אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים. לאחרונה אני חושב על לרכוש את מארז הכונן ZM VE-300. לצערי, ראיתי אותו רק במקום אחד בארץ: כאן. אני מעוניין בו היות והוא יודע לדמות כונן אופטי ומסוגל לטעון קבצי iso ולדמות את פעולת העבודה איתם. ממה שהבנתי, הוא מסוגל לעשות זאת גם בבוט טיים, כך שזה מעולה להתקנות של מערכות הפעלה ישנות שפחות תומכות בעבודה מכונני פלאש ועל מחשבים שאין להם כונן אופטי. בכל אופן, מישהו יודע איפה עוד אפשר להשיג כונן כזה? אני שואל כי קצת מבאס אותי לחשוב שאין תחרות על המחיר שלו ושאולי יכלתי להשיג אותו ביותר זול. ממה שראיתי באיביי, המחיר יחסית אטרקטיבי (מאיביי יכלתי להשיג אותו בערך ב- 40 שקל פחות ממוכר שהוא top rated, כולל המשלוח. אבל הייתי מפסיד את האחריות). אשמח לשמוע אם מישהו יודע היכן עוד…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מתלבט בין שני הדגמים הבאים: SAMSUNG EVO 128 GB: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20280 לKINGSTON HYPER-X: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20040 מתלבט בעיקר בגלל מהירות קריאה כתיבה שנראה שלהיפר יש יתרון כלשהו
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב מעניין אותי מה לדעתכם הוא פתרון גיבוי הכי טוב לטווח ארוך. כרטיסי פלאש או דיסקים למיניהם (CD\DVD\BD). המטרה היא לשמור תמונות ומידע אישי לזמן ארוך בטור גיבוי נוסף לדיסק קשיח חיצוני. קראתי על סוג מסוים של דיסקים M-Disc טוענים שיחזיק מעמד מאות שנים. מישהו התנסא בזה? יש לכם מוסג אם זה נמכר בארץ? תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום, רכשתי את ה NUC הזה : http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-kit-d54250wykh.html?wapkw=d54250wykh אני רוצה לשים לו הארד דיסק 2.5 של 500 GB וגם זכרון 4 GB השאלה איזה הארד דיסק אני אמור לקנות? האם יש משהו ספציפי שמתאים ל NUC או שכל 2.5 רגיל יתאים לו ? אני פשוט לא יודע איך זה עובד אותו דבר לגבי זכרון תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בעיה שנמשכת כבר כמה זמן ועכשיו נמאס לי - קניתי לפני כמה חודשים Transcend StoreJet 1TB. כשאני מחבר אותו ליציאת usb3 הכונן במקרה הטוב פועל 5 דק' ובמקרה הרע תוקע את המחשב. כשאני מחבר ליציאת usb2 הכל פועל כרגיל. בנוסף חיבור usb3 פועל במחשבים אחרים. בקר usb3 מעודכן מהאתר של אינטל (renesans controller). רעיונות???
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש טעם? במידה וכן, מה מומלץ? אני מביא מ ebay, אחי חוזר עוד חודש מחול : ) 120 gb מה ההבדל בין הסמסונג evo ל פרו והאם זה משנה אצלי שאני ב sata 2 ומה לגבי סנדיסק? אפשר לשקול גם אותם או שהם לא רלוונטים? תודה
-
- 1 תגובה
- 897 צפיות
-
-
היי קניתי מחשב חדש עם. לוח אםga-h87m-hd3 עם ST2000DM001 מה אני צריך לעשות על מנת ליצור מערך ך raid 1 ? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב PC עם כונני דיסק רגילים (WD) את הלימודים שלי במגוון הנושאים אני מתרגל על מכונות וירטואליות (VMWARE) הבנתי שכונן SSD יכול לעזור בביצועים. נכון לעכשיו זה די זוחל. האם יהיה שיפור בביצועים של הפעלה של התחנות הויטואליות גם אם הכונן SSD הוא משני ולא ראשי? כלומר, אני לא מתכנן להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הזה, אלא רק להעתיק את קובצי המכונות הוירטאליות עליו. עלי לציין שהמחשב קצת ישן ועובד עם SATA II בלבד. אשמח לשמוע את דעתכם אם ההשקעה כדאית בדיסק כזה לצורך שיפור הביצועים? תודה רבה אמיר
-
- 1 תגובה
- 788 צפיות
-
-
אז המחירים של כולם פחות או יותר זהים - מה שאני מתלבט לגביו זה עניין ה"הצפנה פנימית" ששמתי לב שצץ לגבי כל מיני כוננים(w.d בעיקר) שאני *לא* מעוניין בו. הכונן ישמש לגיבוי יום יומי של פחות או יותר 200GB בשבוע ובערך GB15 ביום. (ישמור בכל רגע נתון 2 גיבויים מלאים) - מדובר ברשת משרדתית קטנה. אני ארכוש ב אייבורי, KSP או TMS - אופציות רכישה מכל החנויות יתקבלו בברכה. התקציב הוא באזור ה-400 ש"ח.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשבה להוסיף למחשב דיסקקשיח של 1TB פנימי במהירות 7200 של סיגייט . וחבר הציע לי לקחת בהפרש קטן דיסקקשיח של סיגייט מדגם SSHD בנפח של 1TB אבל יש בתוך הדיסקקשיח SSD של 8GB והדיסק וא במהירות של 5400 סיבובים. בכמה הוא יותר מהיר מהדיסק של 7200 ? אשמח לגרפים והשוואות בין הדגמים ולמה זה טוב דיסקקשיח עם SSD בנפח כזה ? מה זה נותן לביצועים ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות SSD למחשב נייח, כאשר עיקר השימושים שלי בו הם אחסון מערכת הפעלה וכל התוכנות במחשב (כולל דברים כבדים יחסית כמו Matlab ו- Office ומשחק אחד או שניים). אני רוצה שהדיסק יהיה מהיר יחסית, בעל ממשק מהיר (Sata 3) ומשתלם במחיר (ביחס לנפח). בעניין הגודל - גם 2.5' וגם 3.5' מתאימים במארז. אז הנה השאלות: 1. אני מתלבט בין 120GB לבין 240GB, מה אתם ממליצים? 2. יש לי אפשרות לקנות את אחד הדיסקים שבתמונה המצורפת, מה אתם אומרים? יש חלופות טובות יותר או המלצות אחרות? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, לבן דוד שלי יש לוח אם עם חיבור mSATA כלומר ישנה אפשרות לחבר SSD ישר על הלוח ובכך לא לבזבז חיבור SATA סטנדרטי וכמובן גם מקום של כונן במארז. השאלה היא איך הכוננים הללו בהשוואה לכוננים הרגילים עם חיבור SATA רגיל ובתצוגה של 2.5 אינץ'? יש עדיפות או שזה בעצם אותו הדבר בעצם? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליקנות דיסק קשיח SSD מהיר מאוד. אני ראיתי באתר KSP ראיתי תמונה איך נראה דיסק קשיח. אבל שמתי לב רואים בדיסק קשיח יש פס קטן ריבוע צבע כתום והשני יש פס קטן ריבוע צבע שחור מה זה אומר הצבעים. איזה הכי טוב מיהם שאורך חיים ארוכים בלי תקלות. איזה מיהם מהיר מאוד? הייתי רוצה גבוהה מהיר מאוד. כי אני מישתמש בגריפקה וגם עריכה וידאו. וגם משחקים כבדים באינטרנט וגם במחשב. עוד משהו ראיתי בפס כתום רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=18003 Sequential Read Speed: Up to 530MB/s Sequential Write Speed: Up to 330MB/s Random Read Speed: Up to 97K IOPS Random Write Speed: Up to 63K IOPS והדיסק השני פס שחור רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=20231 מהירות קריאה מקסימלית Up to 540 MB/…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי - אשמח להמלצה על DOK. נפח 16 או 32. חשבתי ללכת על cruzer blade כי הוא זול לאללה - אבל אני זוכר שהיה לי אותו מזמן מזמן בנפח 4 או 8 והוא היה איטי בצורה מחרידה לחלוטין. אז אם יש משהו מומלץ יותר ולא יקר בהרבה - אשמח לדעת תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני בדיוק מחפש כונן קשיח חיצוני לצורך גיבוי למשרד קטן ונתקל יחד עם השמות והדגמים המוכרים של WD, סיגייט וכד' גם בחברה בשם Silicon Power. חשבתי בהתחלה שזה אולי איזה "מותג מדבקה" שכזה אך נראה שלא. יצויין גם שלפי מה שראיתי הם מעט יקרים יותר מהחברות המוכרות. מישהו יכול להרחיב קצת את היריעה אודותם ואודות המוצרים שלהם? עריכה: כמובן שיש את הביקורת פה בזון(http://hwzone.co.il/hardware/reviews/storage/SiliconPower_ArmorA80) אך אני מחפש אולי עוד קצת מידע מלבד "חברה חדשה יחסית שעוסקת באחסון"
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרישות הכרחיות: - איכות כתיבה טובה - אמינות טובה, רצוי שנתיים אחריות - ריפינג מושלם של אודיו - קריאת DVD ללא נעילת איזורים (RPC1 או קושחה שמאפשרת את זה) רצוי, לא הכרחי: - תמיכה טובה בגיבוי דיסקים מוגנים (DVD ומשחקים) - תמיכה בקריאת BD תקציב: עד 200 ש"ח
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
בכל פעם שאני מכניס את הכונן החיצוני שבקושי השתמשתי בו למחשב מהבהבת נורה כחולה ונשמעים צפצופים. הוא מת? יש איזשהו סיכוי להחזיר אותו לחיים או את החומר שהיה בו? ובהמשך לכך, אני רוצה המלצה בבקשה לכונן חיצוני של 2 טרה שדבר אחד חשוב לי בו: עמידות - שיחזיק מעמד כמה שיותר זמן. לא חשוב לי הגודל, המהירות לא צריכה להיות מהירה מאוד, לא המשקל וכו'. אני רוצה אחד אמין ועמיד ואחריות ארוכה תהיה נחמדה. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.sandisk.com/products/wireless/flash-drive/ נתקלתי בזה ממש עכשיו והתלהבתי מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אחרי המון זמן שאני בודק את הנושא של כונני ה-ssd החלטי לקנות אחד משלושת הכוננים הבאים Samsung 840 evo 120gb Samsung 840 pro 128gb Samsung 840 evo 250gb אז ככה בהרבה מקומות ראיתי המלצות לשניהם(pro evo) ואני עדין לא מצליח להחליט ולהבין עד הסוף מה עדיף? השימוש שלי במחשב הוא רגיל למטרות של אינטרנט מידי פעם משחקים ואופיס. אם אפשר בבקשה התייחסות לגבי tlc mlc וגם על הכונן יותקן מערכת ההפעלה. המחירים הם: Evo 120gb 309₪ Pro 128gb 469₪ Evo 250gb 587₪
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מתכנן לרכוש. מתלבט לגבי הנפח. יעזור לי להחליט הדבר הבא: האם יש יתרון לכונן ssd על כונן hdd רגיל, בקריאה/כתיבה מתוך קבצים מאוחסנים כגון סרטים, מוסיקה, תמונות,מסמכים, מיילים וכדו'? או שהיתרון שלו יבוא לידי ביטוי רק באלמנטים כמו מע' הפעלה, תוכנות משחקים וכדו'?
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הי, אשמח להמלצות בנושא קורא כרטיסים פנימי שמכיל גם חיבורי USB3. חשוב לי שהקורא יהיה מהיר. אני עובד עם כרטיסים מהירים (צלם חובב) אבל צוואר הבקבוק שלי הוא תמיד כשאני מרוקן כרטיס של 16GB למחשב (כיום דרך הקורא של המדפסת). רמז: המתנה ארוכה... ניסיתי למצוא קוראים בעלי 2-4 חיבורי USB3 כדי לחסוך גיחות לאחורי המארז. יצא לי לראות את אלו עד כה: http://www.atechflash.com/AtechFlash_Product_PRO-77U_specifications.htm http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Card%20Reader/Hub&type_sub=Card%20Reader&model=AK-HC-05U3BK אבל אני לא חושב שהם נמכרים בארץ. המלצות על פתרונות דומים יתקבלו בברכה! שבת שלום.
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
כונן צורב דיויד אזוס. נמצא אצלי כבר לא מעט זמן. לאחרונה ניסיתי להעלות למחשב צילומים שגיביתי בשעתו בצריבה על דיסקים. קורה משהו מוזר. כל הדיסקים בנפח סי די , עולים ללא בעיה. בכל הקשור לדיוידי ( 4.7 גיגהבייט) הוא לא מצליח לקרוא ומשמיע רעשים של ניסיונות כאלו. חשוב לי לדעת אם זה הכנון, או המדיה הצרובה. אם כי קשה להאמין שכל המדיה נדפקה ( ניסיתי הרבה דיסקים של דיויד שנצרב).
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה קניתי את הEVO 840 120GB של סמסונג, והתקנתי עליו את המערכת הפעלה. דאגתי בביוס להכווין את הSATA ל-AHCI (פלוס ניתוק הכוננים האחרים) . לאחר כל ההתקנה הווינדוס עובד לי בדיוק כמו שעבד לי כשהוא הותקן על הכונן הרגיל, אולי אפילו קצת פחות טוב. אני מקבל הודעה בביוס כשהוא עולה בסגנון הזה - This version supports only Hard Disk and CDROM drives אני מניח שצריך לקנפג משהו נוסף אין לי מושג מה ... אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי במידה ופספסתי משהו, אני מרגיש הSSD די לא מנצל את היכולות שלו . המפרט שלי - WIN 8 Pro X64 Core I5 750 2.6GHZ p55-US3L GIGABYTE 12GB RAM KINGSTON ATI 6950 2GB Flushed to 6970 Power supply 550W HEC WIN COOLER MASTER II ADVENCE Dell 2311h
-
- 30 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
אהלן חברים, שמתי לב ששום דבר לא מגובה אצלי וחשבתי לקנות דיסק קשיח חיצוני לגבות את מה שיש לי על המחשב. אני מתלבט בין 500GB ל 1TB. אם ההוספה במחיר לא גדולה מדי אולי אלך על 1TB למרות שלדעתי 500GB יספק אותי. פחות חשוב קצת העברה ודברים כאלה. רוצה מהירות סבירה, אמינות כמה שאפשר ושטח אחסון סבבה בצורה שיהיה לי את היחס הטוב ביותר עבור הכסף שלי. לא שמתי תקציב כי אני לא יודע כמה זה אמור לעלות, אם אפשר להזמין מחול בזול ויש קישור אשמח לראות גם. בכלל ההעדפה היא להזמין מחול כי זה יותר זול. אשמח לשמוע הצעות תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-
-
כעקרון לא בוער לקנות SSD, כי המחשב די מהיר. יש לי בלוח האם רק חיבורי SATA2, שווה לחבר אליהם SSD או שלא מומלץ ועדיף לקנות לוח? אני חושב על המהלך הזה בעיקר בגלל שלאחר שהמחשב עולה הוא איטי, ולוקח לו משהו כמו דקה "להתעורר" ולהיות מהיר כרגיל. תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-