עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Dark Respect,

שלום התקלקל לי HD של WD והחנות שקניתי ממנה לא כל כך עוזרת לי אז אני רוצה להביא את הHD המקולקל ישירות ליבואן אבל... מי היבואן?

• 5 תגובות
    • 978 צפיות
  2. אז ככה חבר שלי קנה HD 250GB של SMSUNG הוא לא רצה שישאר כל מיני דברים בפנים...אז הו אפרמט אותו. אחרי הפרמוט המחשב זהה את ה- HD ככונן מקומי כמו כונן C/D הוא לא מופיע לו כ- Removable Disk.. HD מחובר ב- USB http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-HardDrive&DB187326=187338&DB141821=710906&DB141804=142201 משהו יודע מה הבעיה לזה ?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by mzlbat,

היי איך להקטין את הויברציות של ההרד דיסק ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני רוצה לקנות את המחשב הזה, ובעזרת מתאם להחליף את הכונן האופטי לדיסק קשיח. באתר של טושיבה לא כתוב שיש לו כונן אופטי: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-p50-c/satellite-p50-c-17d/ אך בכל החנויות שמוכרות אותו בזאפ, כתוב שיש... הם טועים? או שאני מפספס משהו?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. Started by bad-sector,

הסיפור מתחיל הרחק לפני 11 חודשים שקניתי מחשב חדש, קניתי אותו עם צורב LG, שכמובן נדפק לאחר חצי שנה, למען הסר ספק, והשקט הנפשי המרתי את הצורב (בתשלום כמובן) ל TEAC 52X24X52, שגם הוא למרבי הפלא נדפק לאחר שלושה חודשים, עכשיו החלפתי ל LITE ON 52, מה היה עדיף לקחת TEAC חדש, או שמה שקיבלתי בסדר?

• 6 תגובות
    • 848 צפיות
  6. Started by -ox-,

אני חייב עזרה בקשר לדיסק צריבה רגיל DVD-R שצרבתי עליו משהו, אבל השארתי אותו פתוח בנרו (multi session) אחר כך כ כשנשאר מלא מקום על הדיסק ורציתי לצרוב עוד משהו ועוד משהו שמתי לב שהווינדוס מראה לי רק את מה שצרבתי אחרון - כלומר המידע הקודם אבד, המקום שלו נשמר על הדיסק והוא נמצא אך אי אפשר להשתמש בו כי רואים רק מה שנצרב אחרון .. יש איזו דרך לסדר את זה? או להוציא את המידע שצרבתי בהתחלה? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  7. שלום לכל הגולשים בפורום וברוכים הבאים לסטיקי כוננים קשיחים וכונני SSD מומלצים! בפוסט זה אאגד את כל כונני ה-SSD והקשיחים המומלצים כיום. מדובר על דגמים כללים אשר משתלמים בעיקר פה בישראל. מיותר לציין שמומלץ לבצע חיפוש קצר אחר מבצעים שונים בחנויות, שכן יכולה להיות חומרה משתלמת אף יותר. מעבר לדגמים, כללתי גם את המק"ט של אותו דגם, שכן ישנם דגמים הקרואים בשמות זהים אך מכמה דורות שונים ובעלי ביצועים שונים. המק"טים המצויין כאן הינם של הדגמים מהדור הנוכחי, לפיכך מהירות ומשתלמים יותר. כוננים קשיחים מומלצים כוננים בנפח של 500GB: רוב הכוננים הללו בנפח זה כוללים פלטה בודדת של 500GB ושאר הנתונים "על הנייר" די אותו הדבר, כנ"ל בנוגע לאמינות. לכן, אין זה משנה מאיזו חברה תרכשו את הכו…

8. שלום. ובכן, צירפתי למחשב כונן חדש של WD 40GB, ג'ימפרתי אותו כסלייב. לפני זה היה כונן אחד של 160gb, והיו לו שני מחיצות, אחת של המערכת ואחת של גיבויים. עכשיו - לאחר שצירפתי את הכונן החדש, שהוא כונן הגיבויים, ברצוני למחוק את המחיצה שהייתה לי ולהוסיף אותה למחיצה של המערכת. אפשרי? עוד 2 שאלות: - נגיד ויש לי צורב DVD והארדיסק על אותו ערוץ IDE אחד, מה כדאי שיהיה סלייב ומה כדאי מאסטר? ואיך מאסטר וסלייב באים לידי ביטוי? - ההארדיסק הזה שהוספתי הוא WD Caviar 40GB.. בן 4 שנים, ועובד כמו בובה (הפרמוט.. הקבצים), אבל עדיין - הוא משמיע מן רעש חרישי כזה, ממש חלש, כמו של מסור... האם הוא תקין \ בטוח? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  9. Started by manticore,

קניתי הארד דיסק SATA ואני לא יכול להתקין דרייבר בשבילו כי אין לי כונן של דיסקטים יש איזה דרך אחרת? דיסק און קי אולי??

• 8 תגובות
    • 738 צפיות
  10. Started by dids22,

טוב תראו גם פתחתי מקודם תרד דומה אבל בפורום של ווינדוס וכמה דברים השתנו אז החלטתי לפתוח חדש (מקווה שזה בסדר) אז ככה יש לי ארד דיסק 120 גיגה סאטא שלwd והקיצר הוא מחולק אצלי ל : כונן c שיש בו 65 גיגה וכונן d שיש בו 35 גיגה ועליו הווינדוס 1) כפי שניתן לראות אני לא מתמש בכל ה 120 גיגה שיש לי אלא רק ב 100 2) אני לא התכונתי להתקין את הוינדוס על כונן d אבל משום מה כונן c נחשב בהתקנה של וינדוס ככונן d וכונן d נחשב בהתקנה של הווינדוס ככונן c (קצת מבלבל) אז כשהתקנתי את נוינדוס אני בחרתי בכונן c אבל לא יודע למה הכל הפוך אז עכשיו הוא מותקן בכונן d עכשיו זה עושה כמה בעיות שהוינדוס על כונן d אז אני רוצה לפרמט את כונן d ולהתקין אותו מחדש תראו מ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אורח avishaymc
    Started by אורח avishaymc,

שלום, HD 500G חדש (ללא שימוש) במחיר מציאה, במידה ויש צורך כדאי לקנות! לפרטים - 0507200741

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  12. קניתי מחשב חדש, וכשניסיתי לצרוב עם נרו 5.5 הוא הציג לי את ההודעה Power cablibration error, ומיד סיים תא תהליך הצריבה. מה אני אמור לעשות? תודה מראש, Viper2K2

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  13. Started by avimorp,

יש לי כונן ntfs ואני רוצה לפרמט אותו ואין לי וינדוס אז איך אני עושה זאת?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. האם משהו יודע עם יש הבדל ממשי בין ביצועי דיסקים במערך RAID 0 2 דיסקים של 300 גיג 15 אלף סל"ד SAS עם בקר PROMISE PCI EXPRESS X1 מול 2 דיסקים 300 גיג 10 אלף סל"ד SATA2 בבוקר שעל לוח האם השימוש העיקרי הוא מערכת הפעלה + הרצת משחקים תודה מראש

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  15. אני רוצה קיצור דרך על שולחן העבודה לכונן החיצוני העניין שאני מנסה הוצאה בטוחה ווינדוס רושם שהכונן בשימוש ולא ניתן ..... איך אפשר לעשות קיצור דרך שלר יפריע ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by חובב,

אם יש לי יש לי שני כונני IDE על אותו כבל שמחובר לתושבת אחת, האם זה אמור ליצור בעיה או ירידה בקצב העברת נתונים כאשר אני משתמש בשני הכוננים בו זמנית??

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  17. אני מתקן מחשבים מדי פעם ומתעסק בעיקר בחומרה. יש לי לקוח שהמשרד שלו הוא בקומת המרתף. ההרדיסק במחשב שלו שבק חיים. במשרד הזה ישנם שלושה מחשבים, אחד ראשי נקרא לו עם WIN7 עוד אחד עם WINXP ועוד אחד נייד עם WIN7. הוא שאל אותי מה לדעתי יהיה הפיתרון האידיאלי לגיבוי המידע על המחשבים האלה. הציעו לו להוסיף שרת. רציתי לדעת אם ישנו פתרון פשוט וזול יותר בדמות מארז חיצוני של HD's שיחובר למחשבים הללו יחד עם פתרון תוכנתי שיותקן על כול מחשב וידאג לגבות את המידע בכול פרק זמן מוגדר? תקציב- נשאל את עצמנו כמה עולה שרת בסיסי בשביל מטרה זו ונחתוך ב30% לפחות אחרת הפיתרון החלופי כבר לא כול כך זול. חשבתי משהו בסביבות ה1000-1500 שקלים. אציין שרוב העבודה שם היא משרדית אז נפח המידע של כול קובץ לא גדול,…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אני מעוניין לרכוש כונן גיבוי חיצוני בנפח 4 טרה, "2.5 (כלומר, ללא חיבור לחשמל אלא רק USB), חשבתי אולי לרכוש SSD חיצוני, האם יש כאלו במחירים שפויים? האם הם יותר אמינים? (מכיוון שאין בהם חלקים נעים) אשמח ללינק המלצה.

19. Started by iyehuda,

אני כבר שנים צורב ללא בעיה הפעם צרבתי סרט עם שרינק ללא בעיה וכשבאתי לייצור עוד עותק עם NERO EXPRESS ב DVD-VIDEO FILE לקראת סיום הצריבה הוא רושם : can't end disk at ones

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  20. Started by OutRaGe,

היי אני רוצה לאחד חלק מהפרטישנים שלי כי חילקתי אותם בצורה דיי מטומטמת, ההארד דיסק - 120 ג'יגה פרטישנים: 28 ג'יגה, 58, 25, ב-60 יש 18 פנוי ב-28 2 פנוי וב-25 6 פנוי אני חושב שאני יאחד את שלושתם כבר ויעשה את זה כונן אחד גדול להורדות, סרטים, סדרות, משחקים ומוזיקה ויש לי עוד הארד דיסק של 80 של פרטישן של וינדווס ותוכנות ועוד קצת מדיה למקרה שב-120 נגמר המקום בכל מקרה לאחד את זה ככה יש סיכון כלשהוא לאיבוד מידע או יותר גרוע פגיעה בהארד דיסק ? אם אני ירוקן את אחד הפרטישנים ואז יאחד איכשהוא אז אין סיכון כלשהוא ? (ולא אין מצב שאני מפרמט עכשיו הכל, יש לי 37 ג'יגה פנוי ב-80 ג'יגה לכן שאלתי את השאלה האחרונה כי היא רלוונטית) תודה מראש לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום לכולם, מדובר בבעיה די חמורה בדיסק DVD רגיל (לא רב פעמי) שנצרב multi-session. עשו עליו כבר שני סשנים, והמידע נקרא ללא בעיה. לאחר צריבת הסשן השלישי הפסיקו לראות את המידע שנצרב בשני הסשנים הראשונים, ורואים רק את המידע מהסשן השלישי. האם יכול להיות שאיכשהו הצריבה השלישית דפקה את הטבלה שאומרת מה צרוב איפה? זה קצת מוזר כי זה דיסק רגיל אז אי אפשר למחוק בו מידע... איך משחזרים את המידע הזה? יש איזו תוכנה (רצוי חינמית) שיכולה להציל את המידע הזה? או שיש מצב שהוא אבוד? תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  22. הבעיה היא, שכאשר אני מפעיל משחקים, הם מפסיקים להטען והWIN כותב לי שיש בעיה עם אחד ההארדיסקים [הסמסונג], והמשחקים פשוט מפסיקים להיטען. המחשב עדיין עובד, רק מופיעה הודעת השגיאה והמשחקים יכולים להיטען לנצח, בלי שהנורה תדלוק. בנוסף לזה, הנורה האדומה דולקת כמעט כל הזמן, והיא כבה רק לאחר זמן ממושך אם בכלל. חשבתי שאולי ההארדיסק חם, וצדקתי, הוא באמת רתח, אבל שני מאווררים שמכוונים אליו לא בדיוק עושים רושם של פתרון לבעיה הזו. עכשיו, בלי שום משחק, ההודעה קפצה ופתאום הנורה האדומה הפסיקה לפעול. תמונה: http://i38.tinypic.com/aaereh.jpg הארה: בעית ההארדיסק שטוחן את עצמו הופיעה כבר לפני שבוע או שבועיים, בעיית ההודעה התחילה היום כשהתחלתי לשחק אחרי שחיברתי את ה4850 החדש שלי. הרצתי כבר כמה …

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ToricBlade,

שלום, אני מתכנן לקנות דיסק קשיח של WD, מסדרת Blue, בנפח 3TB או 4TB שישמש בעיקר לאחסון ארוך טווח של קבצים גדולים (סרטים, מדיה וכדומה) https://www.wdc.com/products/internal-storage/wd-blue-pc-desktop-hard-drive.html ברשותי לוח אם של Gigabyte מדגם GA-P55-UD3L rev2.0 https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55-UD3L-rev-20#ov השאלה האם אוכל להשתמש בדיסק הקשיח הזה על הלוח אם שיש לי. (אני מריץ וינדווס 7), 1) הלוח תומך ב SATA2 והדיסק הקשיח הוא SATA 3 ,האם יש תאימות אחורה? להבנתי כן, אבל אני רוצה לוודא לפני הקנייה. 2) באתר של אייבורי כתוב שהדיסק דורש צ'יפסט H61 לפחות. זה נשמע לי קצת משונה, כי לכאורה הממשק SATA אמור להיות אוניברסלי ולא לענ…

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  24. Started by Matankzr23,

בכל אתר של מחשבים אני רואה דיסקים קשיחים של אותה החברה באותו הגודל אבל שבאחד מהם יש JS JB KS YS מה זה כל הדברים האלה? מה הכי טוב?

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  25. אחרי שאני נחנק מ250 הג'יגה במחשב עצמו, וגם 320 הג'יגה בחיצוני של WD לא מספיקים לי יותר, החלטתי שאני אקנה לעצמי דיסק קשיח חיצוני חדש. אני צריך לפחות טרה בייט, ולמרות שהכונן בעיקר יחובר למחשב הנייח ולא מעבר (אני גם אשאיר אותו מחובר להרבה זמן), אני כן מעדיף 2.5 אינץ' כי המהירות גם ככה לא ממש משנה לי וכי מדי פעם אני כן מנתק אותו והולך איתו למקומות אחרים, וכשאקנה לפטופ עם SSD אפילו יותר. אז בתור אחד שמרוצה כבר יותר מ3 שנים מהWD Elements עם הUSB 2.0, ברירת המחדל שלי היא מוצר דומה: http://ksp.co.il/?select=.1033..146..489..371.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15850&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מצד שני, שיטוט קצר בKSP ובאתרים דומים מראים לי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.