עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אז חיברתי היום את הסיגייט השני שהבאתי מהחנות, נחשו מה? כמו ה WD, לא מאפשר לפרמט NTFS, העתקה מהמכשיר לא עובדת, רק אל המכשיר. אבל הנה משהו יותר מוזר, עם הסיגייט הראשון הכל עובד חלק, NTFS ומעתיק לשני הכיוונים. רגע, הנה הקאטץ', הכוננים WD וסיגייט החדש (שדרך אגב הוא מסדרה שונה מהסיגייט הראשון שקיבלתי) עושים בעיות רק בחיבור USB3 הימני מקדימה, אם אני מחבר ל USB3 משמאל או ל USB2 באמצע או לכל חיבור אחר במחשב הם מעבירים לכל הכיוונים ומאפשרים פירמוט NTFS. אז יש לי סיגייט אחד שעובד בכל חיבור USB3 וגם 2, NTFS EXFAT והעתקה לשני הכיוונים. ויש לי WD וסיגייט נוסף שלא עובדים כמו שצריך עם ה USB3 הימני אבל כן עובדים חלק עם כל חיבור אחר במחשב כולל ה USB3 משמאל. נבדק 100 פעם כל פעם שאני מחבר ל…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by barbone,

זה התחיל ככה : המחשב התחיל להיות איטי קצת את עשיתי ריסטרט ע"י לחיצה על הכפתור ריסט מערכת ההפעלה סירבה לעלות. ככה 5 פעמים. עד שלבסוף המערכת ביקשה לבדוק את הדיסק ואז החלו הבעיות לזרום: התחלתי לקבל הודעות RECOVERING ORPHANED FILE ואז מופיעים קבצים שונים. אחר כך שגיאות INDEX $I30 FOR FILE 59507 (8 פעמים) ואז נתקע ומופיעה ההודעה 696E647863686B2E DEE שוב ריסטרט. שוב CHKDSK מגלה בעיות שונות ומנסה לתקן ואז בסוף הוא רושם CHKDSK discovered free space marked as allocated מנסה לעלות WINDOWS REPAIR . מנסה לשחזר אין נקודות שחזור! (למרות שאני תמיד עושה9 מנסה לתקן בעיות STARTUP רשום שלא מצילח לתקן ואז אני מוציא את הדיסק ומנסה לחבר אותו למחשב אחר עם USB (יש לי מתאםן מיוחד) המחשב השני(מ…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9879 "לא מומלץ לבצע הארכה של כבל MICROUSB 3.0 המחובר לדיסק קשיח חיצוני 2.5"." החיבור של ה MICROUSB בכוננים החיצוניים ממש קצר וחשבתי לחבר אותם למאריך USB3 שיתחבר לכבל המקורי (25 ס"מ). למה לא מומלץ לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. היי, אני אשמח להמלצה על SSD שישמש רק עבור מערכת ההפעלה ואולי עבור משחק או שניים במחיר מינימלי וביצועים טובים עם חשיבות גבוהה בעיקר לאמינות. בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם, בהמשך לכתבה שפורסמה כאן באתר : http://hwzone.co.il/hardware/news/142337 אני מעניין לרכוש 2 יחידות של SSD mSATA מדגם M6M של חברת Plextor לנייד שלי MSI GE70 2OE. אין צורך להסביר כי מבחינת שיקולי המחיר: בארץ יחידה אחת בנפח של 256G עולה בסביבות 1180 ש"ח ועוד מדובר במוצר מהסדרה הקודמת M5M אז עדיף לי כבר לחכות ולקנות את המוצר בחו"ל. הדבר היחיד שממנו אני חושש הוא מהפן של האחריות, אם אני עומד להשקיע הרבה כסף אני מצפה שתהיה לי אחריות במקרה של תקלה ח"ו, ולמרות שבגרסה החדשה שמו דגש על אמינות לזמן ארוך. עדיין זה הנושא היחיד שבגינו אני מתלבט. לפי הכתבה המוצר אמור להיות נגיש בסביבות האביב/פסח ובאותו זמן אני גם אהיה בחו"ל לשם חופשה ועל הדרך לרכוש את המוצר. הייתי מאד שמח לשמו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by ModChiP,

נקנה לפני שנה וחצי מ KSP. לפעמים משמיע תקתוקים והיום כשהפעלתי את המחשב וינדוס רצנ לבצע בדיקת דיסק(ללא הצלחה*. KSP לא מוכנים לתת דיסק נוסף כדי שאני יעביר אליו את החומר מהראשון. מה ניתן לעשות?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Avisp,

משמיע תקתוקים כמה שניות, בניהול דיסקים מופיע דיסק לא מוכר. אין אפשרות לאתחל (מופיעה הודעת שגיאה) יש מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by amnesia,

אז פתחתי חיברתי העברתי והכל הלך חלק, אחד WD אחד SEAGATE, שם במגירה בעדינות הכל טוב ויפה. (המוצר היה 13 יום סגור בקופסא) מחבר היום לשנייה, בום אי אפשר לעשות עם ה WD כלום! הכל נתקע בפנים עד שבסוף ניסיתי לפרמט אותו הוא אמר שלא ניתן ומאז הוא תקוע במצב צמח והאור מהבהב במקום להיות קבוע. השני SEAGATE עובד כמו שצריך בלי בעיות כרגע, החזרתי את ה WD ל KSP הם אמרו שעם התוכנה זאוס הם הצליחו לפרמט אותו והם יריצו עליו במשך היום בדיקת סקטורים של שעתיים-שלוש. עכשיו אני די לא רגוע, כל המידע שלי נמצא בכוננים, ואם לא המזל שלי של להתעקש על אחסון כפול הייתי נשאר עכשיו בלי כלום. אני חושב שאני אקח את המוצר אחרי שהם "יתקנו" אותו (כן ממש) ואמכור אותו יחד עם ה SEAGATE ביד 2 בחצי מחיר ואקנה במקום שנ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי, רכשתי היום כונן SSD (ה-EVO של סמסונג) אשר מיועד להתקנה במחשב הנייד שלי. כיום יש לי HDD רגיל. קניתי גם HDD Caddy והמטרה הנה לשים את הדיסק הקיים ב-HDD Caddy ואת ה-SSD במקום הכונן הקיים. השאלה הנה כיצד להעביר את העבודה מהכונן הקודם ל-SSD. המטרה הנה לשמור את מע' ההפעלה הקיימת (למקרה של אחריות), ולשכפל אותה ל-SSD. האם יש צורך/טעם להתקין מחדש את מע' ההפעלה, או שמא מספיק לשכפל באמצעות התוכנה של סמסונג. בקיצור, אשמח אם מישהו יוכל לזרוק כמה טיפים כיצד לבצע את המעבר.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by ariel007,

יש לי מחשב שנקנה ב-2009 עם המפרט הבא: מעבד Core 2 Quad Q9550 לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרון 4GB כרטיס מסך Sapphire 6570 מותקן עליו Win 8.1 x64 כדאי לשדרג ולהוסיף כונן SSD או שעדיף לחכות עוד שנה שנתיים ולהחליף את המחשב? כרגע הוא עובד טוב אבל קצת איטי.

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by domuzy,

לאחרונה התחילה לי מצוקת מקום אקוטית בהארד דיסק. בדיקה שערכתי העלתה שתיקיית WINDOWS בכונן C: שוקלת... 27 ג'יגה!!! לא ברור לי איך ולמה, ואני בטוח שיש איזה באג/רוגלה או משהו אחר, אבל בטוח זה לא היה ככה. ניסיתי להריץ שתי אנטי ספייוור שלא ממש מצאו משהו מיוחד. מה לעשות (חוץ מלפרמט)?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by kalda01,

איזה דגם הכי מומלץ כיום במחיר עד 600 ש"ח ? עדיף לי כזה שכולל קיט התקנה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by T-boon,

הי, לאחר חיפוש בפורום וגם מנסיון אישי, התופעה די מוכרת, צרצורים כאשר כותב/קורא... הדיסק שלי - (HITACHI 1 TERA) בן 4 שנים ובשנה האחרונה התחיל לצרצר, לפני כן עבד שקט. ראיתי פתרונות של תושבות גומי,קופסה מספוג מבודד ורעיונות של דיסק תלוי על גומיות. אני לא מעוניין לקנות מוצר שכזה כרגע, מעדיף לאלתר משהו טוב ואיכותי, האם למישהו יש רעיון? וכמה זמן דיסק מצרצר יכול להמשיך לעבוד? יש לי רק סרטים עליו, לא משהו אשר דורש גיבוי. רק מעוניין להשקיט כמה שניתן. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by omertgm,

הכונן המקורי תקול ואני רוצה להחליף. המערכת היא win7 starter. איזה כונן 128/120GB מומלץ היום בשאיפה לחסוך (בלי לוותר על TRIM כמובן)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by yosi b,

יש מארזים (כמו הקרביד 540 של קרוסאייר) בהם מפרץ ה5.25 ניצב במאונך . וברור שאי אפשר לשים שם כונן רגיל עם מגירה נשלפת. השאל אם מישהו מכיר כוננים שמיועדים לעמוד והדיסקים נכנסים בצורה מתאימה. אשמח לקישורים. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by omri09,

היי חברים, יש לי תקציב עד 400 ש"ח ואני מתלבט בין שניהם: Transcend StoreJet 25M3 TS1TSJ25M3 1TB http://ksp.co.il/?uin=14548 Silicon Power Diamond D05 SP015TBPHDD05S3T 1.5TB http://ksp.co.il/?uin=19287 בגדול, אני נוטה יותר ללכת על ה- 1.5TB הוא גם יותר משתלם. מצד שני, על ה- Transcend יש ביקורות ממש טובות. מי יותר איכותי?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. קיבלתי כרגע מייל על מבצע ב-Ebay. כונן SSD בנפח אדיר של 1TB של Samsung EVO. מחיר הכי זול ב-ZAP הנו 3,200 ש"ח. ב-Ebay , נמכר כרגע ב-480$. המוכר אינו שולח ישירות לישראל (שווה לבדוק מולו), לכן ניתן לעשות זאת דרך Buy2USA.co.il בעלות של כ-27$ בקיצור מחיר משוער ביד הנו 2,150 ש"ח. למען הסר ספק... אין לי כל קשר למכירה או למוכר. המכירה זמינה כאן

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. פוסט מעניין על אמינות דיסקים קשיחים מנסיונה של חברת גיבוי בענן Blackblaze, שמפעילה כ-30,000 דיסקים כבר כ-5 שנים. שווה קריאה.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. כתבה חדשה ב-NetChief Blog, שמראה שכונני Seagate אמפירית נוטים להרבה יותר תקלות מכונני WD או Hitachi: [h=2]למה כדאי להיזהר מדיסקים של Seagate[/h]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by BerkoLeeor,

ברשותי מחשב נייד Asus - n550jv cm248H מעבד I7 זכרון 8 גי'גה, כרטיס מסך geforce 750m 4GB, כונן קשיח 750GB 7200RPM. w Win8 אני מתלבט בין להוסיף כונן SSD 250GB במקום CDROM. ואת ה750GB קשיח להשאיר לאחסון בלבד. או להחליף את ה750GB קשיח ב500 SSD ולהשאיר את הCDROM לפי בירור שעשיתי האופציה הראשונה זולה בכ400-500 שקל. שאלות- האם 250GB יספיק לwin8 עם 2-3 תכנות (autocad, arcgis, photoshop) או שזה גבולי ? איזה אופציה עדיפה מבחינת חסכון בסלולה או שלא יהיה הבדל קריטי ? (סוללת 4 תאים) תודה

• 23 תגובות
    • 8.3k צפיות
  21. Started by naki,

סליחה על הבורות.. מזה בדיוק כונן אופטי? זה סוג של סידירום או דיסק קשיח? אם אני צריך עכשיו סידי רום חדש למחשב חדש... מה שיש היום לקריאת דיסקים זה רק צורבי dvd? אני מחפש סידי רום חדש איכותי, שקט, למחשב חדש.. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by adam7777,

שלום לכולם, אני מחפש לקנות כונן קשיח חיצוני (2.5" בלבד) בנפח מינימלי של 1TB. חיבור USB3 כמובן ואין דרישות מיוחדות, שיהיה אמין כמה שאפשר. מבחינת תקציב - גמיש, אבל ממה שאני רואה נראה לי שכונני ה2TB לא משתלמים במיוחד מבחינת עלות לעומת אלו של ה1TB - תקנו אותי אם אני טועה. תודה ושבוע טוב, אדם. * עריכה * טעיתי, דווקא ה2TB, כצפוי, יוצאים יותר משתלמים פר ג'יגה. נרכש Transcend 25H3P 2TB.

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  23. Started by KF,

אהלן, אני מחפש כונן SSD בנפח 120/128 למערכת הפעלה ועריכות בפוטושופ ולייטרום. הלוח שלי תומך בSATA 2 : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2743#ov מפרט מחשב: E8400 @ 3.96ghz 4GB זיכרון radeon HD5850 GA-EP35-DS3R תקציב-שאיפה לזול ביותר עקב הsata 2.

24. Started by pxst17,

שלום, ארצה לשאול - האם SSD יכול להיות יציב כמו קשיח רגיל? הבנתי שהוא רכיב "עדין" יותר, ואם הוא הולך אז אי אפשר לשחזר מידע ושהוא לא הכי אמין שבעולם... מה דעתכם? הוא מספיק אמין בשביל מערכת הפעלה שלמה והמון מידע? במקרה הזה, מדובר ב-SAMSUNG EVO.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם, לאחרונה הכונן החיצוני שלי לא עובד באופן תקין. הוא לא נפל או משהו כזה בכלל... רציתי להדליק אותו ואז זה השמיע רעש של סיבובים ו"תיקים" כאלה שחוזרים על עצמם. נקנה לפני 5 שנים כך שאין אחריות כבר לדעתי. מישהו מזהה את הבעיה? המלצה למקום טוב לתיקון? נ.ב. יש לי שם חומר חשוב אז לקנות כונן חיצוני אחר לא בא בחשבון. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 860 צפיות

דיונים חדשים בפורומים