עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by lioryb,

שלום. אחרי כמה זמן שאני מרגיש ושומע את ה-HD שלי מקרטע, הרצתי עליו את הבדיקות של SAMSUNG (הורדתי מהאתר של סמסונג), וקיבלתי הרבה הודעות שגיאה של ERROR: LBA index וכמובן הודעת שגיאה בסוף הבדיקה. (מצורפות תמונות). האם יש מה לעשות בנידון? או פשוט לקחת את ה-HD לחנות שבה קניתי ולדרוש החלפה? תודה. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by DUDEnamE,

כמה שיותר זול מ500GB עד 1טרה מה שיצא יותר משתלם עדיפות לחיצוני אם אחריות כמה שיותר טובה

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  3. Started by Jesper,

יש לי HD מהדגם סמסונג HD204UI. הוא מאוחסן בתוך קייס חיצוני. הוא משמיע תקתוקים כבר בערך חודשיים, אבל הוא עובד בסדר גמור ובכלל לא נראה שהוא הולך להתפגר. (כבר ראיתי הארד דיסקם שהשמיעו קולות והתפגרו אחר כך, וזה בכלל לא נראה אותו דבר). הוא גם די חדש (בן פחות משנה). כל מי ששאלתי עד עכשיו אמר לי שהארד דיסק שמשמיע תקתוקים=הארד דיסק גוסס, אבל זה פשוט לא נראה ככה, ועובדה שכבר חודשיים הוא משמיע תקתוקים ועובד יופי, וגם תוכנת HS SENTINEL אומרת שהוא תקין לגמרי. צירפתי קובץ קול עם הרעשים שההארד דיסק עושה. תוכלו להגיד לי מה הקולות האלה אומרים, והאם ההארד דיסק בסדר או לא? בנוסף, קניתי לפני חודש לפטופ ASUS K53E שיש לו HD מדגם WD6400BPVT. המחשב משמיע רשרושים רוב הזמן, שאני די בטוח שהם באים …

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  4. Started by trojan,

האם יש ממיר מהסוג הנ"ל שיעבוד עם צורב? פשוט כל האלו שנתקלתי בהם עד עכשיו עובדים אך ורק על HDD...

• 5 תגובות
    • 997 צפיות
  5. Started by ציפורים בניוטרל,

אז ככה, יש לי שלושה דיסקים קשיחים 250GB x 2 160GB אחד מה 250GB מחולק ויש עליו WIndows לכן מחיצה שיש בה את הווינדוס היא ה primary והמחיצה השנייה שאין עלייה היא Logical השאלה שלי היא אם שאל הכוננים (הם ללא מערכת הפעלה ולא מתוכננים להיות) אם כולם צריכים להיות על Logical? אפילו שכל אחד מהם מפוצל ל 2 ? תמונה להמחשת המצב: http://ufu.co.il/files/u97u6infomu5nk6ad0ts.jpg [על הארדיסק השלישי מותקנת מערכת הפעלה ככה שאחד הוא ה primary והשני הוא logical הארדיסק של ה 160GB הוא לא מפוצל והוא על logical והארדיסק הראשון 250GB אותו כן פיצלתי אבל שני המחיצות הן logical השאלה היא אם צריך לשים את הכל על logical פרט לכונן C שעליו מותקנת המערכת הפעלה.

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  6. Started by sheriden,

שלום! אני צריך עזרה לזהות את המחבר של כונן קשיח על מנת לחבר אותו עם מתאם חיצוני. (מצורף בתמונה) בתודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  7. Started by andrei21,

בבקשה המלצה לדיסק קשיח נייד בעל קיבולת 1.5-2 טרה רצוי 2 שמעתי שהניידים נוטים להתקלל מהר אז מבקש משהו איכותי. רצויי שיהיה מאוד נייד

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  8. Started by roihezki,

שלום אני מכיר את החברה verbatim בגלל איכות הדיסקים הטובה שלהם. לאחורנה חיפשתי דיסק קשיח חיצוני ונתקלתי באחד של verbatim יחסית זול 390 שקל לTB. רציתי לדעת אם החברה טובה ואמינה מבחינת דיסקים קשיחים. תודה והמשך יום טוב.

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  9. Started by nesber,

בזמן התקנת ווינדוס, בטעות מחקתי את הpartition של אחד משני הדיסקים שהיו מותקנים אצלי במחשב.עכשיו המידע מופיע כRAW בווינדוס xp . לא פירמטתי מחדש אבל אין שום partition. הדיסק מכיל המון מידע חשוב. מחפירה באינטרט ראיתי שיש הרבה תוכנות שעושות את השחזור הזה, אבל כולן מצריכות תשלום. המידע מאד חשוב ואין לי בעיה לשלם, אבל לפני שאני עושה את זה, אני רוצה המלצה לתוכנה ספציפית, כי אין לי מושג מה ההבדל ביניהן. כמו כן, מין הסתם אעדיף תוכנה חינמית אם היא עושה בדיוק את אותה עבודה, אבל אם התוכנות הרציניות היחידות הן לא חופשיות- אשלם. חוץ מזה יש לי עוד שאלה: האם התוכנות האלה מזהות את הקבצים בדיוק באותה צורה כפי שהם היו על הדיסק לפני הבעיה, או שהמידע יימצא ללא השמות המקוריים, ולא בהכרח בתוך …

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  10. שלום לכולם! בעקבות החוק החדש שיצא היום שאין מכס על מוצרים עד 1200 שקל בקניה באינטרנט חשבתי לקנות SSD בחנות בחול ( בתקווה שם המחיר זול יותר ) מישהו יתנסה בקניית חלקי מחשב חדשים ברשת ? איזה חניות יש ואיזה כונן SSD בתקציב 150 דולר בערך יש ?? תודה על העזרה !

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. אהלן, קניתי דיסק און קי חדש של SANDISK 30GB העברתי אליו תיקייה עם 19GB ומשום מה הכנסתי אותו למחשב ומראה לי תיקייה ריקה! אין קבצים בכלל. בדקתי וירוסים - אין כלום, עשיתי את אופציית הצגת קבצים מוסתרים ועדיין - התיקייה ריקה. חשוב לציין שאני מכניס אותו מראה כביכבול שאכן 19 ג'יגה נמצאים בתוכו ונשאר לי רק 11 ג'יגה פנויים, אז למה בכל זאת אני רואה תיקייה ריקה???

• 9 תגובות
    • 9.2k צפיות
  12. Started by e-r-a-n,

אני בחיפושים אחר DOK חדש, מהיר וזריז ככל האפשר לצפות מתקן USB2. עיינתי אפילו במאמר פה באתר שמדבר על כאלו מומלצים. האחד שהכי קרץ לי מבניהם, של חברת ADATA כלל יציאת USB2 משולבת ESATA - או שקר בינייים כלשהו בשם eSATAp. מאוד התעניינתי בו אך לא הצלחתי למצוא בשום מקום. רכישה בארץ או בחו"ל לא ממש רלוונטי לי, אם באיביי זול יותר - בשמחה. משהו משולב כמו של ADATA יכול להיות נחמד, אבל גם לכ DOK שיתן לי קצב העתקה ממוצע של 15-20מגה לשניה יהיה מצוין. למחיר אני לא ממש נותן מגבלה כי אינני יודע מה היא. הנפח הדרוש הוא 16 ג"ב (אך אני מניח שבדר"כ ל DOK הטובים יש סדרה8\16\32 )

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם, בימים אלה אני בונה מפרט למחשב גיימינג שאני מתכנן לקנות. אני יודע שכרגע המחירים של הדיסקים הקשיחים די גבוהים, אבל ההארד דיסק שאני משתמש בו כרגע כבר די ישן וקטן מדי ככה שלא מתאים לי להעביר אותו למחשב החדש. בכל מקרה, הוצע לי ההארד דיסק הבא: Caviar Black 500GB 7200RPM, 32MB, SATA III WD5002AALX עולה 620 ש"ח ב-KSP. למיטב הבנתי ה-SATA3 משמש בעיקר לכונני SSD (שאין לי שום רצון כרגע או עתידי לקנות אחד) והארד דיסק בעל חיבור כזה פשוט מיותר כי SATA2 מספיק לדיסקים הקשיחים שקיימים היום. לכן בדקתי שוב ב-KSP ומצאתי את ההארד דיסק הבא: DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II‎ בעלות של 495 ש"ח ובחישוב זריז אני חוסך כאן 125 ש"ח. מכאן עולות כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי עליהם כדי …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by orninyo,

ישמש בעיקר לסרטים (700MB+) ותמונות HD (ישב על dock station) חשבתי לקחת את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6650&CatCode=399 קראתי עליו תגובות טובות יחסית לכל השאר בנוסף השנה נדפקו לי שני WD כך שדיי ירדתי מWD חשיבות עיקרית לאמינות (לא עוד DOA's) תודה.

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  15. Started by h-lior,

שלום חברים יקרים. יש לי כונן SSD מסוג Patriot Pyro SE 60 GB לינק : http://patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=8&catid=85&prodgroupid=219&id=1135&type=17 הוא מחובר ביציאת Sata 3 6Gb/s בלוח gigabyte p55ud4p יש לציין כי היציאה היא עם בקר של Marvel וכמו כן כי הכונן מחובר במצב Ahci ב-Bios. ה-firmware של הכונן ושל הלוח הכי עדכניים. הדרייברים במערכת ההפעלה windows 7 64 bit תואמים ועדכניים. הבעיה היא כזו - במבחני ביצועים ב-HD-Tunes הוא לא מגרד את הביצועים שהוא אמור לבצע לפי אתר היצרן. מהירות קריאה מקסימלית 270MB/s ממוצעת 189MB/s זמן גישה אקראי 0.2 !!! הכל מקונפג ומותקן מעולה...ועדיין - מוזר איך הביצועים הללו לא עוקפים בכלל את הכונן הקודם שלי …

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  16. יש איזושהי הערכה? והאם יש חברה שלא ניזוקה מהשטפונות שמחיריה עדיין שפויים? או שכולם מיוצרים באותו איזור ובאותה מדינה תודה.

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  17. Started by andrei21,

אני רוצה דיסק נייד 2TB איזה חיבורים יותר נפוצים היום ? בנמחשבים ניידים ונייחים.... ומה ההבדל במהיריות ? תודה

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  18. שלום, ראיתי את הדיסק הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10092 Samsung ecogreen 1TB אך המהירות שלו היא 5400 RPM הכונן מיועד לפעילות של סרטים תמונות ועוד פעולות של אחסון וכל מה שסטרימר עושה. האם המהירות תספיק להקרנת סרטי בלו ריי 1080P הכי כבדים? או שעדיף ללכת על כונן 7200 RPM ? האם אורך החיים של כונן 5400 RPM הוא ארוך יותר מאשר כונן 7200? תודה!.

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  19. מישהו יודע איך אפשר למדוד את הביצועים של הכוננים הקשיחים?

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  20. Started by i-kramba,

כיצד יש להתייחס לג'ימפור בדיסק קשיח זה? הפלסטיק הלבן נמצא על ssc אולי זאת הסיבה שמערכת ההפעלה לא קולטת את הדיסק? אבקש גם פירוש לכל אחת מן האופציות שרשומות על הדיסק הקשיח מתחת לפינים של הג'מפר : SSC PM2 OPT1 OPT2 כרגע אני מנסה להתקין דיסק קשיח אחד. מה לגבי אספקת החשמל? יש שתי כניסות: LEGACY POWER ו SATA POWER?

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  21. Started by Tomerb1,

שלום לכולם, לאחר החלפה של הכרטיס מסך עלתה לי בעיה. יש לי את המארז antec p183 v3 עם 5 הארדיסקים. ישנם 2 מפרצי הארדיסקים, אחד למטה המכיל 4, ועוד אחד למעלה מול החיבור לכרטיס מסך. כשאני מכניס את הכרטיס מסך הוא ארוך ומתנגש עם הארדיסק. הארדיסק מחובר למין תושבת שנכנסת לתוך מין מתקן שמכיל 2 הארדיסקים. שמתי לב שכשאני הופך את התושבת אין בעיה להכניס כרטיס ארוך, אבל יוצא שהארדיסק הפוך, ואיך דרך להחזיק אותו ישר. הארדיסק כרגע יושב בצורה שבה הפלטה כלפי מעלה (הפוך על הראש מה שנקרא). רציתי לדעת אם זה בסדר או עלול לעשות בעיות. מצורפת תמונה . תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  22. Started by eladsh,

שלום ושבוע טוב! אני מעוניין לרכוש כונן SSD חדש, השימוש שלו הולך להיות בעיקר למערכת ההפעלה (ווינדוס 7 64BIT) וקצת לדברים אחרים כך שאני לא צריך הרבה מקום. אחרי שעזרו לי פה לסנן מועמדים שונים ושעות שביליתי באתרי אינטרנט שונים (פיידבקים, השוואות וכו'.) הגעתי לכונן הבא: Intel 320 Series SSDSA2CT040G3K5 2.5" 40GB SATA II http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820167044 כרגע יש ברשותי כונן HDD רגיל, ה HD321KJ של סמסונג, והשאלה שלי היא האם למרות שבגרסת ה40GB מהירות הכתיבה היא רק 45MB/s האם אני ירגיש בהבדל עצום במהירות ובביצועים? אני רוצה להדגיש שוב שמטרת הדיסק העיקרית היא התקנת מערכת ההפעלה, ובגלל זה אין אני קונה דגם עם יותר מקום.

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  23. Started by OferS16,

אחרי הבעיות שהכונן העכשווי שלי עושה לי (BSOD רנדומלים ,תקיעות ,זמני קריאה וחיפוש מאוד איטיים ועוד המון שטיקים קטנים) נכנסתי לשוק בשביל לכונן כונן קשיח חדש אבל אחרי השטפונות בתאילנד וקפיצת המחירים של הדיסקים הקשיחים, קנייה של דיסק קשיח עכשיו כבר לא נראית כדאית בכלל אז אמרתי לעצמי שאני ישים את הכונן 320 GB שעושה לי בעיות עכשיו בתור כונן STORAGE לכל הסרטים והקבצים שלא בשימוש יומיומי(או חודשי במקרה שלי) ויקנה לעצמי איזה SSD קטן למערכת ההפעלה ולBF3 . אך עקב תקציבי הנמוך נורא ראיתי שבאפשרותי לקנות רק את הדגם [table][tr][td]‎Intel 40GB SSD 320 Series Sata II 2.5'' SSDSA2CT040G3K5 (Retail)‎ שהוא דגם מעולה אבל לא נראה לי שיש בו מספיק מקום בשביל שתי הדברים האלה אז ברצוני לשאול ה…

• 22 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by drbrain,

בוקר טוב יש לי דיסק קשיח סמסונג 500 ג"ב (לא זוכר את הדגם הספציפי שלו) איך אני יכול לבדוק שהוא אכן לא תקין ? באילו תוכנות אתם ממליצים לבדוק ? אם הדגם חשבו לכם אני אבדוק ואעדכן אתכם לגבי זיכרונות וקבלים כבר בדקתי והם תקינים המערכת עברה פירמוט והתקנה מחדש תודה רבה

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  25. יש לי את המפרט הבא: AMD PHENOM 2 X4 965 HD6850 G.SKILL 4GB RAM DDR3 1333 GIGABYTE GA-880GM-UD2H SAMSUNG 1TB HD103SJ F3‎ Sea sonic 500W הנה קישור ללוח אם שלי: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov עכשיו יש לי כונן קשיח די ישן (כמאט בן 6 אך עובד מצויין) של 160GB ,7200RPM ו SATA2 תוצרת hitachi. אני רואה מלא באתר שמדברים על מערכי RAID מסוגים 0 1 10 או כל מיני מספרים שונים. בדקתי על הלוח אם שלי וראיתי שהוא מסוגל לעשות מערך RAID מכל מיני סוגים. אני לא מבין גדול בכל העניין הזה של מערכי HDD או אם בכלל כונן ישן כמו זה יכול להיות במערך...מה שאני שואל הוא האם הכונן הישן יכול לעזור לי איך שהוא במחשב ולתת יותר ביצועים? ז"א לחבר את הכונן שסתם ייתן לי עוד 160GB…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים