עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם רציתי להתייעץ על כונן SSD מהסוג הזה O OCZ - VTX3-25SAT3-120G SATA 3 ! הבנתי שסידרת ה VERTEX 3 טובים יותר מ ה AGILITY 3 במיוחד במיהרות קריאה ושיכתוב אני מתכוון להכנס ל KSP ולברר על מחירים היה לי 60 GB OCZ SATA 3 התקנתי בו רק חלונות 7 64 ביט בלבד ללא תוכנות כי לא נשאר מקום ! ולא הרגשתי הבדל מוחשי ומורגש במהירות עלית המערכת והאינטרנט וכו' לוח האם שיש לי GA-P67A-UD4-B3 הבנתי שאני צריך להגדיר בלוח האם AHCI ולא IDE כדי שיעילות SSD תנוצל על ידי המערכת אני רוצה לשאול איך בעיקרון צריכים לחבר את כנון ה SSD , רק לחבר אותו למחשב למתאם ה SATA 3 בלוח אם וזהו או שצריך בנוסף לבצע כמה שינויים בלוח האם (בהגדרות ה BIOS) יכול להיות שפיפספתי משהו ולכן הכנון SSD לא מראה שינויי…

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  2. Started by eran131,

שלום לכולם , לפניי מספר ימים קיבלתי מחבר את התוכנה הבאה- Hard Disk Sentinel. קראתי שהיא מומלצת לפיקוח הכוננים המחוברים למחשב במחשב האישי שלי יש 2 סוגים - 1. פנימי שגודלו 500GB (מהיום הראשון -לפניי 3 שנים בוצעה הקנייה של המחשב) 2. אחד נוסף של 1.5TB (נרכש לפניי כחודשיים) הפעלתי את התוכנה וקצת הזדעזתי : הכונן המקורי של המחשב מראה כי נשארו לו 60% בריאות( Health ) ובנוסף הוא מראה לי הערה - Google Translate : בבקשה תגידו לי אם יש עוד תוכנות/ עזרים וכו' שיכולים להרגיע אותי, או שהתוכנה הזאת ספציפית לא טובה וכדאי להתקין משהו אחר תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 982 צפיות
  3. שלום, אני מעוניין לקנות כונן SSD בגודל של 80 גיגה. יש לי מחשב חזק, אם דרוש מפרט אני ארשום פה בהמשך. העיניין הוא שאני לא לגמרי מבין איך העסק עובד. אם אני מתקין חלונות 7 על ה SSD ואת כל שאר התוכנות אני אתקין על HDD רגיל שיש לי עכשיו, אני בכלל ירגיש בהבדל כל שהוא ? או בגלל שאני מתקין תוכנות ב HD הרגיל אני לא אראה שום הבדל? האם בכלל משתלם לקנות SSD? תודה מראש ושבת שלום !

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. ^ המפורט לעיל- תקין? תודה ושבת שלום!!

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  5. Started by Ashand,

שלום על איזה מערך רייד אתם ממליצים לי ללכת , יש לי 4 הרדיסקים של 300gb 15rpm ובקר של lsi , בעיקרון מה שאני רוצה שיהיה על ה vd שיווצר הוא מידע (גיבוי) שממנו אני יקרא (חייב להיות קריאה וכתיבה מהירה של קבצים), האם raid 5 הוא המתאים? שמעתי שהביצועים של המערך הזה לא משהו....

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  6. בחיפושיי בפורום וברחבי האינטרנט, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלות שמסקרנות אותי מאוד. האם HDD עם חיבור sata3 באמת מסוגל לנצל את מלוא גודל תעבורת החיבור, או שזה סתם גימיק שיווקי שמקפיץ את המחיר? עד כמה שכן הצלחתי להבין, כונני HDD בכלל לא מסוגלים לנצל את מהירות החיבור של sata2 עד סופה כך שאין באמת הבדל מעשי בין אם יתחברו בחיבור sata2 או sata3. אקח לדוגמא את ה-WD 1tb Black Caviar עם חיבור sata3, לעומת ה-Samsung F3 עם חיבור sata2, יהיה הבדל ביניהם? או ש-WD סתם יצרו את אותו עם חיבור מוגזם שעולה פי כמה על יכולות הכונן? ושאלה אחרונה, האם כונני SSD הגיעו לגבול של ה-sata2 ואיתם באמת יחול שיפור בחיבור sata3?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Cilay,

לפי מה שנראה נדפקו לי חיבורי הSATA בלוח אם, אני מחפש כרטיס הרחבה SATA SATA 3. יש לי שלושה דיסקים קשיחים: 1.SSD עם מערכת הפעלה עליו 2.עוד דיסק קשיח 7200RPM עם עמרכת הפעלה עליו. 3.עוד דיסק קשיח שמשמש לאחסון WD CAVIAR 5400. החריצים שיש לי במחשב: PCI-E 2.0 X16 PCI-E X1 - שניים כאלה. ויש בלוח גם אתה אלה שאין לי מושג מה זה: JMicron® JMB368 PATA controller 1 xUltraDMA 133/100/66/33 for up to 2 PATA devices הלוח שלי: Asus P5E Deluxe X48לא אמורה להיות בעיה לעשות BOOT מדיסק קשיח שמחובר בכרטיס הרחבה נכון? אשמח לקבל המלצה, מחר על הבוקר אני נוסע לקנות. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 811 צפיות
  8. Started by eladbu,

שלום כולם אני מנסה להגדיל את PARTITION C שלי ללא הצלחה יצרתי כונן ריק של 40 GB לתוספת הותקן אצלי EASAUES אך אני לא מצליח לא לעשות MERGE ולר RESIZE עשיתי את הנל כבר כמה פעמיםעל מערכות אחרות אצלי זה לא נותן [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by ralman,

היה לי הארדיסק של סיגייט במשך שנתיים של 500 GB שנפטר לאחרונה. הביוס הפסיק לזהות אותו לגמרי אחרי שהמערכת צפתה שהוא הולך לקרוס. אני מעוניין לקנות אחד חדש בנפח של בין 500GB לטרה במחיר של 300-400 שקל. הייעוד הוא בעיקר עבודה שוטפת ומשחקים. יש המלצות??

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  10. Started by e-r-a-n,

ברשותי גלקסי 2. אני מעוניין לקנות כרטיס זכרון 32ג"ב שיאפשר לי גם קריאה\כתיבה של תוכן 1080P. אשמח לעזרתכם ב-2 שאלות: 1. מה הקלאס המינימלי הנדרש לתיפקוד ראוי? 2. מהיכן אתם ממליצים לרכוש בארץ? (לא ראיתי שהמחירים בחו"ל משמעותית זולים יותר)

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אהלן, אני מעוניין לבנות מערך NAS בייתי (בעיקר אחסון סרטים/מוזיקה/תמונות ומסמכים משפחתיים) מאפס. נפח האחסון - 4TB - חשוב לציין שבעתיד המערך יורחב ומאד חשוב לי שאוכל להרחיב את המערך בלי לאבד את המידע השמור עליו. התקציב כ1500, ניתן למתוח עד 2000 (כמובן, כמה שפחות.. יותר טוב), מה שכן לא מוכן לחסוך אל אמינות או שקט, הNAS ישב כנראה אצלי בחדר לכן שקט חשוב לי מאד. אפשרי או שקפצתי מעל הפופיק?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by hh66,

http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/external-hard-drive/desktop-hard-drive/?intcmp=bac-en-us-home-hero1-goflex-desk-4tb דרך USB3 , מעניין למה לא SATA ? מעניין גם הביצועים שלו ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by yanivu,

היי, מישהו מכיר תוכנה שתבקש ממני כל הזמן סיסמא בהכנסת DOK בכל מחשב חוץ ממחשבים שאגדיר מראש? (לדוגמא שתמשוך מפרט מחשב או סריאלי של נייד וכו'). אני רוצה סיסמא ל DOK אבל לא במחשב שלי כי זה די מציק... תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני מתכוון לרכוש 2 כוננו סמסונג F3 של 1 טרה כל אחד ויש לי מספר שאלות בנוגע לכך. 1. הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש בכלל ניסיון בזה ויכול באמת להעיד על שיפור משמעותי ומורגש בפעולה כזו. 2. האם העובדה ששני הכוננים מחוברים בחיבור sata 2 עלולה לפגום בביצועים בשל ׳צוואר בקבוק׳ שעלול להיווצר בגלל מגבלות החיבור, או שהמהירות ממילא לא מצליחה לנצל את מלוא המהירות שחיבור sata 2 מציע? 3. אם ארצה בעתיד לקנות כונן SSD ולחברו בחיבור sata 3, העובדה ששני חיבורי ה-sata 2 שלי תפוסים תשפיע בצורה כלשהי על חיבור ה-sata 3 או שאין שום קשר וכל חיבור עומד בפני עצמו ולא מושפע מהחיבורים האחרים? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 691 צפיות
  15. Started by ross,

יש DOK מבנק לאומי כאשר אני מחבר אותו למחשב הוא מוצג כדיסק נשלף וכונן תקליטורים שמכיל פרסומת של בנק לאומי. סתם בשביל הסקרנות איך אני מוחק את כונן התקליטורים.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום. אשמח לקבל המלצה ל DOK מהיר בנפח של 16GB שיעלה לא יותר מ20$. אני מתכנן לקנות אותו באיביי, המשלוח לא יעלה לי דבר כי יש לי כתובת בארה"ב. יהיה נחמד אם ה-DOK יתמוך ב USB 3.0. תודה מראש .

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by PayneBack3251,

שלום כבר חודשים שאני קורא על הטוכנולוגה החדשה הזו SSD ומתלהב כל פעם מחדש, רואה סרטונים ביוטיוב על ההבדלים המשמעותיים במהירות, התחלתי לברר על דגמים והכי קרץ לי זה ה M4 שבקושי היו עליו תלונות, אז התחלתי לברר מחירים וברגע שמצאתי מחיר טוב פשוט קפצתי על המציאה ! בשיא ההתלהבות התקנתי אותו והתקנתי עליו מערכת הפעלה נקייה (לא גוסט) לא בא לי לעבור להארדיסק חדש ומהיר עם התקלות שלי, אחרי ההתקנה ראיתי איך המערכת הפעלה עולה כמו טיל, אני בא להפעיל אופיס ואפילו שניה לא חיכיתי, ואז התחלתי לעשות את הפועלות שאני עושה בדרך כלל במחשב שזה לגלוש באינטרנט ולראות סרטים ואז שמתי לב שאופיס אני מפעיל אולי פעם ביום ולמחשב אני עושה הפעלה מחדש אולי פעם בחודש, אז למה בזבזתי כמה מאות שקלים על משהו שאני ב…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום לכולם! יש לי כונן גיבוי 500G ובתוכו 400 G תפוס. כאשר אני נכנס אליו איני רואה את התיקיות כולן אלא רק 100 G חומר נגיש. עשיתי הצג תיקיות מוסתרות אך ללא הועיל. נכנסתי אל תוך הכונן עם דיסק MINI XP וראיתי את כל החומר ביצעתי העתקה אל כונן אחר אך הוא לא הופיע למקום שאליו הועתק. כאשר אני עושה מאפיינים על הכונן מופיע שתפוס 400 G. אשמח לסיוע המון תודה!

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  19. Started by Ashand,

שלום יש לי בקר SAS של LSI MegaRAID SAS 9240-4i רשום באתר שאפשר לחבר עד 16 פיזיקל הרדרייב לא וירטואל...אני מחפש כבל כזה: http://www.pc-pitstop.com/sas_cables_adapters/I3629-05M.asp אבל שיתפצל ל-8 או יותר האם יש דבר כזה? אני לא מוצא בגוגל.. תןדה

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  20. Started by RONEN1N,

אני רוצה לקנות כרטיס הרחבה של USB3.0 ורציתי לקבל המלצות בהתאם ללוח שלי http://www.msi.com/product/mb/P4M900M2-L.html#?div=Basic וגם... מה אתם אומרים על הכרטיס הזה http://www.ebay.com/itm/4-Port-USB-3-0-HUB-PCI-E-Expresscard-Card-Adapter-/170638376779?pt=AU_Components&hash=item27bad6ff4b#ht_2914wt_906 עריכה: או זה http://www.ebay.com/itm/2-eSATA-2-SATA-3-0-PCI-E-Express-Card-Adapter-6Gbps-/180673976241?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2a110217b1#ht_2976wt_906 או http://www.ebay.com/itm/PCI-E-USB3-0-Combo-4-port-Hub-All-One-Card-Reader-/260838256865?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbb2bf0e1#ht_2329wt_983 בתודה רונן

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by idan100,

שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לכוננים קשיחים: 1. האם יש הבדל גדול בין חיבור sata 2 לבין חיבור sata 3 כשמהירות הסיבוב שווה(7200rpm)? העניין הוא שנתקלתי במספר כוננים קשיחים וההבדלים במחירים בין חיבור sata 2 ל-sata 3 הם די גדולים, כ-40% למחיר. זה באמת הבדל ששווה את זה או שמה שמשפיע בעיקר על המהירות זה הסיבוב ולא החיבור? 2. מה ההבדלים בין סוגי הכוננים (Green, Blue, Black)? 3. האם ככל שמהירות הכונן גבוהה יותר, הדבר משפיע על אמינות הכונן לאורך זמן או הרעש שהוא מייצר? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  22. אני לא יודע אם בכלל קיים דבר כזה.... אבל יש הארד דיסק נייד שלא צריך שנאי שיש לו גם ESATA וגם USB3 ? במידה ואין...אני אשמח להמלצה לדיסק קשיח USB 3.0 ללא מתח חיצוני והכי חשוב - מהיר....יש חיה מהירה כזאת ? (כמה מהיר ? כמה שיותר !)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Kirma,

יש לי חבר שחוזר ממיאמי עוד כשבועיים השאלה היא אם כדאי לי להביא את ה SSD משם OCZ Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G 2.5" 120GB SATA III http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227706 המחיר הוא 225 דולר שיוצא בערך 225X3.6=810 ( ו 20 דולר החזר, יוצא 736) לעומת המחיר פה בארץ שהוא 1350 הכי זול בזאפ

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by XCG120,

האים הכונן הזה WD1002FAEX של WD צריך גי'מפור כאשר מותקן ווינדוס 7 או בכלל?האים יש צורך בג'ימפור בכללי.

• 7 תגובות
    • 991 צפיות
  25. Started by XCG120,

אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני שמיועד לגיבוי קבצים וכו...,ברצוני שיהיה אמין,בטוח,חזק,ובעל נפח שבין 1000 ל2000 GB,עדיפות לדיסקים של ווסטרן דיגיטל,ושיהיה במחיר סביר.

• 1 תגובה
    • 701 צפיות

דיונים חדשים בפורומים