עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Ivan,

נייד עם קונטרולר של intel "mobile express chipset sata ahci controller" דרייבר אחרון. עם רק דיסק פנימי מחובר מהירות שלו מעל 80MB עם מחובר גם ESATA שרק מחובר ולא עושה כלום מהירות של קונן פנימי יורד ל 50MB פנימי SATA3 חיצוני SATA1 בדיקות עם HDTUNE תופעה ידוע ? רעיונות ? בכול מקרה כדאי לדעת שזה המצב.

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  2. שלום, התקנתי WIN7 64bit (התקנה חדשה לחלוטין) על ה SSD הנ"ל. ACHI מופעל. intel RST הכי מעודכן מותקן. firmware הכי עדכני הגיע כבר עם הכונן. מה לא בסדר בהגדרות שלי? מה לבדוק? איך יכול להיות שביצועי ה- Seq מצויינים אבל ה- 4K על הפנים? למה ה- Read Access Time טוב מאוד אבל ה- Write גרוע? לוח: (P-43 DS3L (SATA 3Gb/s מעבד: E5200 זיכרון: 4GB [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. לפי מה שהבנתי מגלישה ברשת שלא כל הכוננים תומכים בPS3.. ובאתר שלהם כתוב: The HDD must be a 2.5” internal Serial ATA HDD. Parallel ATA is not supported. מה זה אומר בדיוק? האם מישהו יכול לתת לי המלצה לדיסק קשיח שיעבוד עם הסוני? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by pazer005,

לא יודע אם זה הפורום אז אני מנסה. יש לי כונן חיצוני USB 2. יש לי שם סרט באיכות HD בגודל 2 ג'יגה ל-45 דקות. האם אני יכול להפעיל אותו ישירות מהכונן בלי שיהיו תקיעות או שאני חייב כונן בעל חיבור USB 3. (אין לי באמת כונן, אני פשוט רוצה לרכוש ולכן אני צריך לדעת)

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. יש לי כרגע שני מערכי RAID האחד בעל שני דיסקים 1.5TB ב-RAID0 ומערך נוסף של 2 דיסקים ב-RAID1. לאחרונה הלכו לעולם שני דיסקים, אחד בכל אחד מהמערכים. אומנם אני יכול לגשת לנתונים אבל המערכת מתריעה זה זמן מה ששני הדיסקים ברמת Degraded ומומלץ להחליפם. אני מעוניין לבנות מערך של 8-10TB בסך הכל ואני מחפש את הפתרון הזול ביותר וגם הפשוט ביותר. אני יוצא מנקודת הנחה שדיסק באיכות סבירה של 2TB עולה כ-450₪, ובמידה והוא מתקלקל אני פשוט מחליף אותו, ואם זה בתקופת האחרויות ההחלפה היא בחינם. לאחר מכן המחירים בטח ירדו, אז העלות של תחזוקת המערכת צריכה להיות לא גבוהה. המטרה העיקרית שלי היא אחסון מדיה (סרטים, טלויזיה, מוזיקה) וכרגע הכל מאוחסן על מחשב העבודה העיקרי שלי, משהו שהייתי רוצה להימנע ממנו,…

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  6. Started by lol_minbet,

היי, אני מחפש המלצות לכונן SSD למשחקים עד 800 שח (אפשר לחרוג ב100 שח), הלוח אם שלי הוא P67A-UD7 תודה רבה

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  7. Started by kastro,

שלום חברים, מחפש המלצה לדיסק פנימי בנפח 1TB של WD אני יודע שהשחור מהיר הירוק איטי יותר וחסכוני בחשמל כחול בין שניהם יש לי כרגע את הירוק שלהם ועושה רושם שהוא קצת איטי אני עורך וידאו ב-HD פרמייר ונראה לי שה-BLACK יהיה לי יותר טוב. יש למישהו יותר אינפורמציה בנושא? ואיפה הכי זול היום לקנות את הדיסקים האלו? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. היי, יש לי הארד דיסק של FreeAgent 500 GB. היום חיברתי אותו למחשב והוא מזהה אותו מבחינת החיבור USB אך הוא לא נמצא ככונן במחשב שלי. בנוסף לזאת כאשר אני נכנס ל disk managment הוא מופיע לי כלא מזוהה. (תמונה ראשונה) גם בצד רשום שהוא 2TB משהום מה.. הוא שאול אותי בפעמים הראשונות אם ברצוני לעשות פירמוט (תמונה שניה) אין לי מושג על מה מדובר לכן לחצתי לא. אני רוצה להציל את הקבצים! מישהו נתקל בזה? מה זה יכול להיות? ניסיתי במחשב נוסף עם וינדוס 7 וגם שם לא עובד. ניסיתי על וינדוס XP וישנה אותה בעיה. ניסיתי להחליף כבל וגם לא עוזר. אשמח לעזרה! תודה! מעיין [attachment deleted by admin]

• 34 תגובות
    • 4.8k צפיות
  9. Started by gspot5566,

שלום אני מתכוון לקנות כונן SSD (כנראה 120 אבל לא קריטי לי לקחת גם 80), תקציב עד 1500 שקל, ואני רואה שיש המון בעיות עם הדור החדש של הSSD וכל בקרי הSF החדשים, במיוחד בOCZ3. לפחות ממה שקראתי בחודשים האחרונים. - האם הבעיה של OCZ3 נפתרה כבר? יש חדש ? - במידה ולא, יש למישהו המלצה על כונן מהדור החדש שמשתלם לקנות? לא אכפת לי שזה יהיה כונן יותר איטי מהOCZ3, אבל כן חשוב לי שהוא יהיה אמין ושיהיה יותר מהיר מהדור הקודם של הכוננים (VERTEX 2 וכו') תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by pazer005,

שלום לכם, אני רוצה לקנות כונן חיצוני, זול ככל הניתן של 2TB. העניין הוא ההבדל בין USB 2 VS 3. ההגיון בהתחלה אמר לי שלא אמור להיות הבדל בין הכוננים משום שההארד דיסק עצמו איטי ככה שההבדל אמור להיות מורגש בחומרה אחרת ולא בכוננים אבל קראתי עכשיו כתבה בנושא ולאור הכתבה הוא אמור להיות מהיר יותר פי 3.5 לכוננים. בהנחה שאני צודק, מצאתי כונן אחד כזה זול אבל אני לא מכיר אותו ולכן אשמח לשמוע את דעתכם או לחילופין לקבל הצעה למשהו אחר. Samsung STORY Station 3.0 2000GB HXDE020EB http://www.grafpc.co.il/Product.asp?Pid=D2020EB&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he אגב, המטרה היא גיבוי ענק של מדיה. הכונן יהיה מחובר כל הזמן ואני אעבוד איתו אבל לא יהיה עליו מערכת הפעלה או משהו כזה או …

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  11. כמו שכתוב בכותרת, קניתי לפני שבוע DISK ON KEY של KINGSTON 8GB משהו פשוט ב60 שקל, והיום כשחזרתי מי העבודה בדקתי עם הוא תקין בכלל ואיך שחיברתי אותו המחשב הראה לי הודעה כזאת, "READY BOOST" אז כמובן לחצתי עליו ובDISK ON KEY הותקן הREADY BOOST הזה בגודל של 4GB, אחרי זה בדקתי מזה בדיוק עשה ככה שללא הDISK ON KEY המחשב עובד רגיל אבל איך שאני מכניס אותו פתאום המחשב עובד מהר יותר ואפילו עולה מהר יותר, עכשיו השאלה מה בדיוק הWIN 7 עשה לDISK ON KEY שלי ? אחרי באנצ' קטן שעשיתי לו ראיתי שיפור של 20 אחוז בביצועים בהעברת הנתונים אבל אני עדיין לא מבין מזה זה כמו RAID או כמו הSMART RESPONSE ?

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  12. Started by avihy_1989,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ אתכם בשבוע הקרוב עומדת להגיע לי מערכת חדשה אני בשבועות האחרונים חוקר הרבה על ה SDD הבנתי שיש לו עדין בעיות קצת והוא עדין נחשב בחיתולים למרות הקצבים הגבוהים שהוא מעביר אבל אני שומע פה ושם שיש שגיאות או שהוא מזהה את הכונן בתור 8MB ועוד סוגים של תקלות, בנוסף עדין כונן בגודל די קטן עולה כמעט 600 שקל לעומת רפטור 150 גיגה עולה 450 שקל. רציתי לדעת אם שווה לחכות עוד לSDD משהו כמו חודש-חודשים או לקנות במקומו רפטור או לא לקנות אף אחד מהם כרגע? ולשאלה נוספת כמו שנותנים מעבד I3 לצריכים משרדיים יותר ו I5 לגיימניג ו I7 לעריכות וגרפיקאים אז SDD למי זה הכי מתאים? תודה לכל המגיבים מראש {השימושים שלי: תוכנות הורדה ושיתוף , אופיס , הרבה משחק במשחקים כב…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Cahiml,

עכשיו כשבאג '8MB' כנראה מאחורי כונני INTEL, יש ביקורות על ביצועי SSD סדרה 320 ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by drorleon,

שלום אנשים, כיום אני משתמש בSSD למע' הפעלה ובשני WD של 1.5T בRAID1 השאלה, האם אני יכול לרכוש דיסק קשיח נוסף באותו הגודל, כאשר אני מחבר אותו כ"חבר" שלישי לRAID - זה מיד יאכלס אותו בתוכן האמיתי, כאשר הסנכרון יסתיים אני אוציא אותו ואשמור בצד לגיבוי. בפעם הבאה שאני רוצה לגבות אני אחבר אותו חזרה - כל שאר הזמן הRAID יחשוב שחסר לו כונן אחד אבל יעבוד ת'כלס כמו היום.. היתרונות: אפס מחשבה בנוגע לגיבוי גיבוי של 100% ו100% תאימות וכ"ו החסרונות: למרות שיש לי מגירה להכניס את הדיסק הנוסף - אני לא חושב שאפשר לעשות "החלפה חמה" בRAID - האם? אני מוכן לTRADEOFF הזה, השאלה - איך כאשר אני מחבר את הדיסק שמכיל מידע מלפני שבועיים (לצורך רענון) מובטח לי שהוא יעודכן ולא להיפך (אני חושש ממצב שהמחשב …

• 0 תגובות
    • 785 צפיות
  15. אהלן, לפני כמה דק' חיברתי את ה HDD שלי למחשב, פתאום הוא התחיל לעשת רעשים של תקיעות קטנות, האור הקטן נדלק ונכבה והופיעה הודעה שאומרת שאני צריך לפרמט את הדיסק קודם. יש לי שם פאקינג 200GB של מידע.. בכל מקרה אחרי שהרמתי אותו, חיברתי שוב הבעיה חלפה הוא חזר לעבוד, עכשיו אני יודע ברכיבים מכניים ממספיק הזמן שלי שאני עוסק עם מחשבים, שברגע שתקלה כזו מופיעה זה אומר שיופיע שוב ואפילו גרוע יותר. יש לומר שבפעם האחרונה שחיברתי את ה HDD ניתקתי אותו מהמחשב ללא "SAFE REMOVE", הייתכן שזה גורם לבעיה הנ"ל? אגב הדיסק כבן שנה וחצי +- עצות? לגבות לדיסק אחר? תודה

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד ישן יחסית שהלך לו הדיסק הקשיח החיבור שלו הוא IDE אבל יש מגבלה נוספת לפי מה שאמרו לי בHP ניתן לחבר ללוח אם שלי דיסק קשיח עד 120 GB בלבד. שאלה ראשונה מה יקרה אם אחבר דיסק קשיח של יותר מ120 GB האם הוא יזהה רק 120 או לא יזהה את הדיסק בכלל? שאלה שניה איפה ניתן להשיג דיסק כזה במחיר הגיוני? ביקשו ממני 500 ש"ח ומעלה תודה חזי

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  17. Started by ksn1981,

שלום, אני קונה מחשב חדש ואני "חם" על SSD ! 1. מלבד המהירויות.. האם העבודה עם SSD תהיה זהה לזאת עם דיסק קשיח רגיל? א- FORMAT / PARTITION / DEFRAG / אחר.. אותו דבר? ב- אימג' (NORTON_GHOST) כרגיל? האם ניתן להעביר לו אימג' כזה שבמקור נעשה לדיסק קשיח? ג- האם קיימים כלים מיוחדים לעבודה עם SSD שאני אמור לדעת? (משבחים את הכלים של אינטל - לא שאני יודע במה מדובר). ד- נתקלתי במשפט כמו "ירידת ביצועים לאורך זמן".. מה זה ולמה לא נתקלתי בו עבור דיסקים קשיחים? ה- נתקלתי (הרבה) ב- "אמינות" ו- "תאימות".. האם זה קריטי יותר ב- SSD? כל כך שונה מחברה לאחרת? (שוב משבחים את של אינטל). ו- האם קיימים פרמטרים אחרים שצריך לקחת בחשבון כשמדובר ב-SSD? 2. Intel SS…

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  18. Started by lampertg,

שלום לכולם, רכשתי לפני מספר חודשים הארד-דיסק 2TB של WD מסוג CAVIAR GREEN מאחר ואני משתמש ב WINDOWS XP, חילקתי אותו לפרטישנים של 1TB והכל היה טוב ויפה. אני משתמש בו כחיצוני עם תושבת שרכשתי בDEAL EXTREME אשר מתחברת למחשב דרך USB. לאחרונה, היו לי בעיות לגשת לחלק מהקבצים על הכונן, וכן גם ל PARTITION השני שיצרתי (אותו המחשב לא מזהה). ניסיתי לחבר אותו גם דרך מארז של כונן WB חיצוני שיש לי, וזה לא עזר. יש רעיונות איך אני מציל אותו ואת המידע שיש עליו? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  19. Started by MeNi906,

סוף סוף הגיע הזמן שאני אשדרג את הזיכרון במחשב, ובדקתי קצת על הדיסקים קשיחים. ואני מתלבט בין: ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ של WD. לבין, Spinpoint F3 HD103SJ‎ ‏1TB 7200RPM 32MB, SATA II של סמסונג.‎ כל הזמן אני הייתי עם WD ובאמת מוצרים עם איכות גבוהה, וכולם ממליצים עליה. באתי לקנות את הדיסק שלהם שעולה 400 שקל, ואז ראיתי שכולם ממליצים על הדיסק קשיח של סמסונג. והמחיר שלו רק 255 שקל. אז אני שואל מה יותר כדאי. אני רואה שהסמסונג זה SATA II וזה 32MB. וה WD זה SATA III ו 64MB. זה חשוב? זה משנה? ההבדל מחירים הוא 150 שקל כמעט, אז האם ההבדל הזה כדאי? ואני מדגיש, אני צריך דיסק קשיח מהיר וחזק עם כמה שיותר ביצועים, ועד 450 שקל. או שכדאי לי בכלל כבר …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום, באופן מסורתי אני תמיד מחזיק 2 כוננים פנימיים, אחד קטן למערכת ההפעלה ואחד גדול לאחסון. כמובן כשאחד מתקלקל זה אסון (טוב, לא אסון, יש לי גיבויים, אבל כאב ראש). אז שמעתי על הקסם הזה שנקרא RAID: קונים שני כוננים, כל המידע מוכפל, אם אחד הכוננים מראה סימני גסיסה פשוט מחליפים אותו בחדש באותו נפח (נכון?) וממשיכים כאילו לא קרה כלום. אבל אני לא רוצה לעלות מ-2 כוננים ל-4 (צמד כונני מערכת וצמד כונני אחסון), כי זה סתם יחמם לי את המארז. אני מעדיף להחליף את התצורה כונן מערכת+כונן אחסון בצמד כוננים גדולים, שכל אחד מהם יכיל מחיצה למערכת ומחיצה לאחסון כאשר כונן אחד מגבה את השני ב-RAID. אז צריך צמד כוננים בנפח גדול יותר. הבעיה שנראה לי שכל הכוננים הגדולים (2TB) במחירים שפויים הם איטיים…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by gindind,

שלום לכולם. מישהו יכול להמליץ מניסיון על כונן SSD בנפח של 120 GB . הבנתי שיש בעיות בדגמים של OCZ ושל CORSAIR . לינק לכתבה בנושא http://www.anandtech.com/show/4604/the-sandforce-roundup-corsair-patriot-ocz-owc-memoright-ssds-compared/2 אשמח לקבל המלצות . תודה.

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  22. Started by benfree,

הבנתי שלא ניתן לעשות את זה. האם זה נכון? האם יש תוכנות שיודעות לעשות את זה? אשמח לשמוע פרטים בנושא

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  23. Started by 2Fluffy4U,

שלום, התקנתי SSD קרושיאל M4 64, לאחר הרבה נסיונות וטעויות הגעתי לתוצאות כפי שמוצגות בקובץ המצורף. לאחר מכן חיברתי את הכונן הקשיח שלי חזרה למחשב. שמתי לב שב - AS SSD הוא רושם לי שעבור 2 מחיצות בכונן הקשיח יש אליינמנט לא טוב (אדום). כאשר אני נכנס לאינטל רפיד סטוראג' - מופיע לי הכונן הקשיח, אבל אני לא רואה רישום של של הSSD, האם זה הגיוני? האם אני לא שם לב למשהו? אשמח לסיוע.. תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  24. קראתי באחד האתרים את ההוראות הבאות: לגבי ההתקנה: 1. כאשר אתה מתקין WIN7 על SSD שלך, מומלץ להשאיר מקום של 5% מגודל הכונן לא מפורמט - מאריך את חיי ה-SSD 2. לאחר התקנה תעביר את קבצי ה-TEMP ו- PAGE FILE לאיפשהו, לא על ה-SSD. מומלץ לבנות על דיסק כשיח יחסית מהיר מחיצה של כ-15 גיגה, מפורמטת ב-FAT32 ולעשות את זה עליה. 3. לוודות, שכל הSERVICES שלא אמורים להיות מופעלים, מנותקים. אלו הם: Intexing service Defragmenter System Restore (בדרך כלל אישי, אבל מומלץ לנתקו) Prefetch/Superfetch - לגבי שניים האלה עדיין קיים ויקוח, אם לנתקם או לא. אני לא מנתק. 4. לבדוק, שה-TRIM עובד (ב-CMD מריצים פקודה "fsutil behavior query disabledeletenotify", אם התוצאה 'DisableDeleteNotify = 0' - הTRIM עובד)…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכולם. אני יודע שכבר רצו פה עשרות(אם לא מאות) שאלות בקשר למדיות לצריבה של ורבטים אבל לא מצאתי שאלה דומה למה שאני עומד לשאול. אני שוקל לקנות את המדיות הללו לצריבה: http://cgi.ebay.com/5-Verbatim-bluray-dvd-video-50GB-4X-blu-ray-blank-media-/280685057648?pt=BI_Blank_Media&hash=item415a221670 איך אדע מי היצרן שלהן בפועל(Taiyo Yuden או סתם יצרן עלוב) ? האם מישהו התנסה איתן? ואם לא אלה, מישהו יכול להמליץ על משהו אחר(שלא יפער בור בכיס)? תודה ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 976 צפיות

דיונים חדשים בפורומים