, השאלה שלי היא פשוטה: אני קונה מחשב נייח רגיל לגמרי, חומרה סטנדרטית לחלוטין ודי מינימלית, אלא שהדיסק הקשיח יהיה ssd מהדגם שמפורט בכותרת, רציתי לשאול האם צריך להכניס את הדיסק שהוא 2.5 אינץ' לאיזושהי תושבת בכדי שיהיה אפשר להכניס אותו למארז , או שלא צריך, וכן האם יש לקנות יחידת קירור מיוחדת לכונן ה ssd, תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום לחברי הפורום . אז ככה , יש לי בבית 3 מחשבים , ורק לאחד מהם יש צורב פנימי , לשניים האחרים אין , ואני כן צריך שיהיה צורב גם בשניים האחרים + אני לפעמים מרכיב גם מחשבים אחרים (לרוב זה מחשבים ישנים , לא חומרה חדשה) . את האמת זה לא כל כך נוח כל הזמן לפתוח את המחשב שיש בו צורב כדי להוציא אותו משם ולחבר למחשב מסויים אחר לטובת התקנת מערכת הפעלה וכו' , ובסוף להחזיר אותו למחשב המקורי , בנוסף גם שהצורב שמתנייד אצלי בין המחשבים הוא צורב בחיבור SATA , ולפעמים במחשבים האחרים שאני צריך את הצורב בשבילם אין חיבור SATA אלא רק IDE כי כמו שציינתי לרוב אילו מחשבים קצת ישנים . אז השאלה שלי היא : האם אני צריך לקנות כמה צורבים , שכל אחד יתאים בחיבור למחשב מסויים (SATA ו-IDE , ואני מודע לעובד…

• 6 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. אוקיי אני אנסה פה לקבל עזרה יש לי את הNAS הזה px6-300d Lenovoemc { קניתי אותו חדש לפרוייקט שלא יצא לפועל וניתקעתי עם ציוד, אז חשבתי במקום שזה ישב סתם אני ינצל את זה} בכל מקרה. אני רוצה לחבר את זה לרשת שלי. ולהפוך את זה למקום גיבויים שלי . זאת אומרת . שאני יוכל לגשת לNAS מכול מקום בעולם על ידי כתובת IP להקיש סיסמה. למשוך מהNAS ולהעביר מהNAS ולשנות קבצים הרעיון הוא כזה. יש לי מקום ל6 ארדסקים אני רוצה להקצות 2 ארדסקים לאבא שלי ששם הוא ישמור בתור גיבוי את התמונות והסרטים של המשפחה.. יש לו קרוב ל8 טרה קבצים 1 גיבוי והשני מגבה את הגיבוי 2 כוננים בשבילי . ששם יהיה כל הקבצים . תוכנות . תמונות . מסמכים. כונן אחד בעל גישה שלכל מי שאני יתן את הכתובת IP וסיסמה . יכול…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Ramboli,

אני לא מצליח למצוא את סדרת הSM951 בתצורת M.2 בטכנולוגיית NVMe (לא AHCI האיטי יותר). אני מעוניין לקנות אחד כזה של 256GB. http://www.anandtech.com/show/9396/samsung-sm951-nvme-256gb-pcie-ssd-review

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  14. קניתי ארדיסק 3TB המחשב נותן לבצע אתחול לדיסק 2TB למה זה קורה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  15. היי, רציתי להוועץ בכם לגבי הכונן הקשיח (בכותרת). http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_973&products_id=21855 אשמח לשמוע את חוות דעתכם עליו. אני יודע שקיימים דגמים של 640 GB אך החלטתי שזהו הכונן המתאים לצרכיי. רציתי לשאול אותכם האם הוא מהיר ואמין? כל דעה נוספת עליו תתקבל בשמחה. תודה רבה מראש

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ROTFL,

משיהו יודע היכן ניתן לרכוש בארץ מוזר שכזה? http://cgi.ebay.com/Hard-Drive-Bay-Adapter-Bracket-Mounting-3-5-to-5-25_W0QQitemZ220001073826QQihZ012QQcategoryZ167QQrdZ1QQcmdZViewItem

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by chen944,

שלום קניתי לפני שבוע הרדיסק נייד 2.5" 500G של חברת iomega עכשיו כאפשר אני מחבר אותו אצלי במחשב ההרדיסק מצפצף ניסתי במחשב אחר והכל עובד בסדר במחשב שלא עבד מותקן WINDOWS XP האם מישהו נתקל בזה? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by shlomy,

בדגש על CDROM ולא DVD - באופן כללי. נ.ב מה עדיף מן השניים : Lite On X52 Asus X52

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  19. יש לי דיסק און קי ובו מידע די רגיש. אני צריך תוכנה שנועלת את הדיסק, והשיחרור מתבצע ע"י סיסמה. במקרה ואני יאבד את הדיסק, שאף אחד לא יוכל לגשת למידע שבדיסק. שהתוכנה תמצא בתוך הדיסק און קי עצמו, ושלא יהיה צורך להתקין תוכנה מסוימת על כול מחשב שאני עובד עליו אם האון קי תודה נ.ב עשיתי חיפוש לפני ולא מצאתי כלום :s05:

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by HulkSmash,

יש לי 2 דיסקים קשיחים בנפח של 1TB של דסקסטאר של היטאצ'י קראתי שאפשר לעשות להם RAID שזה גיבוי אז איזה RAID הכי מומלץ לי איך עושים את זה ומה החסרונות והייתרונות של זה

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  21. הקשיח הבא מומלץ? לא הצלחתי למצוא אם זה דגם בעייתי.. http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=18367&txt_search=%EB%E5%F0%EF+%F7%F9%E9%E7+Western+Digital+Caviar+Blue+WD10EZEX+1TB+Sata+III&buy=&minprice=0&maxprice=0 אם אני לא טועה זה הכי זול שיש ל 1TB מחברה שנחשבת טובה. כמה זה יהיה מסובך להתקין אותו במחשב ולהגיע למצב שהקשיח הנוכחי הפנימי שהוא בסה"כ 160 ג'יגה להעתיק ממנו את מערכת ההפעלה והכל כמו שהוא AS IS ולהגיע למצב שהכל יהיה אותו הדבר בקשיח החדש? הגיוני? הרעיון בא לי ממשהו שראיתי שאפשרי בפלאפונים במיוחד אנדראויד אפשר לבצע גיבוי של כל המצב של הפלאפון לקבל קובץ של הגיבוי והכל כגע נתון "להפליש" אותו והנה יש לך את המצב של הפלאפון איך…

• 3 תגובות
    • 934 צפיות
  22. אני רוצה לקנות מארז חיצוני של חברת מטריקס ואני יודע שאין לו מאוורר, מארז עם מאוורר מייקר קצת את העסק הכונן הוא ממש לא לשימוש יומיומי והוא ישמש רק לגיבוי תמונות אחת לכמה זמן. הוא יהיה מחובר עם USB 2 ורק לרבע שעה מקסימום אני מאמין. האם יש טעם לקנות את המארז עם המאוורר? והאם אתם מכירים את המארזים של מטריקס? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  23. Started by hell,

אז כך יש לי מחשב די ישן P-III 800MHZ 256 SDR לוח אם די טוב ויציב ASUS CUV4, לגבי הסוג של ה.דיסק כרגע אני חושב שהוא ATA אבל אני לא מבין אז תקנו אותי אם אני טועה. עכשיו לבעיה: אני זקוק לה.דיסק חדש 80GB מינימום 8MB 7200RPM עכשיו אני כניראה קונה מKSP אז אני אשמח אם תמליצו לי על משהו טוב שיחזיק כמה שיותר כי בקודם יש המון BED SECTORS והוא קורס הרבה. תקציב 500 אולי טיפה יותר אם ממש שווה. תודה ANTIXRIST

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  24. Started by ISmile4U,

מישהו מכיר את המדיה לצריבה INTENSO DVD+R Double Layer? מדיות טובות? http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2094&scat=272&tcat=34 אני אשמח לדעת עם הם שווים כי עם כן אולי אקנה כמה כאלה ואחליף את הצורב DVD שברשותי לצורב dual layer.

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  25. למה כל צורבי ה-DVD מוגבלים למהירות של x48 של צריבות וקריאת CD, בעוד שצורבי CD רגילים באים במהירות x52?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.