אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם... לאחר הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שהשדרוג הבא שכדאי לעשות הוא קניית SSD. הוא ישומש בלעדית ככונן מערכת הפעלה. שימושיי העיקריים הם עבודה משרדית, ומדי פעם - גיימינג כבד. בכל מקרה, על הכונן להתאים למשחקים כבדים, גם של הדור הבא. בנוסף, עליי לציין שאני מטפל בקבצים גדולים מאוד באופן שוטף, ומעבר לכך רוב הזמן הכונן יהיה נתון לפעולות כתיבה\קריאה אינטנסיביות. הוא יותקן במחשב לצד כונן Samsung Spinpoint F1 1TB שהוא כונן האחסון, שכרגע משמש גם בתור כונן המערכת וגם בתור כונן האחסון, דבר שאני חייב להפסיק כמה שיותר מהר. לאחר שהסמסונג יהפוך בלעדית לכונן אחסון, מקווה לצרף אליו עוד אחד כזה ולהקים מערך RAID1. איני זקוק לנפח גדול במיוחד, מפני שהכונן הוא רק בעצם 'תחנת מעבר' לאותם קבצים …
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברים יש לי כונן SSD שעליו מותקן מערכת ההפעלה וקיובייס (המחשב מיועד לעריכת אודיו ) ועל Seagate Backup Plus 3TB כל הסמפלים פלאגינים וכל התוכנות שלא קשורות למערכת ההפעלה , אני מקבל מהירויות ממש איטיות (העברת קבצים עד 18 מגה לשניה וגם פחות לא משנה אם זה מחובר בUSB3 או 2) ומלא תקיעות בעבודה עם סמפלים או כל מה שיושב על הכונן ! ניסיתי לבצע בדיקה ב HD TUNE וזה לא נותן לי ... וגם מזהה לי את הכונן בתור כונן של 375 ג'יגה . יש לי מחשב סבבה לגמרי : i5 3570 3.4GHZ 16GB DDR3 1600HZ ga-b75m-d3h חייב לתקן את הבעיה ! תודה רבה חברים
-
- 0 תגובות
- 679 צפיות
-
-
בבלוג של דניאל כץ מתוארת בעייה מסויימת בשימוש בכונני SSD, והוא מציע פיתרון מקורי לבעייה: http://www.danielkatz.net/post/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%91%D7%A6%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9-%D7%91Windows-7.aspx אחר שתקראו את המאמר... (חובה לקרוא בכדי להבין) האם הפיתרון ההוא שהוא מציע בבלוג שלו ישים גם כן בכונן ה-HDD עצמו? כלומר: נחלק את כונן ה-HDD ל-2 מחיצות, ונחיל את כל הפרוצדורה שהוא מסביר שם על מחיצות C ו-D, כך שמערכת ההפעלה תהיה ב-C וכל הקבצים האישיים יהיו ב-D. לכאורה, יש פה פיתרון אולטמטיבי לכל הקשור לתחזוקה וביצועים. האמנם? האם הפיתרון הזה נכון וכדאי? האם זה תורם/פוגע בביצועים? יתרונות/ח…
-
- 34 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
למחשב שלי מחוברים מספר כוננים כאשר כונן אחד באופן תמידי נתקע למספר שניות וממשיך לפעול כראוי לאחר מכן. על פניו נשמע כתקול? העניין שהתוכנה של western digital מראה כי הסמארט תקין, בדיקה קצרה תקינה ובדיקה ארוכה (אשר בודקת סקטורים פגומים) תקינה. סוג הבעיות: 1) נכנס לתיקיות ואז פתאום המחשב מתחיל לחשוב למספר שניות ורק לאחר מכן נכנס 2) רואה סרט אז לפעמים הסרט נתקע למספר שניות ואז ממשיך לפעול כראוי 3) רואה סליידשואוס ואז לפעמים במעבר מתמונה לתמונה הכונן נתקע למספר שניות ואז ממשיך כרגיל 4) (יכול להיות שלא קשור אך שוב מפויע רק בכונן זה) לפעמים מופיעים בסרט ארטיפקטים ואם אני מחזיר את הסרט אחורה, הארטיפקטים נעלמים. כל הבעיות הן רק בכונן הזה, השאר עובדים כרגיל. כמו כן, זה דבר יחסית ח…
-
- 4 תגובות
- 993 צפיות
-
-
ישנה תפיסה מקובלת הטוענת שיש לחלק את הדיסק הקשיח ל-2 מחיצות (מחיצה C למערכת ההפעלה, ומחיצה D לשאר הקבצים). עפ"י רוב תפיסה זו נכונה בהקשרים של תחזוקה ושל גיבוי ושחזור. אני בא לשאול בהקשר של ביצועים מה עדיף? מצד אחד, יש האומרים שאם נשים את כל החומר רק על מחיצה אחת C, הביצועים יהיו פחות טובים: 1. בגלל שהמחיצה תהיה יותר מידי גדולה ועמוסה בריבוי תיקיות וקבצים. 2. בנוסף לכך, ישנו תהליך מוגבר יותר של פרגמצטיה במחיצה גדולה, שמוריד באופן ניכר את הביצועים. מצד שני, יש האומרים שדווקא החלוקה ל-2 מחיצות היא זו שפוגעת יותר בביצועים, מכיוון שראשי הקריאה צריכים לעבור כל הזמן ממחיצה C ל-D הלוך ושוב, במקום להישאר במחיצה אחת. המעבר הזה גורם להאטה בביצועים ולבלאי מוגבר של הדיסק קשיח. מה יותר…
-
- 38 תגובות
- 10.4k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי מעבד לוח לפני כמה ימים עשיתי פורמט ועכשיו קניתי SSD ואני רוצה להעביר את ההתקנה של הוינדוס ל SSD מבלי שאצטרך לעשות שוב פורמט והתקנה מחדש של כל הדברים. איך אני יכול לעשות את זה ?
-
- 8 תגובות
- 10.3k צפיות
-
-
היי, רכשתי את הכונן Transcend StoreJet 35T3 ויש לי שאלה קטנה לגבי התפעול שלו... לכונן אין אפשרות לכבות אותו, הוא מתחבר לחשמל ובכבל USB 3, ברגע שאני מדליק את המחשב הכונן נדלק וכנ"ל גם בכיבוי. רציתי לדעת האם להשאיר אותו לעבוד ככה או שפשוט לנתק את הUSB כשאני לא משתמש בו, אני לא רוצה שהוא יתבלה ויעבוד סתם כשאני לא משתמש בו כי הוא משמש רק לגיבוי. אזז.... לנתק? או לתת לו לעבוד? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 861 צפיות
-
-
קניתי את הכרטיס הזה: SanDisk 32GB Extreme SD Card (SDHC) 45MB/s - Class 10 אלה הם התוצאות של בדיקת המהירות, האם הם לא נמוכים מדי? מהירות הקריאה והכתיבה המקסימליים הוא 45 מגה לשניה ציפיתי להרבה יותר מזה. אגב הכרטיס נקנה מהאתר Mymemory.co.uk, האם הכרטיס פגום, האם אלה הם התוצאות שצריכות להתקבל? אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 6 תגובות
- 923 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות קשיח פנימי של Segate בנפח 4TB (מק"ט ST4000DM000) הוא יצטרף למספר קשיחים פנימיים שכבר יש לי מאותה סדרה (Barracuda) בנפח 3TB. אני מעוניין לחבר אותם בצורה חיצונית ע"י חיבור eSATA 6Gb/s. כרגע אני משתמש ב-iStarUSA xAGE902DU-SAU SATA Hard Drive Docking Station: למוצר הנוכחי תמיכה רק ב-USB2.0 וב-eSATA 3Gb/s. אני מחפש מוצר דומה עם תקן בעל הדור המתקדם יותר, עם אפשרות לחיבור של לפחות 2 כוננים במקביל. נקודה חשובה נוספת היא, שאני מעוניין ביכולת לחבר/לנתק כונן בודד כל פעם, ולכן חשוב לי שיהיה לעגינה חיבור eSATA נפרד לכל קשיח. ישנם מספר מוצרים שמשתמשים בeSATA/USB בודד, עם Port Multiplier, ואז גם אין יכולות Hot Swap, וגם יש פגיעה בביצועים. תודה מראש ספיד
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.. יש לי חבר מהעבודה שעושה התקנות בסיסיות לאנשים, החבר הזה עשה התקנה לאיזה בחור למחשב חדש ולאחר שבוע הבחור החזיר לו את המחשב בטענה שמערכת ההפעלה לא עולה..עד פה. כאשר חבר שלי שעושה התקנות, ניסה להעלות את המחשב הוא ניסה להעלות את windows repair של WIN 7 . באחד החלונות שם הוא הבחין ששמות המחיצות השתנו. הארדיסק של 1 טרה, ה100 מגה שמוקצים למערכת מופיעים כ-C, מה שהיה C מופיע כ-D כ250 ג'יגה, ומה שהיה D מופיע כ-E. הוא טוען שזה קשור לווירוס וכנראה משהו שהתקין הבחור(בעל המחשב) גרם לתופעה. יש למישהו רעיון איך להתגבר על זה או כתוצאה ממה זה נגרם?
-
- 5 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות HD נייד 2.5" ללא חשמל. חשוב: אני עובד על macbook pro וגם על windows ב pc נייח. usb 3/2 exFAT - חייב 1TB ומעלה תקציב עד 400 שקל +- אשמח לקבל המלצות אני אישית התלבטתי בין: a-data ch11 WD My Passport Transcend StoreJet 25M3 או 25H3P שאין לי מושג מה ההבדל ביניהם. אשמח לעזרה. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך המלצה לכונן חיצוני 2 או 3 טרה לגיבוי. חשוב שיהיה עם ממשק USB 3, עדיפות למהירות 7200. הבנתי שעדיף להתרחק מWD כיוון שהמידע על הדיסקים שלהם מוצפן ואי אפשר לשחזר אותו במקרה הצורך (זה נכון?), ומצד שני הדיסקים של סגייט הם במהירות 5400. מידע רלוונטי והמלצות יתקבלו בברכה. המון תודה
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב Dell שאינו בשימוש וחשבתי אולי להוציא ממנו את הצורב ולהפוך אותו לחיצוני במידה וזה ניתן. חיפשתי קצת מידע איך נקרא החיבור של הצורב למחשב ולא הצלחתי למצוא לכך תשובה צירפתי תמונה ורציתי לדעת האם יש מתאם או דרך להפוך את הצורב הזה לחיצוני. Dell DVD RW Drive Module תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום לאחר 6 שנים הצורב שלי הפסיק לעבוד - הוא מסרב להיפתח ולהיסגר, ולפי איך שהוא נשמע, משהו לא תקין במנוע שלו. לכן, למרות השימוש המועט, יש לי צורך בצורב חדש. במפרטים המומלצים הכונן האופטי המומלץ הוא "LG/Samsung DVD-RW SATA". לעומת זאת, בחיפוש בפורום עולה שדווקא הכיוון הוא על הצורב של ASUS, ובפרט על ה Asus DRW-24B5ST (באתר הרשמי יש רק עוד דגם נוסף, ה DRW-24B3ST). ממה שאני רואה בחיפוש בחנויות מחשבים באינטרנט, ההבדל העיקרי הוא באחריות - לצורב של אסוס יש שנתיים אחריות ולשאר - שנה. האם הצורב המומלץ כיום הוא עדיין ה Asus? האם אחריות היא השיקול היחיד בקניית צורב כיום? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה הדרך הכי מהירה לפירמוט ההארדיסק כך שכל המידע שיש עליו יהיה לא ניתן לשחזור באופן מוחלט?
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
רכשתי היום דיסק קשיח נייד של TRANSCNED 750GB עשיתי לו פורמט והגדרתי אותו ל FAT על מנת שאני יוכל להעביר סרטים אליו ( וקבצים אחרים מעל 4 ג'יגה) וכאשר אני מנסה לחבר אותו לטלויזיה שלי מופיע לי על המסך הודעה " בעייה בהתקן USB . בדוק USB" חשוב לציין שההתקן מתחבר מצויין למחשב ומנגד כאשר אני מחפש DOC 32 גי'גה לטלויזיה הכל עובד חלק וניתן לראות סרטים באופן מושלם! בבקשה עזרה! (אולי בגלל שאין להתקן מספיק מתח? מכיוון שהיציאה מההתקן USB או כפול ואני מחבר לטלויזיה רק את אחד עם הכבל העבה כמו שאני עושה כאלה אני מחבר אותו למחשב) תודה רבה על העזרה מראש.
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
-
-
במחשב מותקן SSD 840 של סמסונג והBIOS מקונפג על AHCI היום קניתי דיסק קשיח חדש של סיגייט 3T כדי שישמש לאחסון. בהתחלה הוא בכלל לא זיהה אותו ורק אחרי שנכנסתי לכלי ניהול הדיסקים ראיתי את הכונן עם אפשרות לפרמט 746 גיגה בלבד. Windows7 64bit I5 2300 INTEL dh67bl מה עושים? מחזירים לחנות?
-
- 6 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שאלה בכותרת, אשמח לתגובות...
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום יש לי כונן חיצוני 2.5 wd my passport 2tr לפני מספר שבועות הוא פתאום הפסיק להופיע לי במקבוק, ניסיתי לעלות אותו דרך הדיסק יוטיליטי, הוא הצליח לעלות אבל לא העלה את הקבצים, ונכשל לעשות ריפייר. יש לי אופצייה לשלוח אותו לארצות הברית כי האחריות שלי עדיין בתוקף אבל מדובר על זמן וגם על כסף של משלוחים. יש מעבדה אמינה שמישהו יכול להמליץ?
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
לקרוא ולהתפעל :-) http://www.fusionio.com/products/iodrive-octal/
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
ניתקלתי במספר מחשבים שהגיעו אלי בדיסקים של חברת HGST. בחיפוש מהיר ברשת עולה כי החברה היא חברה בת של WD. האם למישהו ניסיון עם החברה הנ"ל ? האם נחשבית אמינה ברמה של WD? ואם כן מה הסיבה לא להוציא תחת הלוגו של WD?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי דיסק און קי 64GB וSSD 64GB שבוא נמצאת מערכת ההפעלה WIN8 עכשיו הייתי רוצה לעסות רייד במערכת ההפעלה ואני לא מוצה את האפשרות לUSB. עשיתי כבר רייד 0 לשני HHD לנפח כולל של 1.5TB והייתי רוצה לעסות אותו הדבר עם הSSD והדיסק און קי עכשיו האם לקנות בגרושים מתאם USB נקבה לנקבה וכבל USB לSATA והאם זה יעבוד או שיש אפשרות לUSB בWIN8 לעשות רייד 0. אם אין אפשרות בWIN8 אז אולי אם יש לי רייד בלוח האם P55-US3L 2.0. תודה למי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
התחדשתי בספר אלקטרוני אך הוא דורש שימוש ב SD-Card להתקנות וכדומה. הנושא לא מוכר לי ואשמח לדעת מספר דברים. -האם SD ו microSD זהים חוץ מהגודל הפיזי שלהם? כלומר עם שימוש במתאם הפלסטיק לא אראה שום הבדל? -האם ישנם איזו שהם סטנדרטים ל SD-Card? -האם ישנו הבדל בין הסוגים השונים (אורך חיים, אמינות וכדומה)? -איזה SD של 16G מומלץ?
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אני אחר חיפוש ל4 כונני 2TB ל NAS, כבר הבנתי ש WD ו Seagate בעייתיים מהבחינה הזאת, מבחינת מספר פלטות, לפחות בכונני 2TB, שיש גם יחידות של 2 ו של 3 פלטות, הבנתי שכמה שפחות, יותר טוב? כי יש פחות חלקים?, חיפשתי ונתקלתי בדגמים של Toshiba, הם גם מתגעים ב 1TB פר פלטה, אבל הבנתי שזה בעצם Hitachi לשעבר..אז לא ידע כמה הם טובים בכלל
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום לכם, עברתי על כל הביקורות שמופיעות באתר מהשנים האחרונות בתחום ה-SSD, וגם על פוסט ההמלצות בראש הפורום. אשמח לקבל המלצה לכונן SSD בנפח 256 ג"ב בתקציב של עד 650 ש"ח. השימושים העיקריים הם כמובן עבודה במערכת ההפעלה, שימוש בסביבה וירטואלית למערכת הפעלה נוספת (על כונן SATA רגיל), ופה ושם גיימינג. המחשב עצמו בן 3 שנים בערך, אך תומך ב SATA 6Gb/s. יכול לבצע את הרכישה בארץ או באיביי. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-