אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
אני כבר הרבה מאוד זמן שלא עוקב אחרי החידושים בעולם המחשבים. כרגע יש לי דיסק קשיח של 500 גיגה של WD. כמה הרבה זמן שאני מתכנן להוסף לזה עוד איזה טרה ,או אולי 750 (למרות שראיתי שיש כבר דיסקים עם 3T, לא יודע אבל מה העלויות היום) אני זוכר שהיה את ההרד דיסק F1 של סמסונג, שנמכר בגרסאות 750G ו1T אם אני לא טועה, ושהוא קיבל הרבה שבחים. ההרד דיסק הזה עדיין נמכר? אני לא מצליח למצוא אותו בחנויות בעיר שלי משום מה... אולי יצאה גרסה משופרת לF1 פשוט ואני לא יודע? אני מחפש משהו שקט,מהיר וזול יחסית. הF1 אני זוכר היה כזה. אבל אולי יש המלצות אחרות? תודה.
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אני צריך לקנות שתי דיסקאונקי ואני לא יודע איזה או אם זה בכלל משנה החברה או לא אז אני פשוט יגיד את הצרכים שלי לראשון אני צריך שהוא יהיה 16+ ויהיה אפשרות להצפנה והכי חשובב אמין כי אני שם עליו קבצים חשובים בשבילי מאוד (ברור שיש גיבוי אבל עדיין...) לשני אני צריך שהוא יהיה 32GB שנועד להעביר תוכנות סרטים... שימושים רגילים לשתיהם ביחד 200 שקל אם צריך יותר אני רק תגידו פשוט אין הערכה לכמה זה אמור לעלות
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
שלום, 1. ברצוני לרכוש כונן חיצוני 1TB לגיבוי סרטי משפחה מקור (ממצלמת וידאו) ותמונות. מהו הדיסק החיצוני המומלץ ביותר לשם כך? (500-600 ש"ח) 2. יש לי WIN7 עם כונן 1TB בודד (מחיצות C ו D). אני עורך סרטים קצרים (קליפים) משפחתיים בפרמייר. עד כמה שידרוג הכונן הקשיח ל SSD יגביר את ביצוע המחשב באופן משמעותי? (זמן טעינת המחשב, גלישה באינטרנט, אופיס, פרמייר וכו')? האם כדאי לשדרג (הביצועים הנוכחים לא מפריעים לי במיוחד, אבל אולי כדאי לשדרג..)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני הכל יש לי 2 כוננים SAMSUNG 1TB 103SJ F3 שקניתי מלפני 2-4 שנים אני לא כל כך זוכר. הם בעצם היו במערך רייד 0, עד לעכשיו (כרגע בביוס שיניתי במקום להיות על RAID, להיות על IDE) הכונן מערכת שלי הוא C300 128GB וברגע כתיבת הודעה זו כל השאר יושבים במחשב אך אני לא נוגע בהם, לא כותב עליהם כלום וכו. היום כשהפעלתי מחדש את המחשב ראיתי שגיאה במהלך הBOOT, אותו חלון שדרכו אני מגדיר את מערך הRAID הראה לי באדום, בצד "Error Occurred(0,1) התעלמתי מזה חשבתי שאחרי הפעלה מחדש זה יעלם, אך זה לא נעלם. המשכתי להשתמש במחשב לראות האם יש שינוי שאני מרגיש מבחינת ביצועים. ואכן יש הבדל ניכר בביצועים, כשאני מוריד טורנט על 7MB מבערך 60 חיבורים הDISK QUEUE מגיע ל10! ודיי נשאר שם.... לפני כן זה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לא ידעתי איפה לפתוח את האשכול אז בסוף פתחתי פה. מישהו מכיר תוכנה טובה ואמינה להעברת OS, אני רוצה להעביר את הOS מHDD לSSD.
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי win7 -32 אני מכניס דיסק ולא עולה לי ניסיתי להחליף את הכבל הסטה בתוך המחשב החלפתי כונן מה לא עשיתי והקטע שגם לפרמט אני לא יכול אז מה עושים?? כל הזמן אומר לי מנהל ההתקנים שלך ומנסה לעשות פותר בעיות ואין לא פוטר שום דבר... http://sizmedia.com/my.php?i=tlwemttobnlk.jpg http://sizmedia.com/my.php?i=2wyne2n1mwmw.jpg
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני הולך לקנות intel 335 בנפח 180gb ב850 ש"ח למחשב חדש. לפי שאני קונה , האם כדאי בכל זאת לבחור בסמסונג? (אין לי בעייה להוציא עוד 150 ש"ח רק בשביל אמינות , ונשמע לי שאינטל הם בחירה יותר נכונה לפי השיקול הזה) אשמח לשמוע את דעתכם תודה
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שאלתי בעבר, לפני כחודש, אבל לא עשיתי עם זה כלום, ועכשיו עלו תהיות נוספות, ואני לא רוצה להקפיץ את הדיון הישן. אני רוצה לרכוש כונן חיצוני, אשר יחובר לראוטר ככונן רשת אבל שאפשר יהיה לחבר אותו גם בחיבור USB ישירות למחשב. עם זאת, אני לא רוצה שיהיה מחובר קבוע למחשב, ומשם ימופה לרשת, על מנת להמנע מתלות בזמינות המחשב. מכאן - יש שתי אפשרויות בעצם: 1. לרכוש כונן חיצוני, שיש לו חיבור כפול - גם רשת וגם USB. 2. לרכוש כונן חיצוני בעל חיבור USB, ולהחליף את הראוטר הביתי שלי, לכזה שיש לו גם כניסת USB ואפשר למפות דרכו כונן לרשת. מה עדיף? מבחינת עלויות, מבחינת ביצועים? אני רוצה לפחות 2TB. איזה כונן אתם ממליצים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעקבות שידרוג לSSD הוצאתי את הכונן מערכת הישן (1 טרה של סיגייט) והשארתי ככונן משנה את ה3 טרה עכשיו הכונן טרה עדיין טוב וחשבתי לעשות ממנו כונן גיבוי ואבל אני צריך מתאם מסויים אני חושב יש לי בלוח 2 יציאות ESATA וחשבתי שאפשר שיעבוד שמה ואבל זה לא מתחבר אליו(צריך כבל מיוחד?) האם צריך חשמל חיצוני (כם עם USB )?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי הוספתי דיסר של Seagate (ה Barracuda 2TB) הרצתי מבחן ביצועים וקיבלתי כזה: שאלות : 1. האם זה תקין? 2. למה המינימום כל כך נמוך ? 3. למה בהעתקת קבצים (מפרטישן לשני באותו דיסק) הזה לאותו דיסק מגיע לכל היותר לקצב של בין 50 ל 80MB לשניה... לא מגיע לי יותר? 4. למה התוצאות כאן טובות יותר : http://uk.hardware.info/reviews/2997/8/seagate-barracuda-720014-2tb-hard-disk-review-extremely-fast-7200-rpm-hard-drive-test-results-hd-tune-read
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
יש לי intel 330 gb חדש והרצתי עליו מבחן, זה מה שיצא. זה נראה לי ממש נמוך עשיתי את כול המדריך הזה: http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide/3 יש לי SATA 2 מעבד i3-350m 3GB RAM
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
מדובר במחשב המשני שלי,כרגע יש לי דיסק של סמסנוג 160 גיגה סטה 2 ומשום מה יש לי הרגשה שהמחשב עייף למרות נתונים יחסית טובים (לוח של גיגהבייט תומך סטה 2 ,מעבד E8400 וזכרון 2 גיגה DDR2 800 )עכשיו מבחינת ביצועים של הדיסק נראה על פניו שהוא תקין (בדיקה בHDTUNE) האם יש טעם לרכוש את הסיגייט של 1 טרה עם באפר יותר גדול? איזה הבדל בביצועים אני אמור להרגיש אם בכלל? יש צורך לציין שמדובר על דיסק אחד בלבד שעליו מותקנת מערכת ההפעלה. אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר ההחלטה צריכה להתקבל עוד בשעה הקרובה תודה גל
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
לפעמים נורה של כונן נדלקת ללא להבהב וכתוצאה למרות שמערכת הפעלה פועלת ואני רואה שמחשב לא נתקע, עדיין לא תמיד מתקבלות לחיצות עכבר לא נפתחות תוכנות ולא "המחשב שלי" אפילו, כלומר מערת ממתינה כביכול למשהו. אנא צפו בסרטון שיכול לעזור להבין מה קורה (תראו בHD אם סרטון לא עובד כראוי): SSD's Weird Activity הנה דווח של אינטל SSD TOOLBOX על S.M.A.R.T. הכל בסדר פה? עכשיו תראו כתיבה: רואים משהו חשוד? כתיבה כאן בסדר?
-
- 21 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
רכשתי WD 3TB בנוסף לעוד 3 WD שיש לי במחשב. רק ה 3TB משמיע דפיקות חלשות כל 2-3 שניות, דיי באותו הקצב, וכשאני מניח יד עליו, אני מרגיש שזה מגיע ממנו. כמו לשים אצבע על וריד ולהרגיש דופק. מה הדיאגנוזה?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעניין אותי למטרת למידה איך אני יוצר סקטורים פגומים? ואיך אני מתקן סקטורים פגומים? יש לי כמה דיסקים קשיחים ישנים ואין לי בעיה להרוס אותם...
-
- 22 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
קניתי לפני ימים ספורים 1TB Samsung spinpoint F3 בעל פלטה אחת ואני מתחיל לחשוש שקיבלתי מוצר פגום. כשאני סתם מתעסק בדברים שלא קשורים לכונן, הכל בסדר גמור. נניח ואני פותח My computer ונכנס לכונן, יש קול פתאומי של משהו מסתחרר שצובר תאוצה במהירות ולאחריו רעש קבוע באורך של שניה, כל שניה לסירוגין שנשמע ככה: "המממ, המממ, המממ, המממ..." בלי הפסקה שגם מרעיד לי את כל המארז וניתן להרגיש ויברציות גם בשולחן. אחרי זמן מה הרעש מפסיק וכל הסיפור חוזר על עצמו ברגע שאני ניגש לכונן שוב. ברגע שמתחיל רעש הסחרור הנ"ל, הכונן תקוע לבערך 3-4 שניות כשאני מנסה לנווט בתיקיות שבו ורק כשזה מפסיק והופך לרעש ה"הממ" הקבוע, אני יכול לנווט בתיקיות. חיפשתי בגוגל ונראה שבעיית הרעש הקבוע היא משהו נפוץ מאוד עם ה…
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לארדיסק חיצוני TB אחד אני הולך לחלק אותו לשניים, חצי טרה לגיבוי וחצי טרה לנתונים אני מעדיף משהו חזק שגם אם יפול לא יקרה לו כלום, ועדיף במארז מאווור בעיקרון התקציב הוא 500 שח אבל אם צריך להוסיף אני יוסיף.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבנתי שמדובר בדיסקים קשיחים עם הגנה כלשהי לשגיאות שלRAID.. 1. אתם יכולים להרחיב בנושא? 2.הצעתי בחנות מחשבים מפרט שהרכבתי בפורום עם seagate barracuda 64mb sata III 1tb. הם הציעו לי להחליף את ההארד דיסק ל לhitachi ultrastar sata II 32mb enterprise http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145420 3.ההארד דיסק הוא SATA2 אבל הבנתי שזה לא משנה בכלל. אבל יותר חשוב הוא רק עם 32MB קייש. 4.האם שווה אולי להחליף את הבאראקודה בזה? Toshiba Enterprise Raid Edition 1TB Sata II 64MB http://www.tms.co.il/product/12019 (אני לא קונה בTMS. יש סיכוי טוב שאני יכול להשיג עליו מחיר זהה לBARACUDA, השאלה אם הואהיה נחשב טוב יותר מן הBarracuda אם היה עולה אותו הדבר) 5. איך אני יודע א…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, חבר'ה! אני מודה. אין לי מושג וחצי בכונני SSD. כרגע הם מרגישים לי יקרים, וטיפה Over-Hyped, במיוחד בגלל שעדיין לא ברור לי אם הם רק טובים בהעלאת תוכנות בטיל? [3-4 שניות]...או האם הם בכלל משפיעים ומסייעים ב- REALTIME, בזמן העבודה בתוכנות כמו Premiere ו- After Effects? לי ממש לא אכפת לחכות 20 שניות עד שפרמייר עולה. זה משהו חד-פעמי. אבל אם SSD יכול לעזור לי בחוויות העריכה, שתהיה מהירה יותר? אז Count me in! יש לי לוח אם מהדור הישן יותר של i7: Gigabyte GA-EX58-UD4 זהו לוח שתומך ב Triple Channel memory, משהו שכבר לא מייצרים כיום. 1. אני מניח [ומקווה!] שיש לי חיבור SATA מהיר אשר מתאים ל SSD כיום? [מה זה? 3GB 6GB? של חיבור? משהו כזה?] 2. הבנתי שיש איזושהי בעייתיות במה…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בעיקרון התקציב הוא עד 1000 שקל, רצוי מ KSP אני דיי סגור על ה SAMSUNG 840 250GB האם הבחירה טובה, ביחס ל CORSAIR FORCE GT או GS? ממה שהבנתי הסמסונג מהדור החדש ביותר ומבחינת יציבות הוא מעולה. בהתחלה רציתי לקנות את ה Corsair Neutron GTX 120GB או את ה SAMSUNG 840PRO 128GB אבל המחיר נראה לי פשוט לא משתלם ל 128-0GB שבתוספת של עוד 300 שקל אני מקבל פי 2 נפח. מבחינת ביצועים ה840 איטי יותר אבל ממה שהבנתי לא משהו מורגש למשתמש הממוצע, אז מה אתה אומרים ההחלטה נכונה? או שעדיף ללכת על ביצועים נטו ולרכוש את הכונן המהיר ביותר עם פחות נפח זיכרון? זהו ה- SSD הראשון שאני מתכוון לרכוש, לא רוצה להתאכזב, אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
מערכת המחשב שלי כיום היא לוח אם P7P55D של אסוס, i5 עם 4 ג'יגה זיכרון ומספר דיסקים קשיחים המריצה Win7 64bit. זמן העלייה של המערכת ארוך מאוד (כ 5 דקות) ובזמן עבודה שמתי לב לטחינת דיסק רצינית. אני מניח כי תוספת SSD כדיסק איתחול תשפר ותפתור חלק מהבעיות בהן אני נתקל כרגע אך ישנם מספר דברים אותם איני מבין בשימוש/התקנה. -מהו הגודל הנדרש כדיסק איתחול? האם 128 יוכל להספיק? בדקתי מעט אצלי וה Program Files אצלי (כולל windows והשאר) הם בשטח של כ 40 ג'יגה אבל ה USER תופס 160 ג'יגה (וודאו ואודיאו). -האם ניתן להגדיר את ה Document ב Win7 בנפרד בממערכת ההפעלה? -האם ישנו שימוש כלשהו ב Document שמערכת ההפעלה מבצעת ברקע? (לא הייתי רוצה להציב את ה Document בדיסק קשיח ולגלות כי הביצועים ירדו כ…
-
- 21 תגובות
- 4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם Asus P7H55-M Pro, שלא תומך ב Raid וקניתי עכשיו 2 SSD, אני רוצה לעשות ביניהם Raid0 ולהתקין את המערכת הפעלה בה. אני לא כל כך מבין בזה אבל רוצה ללמוד, אם אני קונה בקר Raid מ ebay, למשל: http://www.ebay.com/itm/4-Port-SATA-SERIAL-ATA-PCI-CONTROLLER-RAID-I-O-PC-CARD-/160290993710?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item255216762e אני יכול לחבר אותו בלוח, לחבר אליו את 2 הכוננים ולעשות ביניהם רייד? איך עושים את זה? הבקרים האלו עובדים אוטומתי ז"א אני רק מחבר את הכוננים ואני פשוט יראה אותם בביוס ככונן רייס אחד?
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מערכת להעברת נתונים ובו יש SSD עם קונטרולר של PHISON. במערכת מותקנת מערכת הפעלה מותקנת Windows XP ההתממשקות בין SSD למערכת הינה PATA ל SATA כיצד ניתן לעדכן firmware ללא מחיקת מערכת הפעלה של windows XP וללא חיבור ישיר לSATA (מעוניין לעדכן דרך המערכת ולא לפרק את ה-SSD)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, בהמשך לשרשור שפתחתי בפורום תמיכה.. יש לי מחשב GateWay Zx6971. יש תקלה בקשיח WD5000AAKX. אני מעוניין לרכוש חדש. מבחינת נפח 400-500GB מספיק לי..המחשב די עגלה אז לא צריך משהו יותר מידי משוכלל..כמה שיותר פשוט. על איזה דגם ללכת? והאם הדגם שהגיע עם המחשב מומלץ ? ועוד משהו..אולי יש לכם ניסיון , מישהו יכול להעריך מה הסדר גודל של משלוח הארד-דיסק לארה"ב, והאם כאשר הוא מוחזר לי מהתיקון שם עליי לשלם מכס בארץ? תודה!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בשעה טובה רכשתי את הדיסק החיצוני שהומלץ לי בפורום 3TB Backup Plus Desktop זה החיצוני הראשון שלי, בכל הדיסקים הפנימיים שלי יש לי לפחות שני מחיצות בכל דיסק. האם לפצל את החיצוני למחיצות זה תהליך זהה לזה של הדיסקים הפנימיים? אין עם זה שום בעיה?
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-