עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by sagigi21,

שלום. לפני כחודשיים רכשתי הארד דיסק 3.5 של LACIE מדגם QUADRA. הנפח של ההארד דיסק הוא 1TB. והוא מצוייד ביציאת ESATA שזו בעצם הסיבה המרכזית בגינה רכשתי את המכשיר. מאז הרכישה הופיעו בעיות רבות ומעצבנות במכשיר.המחשב לא זיהה את המכשיר..המכשיר נתקע..עבד לאט. לפעמים נראה כאילו המכשיר עובד טוב ולאחר הפעלה של המחשב מחדש הוא בעצם לא מזהה אותו ורוב החומר שגיביתי עליו נדפק או נעלם. ניסיתי כמעט הכל.עדכנתי את הBIOS שיניתי הגדרות של חשמל כדי שהמחשב לא יכבה אף פעם את ההארד דיסק ובכל זאת.כיום הבעיה המרכזית זה שהמחשב לא מזהה את הכונן וכשאני מנתק ומחבר מחדש ואז נכנס למנהל התקנים ומוצא אותו שוב, חלק מהקבצים שהיו או כולם מופיעים כפגומים. שלחתי את המכשיר למעבדות של באג והם החזירו בטענה שהמ…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by MeNi906,

סוף סוף הגיע הזמן שאני אשדרג את הזיכרון במחשב, ובדקתי קצת על הדיסקים קשיחים. ואני מתלבט בין: ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ של WD. לבין, Spinpoint F3 HD103SJ‎ ‏1TB 7200RPM 32MB, SATA II של סמסונג.‎ כל הזמן אני הייתי עם WD ובאמת מוצרים עם איכות גבוהה, וכולם ממליצים עליה. באתי לקנות את הדיסק שלהם שעולה 400 שקל, ואז ראיתי שכולם ממליצים על הדיסק קשיח של סמסונג. והמחיר שלו רק 255 שקל. אז אני שואל מה יותר כדאי. אני רואה שהסמסונג זה SATA II וזה 32MB. וה WD זה SATA III ו 64MB. זה חשוב? זה משנה? ההבדל מחירים הוא 150 שקל כמעט, אז האם ההבדל הזה כדאי? ואני מדגיש, אני צריך דיסק קשיח מהיר וחזק עם כמה שיותר ביצועים, ועד 450 שקל. או שכדאי לי בכלל כבר …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by ha,

במערכת שלי מותקנים 4 דיסקי SSD. שניים הם 128G ומותקנים בתצורת RAID 0 ועוד שניים הם 256G וגם הם מותקנים בתצורת RAID 0 (שניהם מגבים אחד את השני). אני משתמש ב MiniTool ShadowMaker Free שבעצם משכפלת דיסק על דיסק כדי לבצע גיבוי מערכת מלא אך כך אני יכול לנצל רק את הקיבולת של ה RAID 0 הקטן יותר (256G סה"כ) בלבד. האם ניתן ליצר RAID 5 שינצל את כל הדיסקים במערכת בתצורה של 256G + 256G + (128G + 128G) כך שאוכל לקבל דיסק אחד בגודל 512G ללא צורך בגיבוי ידני?

4. Started by assaf990,

האם דרך DATA או האם דרך VIDEO CD? (כאשר ניסיתי דרך DATA אז נדפק לי הדיסק. כאשר ניסיתי דרך VIDEO CD אז סרט בנפח של 690-700 MB בכלל לא נכנס לי בדיסק) אולי דרך אחרת? (מדובר על סרטים בנפח של 690MB-720MB בממוצע)

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. http://www.plextor.be/English/products/pxw401240u.html חיצוני מדהים הוא נמכר בארץ ב1350 ש"ח. חבל שלא כל הדיסקים תומכים במהירות צריבה X40..... תגידו איפה אפשר לקנות בארץ דיסקים שתומכים במהירות צריבה הכי גבוה שיש (בארץ)?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by BoobsToch,

אני לא יודע אם זה שייך לפורום הזה, תסלחו לי אם לא- אני רוצה להחליף הארד דיסקים בין 2 מחשבים...על שניהם מותקנת WINDOWS 7. האם כשאני אחבר הוא ימחק לי את כל המידע על הכונן מכיוון שהלוח אחר? האם הוא יזהה את מערכת ההפעלה? האם כדאי לפרמט לחלוטין את ההארד דיסקים לפני?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by solo53,

איך לפרמט קשיח של 200 גיגה ל FAT 32

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by slimshady21,

אני הולך לקנות מחשב והתכנון היה לקחת דיסק 160GB רגיל, אבל עכשיו אני חושב אולי לקחת את הארדיסק עם ה10,000RPM , אבל לא כל כך הבנתי במה בדיוק זה משפיע המספר סיבובים הגדול יותר ואם באמת כדאי לקחת למרות שיש בו פחות נפח(36/74), הבנתי גם שהסדרה הזו היא רק בתקן SATA1-למה? וגם שמעתי שיש עוד פתרון לביצועי הדיסק-16M מטמון במקום 8M, אבל בנתיים לא ראיתי כאלה ומתלבט מה לקחת הקיצר אם משהו יכול להסביר את הקטע הזה אז סבבה

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Mindwild,

יש לי מחשב חדש ובהמלצה של אחד האנשים פה קניתי כונן של 64GB, אני מאוד מרוצה מהבחירה של הדגם רק שיש לי בעיה של מקום בלי שממש עשיתי משהו מיוחד. יש לי בנוסף כונן של 1T וכל מה שמותקן על ה SSD זה win7 ו firefox ובכל זאת אני כבר ב 16GB שזה פחות מ 30%. יש איזה המלצה לגבי ניהול המקום בכונן או שישנן פעולות שגרתיות שממולץ לעשות? אני די חדש בתחום של שימוש בכונן SSD בשביל מערכת ההפעלה. תודה מראש, ירון

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by chen944,

שלום קניתי לפני שבוע הרדיסק נייד 2.5" 500G של חברת iomega עכשיו כאפשר אני מחבר אותו אצלי במחשב ההרדיסק מצפצף ניסתי במחשב אחר והכל עובד בסדר במחשב שלא עבד מותקן WINDOWS XP האם מישהו נתקל בזה? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Davidmag1,

ישלי כרטיס של sandisk מסוג sd card ושאני בא להעביר שירים הוא כותב לי "the disk is write protected" איך אני מבטל את זה??

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Intel 535 Series SSDSC2BW240H601 240GB SSD Sata III כונן קשיח Intel 540s Series SSDSC2KW240H6X1 240GB SSD Sata III http://ksp.co.il/?list_compare=.27198..31805 אין אף אחד שמכיר מנסיון את כוננים אלה של אינטל ולומר איזה הכי מומלץ מביניהם ? או יכול לבדוק עבורי ? איזה ביניהם הוא חדש ואחרון יותר ? לא מבינה בזה אבל על פניו נראה שהנתונים של 540 טובים יותר, לא? שבבי זכרון שבין היתר גם קובעים את טיבו של SSD : TLC MLC SLC איזה מהשבבים הוא הכי טוב? ברור לי שסמסונג וקרוסיאל מעולים ,ושכולם לוקחים אותם כי משתלמים ביחס של ביצועים מול מחיר . אבל לדעתי אינטל זה הטופ ,ועוד יותר שאפשר לקנות אותם עקב ירידת …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום יש לי צורב של LG עם המיפרט הבא e8400 p5ql-e 4gb ram 500gb aaks nzxt tempest corsiar 550wtt אחשיו תיראו ליפעמים פעם ב שבוע שבועיים קורה שאני מדליק את המחשב ופיתאום במחשב שלי הכונן לא מופיע,ממש נעלם! ורק אחרי ריסטארט הוא חוזר ניסיתי ליפתוח את המארז והכל מהודק איפול הוצאתי את החיבור והכנסתי שוב,וזה לא וירוס,כי גם אחרי פירמוט זה המשיך זה לדעתי קורה שפשוט שמדליקים את המחשב המחשב מדלג עליו ולא מזהה אותו. מה יכולה להיות הבעיה?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום לכולם. אתמול פתחתי את המחשב במטרה לנקות אותו, והאחרי שהרכבתי את המחשב מחדש הופיעה הודעת אזהרה בוינדוס שהדיסק הקשיח (WDC 1GB GREEN) כנראה לא תקין. מישהו יודע אם זה יכול להיות קשור למה שעשיתי או שזה סתם צירוף מקרים עם חוסר מזל? בכל מקרה, אני מתכנן כנראה לקנות SSD ולא דיסק קשיח והסתכלתי פה בפורום על הדגמים המומלצים. יש את ה CRUCIAL M500 120GB, EVO 120GB, EVO 250GB. אני מתלבט בין שלושתם כאשר כנראה 120GB יספיקו, אך אני חושב על הEVO 250GB כאופציה יותר טובה לעתיד (לא יודע אם זה נכון). בכל מקרה אני נוטה קצת לטובת הסמסונג אבל עדיין לא בטוח לגבי השיקולים שכדי לי לקחת (המחיר בעדיפות גבוהה כרגע). אגב יש לי כרגע 4GB זיכרון ולוח אם תומך רק בsata II ואני לא בטוח שאשדרג את המחשב ב…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום, ברשותי מחשב נייד של Asus, מעבד i7-2640M 2.80Ghz, זיכרון 8GB DDR3 (המפרט המלא בקישור). https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230486R המחשב די ישן (6 שנים בערך), אבל עדיין עובד מעולה. החיסרון היחיד שלי בו שהוא עובד לאט. רציתי להתייעץ עם המומחים שכאן האם כדאי לי לרכוש כונן SSD חדש שיחליף את כונן ה- DVD, ועליו תשב מערכת ההפעלה. האם זה ישפר את ביצועי המחשב? או שזו תהיה הוצאה מיותרת? במידה וכדאי, על איזה כונן אתם ממליצים? אני לא צריך כונן בנפח גדול מ- 250 GB, אבל אני מוגבל בתקציב של סטודנט... אני סטודנט להנדסת תוכנה, המחשב הוא כלי העבודה העיקרי שלי. תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by andrei21,

רוצה לקנות HDD למחשב גיימינג שיורכב בעתיד הקרוב דיסק זה יהיה משני לדיסק SSD נוסף, גודל 4 טרה לפחות מהירות גבוהה שימושים: משחקים - אם לא יספיק על ה SSD, אחסון, סרטי 4K ובלוריי רצוי לקנות היום מKSP או IVORY, אם יש להם משהו ראוי , אחרת אזמין ממקום אחר

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. יש לי צורב בן חצי שנה במחשב השולחני - עבד מצויין לא היתה שום בעייה פיתאום - אבל פיתאום הפסיק לעבוד...לא מזהה מדיות לצריבה - ולכן לא מתחיל ליצרוב לא מבין מה קרה כאן לעומת זאת ב"נגינה" הוא מזהה הכל וידאו ומוזיקה צרוב או לא ניסיתי הכל = שום דבר לא עוזר =גם הפעלתי דיסק ניקוי....למרות שהכונן מנגן מדיות מצויין בטוח שזו לא בעייה של חומרה אז מה זה יכול להיות?....פשוט הוא מחפש מדייה לצריבה ולא מוצא קניתי עכשיו מדיות חדשות של Verbatim ....וכלום לא עוזר - הוא פשוט לא מזהה מה עושים? ??? ???

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום . אני מעוניין לקנות כונן קשיח חיצוני אלחוטי .התקציב לא כל כך מוגבל ושיהיה מינימום 1 טרה (אם יש יותר אז עדיף) . השאלה אם יש כזה דבר בארץ . נתקלתי באתר אולי הוא היחידי אפילו שמציע מארז חיצוני אלחוטי לכונן קשיח 2.5 אבל אני לא שמעתי על החברה הזו. http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13450#details אני מעדיף אלחוטי מכיוון שאני לא רוצה שכל הזמן אני יצטרך לנתק ולחבר אותו למחשב (ככה נהרס לי הקודם של טושיבה 500 לא מזמן מרוב שחיברתי וניתקתי ) ובמקרה שאני צריך להגיע להעביר מידע ממקום אחר שיהיה אפשרות גם לחבר כUSB . איפה ניתן לרכוש באזור תל אביב? והאם הדבר מומלץ. תודה מראש לעוזרים![br]פורסם בתאריך: 12.11.2010 בשעה 15:24:45 האם ניתן להשתמש במזרים מדיה ככונן חיצוני?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Black_Citadel,

אני מתכוון לקנות 200G שלהם.. הם שקטים ?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. האם יש דרך לפצל את הארד דיסק למחיצות שמותקן עליו משהואפילו שניראה לי שזה לא ממש אפשרי

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by ariebel,

איזה הארדיסק יותר טוב? maxtor 7200rpm ata133? או westerb digital 7200rpm 8mb buffer ata100? איפה אני יותר ארגיש מהירות יציבות? MAXTOR או WD? היה לי MAXTOR והייתי מאוד מרוצה...ממש ממש מרוצה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by ccc,

יש לי דיסק 80 ג'יגה.. הוא מחיצה אחת אני רואה פה אנשים שיש להם שתי מחיצות ויותר.. למה? איך עושים את זה? אתם ממליצים לי?

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by knobless,

יש לי כונן Transcend SSD370 128GB http://www.transcend-info.com/Products/No-631 וכונן של Western Digital Black WD1003FZEX 1TB http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=760#Tab3 הלוח שלי זה Gigabyte G1.Assassin 2 (עם חיבור gsata3) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4046#ov חיברתי את 2 הכוננים ל-gsata3 כי כנראה חיבור הsata3 לא תקין אצלי. מה ההבדלים בין החיבורים (sata3 , gsata3) והאם עדיף שאת כונן של WD אחבר לsata2 ? אגב קראתי את המדריך הישן על ה-SSD והבנתי שהוא לא כל כך רלבנטי, הכונן שלי מוגדר על AHCI אבל שבדקתי על הTRIM הבנתי שהוא לא פועל אצלי. נאם אני צריך להפעיל אותו ועם כן אז איך? עד עכשיו הייתי משתמש ב-defraggler כדי לאחות את הכונן. האם צריך …

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Judas Iscariot,

אהלן, קניתי לא מזמן(שבוע שבועיים) DOK ולאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות מוזרות - הקבצים בו מושחתים, וכאשר אני מנסה למחוק אותם אני מקבל הודעה שהכונן בכלל לא קיים - ושאני צריך לפרמט אותו. לאחר פירמוט הוא עובד לכמה דקות, אני מעביר קבצים ושוב הבעיה חוזרת ושוב צריך לפרמט וחוזר חלילה. באחת הפעמים ניסיתי להריץ עליו chkdsk וקיבלתי שיש לו CRC - אבל אם אני מריץ עכשיו(אחרי הפירמוט) chkdsk, אני מקבל את ההודעה הבאה: "Windows has checked the file system and found no problems" יש עצות נוספות או שעליי ישר לממש אחריות? הדגם: Sandisk Cruzer Blade

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. מנהלים, הפכו אותי לסטיקי בבקשה לאחר שהיו יותר מדי ת'ראדים בנושא להלן הסבר מהיר וקצר בנושא מאחר ואיש לא טורח לבצע חיפוש או לבדוק בFAQ המפורט (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3287544#msg3287544) ש: מדוע אינני יכול להעביר קבצים גדולים מ4 ג'יגה לכונן הקשיח הנייד שלי? ת: הכונן הקשיח הנייד מפורמט ככל הנראה בפורמט FAT32 מה שמונע ממנו את היכולת לאחסן קבצים הגדולים מ4 גיגה ש: איך אני פותר את הבעיה הזאת? ת: יש לפרמט את הכונן הקשיח מחדש לפורמט NTFS על ידי לחיצה ימנית על הכונן הקשיח במחשב שלי ובחירה באפשרות הפירמט [glow=red,2,300]אזהרה[/glow] פרמוט הכונן הקשיח מוחק ממנו את המידע הכתוב עליו, יש לגבות את המידע שעל הקשיח בטרם ביצוע הפורמט

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים