אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
אני לפני סידור כוננים מחדש. 2 כונני SSD שיחוברו ב RAID 0 למערכת הפעלה. 2 כונני WD שיחוברו רגיל.. יש על הלוח אם Primery master ו Primery Slave ו Secondery master ו secondery slave מה עדיף לחבר איפה ? או שזה לא משנה?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי המחשב שלי עושה לי קצת בעיות בזמן האחרון ונראה לי שפירמוט יעשה לו טוב. אז במקום לעשות סדר בהארדיסק הקיים,גיבויים וצריבות, אני פשוט אקנה עוד אחד. נראה לי שאני רוצה הארדיסק של 1TB למרות שאם ממש כדאי לקחת 500GB אז אפשר גם כזה. על ההארדיסק ירוץ Windows 7 וכל שאר האפליקציות/משחקים/סרטים + אכסון. הכי חשוב לי שההארדיסק יהיה אמין וכדאי גם מהיר. אני קונה כנראה מ-KSP אז עדיף שזה יהיה מארדיסקים שנמצאים אצלם במלאי. תודה!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות צורב DVD עד 600 שקל ואני רוצה המלצה לא דגם וחברה מה לקנות? נ.ב אם יש צורב DVD חיצוני טוב במחיר הזה אז עדיף חיצוני
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, היה לי את שני הכוננים האלה במחשב: Crucial M4 128GB Samsung F3 HD103SJ 1TB ה-Windows היה מותקן על ה-SSD, וה-HDD היה נכבה שהוא לא היה בשימוש, וכל פעם שהייתי משתמש בו בצורה כזו או אחרת הוא היה נדלק ונכבה שוב כאשר הוא לא בשימוש. לאחרונה רכשתי Samsung 840 EVO 250GB, פירמטתי את המחשב, והתקנתי את הוינדוס על ה-SSD של סמסונג. בתוכנה של ה-SSD ה-Samsung Magician הזה, יש שלוש אופציות כאלה איך להפעיל את ה-SSD, ובחרתי ב-Maximum Performance, וכתוצאה מכך בהגדרות "צריכת חשמל" האלה של וינדוס נוסף שם עוד לשונית שקוראים לה Samsung High Performance, והוינדוס משתמש בה כרגע בגלל מה שבחרתי ב-Magician. כתוצאה מכך, ה-HDD לא נכבה שהוא לא בשימוש, הוא נשאר תמיד דלוק בגלל שב-Advanced pow…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, קניתי לא מזמן(שבוע שבועיים) DOK ולאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות מוזרות - הקבצים בו מושחתים, וכאשר אני מנסה למחוק אותם אני מקבל הודעה שהכונן בכלל לא קיים - ושאני צריך לפרמט אותו. לאחר פירמוט הוא עובד לכמה דקות, אני מעביר קבצים ושוב הבעיה חוזרת ושוב צריך לפרמט וחוזר חלילה. באחת הפעמים ניסיתי להריץ עליו chkdsk וקיבלתי שיש לו CRC - אבל אם אני מריץ עכשיו(אחרי הפירמוט) chkdsk, אני מקבל את ההודעה הבאה: "Windows has checked the file system and found no problems" יש עצות נוספות או שעליי ישר לממש אחריות? הדגם: Sandisk Cruzer Blade
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה דעתכם על שני Raptor74G אשר מחוברים ב RAID0 ? שווה את ההשקעה ?
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. ובכן, כרגע במחשב יש לי רק הארדיסק אחד, של WD, בנפח של 160 ג'יגה, 7200RPM, 8Mb Buffer, SATA, ללא NCQ. אמנם הוא גדול, מהיר, אמין, עם עוד הרבה שנות אחריות ובמצב מצוין - אבל לאחרונה שמתי לב שהאוספים שאני מחזיק על המחשב - גדלים בקצב מהיר מאוד, ואני מאמין שייגמר לי המקום בקרוב; וחוץ מזה, הארדיסק נוסף שווה מקור נוסף לגיבויים. לכן אני מעוניין ברכישה של הארדיסק נוסף, שיגלם את האיזון המושלם בין ביצועים לאמינות. ברגע שאקנה אותו, אהפוך אותו לכונן הראשי ואת ה- 160 למשני, לגיבויים בלבד. בחנתי הרבה כוננים-קשיחים שנמכרים בארץ, אבל שמתי עין על אחד מעניין במיוחד - WD2500KS - שנראה לי הכונן הטוב בארץ פרט לרפטורים או ל- SCSI'ים, שנמצאים הרבה מעל לתקציב שלי, או מבוססים למשחקים בלבד.…
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אין עניין של תקציב אני צריך SSD של 120-128GB ראיתי שיש כמה חברות להלן: Sandisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD SATA III ב295 ש"ח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/120G 120GB SSD SATA III ב295 ש"ח Transcend SSD370 TS128GSSD370 128GB SSD SATA III ב315 ש"ח Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD Sata III MLC Retail ב330 ש"ח רציתי לדעת מה הכי איכותי מבין כולן? באינטרנט כתוב שעשו להם בדיקה והקינגסטון אכל את כולם בנתונים שלו האם זה נכון? יש לכם המלצה לכונן יותר טוב ממה שכתבתי פה? משהו איכותי בלי בעיות?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות SSD חדש, ואני מחפש כרגע לרכוש אותו בארה"ב. בעבר המליצו לי פה בפורות על הדגם MX100 של קרושיאל. מצאתי את הדגם הנ"ל בנפח של 128 ג'גיה במחיר של 63 דולר באמזון. העניין הוא שכשבדקתי את המפרט שלו גליתי שיש הפרשים משמעותיים במהירות כתיבה בינו לבין הדגם של ה-256 ג'יגה. השאלה שלי היא האם באמת הדגם של ה-128 איטי משמעותית מהדגם של ה-256? במידה וכן, האם כבר עדיף להשקיע יותר ולקנות את ה-256? מישהו מכיר אולי דיל טוב על הדגם של ה-256 כי המחיר הכי זול שראיתי הוא 110 דולר, שזה קצת הרבה עבורי. או שאולי יש למישהו המלצה על כונן אחר במחיר טוב שהביצועים שלו גם טובים?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה. 1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא. רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר? ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB. 2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה שאני…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי צורב NEC ND-4550A, צרבתי דיסק DVD והוא נראה ריק כשמכניסים אותו לצורב, אבל ב DVD הרגיל (standalone) הוא בסדר ואפשר לראות הכל. זה גם קרה עם דיסק נוסף שצרבו לי. לעומת זאת, זה כן קורא דיסק DVD מקורי. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
בדיונים בפורומים השונים באתר קראתי שבעת התקנה או חילוץ של קבצים על הדיסק הקשיח הוא יכול להוות צוואר בקבוק קשה. הפיתרונות שנכתבו הם או לקנות דיסק קשיח נוסף ולחלץ מדיסק אחד לדיסק שני, או ליצור PARTITION ולחלץ מPARTITION אחד לשני. נכתב גם שPARTITION ומחיצה זה לא אותו דבר. השאלות שלי: מה זה PARTITION ומה ההבדל בינו לבין מחיצה? האם יצירת שני PARTITIONS וחילוץ של קבצים מאחד לשני או התקנה של קובץ באחד בזמן פעילות שוטפת עם השני תמנע צוואר בקבוק ותאפשר לדיסק להתנהג רגיל? (במילים אחרות האם זה יתן אותה תוצאה כמו דיסק קשיח נוסף) תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ובונה חלקים לאט לאט, אני מחפש הארד דיסק עד 320 שקל, כמובן כמה שיותר נפח. תודה. :-*
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חג שמח (: חיברתי למחשב של אחי כונן קשיח נוסף (Slave) והופיעה לי מחיצה (H) ... לפני שחיברתי את הכונן הקשיח היו לי שתי מחיצות, C ו - D ... אז אני רוצה לאחד (בעזרת Partition Magic 8.0) את המחיצה שהתקבלה למחיצה הקיימת, D ... איך אני עושה זאת ?.. נגיד ואחרי שאני אעשה את זה ויום אחד אצטרך לפרמט, אחרי פירמוט המחיצה (H) לא תופיע שוב ?.. תודה מראש, משה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי צורב של LG עם המיפרט הבא e8400 p5ql-e 4gb ram 500gb aaks nzxt tempest corsiar 550wtt אחשיו תיראו ליפעמים פעם ב שבוע שבועיים קורה שאני מדליק את המחשב ופיתאום במחשב שלי הכונן לא מופיע,ממש נעלם! ורק אחרי ריסטארט הוא חוזר ניסיתי ליפתוח את המארז והכל מהודק איפול הוצאתי את החיבור והכנסתי שוב,וזה לא וירוס,כי גם אחרי פירמוט זה המשיך זה לדעתי קורה שפשוט שמדליקים את המחשב המחשב מדלג עליו ולא מזהה אותו. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דיסק קשיח חדש בודד במחשב, איך ניתן לעשות לו פרמוט מלא לפני התקנת וידוס 7? דרך ההתקנה של הוינדוס ניתן לעשות רק פרמוט מהיר...
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שאלה קטנה אליכם: אני חושב שהגיע הזמן לגבות את הקבצים שלי באופן קצת יותר אמין מעל גבי דיסקים צרובים שאחרי שנה מפסיקים לעבוד. השאלה היא האם ניתן להשתמש בכונן קשיח חיצוני (שמתי עין על ה- WD Essential 2 של 1 טרהבייט) בתור אמצעי אחסון לטווח ארוך? הכונן לא יהיה בשימוש קבוע מדובר רק על גיבוי ואחסון בארון. תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בעיה מוזרה, במחשב הנייד הכונן עובד ובמחשב הנייח הוא לא נראה למה זה קורה
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני יכול לקבל emcl SSD ש"מדבר החוצה" בפרוטוקול SAS. הלוח אם שלי לא תומך בפרוטוקול אלא רק ב-SATA. האם המתאם הנ"ל http://www.ebay.com/itm/HP-SAS-to-SATA-Workstation-Hard-Drive-Converter-Adapter-Connector-HDD-398291-001-/220868696476 או משהו דומה יעשה את העבודה? אם לא, האם ישנה דרך להשתמש בכונן הנ"ל במחשב ביתי שהלוח אם שלו לא תומך ב-SAS?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שמציע דיסקים במחיר שפוי לכל העולם כולל עלות המשלוח ? בארץ אנחנו נאלצים לשלם על דיסקים כ 50% יותר מבארה"ב
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
החלטתי להפוך אותו לדיסק חיצוני במידה ובעתיד יהיה לי USB 3.0 האם כדי לקנות לו מארז ל USB 3.0 או שאין טעם כי הדיסק הוא לא SSD אלה 5400RPM אם אני לא טועה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה ההבדל בביצועים? הבנתי שהירוק עובד על 5400 כדי לחסוך בחשמל ולהיות יותר שקט. אפילו שמוכרים אותו כ7200. האם זה נכון? אם כן איך אפשר להגדיר אותו שיעבוד על 7200 (אם בכלל)?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי צורב חדש 2014L1T ASUS עד עכשיו הכל טוב. יש לי את הבעיה הזאת עוד מהצורב הקודם, בגלל זה החלפתי. אני התקנתי כבל SATA, הכל טוב, כל החיבורים במקום. אני בא לצרוב בוא אומר שהוא צורב לי 4X והוא צורב את הדיסק חצי שעה. שמתי בנרו שבא עם הצורב, מקסימום מהירות. המהירות שהוא תומך ב DVD-R (הדיסקים שאני צורב) היא 20X אז למה לעזאזל הוא צורב לי 4X ? או שהוא כותב 4X וצורב לי שעה. כאמור צורב חדש, בעיה שהייתה בצורב הקודם. יש בעיה עם הכונן קשיח? יש בעיה בלוח אם? אני לא מצליח להבין! מערכת הפעלה: XP PRO סוג צורב: 2014L1T ASUS 20X (חדש עכשיו קניתי) סוג דיסקים: PHILIPS DVD 4.7 GB 1-16X צריכים מפרט מלא? עכשיו אני מתבאס..
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אם ברשותי DOK או הארד דיסק חיצוני שמטרתם העיקרית היא אחסון של קבצים גדולים מאוד הכוונה היא לסרטי HD וכו' איזו יחידת הקצאה כדאי להגדיר בפירמוט של הנ"ל האם הגדול ביותר 64KB הוא העדיף?? תודה רבה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-