אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
אוקיי , אז יש לי הארד דיסק בנפח 320GB של סמסונג , ולמיטב ידיעתי 320GB אמור להיות 300GB בפועל. לפני הפירמוט היו לי שתי מחיצות: 280 ו-20 , דבילי , אני יודע . לא שיניתי שום דבר .. את הפירמוט ביצעתי בעצם בהתקנת WINDOWS 7 (היה לי לפני זה XP) , ותוך כדי ההתקנה כשהוא שואל איפה להתקין , הוא הראה לי את שתי המחיצות ובאפשרויות שם היה FORMAT , ועשיתי את זה לשתי המחיצות. עכשיו לאחר שהווינדוס הותקן , המחשב באמת פורמט , הWIN הותקן במחיצה של ה-280 (עכשיו אחרי שהWIN לקח מקום יש 270) ופשוט מאוד - המחיצה האחרת של ה-20GB נעלמה ! לא קיימת ! תראו: מה אני אמור לעשות? ואם זה דורש ממני להתקין מחדש את מערכת ההפעלה ולפרמט , מה סדר הפעולות שאמור להתבצע (בצורה כללית , אני לא מבקש מדריך פירמוט).
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר ללוח הא- אסוס P5K PRO דיסק קשיח נוסף(את הישן שלי) יש חיבורי SATA פנויים האם אפשר לחבר אותו לכל אחד החיבורים הפנויים ? או שצריך לחיבור מסויים? בחוברת של לוח האם כתוב שחלק מהחיבורים הם ל MASTER וחלק אחר ל SLAVE יש הבדל? ערן
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לם, אני מחפש לרכוש 2 כונני SSD לצרכים הבאים יש לי מחשב נייד LENOVO T61 וחשבתי לשדרג אותו בכונן SSD מפנק אשמח לקבל/לשמוע את עצותיכם לגבי כונן טוב ואיכותי לנייד בנפח של 64-128 וכונן נוסף בנפח 32GB שאוכל לקחת איתי לכל מקום, עם חיבור USB כמובן (רצוי USB3-במידה וזה לא מקפיץ את החיר בצורה משמעותית) ובנוסף אשמח לקבל המלצה לרכישה של הכוננים בחו"ל כי המחירים בארץ פשוט מטורפים תודה, מושיקו
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם עדיין חודשיים אחרי (העידכון האחרון של הסטיקי) הוא הארד דיסק הכי משתלם? בגדול אני צריך את הארד דיסק לצורכי איכסון של סדרות וסרטים. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום בסטיקי מומלץ לא מעט (כמו גם בפורום) על דיסקים של סמסונג, אבל בקריאה של נתונים באתר של סמסונג נראה שאין הבדל בין הדיסקים האלה שלהם בהיבט האקוסטי: HD103SJ http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=94&subtype=98&model_cd=507 HD103SI http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=94&subtype=98&model_cd=440 HD154UI http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=94&subtype=98&model_cd=441 השאלה היא לפי מה נקבעה ההמלצה לגבי הרעש? האם לפי משהו עובדתי? זה שהדיסק הוא ECO GREEN לאו דווקא מגדיר רמת רעש. יום טוב
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם, אני רוצה לחבר HDD מאוד ישן למחשב שלי. אבל בגלל שכל היציאות ה-SATA3 שלי תפוסות (צורב, הארדדיסק), אני רוצה להשתמש דווקא ב-SATA1. למה? כי יש לי לוח של ASUS דגם H67, ויכול להיות שהיציאות הללו תקולות. אפשר בבקשה הסבר למציאה של היציאה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים אחד נייח(מפרט רשום בצד הפרופיל) והשני מחשב נייד חדש כשאני מעביר באמצעות דיסק און קיי מידע למחשב הנייד המהירות סבירה -קצב התחלתי בסביבות ה- 60 מגמה ומתייצב על קצב העברה קבוע של כ 16 מגה לשניה ובנוסף תוך כדי העברת קבצים המחשב ממשיך לעבוד חלק בזמן שאני ממשיך לבצע פעולות שגרתיות ..לעומת זאת כשאני עושה העברת קבצים עם הדיסק און קיי עם המחשב הנייח המהירות איטית ויורדת ל כ 5-6 מגה לשניה ובנוסף בדרך כלל כשאני ממשיך לפעול במחשב תוך כדי העברת מידע המחשב מתחיל להאיט ומגיע לפעמיים למצבים של חלונות שנתקעים ולא מגיבים צריך עזרה בלפתור את הבעיה -האם הבעיה בהרד-דיסק של הנייח? - אולי פשוט בעיה בווינדוס וצריך לעשות פורמט? - בעיה בזכרונות ? נ.ב- חוץ מהבעיה נ"ל המחשב עוב…
-
- 4 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי הרד דיסק די ישן (WD של 80GB) העברתי אותו למחשב קצת יותר חדש מהקודם, ועכשיו ה- XP מבקש ממני לפרמט אותו לפני שאני יכול לקרוא\לכתוב אליו. ברצוני לדעת אם יש באפשרותי לקרוא את המידע שבפנים לפני שאני מפרט, אולי עם תוכנה מסיומת..? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי מהמשרד שני כוננים לשחק איתם קצת micron c300 128 - מאכזב ocz vertex 2 60 - מהסדרה התקולה אבל מדהים נגיד ואחליט שאני רוצה לקנות אחד מהם, כנראה זה יהיה רייד 0 של OCZ - לא תקול מן הסתם במחיר הזה לא עדיף להביא באיזה 1400+- את אחד מאלה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227659&cm_re=revodrive-_-20-227-659-_-Product http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227578&cm_re=revodrive-_-20-227-578-_-Product או שבכלל לא מומלץ לקנות בחו"ל מטעמי אחריות או כל דבר אחר? או שבכלל ה דור החדש אמור לשים גם את הREVO בכיס?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה נוגד את כל כללי ההגיון. 2X1TB עולים יותר לייצר, הם יותר מהירים (עוד לפני RAID), צורכים יותר משאבים לייצר, צורכים יותר חשמל לתפעל. ועל אותו משקל, כונן 2TB 7200 RPM הכי זול עולה בערך אותו דבר כמו 2X1TB 7200, וכמו 3X1TB בהשוואה לשאר הדגמים. זה כאילו נוצר מצב שמעודד ביזבוז משאבים.
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה... אני חדש כאן מצטער אם אני רושם / פותח אשכול לא לפי נהלים אני מחפש שרת NAS גיבוי קבצים + שיהיה ניתן להפעיל את השרת עצמו טורנט והורדות ראיתי את השרת הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~SE-NAS-08G~108~0.htm כמה שאני יודע ניתן להתקין עליו מודים של טורנטים והורדת קבצים (יצא לי במקרה להתעסק איתו) השאלה היא אם יש משהו דומה ומתקדם כמובן תקציב באזור של ה800 -900 שקלים המטרה היא שרת בסיגנון של השרת הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~SE-NAS-08G~108~0.htm כמה שאני יודע יש את xtreamer eTRAYz אבל לצערי לא מצאתי אותו בארץ... אם מישהו יודע מאיפה ניתן להשיג אותו אני אשמח פשוט יש בו כבר הכל מובנה תודה על העזרה תודה מראש על העזרה..
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם התוצאה תקינה? מדובר בשני דיסקים של WD בני 3 בערך. RAID 0. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לוחץ על הכפתור, נדלקת הנורית, שומעים רעש קל כאילו הוא מנסה להפתח ומשהו חוסם אותו, אבל הכונן לא נפתח. אחת להרבה ניסיונות הוא כן נפתח (האם זה לא שולל בעיית חסימה פיזית של הפתיחה ?) רעיונות ?
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ערב טוב אני מחפש צורב שיאפשר לי צריבת קובצי מוסיקה לתקליטור CD במהירות נמוכה מתחת ל-8. (אלו ההנחיות שקבלתי מחברת ההפקה). קניתי צורב חדש אך הוא לא מתאים משום שהמינימום שלו הוא עד 8 . הבעיה איננה בתקליטור משום שהוא תומך במהירות נמוכה. אבקש את עזרתכם בבעיה זו. תודה ניצוץ
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי 2 כוננים של WD הראשון הוא 320GB SATA2 16MB 7200RPM והשני הוא 500GB SATA2 16MB 7200RPM אני בקרוב עומד לקנות מחשב, עכשיו אני רוצה לדעת אם שווה לקנות כונן חדש של SATA3 או להשאיר את הכוננים הקיימים הנ"ל? תודה חברים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים ראשית אגיד כי עזרתם לי באחרונה הרבה.. אז תודה ועכשיו לשאלה... החלטתי שאני הולך על SSD. ההתלבטות שלי היא עם איזה דיסק ללכת.. מצד אחד אני קורא ביקורות טובות על הדיסק של אינטל (120 ג'יגה), מצד שני אני קורא כי הדיסקים האחרים, ביניהם של Kingston (128 ג'יגה) עדיף.. אני קצת מבולבל. מדובר בדיסק ובקניה יקרה גם ככה (אני קונה מחשב שלם), ולכן אני מעדיף לחשוב טוב ורוצה לעשות החלטה נכונה. אשמח לעזרתכם בשיקולים הבאים: 1) מהירות הפעולה של הדיסק.. 2) האמינות שלו. שאלה שניה, כפי שאמרתי - אני קונה מחשב. אני לא לגמרי בטוח אם זה המקום, אבל אני לא יודע היכן לבצע את הקניה.. מצד אחד יש חנויות זולות יותר מאחרות - אך מצד שני אני שומע סיפורי זוועה לגבי העבודה מולם לאחר הקניה …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברים, אני מחפש מתאם שאוכל להתקין "SSD/HDD 2.5 בתא סטנדרטי של "3.5, מישהו יודע איכן ניתן לקנות בזול (עדיפות לאחד שבא עם קיט נגד זעזועים ורעשים) ? תודה
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז הסיפור הוא כזה, נתחיל ב1000GB של WD - WD10EADS, שמצבו הכי קריטי כרגע. כעיקרון הכונן עצמו זוחל.. אבל ממש זוחל... טעינה של סרט שנמצא עליו (HD) לוקחת הרבה מאוד זמן, ועד שהסרט מתחיל, הוא זוחל - כלומר כל פעם קצת ואז נתקע.. כנ"ל גם העברה של קבצים - לוקח לי באזור ה-5 שעות קובץ שמועבר בד"כ תוך 5 דקות.. הרצתי CHKDSK, שלקח משהו כמו יממה ואפילו שתיים ונתגלו כמה סקטורים פגומים (1080KB לערך) שתוקנו או אוחו.. משהו בסגנון. ה-S.M.A.R.T מראה שהכל בסדר למעט (C5) Current Pending Sector - שמראה אזהרה, warning. בכל מקרה, אני חושב שהוא עדיין באחריות (נקנה בסוף 2009) אבל אני רוצה להוציא את כל המידע שקיים עליו.. וזאת למעשה הבעיה העיקרית.. איך עושים את זה כשקצב ההעברה מאוד מאוד אב…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עקב הירידה המטורפת במחירי הדיסקים הקשיחים נראה לי כי ארכוש דיסק של 2TB לאיכסון במקום מדיות נצרבות. מיכוון שדיסק אמור להיות נשלף אני מחפש מארז מתאים. בעבר רכשתי מארז כזה אך לא ניתן להשיג אותו יותר כך שזה מביא אותי לרשימת הפרמטרים הבאים: -מארז לדיסק נשלף 3.5 SATA למגירת 5.25 בעל חיבור SATA רגיל (יתחבר ללוח האם) -אפשרות לרכישת המארז והמגירה בנפרד. בכל המארזים שרכשתי בעבר המארז והמגירה נמכרו ביחד ולא היה לי צורך ביותר ממגירה אחת במחשב אך הייתי זקוק למספר מארזים כמספר הדיסקים. -תאימות לאיזהשהו סטנדרט: *כל יצרן מייצר את המארז והמגירה בצורה יחודית לו כך שלא ניתן להשתמש במארז של יצרן אחד במגירה של יצרן אחר. *אורך חיים של מספר שנים ביצור המארז והמגירה, אם אני רוכש עתה מארז ומגי…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, אחי מתכוון לקנות HD חדש בנפח 2 TB אמין (יחסית, כמובן) במחיר כמה שיותר זול. בעיקרון ההעדפה היא לפנימי מהיר - 7200 או חיצוני עם USB 2 ואז המהירות לא משנה.. עדיף שזה יהיה מחנויות באיזור המרכז. אני קניתי את הexpansion 1TB של סיגייט וראיתי שיש את אותו דגם ב2TB בKSP, מה אתם אומרים עליו? סבבה? לא סבבה? בכל מקרה, אשמח שתמליצו לי בבקשה על קשיח שכזה (: תודה מראש, Zinger777.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, עדכנתי לאחרונה את מערכת ההפעלה מ XP ל 7 יש לי שני כוננים קשיחים, האחד C והוא למערכת ההפעלה ותוכנות שונות והשני מחולק לשתי מחיצות. לאחר התקנת W7 נעלמה אחת המחיצות, אולם הצלחתי למצוא אותה ב disk management. כך שיש לי גישה למחיצה אחת ולכונן הקשיח הראשי. מצ"ב צילום מסך בתקווה שיבהיר את העניין ויעזור לפתרונו. תודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי התלבטות לגבי כמה קשיחים חיצוניים. ברמת העיקרון 2.5 או 3.5 הוא לא נתון חשוב אך כמובן שדיסק קטן יותר ככה נוח יותר. השאלה היא עד כמה זה בא על חשבון ביצועים? חשבתי על ה-My Book Essential Edition, 1TB 3.5 של WD שעולה כ- 400 ש"ח. או לחילופין על ה- Expansion 1TB 2.5'' Portable של Seagate שעולה כ-450 ש"ח. ששניהם עומדים בתקציב ובגודל הרצוי. אשמח לדעת מהי רמת הביצועים של דיסק בסגנון הזה רק כדי לסבר את האוזן (קצב כתיבה, קריאה וכו'). האם יש משהו מהיר יותר? אשמח לשמוע על כל הצעה לכונן איכותי אחר. תודה
-
- 25 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
שלום יש לי שתי שאות בשני נושאים אשמח לתשובות עליהם א)יש לי מחשב נייד MSI WIND U100 ויש לו הארד דיסק של 80 GB .יש לי הארד דיסק חדש של seagate momentus 7200.4 250gb שאני רוצה להחליף במחשב הנייד http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=e9f188b2ea9dd110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD שאלתי היא איך אני מעביר כל מה שיש בהרד דיסק שכיום במחשב נייד לחדש וגם שיש שם אפשרות במחשב שאני עושה פירמוט ומשחזר את המערכת הפעלה מהזיכרון זאת אומרת זה מובנה בזיכרון הזה אז איך את זה אני גם מעביר לזיכרון החדש? ראיתי איך להחליף זיכרון פה בסרטון הזה http://www.youtube.com/watch?v=QvSUECr2SXk&feature=related ואיך להוסיף RAM פה בגדול הבנתי משניהם מה לעשות..פשוט להחליף וזהו ב) יש לי ה…
-
- 21 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
לוח בן כ 3 שנים צריך להחליף דיסק קשיח אתם ממליצים על שני דגמים של סאמסונג- 103SJ 103SI ההבדל הכספי זניח מה עדיף-מי אמין יותר? תודה ערן
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני רוצה (צריך) להוסיף HDD של 2G למחשב ה-HTPC שלי: מארז: Antec Fusion Remote לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-US2H כיום יש כבר שני HDD של סמסונג 1G F1 הבעיה שלי היא שאני לא רואה מקום להכניס כונן נוסף - צירפתי תמונה של המחשב. האם אני מסכן את הכוננים אם אצופף אותם יותר ואוסיף כונן שלישי עם דבק דו"צ לדופן המחשב? תודה מראש לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-