אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום WINDOWS מכילה אפשרות מובנית לדחוס את המידע על כל כונן כדי להרוויח עוד מקום. כיום לא מקובל להשתמש בזה כי נפחי הכוננים ענקיים ממילא ומחירם זול (אני לא מתייחס לעליה הזמנית במחירים בגלל השטפונות). אני זקן מספיק כדי לזכור איך כשהיו דיסקים של 850MB ואפילו פחות, הייני משתמשים באופציה הזאת כדי להשיג עוד קצת מקום. עכשיו קניתי כונן SSD קטן למדי (64GB) ותהיתי אם לא כדאי לי להפעיל את הדחיסה עליו. ככה אני משיג יותר מקום והמחיר נראה העמסה קלה על המעבד שיצטרך כל פעם לפתוח את הקבצים - אבל זה לא נראה לי משימה קשה למעבד בימינו. האם זה כדאי ? האם מישהו ניסה את זה ? האם זה גורם לבעיות ? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי. כרגע אני משתמש במחשב נייח בדיסק של נייד. מכיוון שאני רוצה למכור את הנייד שהדיסק הזה שייך לו, אני אקנה דיסק חדש לנייח. האם יש דרך לעשות עותק מושלם של הנתונים מהדיסק הנוכחי על הדיסק החדש, כולל מערכת הפעלה ושאוכל לעשות בוט מהדיסק החדש? תודה.
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
מתי להערכתם המחיר של הHD החיצוניים יתחיל לרדת בעבקבות מה שקרה בתאילנד?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, במהלך השנה האחרונה הצטבר לי במחשב חומר שברצוני לגבות. מכיוון שמחירי ההארד-דיסקים עלו בחודשים האחרונים, ואין באפשרותי לרכוש אותם, ארצה להשתמש בהארד דיסקים ישנים שמצאתי אצלי במחסן ששימשו מחשבים ישנים (משנת 2000) ושמרתי אותם. מדובר בכ-20GB. הכוננים המדוברים הם (שלושתם IDE): WD Caviar 150AA - 15 GB WD Caviar 64AA - 6.4 GB WD Caviar 23200 - 3.2 GB השאלה שלי היא כזו: מה היא הדרך הכי טובה לחבר אותם למחשב שלי כדי להעביר את הקבצים, מלבד לפתוח את המארז, ולחבר אותם אחד אחד? יש איזשהו כבל IDE-USB, או משהו דומה? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ברשותי SSD 240GB ואת כונן ההייבריד החדש של סיגייט XT 750GB. אני מעוניין להשתמש בהם ככונני OS, אחד בלפטופ ואחד בדסקטופ. בשני המחשבים יש SATAII (ה- SSD תומך SATAII וה- XT ב- SATAIII/II) כך שכאן אין שיקול. השיקולים שלי הם כאלה (בדסקטופ פחות משנה שלי, את מי מהם להתקין) - SSD בלפטופ: + אין חלקים נעים, עמיד בטילטולים. + לפי נתוני היצרן לוקח פחות מחצי מצריכת החשמל של ה- XT. - אני לא יכול להשתמש ב- Sleep Mode בעקבות הבקר הדפוק של SF. XT בלפטופ: + נפח גדול לאחסון. + יש Sleep Mode. - צריכת חשמל. - בלאי יותר מהיר. מבחינת ביצועים, לצרכים שלי ההפרש לא משחק תפקיד (עליית OS ועליית תוכנות).
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
-
שלום רב, אני מחפש כונן בלוריי פשוט המתחבר למחשב ויודע לקרוא פורמטי 3D, האם זה בכלל קיים? או שבכלל כל כונן בלו ריי פשוט ידע לקרוא סרטי 3D? השימוש של הכונן יהיה אך ורק להעברת התכנים של הדיסק למחשב (כמו בתוכנת DVDSHRINK). קיים משהו כזה בזול? אני מחפש עד מחיר של 300-400 שח'. איך הדגם הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6848 הוא גם צורב בפורמט DVD/CD ממה שקראתי, אך האם הוא יודע לקרוא פורמטים של 3D? האם זה פורמט אחר? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום עבור מחשב חדש מבוסס core i5 2500K לאיזה מבין השניים יש עדיפות Sandisk SSD SDSSDH-120G-G25 120GB 280/270 ברכישת מחשב חדש! ב-807 ש"ח או Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000 ב-981 ש"ח ההפרש פה משמעותי, השאלה אם הסאנדיסק מוכרים או שזה סיכון?
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
-
-
בוקר טוב, מישהו יודע פחות או יותר מה מחירו של המוצר הבא : http://www.visualdg.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99_%D7%90%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%9F_QNAP/4xHDD/4xHDD/939-TS-459_PRO_II/
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז אחרי שה-WD 500 GB הלך לעולמו כנראה סופית, הגיע הרגע להתלבט בקנייה של כונן חדש. בעיקרון הבנתי ש-WD שולטים בתחום ביד רמה, אך האם יש המלצות אחרות? קשיחים מומלצים של סמסונג? אגב, אני עדיין מתלבט בין חיצוני לפנימי, מה שחשוב לי בסופו של דבר זו האמינות. האם קיים איזה קונצזנוס על האמידות של הפנימיים לעומת החיצוניים? בנוסף, האם זה משנה 2.5 או 3.5 חוץ מהקטע של החיבור לחשמל? תודה רבה, ותתפרעו.
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
קניתי wd elements 1.5tb. התקנתי, בדקתי, הכל בסדר. כשאני בא לכבות את המחשב בלילה, אני מגלה שהנורה האחורית של הדיסק מהבהבת ומאירה את כל החדר(זה לא עוזר הרבה שהיא בחלק האחורי, יש השתקפות מהקיר). מובן שאי אפשר לישון ככה, אז ניתקתי אותו מהחשמל. שתי אופציות עולות לי בראש: 1) המהנדסים של WD מפגרים(אפשרי בהחלט) 2) משהו לא תקין(לא סביר לדעתי) אני יודע שמדובר בכונן נפוץ מאד. מישהו נתקל בזה, יודע האם זה נורמלי, וחשוב מכך: האם יש דרך לכבות את זה? אולי איזו תוכנה של WD?(לא מצאתי משהו כזה באתר שלהם)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות SSD ויש כל כך הרבה דגמים שזה מבלבל... אני מבקש שתי המלצות: ל-SSD 60 גיגה ול-120 גיגה. אני קונה בחו"ל. חשבתי ע להדגמים הבאים: Corsair Force GT 120 / 60 OCZ Vertex 3 120 / 60 OCZ Agility 3 120 / 60 Patriot Pyro SE 120 / 60 Patriot Wildfire 120 Crucial M4 64 / 128 מי הכי מומלץ? (המספרים הם הנפחים הקיימים הרלוונטים להשוואה) תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ממה שראיתי עדיף NTFS. ומה לגבי מחיצה ראשי או לוגי? 2. אני מעלה לפעמים את המחשב תחת XP כשהכונן עם WIN7 נמצא גם כן במחשב (בד"כ כדי להעביר ולגבות קבצים ביניהם). משום מה אני רואה מחיצה שמ"ה לא מותקן בה כתוב עליה "שמור ע"י מערכת". כמו כן אני לא יכול לגשת אליה. יש לכם מושג למה?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין לשדרג את מערך האיחסון במחשב הנייד. דגם המחשב הוא LENOVO e420s. ניתן לרכוש את המחשב עם כונן SSD, אך לא עשיתי זאת בזמנו. יש כ"כ הרבה דגמים ואין לי מושג מי נגד מי. הדבר היחידי הוא שראיתי שברשימת החלקים של המחשב מופיע כונן ה INTEL 320 80GB, אבל אני בטוח שאפשר להתקין דגמים אחרים. לדעתי הנפח שיתאים לי הוא 160GB בשביל מערכת הפעלה ועוד כמה תוכנות סימולציה שבהם אני משתמש ללימודים. לכן אני מחפש מאמר (בד"כ כאן אני מוצא מאמרים טובים) שמשווה בין הכוננים השונים.
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
היי, שמתי לב שבעת גלישה בכרום יש מעין דיליי בעלייה של דפים, מופיעה בסטטוס בר הודעה "wait for cache", מה שגרם לי להבין שהדפדפן קורא את הקאש מהדיסק וזה לוקח יותר מדי זמן, בנוסף, שמתי לב שלעיתים כשאני מעתיק קובץ לדיסק הוא מעתיק בקצבים ממש איטיים, ויש מצבים שהוא מעתיק בקצבים סבירים לחלוטין. היום כשהדלקתי את הלפטופ התחלתי לשמוע תיקתוקים (במרווחים גדולים) שנעלמו לאחר זמן מה. יש דרך לבדוק מה מצב ה-HD (תוכנה כל שהיא) או להבין אם קיימת בעיה? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, דיסק קשיח חיצוני פתאום הפסיק להיות מזוהה במחשבים, הוא מחובר דרך USB, ניסתי בשני מחשבים שונים והוא עדיין לא מזהה. אני מניח כי מדובר בתקלת חומרה, אבל, לפני שאני פונה למעבדה כדי לנסות לחלץ את הקבצים, האם יש דרך לבדוק את הבעיה מהבית? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי הייתי שמח לקבל המלצה על דיסק SDD חיצוני שיהווה אלטרנטיבה( לעשות ממנו BOOT) לדיסק הקיים תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש למחשב החדש שאני מרכיב לי צורב בלו ריי שתומך בכל סוגי המדיות, בעל ביצועים חזקים בצריבה קבועה. אשמח לשמוע רעיונות והמלצות (חיבור sata כמובן).. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי את הדיסק קשיח הזה יש לי שתי שאלות 1.בכונן מופיעים רק 119 גיגה שאפשר להשתמש האם זה תקין? 2.משום כשאני בודק כמה גיגה בשימוש זה מראה לי 60 אבל כשאני בודק את כל הקבצים בכונן יש רק 40 לאן נעלמו 20 גיגה? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
באחד מאתרי הקופון יש את המבצע הנ"ל. http://www.bigdeal.co.il/?ui=13766 אני מנסה להבין אם זה שווה או שיש איזה קאץ' כלשהו. מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעונין להרכיב עמדת מחשב לפי המפרט הבא : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=521193.0 מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח, גמיש, אם אפשר לחסוך זה נחמד לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ובמיוחד FPS כמו BF3 אך גם RPG כמו SKYRIM רזולוציה של 1280 * 1024 תספיק(מסך 19 או 21 אינץ מלבני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי כרגע לא נדרש, האם יש מסך 21" מלבניים? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב לא אמור להיות אולטרה שקט(אך גם לא טרקטור), כך שאין מה להשקיע לדעתי בקירור. גם מארז מיוחד שאיננו בליסט של חנות מחשבים רגילה, מיותר לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסו…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השאלה בכותרת, מדובר בכוננים בנפח 500GB.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט אם לקנות כונן SSD ובמסגרת השיטוטים שלי קראתי גם כל מיני ביקורות גולשים באתרים כמו NEWEGG ו- AMAZON. מהביקורות עולה חשש שיש בעיית אמינות עם כונני SSD בכלל. אני לא מדבר על העניין של מספר מחזורי הכתיבה שהוא ידוע ונלקח בחשבון אלא על כ- 15-20 אחוז מהמגיבים שם שמתלוננים מאז התקנת ה-SSD על תקיעות מדי פעם, מסכים כחולים, חוסר יכולת להשלים את התקנת מערכת ההפעלה ועוד שאר רעות חולות. ולא מדובר על דגם ספציפי אלא על כמה דגמים של כמה יצרנים שונים. בחלק מהמקרים זה נפתר ע"י עדכון FIRMWARE או שינוי הגדרות בביוס ובחלק מהמקרים גם זה לא עזר. האם מישהו פה נתקל בבעיות כאלו ? האם אני מסתכן אם אני אקנה SSD ? תודה
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום האם יש דרך להעביר את המערכת לרמת RAID אחרת ללא מחיקת מערכת ההפעלה שיושבת על המערך? אשמח לשמוע תשובות תודה
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש של 1000GB ואני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר מהיר, למסגרת המחיר. אני מוכן לשלם עליו 600 ש"ח, ואני מעדיף שהוא יתמוך בSATA3, במהירות של 7200 RPM עכשיו אני יודע שהמחירים עלו עקב השיטפונות בתילאנד, אבל אני רואה שיש הרבה דיסקים קשיחים דומים אבל שונים, מצאתי תדיסק קשיח שהכי משתלם לדעתי, מאייבורי, דיסק קשיח של SEAGATE מפרט: קוד דגם Model ST3000524AS נפח Capacity 1000GB חיבור SATA3 Interface 6Gb/s זכרון מטמון Cache 32MB מהירות Spin Speed 7200rpm אריזה Packing OEM עכשיו אני יודע שבאתר של SEAGATE יש דגם דומה רק שיש לו 64 זיכרון מטמון, האם זה חשוב? זה הבדל משמעותי ל1000GB? האם SATA 3 משמעותי לעומת SATA2? והאם אריזה של OEM אומר שזה יגיע ללא …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-