עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. עילעלתי קצת ב-KSP באלה של 1TB של WD ויש שם הרבה סוגים של 1TB לא יודע מה עדיף. אשמח אם תמליצו לי על אחד טוב, בישביל גיבוי קבצים ופעם בלעדכן את הקבצים שבו, לאו דווקא של WD פשוט זאת החברה הכי אמינה שאני מכיר.

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by geniaXP,

אמור להיות לו חיבור USB מפוצל ל2 בשביל תוספת מתח אם צריך לא?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by shlomom,

http://www.techweekeurope.co.uk/news/seagate-hybrid-drives-dont-need-more-than-8gb-of-nand-124069 ככה סיגייט רואים את עתיד הדיסקים.

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  4. Started by Marcoman,

מחשב חדש שאני מעוניין להרכיב. מבחינתי המחשב המהיר אני יכול להשיג מבלי להתפרע במחיר. נתחיל עם דיסק קשיח: אני מחפש אחר 1TB שטח. Seagate או Western Digital Caviar Blue? האם ישנם הבדלים? האם יש צורך ביותר טוב? דיסק SSD: ישנם חברות רבות, למשל: Kingston V300 120GB SV300S37A/120G SSD בסביבות 480 SSD Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128B- בסביבות 700 ש"ח עד כמה משמעותי ההבדל? יש גם כרטיס של סמסונג ב-750 ש"ח 250 ג'יגה, עד כמה רחוק באיכות או במהירות?

• 1 תגובה
    • 809 צפיות
  5. למי שלא זוכר, אפשר לקרוא למשל פה: http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=218270&page=1 אז ככה, יש לי את הדיסק Seagate ST3500320AS. בזמנו לא היה כ"כ אכפת לי. היה לי גיבוי, אז השארתי אותו בצד וזהו. כעת מתברר שאני צריך 2 קבצים מאותו דיסק, שאליהם אין לי גיבוי. חיברתי את הדיסק למחשב. הוא מזוהה במערכת הפעלה, אפשר לראות את הקבצים, אבל לא לגשת אליהם. זה מה שאני מקבל בניסיון לגשת אל קובץ כזה או אחר: קראתי די הרבה בתוצאות בגוגל, המסקנה היא ככל הנראה לעדכן את הקושחה ל-SD15, כמו שמוצע פה: http://www.overclock.net/t/457286/seagate-bricked-firmware-drive-fix-with-pics מה דעתכם בנושא? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by or2288,

מה זה בדיוק hdd cage והאם לכל מארז שקונים זה בא ביחד או שקונים בנפרד והאם חייב בכל מארז תדבר הזה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by composite,

שלום לכולם... לאחר הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שהשדרוג הבא שכדאי לעשות הוא קניית SSD. הוא ישומש בלעדית ככונן מערכת הפעלה. שימושיי העיקריים הם עבודה משרדית, ומדי פעם - גיימינג כבד. בכל מקרה, על הכונן להתאים למשחקים כבדים, גם של הדור הבא. בנוסף, עליי לציין שאני מטפל בקבצים גדולים מאוד באופן שוטף, ומעבר לכך רוב הזמן הכונן יהיה נתון לפעולות כתיבה\קריאה אינטנסיביות. הוא יותקן במחשב לצד כונן Samsung Spinpoint F1 1TB שהוא כונן האחסון, שכרגע משמש גם בתור כונן המערכת וגם בתור כונן האחסון, דבר שאני חייב להפסיק כמה שיותר מהר. לאחר שהסמסונג יהפוך בלעדית לכונן אחסון, מקווה לצרף אליו עוד אחד כזה ולהקים מערך RAID1. איני זקוק לנפח גדול במיוחד, מפני שהכונן הוא רק בעצם 'תחנת מעבר' לאותם קבצים …

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. קורה לי הרבה פעמים שאני נתקע עם דיסקים שרוטים. האם ישנה תוכנה חכמה שיודעת לצרוב על הדיסק במקומות הלא שרוטים, ללא חשש איבוד מידע וכדו'. האם עדיין ישנה אפשרות כלשהי לנצל אותו וליצור ממנו דיסק שמע / סרט / מידע?

9. חשבתי לקנות כונן לגיבוי בנפח טרה. אני רוצה שבהמשך לאחר שיתמלא אעביר אותו למחשב הראשי ואז אקנה גיבוי של 2 טרה. לצורך זה האם משנה האם אקנה כונן 2.5 או 3.5? האם השיקול שלי רלוונטי בכלל?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by alexgo,

יש לי כרטיס זיכרון של 8G. לאחרונה הוא נתקע, המחשב מזהה אותו אבל לא נותן לגשת לנתונים ומבקש לעשות אתחול. בשום מחשב שלא ניסיתי לא הצלחתי לבצע אתחול לא ל FAT ולא NTFS שאלתי האם יש איזו שהיא דרך להציל את הכרטיס? לא אכפת לי מהנתונים..תודה

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  11. Started by yakir4u,

איך התוצאה הזאת לsandisk extreme 64G ?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by cha_had,

שלום לכולם, בקרוב מאוד אני מתכנן לקנות את הדיסק הבא: http://ksp.co.il/?uin=17091 למיטב הבנתי הוא תומך בתקני usb 2/3, והוא מתוכנן להכיל קבצים גדולים מ-4gb, כגון סרטי 720p ומשחקים כבדים. המשמעות לכך היא שאצטרך לפרמט אותו ל-exfat או ntfs, מה שמשאיר לי בעיה אחת - זמן שאין לי. אפרט את הבעיה כך: יש לי כונן 1 tb של אותה חברה רק בצבע ירוק (2.5), ולקח לי יום וחצי לפרמט אותו! בקיצור, יש לי 2 מחשבים: נייח ונייד. הנייח הוא עם מעבד i3, וממשק usb2, הנייד עם i5 ויציאה אחת של usb3. כך שברור שבנייד התהליך יהיה מהיר יותר. השאלה שלי היא כמה זמן? אני מודה לכל מי שיעריך בשבילי את הזמן.... גם בערך יתקבל בברכה. חיים

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  13. שלום. האם ישנה אופציה לחבר את ההרדיסק לUSB אם מתאם מסוים?.. אשמח לעזרה בנושא ותודה מראש למגיבים

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  14. Started by BeBest,

1. האם במערך RAID0 ככל שמוסיפים יותר דיסקים למערך כך הוא מהיר יותר? ואם כן מה השיפור באחוזים בתוספת כל דיסק? (נניח עליה מ-2 דיסקים ל-4 דיסקים) - האם השיפור הוא בעיקר במהירות הכתיבה / קריאה? 2. עד כמה בקר RAID חומרתי (HP P212 Smart Array) יעזור בשיפור מהירות קריאה של מאות קבצים שונים ממקומות שונים בדיסק ביחס לRAID תוכנתי? (הקבצים בגודל של 100-200 מגה). 3. איזה עוד פתרונות אפשר לשקול על מנת למקסם את מהירות הקריאה מהדיסקים? (מהירות כתיבה לא חשובה לי) תודה.

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  15. בבלוג של דניאל כץ מתוארת בעייה מסויימת בשימוש בכונני SSD, והוא מציע פיתרון מקורי לבעייה: http://www.danielkatz.net/post/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%91%D7%A6%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9-%D7%91Windows-7.aspx אחר שתקראו את המאמר... (חובה לקרוא בכדי להבין) האם הפיתרון ההוא שהוא מציע בבלוג שלו ישים גם כן בכונן ה-HDD עצמו? כלומר: נחלק את כונן ה-HDD ל-2 מחיצות, ונחיל את כל הפרוצדורה שהוא מסביר שם על מחיצות C ו-D, כך שמערכת ההפעלה תהיה ב-C וכל הקבצים האישיים יהיו ב-D. לכאורה, יש פה פיתרון אולטמטיבי לכל הקשור לתחזוקה וביצועים. האמנם? האם הפיתרון הזה נכון וכדאי? האם זה תורם/פוגע בביצועים? יתרונות/ח…

• 34 תגובות
    • 4k צפיות
  16. Started by leornadav,

הלכתי היום ל tms בירושלים בשביל לקנות כונן dvd slim בשביל מחשב נייח,אך לא היה לי כבל בשבילו,מצאתי כמה כבלים ב ebay מישהו יודע אם הם בסדר,לפי דעתי כן אבל אני מעוניין לקבל חוות דעת נוספת. http://www.ebay.com/itm/New-18-SATA-7P-6P-13Pin-SATA-Power-Data-Cable-HTPC-Cable-for-Slim-DVD-Adapter-/300916766223?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item461009760f http://www.ebay.com/itm/12-7mm-13-7-6-Pin-Slimline-SATA-Cable-for-Slim-SATA-DVD-Drive-2p-power-cable-/130940041782?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item1e7ca27a36 http://www.ebay.com/itm/7-pin-4-Pin-SATA-Power-Data-Serial-ATA-NOTEBOOK-P…

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  17. Started by Sting,

שלום חבר'ה, אני יודע שיש מלא דיונים על זה ומדריכים באינטרנט אבל משום מה זה לא מסתדר לי עם שום מדריך. משהו חסר שאני לא שם לב אליו. מדובר על המחשב חדש וארד-דיסק חדש של סיג'יט 3TB, ואני בסך הכל רוצה מחיצה אחת של 3TB לאכסון דברים (המערכת יושבת על SSD) כרגע אני נמצא במצב שבו אני מצליח ליצר רק מחיצה של 2TB ושאר ה 700 ומשהו מגה נראים ב disk managemnt אך לא ניתן לעשות איתם כלום. עכשיו ראיתי במדריכים שצריך לשנות את טבלת הקבצים ל GPT אבל האופציות האלה פשוט חסרות לי, ראיתי בתמונה מאחד המדריכים את האופציה הזאת אבל אצלי היא פשוט לא מופיעה. לפי מה שבדקתי הביוס כנראה מעודכן, אז אני לא יודע כבר איפה לחפש את הבעיה? למישהו יש רעיון? תודה

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  18. שלום חבר'ה, ניסתי לסדר את המחיצות של כונן רגיל שלי ואיכשהו ה partition magic דפק לגמרי את ה SSD שלי, לרמה שאני לא מצליח לעשות איתו כלום יותר, הוא בקושי מזוהה בהתקנה של הווינדוס 8, וגם אז אני לא מצליח לפרמט אותו ולא להתקין עליו שוב מערכת הפעלה. משום מה הוא מפוצל ל 2 מחיצות, אחת שכתוב עליה "שמור למערכת הפעלה" בגודל של 100MB והשני השאר שאי אפשר לעשות איתה כלום כאמור. שברתי את הראש כבר! שום דבר לא עובד לי. איך אני מחזיר את ה SSD הזה לתפקד שוב?

• 9 תגובות
    • 916 צפיות
  19. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... אני מחפש לחבר מהעבודה, קשיח חיצוני בנפח 500GB כמה שיותר אמין ובעל חיבור USB3. הקשיח מיועד ל-XBOX לאיחסון משחקים. הבנתי שעם דגמים מסויימים יש בעיות, אשמח אם תמליצו על דגם כלשהו שיתן תמורה למחיר..

• 1 תגובה
    • 662 צפיות
  20. Started by Alexkmr,

יש לי כרטיס MICRO SD של PATRIOT. היה איזה שנה בתוך הSGS2 שלי הכל היה טוב, לפני חודש העברתי אותו למכשיר אחר. הכל עבד טוב, ואחרי כמה ימים הכרטיס הפסיק להגיב, וכשאני מחבר אותו למחשב הוא דורש FORMAT. יש מצב להציל אותו?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by DORAZABI,

אני רוצה לקנות מחשב חזק לגיימרים ומעדיף לוותר על SSD מבחינת תקציב...רציתי לדעת אם הוא באמץ נחוץ או שאפשר לוותר?

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  22. לא ידעתי איפה לפתוח אבל זה הפורום שנראה לי הכי מתאים אני עכשיו רוצה לבנות לעצמי NAS מחלקים ישנים שיש לי אז אשמח להצעות טיפים איזה מערכות הפעלה מומלצות אני אישית מכיר רק את FREENAS אם יש יותר מומלצות ממנה... זה נועד לכל מי שרוצה לבנות NAS ואין לו מושג איך להתחיל . אז כל בוני הNAS שכבר יצא להם לבנות כמה וכמה NAS ביתיים אני אשמח לטיפים. אשמח אם כל מי שמגיב ייתן פירוט על החומרה שאיתה הוא בנה את הNAS שלו ואיזה שימושיים הוא עושה בו.

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  23. עדכון חדש לכוננים האלו (שכבר ותיקים). עוד מעט אני יעדכן ואז יעלה תוצאות.

• 93 תגובות
    • 10k צפיות
  24. SAMSUNG 840 SERIES 120GB לעומת INTEL 520 SERIES 240GB אני מדבר על ההבדלי ביצועים, לא על ההפרש מחירים ביניהם.

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  25. Started by talje,

שלום רב, כונן שברשותי, מסוג WD5000AAKS נמצא תקול לאחר בדיקה ממושכת (Exntended Test) בתוכנת הבדיקה של WD. על הכונן אין חומר חשוב, הוא כמעט ריק למען האמת. האם יש דרך לתקן אותו או להמשיך לעשות בו שימוש מבלי לפחד שהוא יתפגר בזמן הקרוב? תודה מראש, טל

• 6 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים