עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש לי בעיה שצצה בזמן האחרון, באמצע שימוש במחשב הוא נתקע פתאום לכמה שניות ועולה מסך כחול שמריץ מספרים מהר עד 100 והמחשב נדלק מחדש. האם זה בעיה בהארד דיסק או זכרון? המחשב בן 4, זה המפרט שלו: ‏Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB‎ Gigabyte P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E‎ ‏1GB Kingston Value‎X4 Western Digital ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) Gigabyte ‏9600GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E‎ תודה

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  2. Started by SweeT_EviL,

קניתי את הכונן 4 טרה של סיגייט st4000dm000 אני מתחיל להעתיק אליו קבצים ואחרי כמה שניות אני מקבל io error הכונן מפורמט דרך gpt ניסיתי בדיקת שגיאות של סיגייט ושל הוינדוס וכלום לא עזר(גם לא נמצאו שגיאות) יש לי וינדוס 7 64 ביט ולוח 965p-s3 איך עוד אני יכול לבדוק את הכונן? האם יש איזה בעיית תמיכה ב4 טרה?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. היי, יש לי את המחשב הבא: Mainboard : Gigabyte Z68MA-D2H-B3 Processor : Intel Core i7 2600K @ 3400 MHz Physical Memory : 8192 MB (2 x 4096 DDR3-SDRAM ) Hard Disk : Western Digital WD1002FAEX-00Y9A0 ATA Device (1000GB) רציתי לדעת האם תוספת של SSD ייתן שיפור בביצועים בעבודה שוטפת על המחשב? אם כן, איזה כונן מומלץ תודה

• 36 תגובות
    • 5.4k צפיות
  4. היי. מדובר ב1TB ש99% ממנו מלא במידע שאין לי איפה לגבות, ויש מחיצה ריקה של 78 ג'יגה מאותו כונן שההייתי רוצה לאחד אותה ללא איבוד מידע ב100%, אפשרי?

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  5. Started by krispelj,

התקנתי את AS SSD על מנת לבצע בנצ'מרק לכונן שלי והתגלתה לי בעיה, מסתבר שהאליימנט שלי לא תקין. תכלס אני לא יודע מה זה אומר... מקריאה קצרה באינטרנט גיליתי שיש אפשרות לתקן את זה ע"י התקנה חדשה ונקיה של ווינדוס, אבל לא כל ךכ בא לי לעשות את זה. יש למישהו הצעה אחרת? המון תודה!

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  6. Started by tortom,

שלום לכולם, ברשותי cruzer facet 16gb sandisk חיברתי את הDOK למחשב שנתקע כשהוא היה בתוכו. ביצעתי ריסט וניתקתי אותו. כשחיברתי אותו למחשב אחר המידע לא נמצא שם. היו כמה תיקיות מוסתרות שלא היו לפני כן כשהוא היה מצב תקין. כשפתחתי את העוגה של הכונן לראות את הקיבולת שלו, הוא היה באותה הקיבולת שהייתה לפני התקלה הזאת. הוא נכנס למצב sandisk secure access , המידע שם כשאני נכנס העוגה של הכונן אך אני לא רואה אותו. אשמח לעזרתכם הדחופה בנושא, המידע שיש כאן מאוד חשוב לי.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. ערב טוב לכולם ;D יש לי מפרט דיי ישן אבל עובד ומספק את הסחורה.. Q6600 4GB RAM DDR3 1333 470GTX 1280RAM SSD 38GB של אינטל (בין הראשונים) Samsung 500GB ועוד... השאלה שלי היא האם להחליף SSD לאחד אחר בגלל שלוש סיבות! 1.הבנתי ש SSD של 120GB+ הם יותר מהירים בצורה משמעותית! (אשמח אם מישהו יוכל לשפוך מאט אור מדוע ולמה?) הוא דיי קטן לי וצפוף. חשבתי על זה http://ksp.co.il/?uin=18001 2.הוא דיי קטן לי וצפוף. 3.יש לי מחשב נוסף עם דיסק מכני ישן שאני מעונין לשלב שם SSD. חשוב לציין שלשתי הלוחות קיים חיבור SATA 2! נ.ב אשמח אם תכלו לענות לי על כמשה שאלות נוספות: האם המפרט הזה סביר למשחקים למרות הסיבה שהוא ישן? והאם כונן SSD ישפר משמעותית את הביצועים למחשב סלוני שיושב לי ב…

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  8. דיסק קשיח 500G USB3 חיברתי למחשב תואם בכניסה המתאימה עם כבל מתאים בד"כ הוא מתחבר כ USB 2 ואז המהירות היא נמוכה, אני מפסיק את הכתיבה מנסה כמה פעמים מכבה את המחשב ומדליק כשהכונן מחובר ועוד כל מני דברים כאלו (לא בטוח שזה עוזר) ולפעמים הוא מתחבר בצורה של USB 3 מערכת הפעלה windows 8 לוח אם USB 3 וכבל USB 3

• 3 תגובות
    • 963 צפיות
  9. Started by saarxee,

כרגע יש לי את הכונן הבא מבית HITACHI: HDS721050CLA362 איך הוא בהשוואה לקשיח המפורסם של סיגייט? http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=3&glist=1&uin=14740&txt_search=SEAGATE&buy=&minprice=0&maxprice=0 המחשב שלי בן שנה והוא יחסית מהיר אך מתחיל קצת לזייף במהירות בלשון המעטה, כנראה אחליף קשיח... ההבדל במהירות המחשב יהיה משמעותי?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by liav123,

היי, יש לי דיסק קשיח של 500GB, והיום חיברתי מהמחשב הקודם שהיה לי עוד דיסק קשיח של 500GB. (אתחלתי אותו). כרגע יש לי 2 מחיצות בדיסק הראשי, ומחיצה אחת בדיסק שחיברתי. השאלה שלי היא האם יש אפשרות לאחד בין המחיצה של הדיסק קשיח הקיים, עם מה שהוספתי. ככה שבמקום 3 מחיצות בסך הכל, יהיו לי 2. (אחד של מערכת ההפעלה ותוכנות, והשני של DATA שיכלול את שאר הנפח). ניסיתי להסתכל בניהול דיסקים (יש לי WIN 7), אבל יש אפשרות שם להרחיב מחיצה רק מאותו כונן קשיח, ולא מכונן אחר. האם בכל זאת הדבר אפשרי? פשוט זה מציק לי שיש יותר מדי מחיצות, לא נוח... תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. יש לי 4 הארדיסקים. אחד מהם הוא SSD. כרגע ה Page File מבוטל בכולם. ראיתי אצל כמה משתמשים שכל הכוננים על System managed size יש לי 8GB RAM אם זה משנה האם אני אמור לשנות את הכוננים האחרים חוץ מה SSD שיהיו מנוהלים עם Page File? למה הם צריכים בעצם? אוסיף ואגיד שאני עורך קבצי וידאו על הכונן, האם התוכנות האלו צריכות Page File?

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  12. Started by Impreza,

יש לי 2 כוננים אחד של WD 640GB Black שנקנה לפני 3 שנים, ועוד אחד ישן מאוד של 80GB משנת 2003. אין לי חומר כל כך חשוב על ה 80GB. על השני יש קצת חומר חשוב. ב HD Tune הוא נותן לי את התוצאות הבאות, מצ"ב תמונה. יש לי עוד 2 הארדיסקים של טרה ו SSD שהם בסדר ואין שום הודעת שגיאה. על מה הבעיות האלה מעידות?

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  13. מה היא בעצם האפשרות הזאת? יש לי SSD של Transcend 128GB לוח של Gigabyte h77-ds3h מוגדר בביוס על IDE הבנתי שאם אני משנה ל AHCI כשמערכת ההפעלה מותקנת כבר המחשב לא יעלה ושהיה עדיף להגדיר אותו ככה לפני ואז להתקין. קראתי שהשלבים הם לשנות את ההגדרה ברג'יסטרי ל 0 ואח"כ לשנות בביוס ל AHCI. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מבצע? יש לציין שיש לי בנוסף לכונן SSD, עוד 3 הארדיסקים שמחוברים לחיבורי ה SATA + צורב SATA האם שינוי ההגדרה תשפיע גם עליהם? לא אכפת לי ממהירות אם זה ישפר יותר את הביצועים. במה זה עוד תורם? האם זה יגדיל לו את אורך החיים באיזהשהוא אופן? איך אפשר להאריך את תוכלת החיים שלו? העברתי את כל תיקיות ה TEMP שעל C לכונן D האם כדאי לבטל את שחזור המערכת גם? ומה לגבי ה …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by tamir70s,

שלום. רכשתי טלוויזיה חדשה ואיתה בא החשק להארד דיסק גדול שאיתו אצפה בסרטים וסדרות. אני מחפש משהו של 1 טרה. במחשב שלי אין תמיכה של usb3 לכן אני צריך שהכונן יתאים גם לusb2. אני מנגן את הסרטים על טלוויזיה Samsung 46EH4500 חדשה, האם היא תומכת בusb3? אני רוצה כונן שאוכל לראות ממנו סרטי Bly ray באיכות הטובה ביותר ובלי הפרעות... הדגמים שחיפשתי הם בזאפ כי אני לחוץ במחיר אז איזה לדעתכם עדיף עד 400 ש״ח מזאפ. http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db141821=710906&db141804=148099&orderby=price תודה מראש, תמיר.

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  15. Started by tortom,

שלום לכולם, ברשותי cruzer facet 16gb sandisk חיברתי את הDOK למחשב שנתקע כשהוא היה בתוכו. ביצעתי ריסט וניתקתי אותו. כשחיברתי אותו למחשב אחר המידע לא נמצא שם. היו כמה תיקיות מוסתרות שלא היו לפני כן כשהוא היה מצב תקין. כשפתחתי את העוגה של הכונן לראות את הקיבולת שלו, הוא היה באותה הקיבולת שהייתה לפני התקלה הזאת. אשמח לעזרתכם הדחופה בנושא, המידע שיש כאן מאוד חשוב לי.

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  16. היי חברים, היום רכשתי כרטיס PCIX בקר SATA 3 כדי לחבר את כונן הסמסונג SSD 840 שלי מכיוון שעל הלוח יש רק SATA 2.התקנתי דרייברים מעודכנים מהאתר של הכרטיס ביצעתי בדיקה בAS SSD BENCHMARK וקיבלתי תוצאות נמוכות מאשר הכונן היה מחובר על SATA 2.מה פיספסתי? :s05:

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  17. Started by frankish,

שלום, יש לי כונן 3.5 עם חיבור IDE. יש לי מתאם IDE ל-USB. אני חושב לחבר אותו באופן קבוע לקבל מתח מהספק ושייכנס לאחת היציאות USB. האם מישהו רואה בעיה בחיבור קבוע שכזה? אני יודע שיש מארזים חיצוניים אבל אני רוצה שיישב באופן קבוע במארז רק שאני לא יודע אם חיבור כונן קשיח באופן קבוע ל-USB זה תקין. תודה

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  18. אני רוצה להחליף HDD למחשב הנייד שלי וראיתי את זה: http://ksp.co.il/?uin=6536 320GB שעולה 222ש"ח וכוננים 2.5 של 1TB עולים 550 צפונה ואז ראיתי באחד האשכולות כאן המלצה על 2.5 חיצוני של transcend ב350 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=14548 אז למה בעצם לא לקנות אותו ולהוציא את ההארדיסק מבפנים ולשים במחשב הנייד? מה אני מפספס פה? הHDD שם לא איכותי מספיק? ??? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by omertgm,

יש ברשותי את הכונן כשנה (מאז הרכישה הקבוצתית המוצלחת שמתי לב לאחרונה שלפעמי יש דליי ארוך מאוד (5-10 שניות) כאשר אני מנסה לפתוח קובצי אופיס שונים (בעיקר וורד ואקסל). כרגע 57% מהכונן פנוי (136 מתוך 238) והוא הכונן היחיד במחשב. הרצתי AS SSD וראיתי ירידה של יותר כ- 150 נקודות. ישר אחרי ההתקנה קיבלתי 660-670 וכרגע אני מקבל 510-550. האם זה סביר? ומה יכולה להיות הסיבה לדלי כ"כ גדול??

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by mechubar,

או האם יש פתרון? אני עומד לקנות טאבלט והכניסות הם בעיקר MICRO SD, והייתי רוצה 64GB או יותר, מה יכול להיות הפתרון לדעתכם? אני מבין שאין במיקרו מעבר ל-32GB או שאני טועה? תודה,

• 3 תגובות
    • 983 צפיות
  21. מאז שעברתי לACHI בגלל הSSD עולה לי הביוס שלו וזה מעכב את העלייה ובנוסף לזה גם עולה לי הביוס של הבקר SATA 3 ששמתי ועוד יותר מעכב את העלייה של המחשב.האם ניתן איכשהו להמהיר את העלייה של המחשב?

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  22. Started by dan_dekel,

שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי כאן פוסט... שנים... בכל מקרה, אשמח לעצתכם בנוגע לרכישת כונן קשיח חיצוני 2TB. נתקלתי בכונן הבא של SEAGATE: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829399 האם הוא מומלץ ? האם יש כוננים טובים ומהירים יותר באותו הנפח ומה ההבדל במחירים והתכונות... בתודה מראש, דן

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  23. שלום לכולם, יש לי בבית כבר אמצעי גיבוי חיצוניים לצרכי הגיבוי שלי, אבל מה שמלחיץ אותי זה אובדן גמור גם של בדיסקים במחשב וגם של הדיסקים לגיבוי החיצוניים שלי. מה שחשבתי לעשות הוא לשים כונן NAS בבית של ההורים שלי ולגבות לשם. האם זו בעיה? כל הכונני NAS שראיתי באינטרנט מדברים על גיבוי מרכזי בבית, ולא כגיבוי למרחוק. האם יש לכם המלצות על דגמים ספציפיים? מה אני צריך לחפש? אני לא מחפש משהו מאוד משוכלל ויקר, אפילו לא צריך RAID, רק מספיק מקום לאיכסון (נניח 2-3 ג׳יגה (סליחה, זאת טעות, אמור להיות פה טרה)) ושיגיע עם תוכנת גיבוי כלשהיא. אני מניח שאצטרך להוסיף ליחידה עוד כונן או 2 אדומים של WD. האם זה חייב להיות הדגם האדום או שזה רק משהו שיווקי של WD? בקיצור, שאלתי הרבה שאלות ואני אשמח לע…

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  24. Started by Danits1,

אני צריך המלצה לדיסק קשיח נייד 500 GB ברמת מחיר של עד 300 ש"ח. ראיתי את הדיסקים הבאים : 1. http://ksp.co.il/?select=.1033..146.&list=1&sort=2&glist=1&uin=13880&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 2. http://ksp.co.il/?select=.1033..146.&list=1&sort=2&glist=1&uin=17178&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 3. http://ksp.co.il/?select=.1033..146.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15771&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

• 2 תגובות
    • 825 צפיות
  25. Started by nesber,

קניתי לפני כמה ימים SSD של אינטל, 180 GB מסדרת 330. מצב הHEALTH שלו בHD TUNE מופיע כ"אוקי", אבל עושה רושם שכמעט\כל כיבוי של המחשב מוסיף ערך אחד ל Unsafe shutdown Count. אחרי בערך שבוע של שימוש, זה כבר עומד על 7. אני משתמש בווינדוס 7 ומכבה את המחשב בצורה "הרגילה". מדוע זה מופיע והאם יש להתייחס לזה בכלל? דבר נוסף: כאשר אני עושה properties של הכונן בווינדוס, אין שום איזכור לכך שמדובר בSSD, אלא הוא מופיע פשוט כDISK DRIVE. האם ווינדוס 7 מזהה בכל זאת שמדובר בSSD, ונוהג בהתאם? אני שואל זאת כדי לוודא שפקודת הTRIM אכן פועלת כראוי(היא נמצאת אמנם במצב ENABLED כאשר מריצים את פקודת fsutil behavior query disabledeletenotify) ושאלה אחרונה לגבי שימור הביצועים: האם לדעתכם הCACHE של הדפדפ…

• 3 תגובות
    • 834 צפיות

דיונים חדשים בפורומים