עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by elior021,

שלום יש ברשותי הרדיסק 500GB של WD לצערי הוא שבק חיים אחרי שנתיים של עבודה. יש לי בהרדיסק נתונים מאוד חשובים אבל אני לא מצליח לשחזר אותם ברגע שאני מחבר את ההרדיסק לבד או לצד עוד הרדיסק הוא מונע ממני אפילו להגיע לביוס ככה שאני לא יכול לעלות דיסקים מבוט כמו parted magic או לינוקס לייב סי די ולשחזר מהם או לבצע mount להתקן חיצוני, אז ניסיתי דרכים אחרות קניתי מתאם USB ל SATA והרצתי תוכנות כמו r studio אבל הם לא זיהו את ההרדיסק בכלל, ב disk managment אני מקבל שגיאה data eror : cyclic redundancy check אני אובד עצות אשמח להצעות תודה מראש אליאור

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by Tzanany,

כרגע יש לי עמדת עגינה להארדיסקים ESATA + USB 2.0 אני מוכר אותה לבני דודים שלי ב200 ש"ח והבעיה היא כזאת אני פשוט לא בטוח אם לקנות עמדת עגינה עם יציאת USB 3.0 או עמדת עגינה עם יציאת ESATA עכשיו אחרי בדיקה קצרה אני מוכרח להודות כי אף פעם לא הייתי Fan גדול של USB אני מצאתי את המאמר הזה: http://www.itworld.com/hardware/98987/usb-30-vs-esata-is-faster-better שום דבר במאמרים האלה הוא לא חד משמעית... והשאלה היא כזאת: האם USB 3.0 מחלק את הביצועים שלו בין הפורטים כמו USB 2.0 והאם ESATA לא מחלק את הביצועים שלו כלומר כל פורט של ESATA מקבל 3GBPS אלה דברים שדיי יכריעו את הרף... חוץ מזה לא יצא לי לבדוק בצורה ישירה האם USB 3.0 יכול לתפקד גם בפורט USB 2.0 למראת שאני מאמין שזה כך... אז עזר…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  3. Started by Tomer Zeltzer,

מ-benchmarks שמסתובבים באינטרנט נראה שה-EVO יותר טוב מבחינת כתיבות, הקריאות פחות או יותר אותו דבר אבל יש איזו קונבנציה שה-EVO משום מה לא reliable. אשמח לשמוע דעות מה אתם חושבים שעדיף ולמה. (פתוח גם להצעות ל-SSD אחרים ברמת ה-performance של ה-SSD האלה במחיר ~400-500) תודה!

4. שלום לכולם, אז הסיפור הוא כזה, נתחיל ב1000GB של WD - WD10EADS, שמצבו הכי קריטי כרגע. כעיקרון הכונן עצמו זוחל.. אבל ממש זוחל... טעינה של סרט שנמצא עליו (HD) לוקחת הרבה מאוד זמן, ועד שהסרט מתחיל, הוא זוחל - כלומר כל פעם קצת ואז נתקע.. כנ"ל גם העברה של קבצים - לוקח לי באזור ה-5 שעות קובץ שמועבר בד"כ תוך 5 דקות.. הרצתי CHKDSK, שלקח משהו כמו יממה ואפילו שתיים ונתגלו כמה סקטורים פגומים (1080KB לערך) שתוקנו או אוחו.. משהו בסגנון. ה-S.M.A.R.T מראה שהכל בסדר למעט (C5) Current Pending Sector - שמראה אזהרה, warning. בכל מקרה, אני חושב שהוא עדיין באחריות (נקנה בסוף 2009) אבל אני רוצה להוציא את כל המידע שקיים עליו.. וזאת למעשה הבעיה העיקרית.. איך עושים את זה כשקצב ההעברה מאוד מאוד אב…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by david86,

אני קניתי הרדיסק ולא יודע על איזה כפתור ללחוץ שיתקין את הרדיסק על מה ללחוץ [על primary partition )הוא על(extended partition ]

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Ash Binary,

דיסק פלאש סטנדרטי למדי, Verbatim PinStripe 16GB. היה בשימוש בערך שנה, ולא בשימוש אינטנסיבי במיוחד היתה עליו מחיצת Fat32 הסימן הראשון לבעיה היה בכך שקובץ 1 שהיה שמור עליו נפגע (תוכן הקובץ נהרס והקובץ לא נפתח יותר) הייתי צריך את ה USB "עכשו", אז בהנחה שאוליי יש ביט 1 לא תקין בפלאש, העתקתי עותק נוסף של הקובץ אליו מבלי למחוק את הקובץ הפגוע (בשביל לא לפנות את המקום של ה bad block, כך שהקובץ החדש לא ייכתב לאותו מקום). זה עבד בפעם הבאה שניסיתי להעתיק אליו קובץ, בתיקיה הופיעו במקומו המון קבצים שלא נפתחים אם שמות ב unicode - כלומר, זהו הלכה מערכת הקבצים הוצאתי ממנו את כל החומר החשוב למחשב - הרוב יצא בסדר הרצתי zero fill על ידי dd. ה zero fill עבר בהצלחה, אבל שמתי לב לשינוי במהירות…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Avidtor,

שלום,אני עורך וידאו(AVID) ןברצוני להקים מערך רייד חיצוני - לאחר המלצות די חמות בסטיקי של הפורום לגבי הכונן הקשיח הנ"ל החלטתי לקנות אחד לשם גיבוי מידע פרטי(יושב במארז חיצוני ,לא רייד)ואני מאוד מרוצה ממנו עד כה ,עקב כך - רציתי לדעת האם ניתן לשלב כונן זה (2-4 כוננים)במערך רייד(0 במיקרה זה) או האם יש למישהו נסיון כבר עם הדגם הזה ברייד?(למרות שהכונןרק יצא לאחרונה אם אינני טועה,אני שואל כי מהירות הכונן היא 5400RPM מה שמסווג אותו יותר בקטגורית כונן אחסון/גיבוי מאשר כונן "ביצועים". הדגמים האחרים כגון של western digital cavier black 2TB מאוד יקר בהשוואה,לכן אם הF4 יכול לעמוד במשימה זה יחסוך לי לא מעט כסף. תודה לכול מי שיעזור.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by ShaSiv,

יש לי מחשב נייד lenovo y700 ואני מעוניין לשדרג באחד מהכוננים הנל. כמה שווה ההשקעה על הpro מאשר הדגם של הevo. והאם כדאי בכלל להזמין בחול בגלל כל עניין האחריות וכו'? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום לכולם יש לנו כבר במשפחה כונן של seagate בנפח 1TB (של ה5 שנים אחריות) ואנחנו מרוצים ממנו מאוד אך הוא מתחיל להתמלא וצריך לחפש כונן נוסף תקציב: כ-700 ש"ח לכונן (אולי נקנה 2) נפח רצוי כ- 2TB בזאפ קיים הכונן בגירסאת ה 2TB במחיר של: 689 ש"ח מפאנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=25550 ו 588 ש"ח מוול קום (?) http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=9390 מקריאה של הסטיקי יש המלצה רבה לכיוון של רכישה של מארז+ כונן בנפרד אין לי הבנה בנושא ואשמח לקבל המלצות לדגמים של מארזים וכוננים כמו כן לתוכנת גיבוי פשוטה כמו זו שבאה עם הכונן של seagate לסיכום: תקציב כ 700 ש"ח לכונן נפח רצוי כ- 2TB שימוש עיקרי: אחס…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by cad5011,

שלום לכולם. ביום ראשון הזמנתי מחשב מ-PCH, עם דגש על רכיבים שקטים (ראו http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=24;action=display;threadid=60063). לפי המלצות וחומר שקראתי, הזמנתי Seagate 80GB 7200 rpm ATA100 HDD. היום התקשרו מ-PCH ואמרו שכעת הם לא יכולים לספק אף HD Seagae. במקומו הם הציעו לי את ה- Western Digital 80GB 7200 rpm LB אבל אני מעדיף לא לקחת אותו מפני שהוא לא מוכר ואין עליו נתונים. האופציה הבאה בתור מבחינתי, היא Samsung 80GB 7200 שיש להם במלאי (548 ¤), אבל הטכנאי שדיבר איתי לא ידע להגיד לי את הדגם שלו. האם מישהו כאן יודע איזה דגם הם מוכרים? ידוע לי על דגמים שקטים כמעט כמו ה-seagate ועם ביצועים טיפה יותר טובים - כמו ה- SP1604N, אבל קראתי גם על דגמים רועשי…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  11. השבוע רכשתי לבית מחשב נייח חדש (תודה ל-Syszone על העזרה בהרכבת המפרט ולפלונטר על השירות היעיל). אתמול המחשב הגיע ולאחר שסיימתי להתקין מע' הפעלה (WIN 7) עשיתי מבחן קטן של CrystalDiskMark לדיסק הקשיח (Seagate 1TB ST1000DM003) קיבלתי תוצעות יפות של קצבי קריאה וכתיבה 200MB/S ו-170MB/S. אחר כך ביצעתי את הבדיקה שוב על ה-SanDisk Extreme 3.0 שיש לי והתוצאות הן של 180MB/S ו-50MB/S. הבוקר בעבודה ביצעתי את אותם המבחנים על המחשב הנייח שלי בעבודה. הדיסק שיש בו הוא Toshiba DT01ACA100, גם הוא של 1TB ועם אותו התקן USB. התוצאות נמוכות בהרבה. צרפתי צילומי מסך של התוצאות. למישהו יש רעיון מדוע ההבדלים כאלה דרמטים?

12. היצע הדגמים שמבוססים על זכרונות הבזק בטכנולוגיית תלת מימד עדכנית ממשיך לתפוח לכתבה

13. צהריים טובים. הזמנתי מחשב מ-RSM לפני כחצי שנה. לפני כמה שבועות הם החליפו לי לוח אם ל-B3 והתקינו לי ווינדווס 7 מחדש בממשק IDE ולא AHCI שהבנתי שמומלץ.(העיקר ששאלתי את הטכנאי שלהם הוא אמר לי התקינו לך את המערכת בצורה מיטבית) עכשיו השאלות: 1.מה ההבדל בביצועים?(יש הבדל בכלל?) 2. אני יכול לשנות את זה בביוס או שזה מסובך יותר? 3. אני צריך להתקין ווינדווס מחדש? כי יש לי מלא הגדרות במחשב ודברים שהתקנתי(כבר פעם שלישית..) שממש אין לי עצבים שוב להתקין. רציתי להוסיף שיש דבר שמאוד מפריע לי, פעם ה-SSD עובד מהיר והכל בסדר, ולפתע אפילו פעולה פשוטה כמו לפתוח תיקיה לוקחת 5 שניות(ושומעים מהמחשב כאילו ה-SSD מתעורר לחיים). זה קורה גם בשירים, תוך כדי ששיר עובד לפתע הוא מפסיק באמצע ל-5 שניות ואז …

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום, יש לי כיום מחשב עם כונן קשיח מכאני עם דיסק קשיח מכאני, ווינדונס 7 ללא מפתח. אתמול רכשתי מפתח לווינדוס 8.1, וגם רכשתי כונן SSD 256GB. אין לי כונן אופטי בכלל. אני מעוניין להתקין את הווינדוס 8.1 אשר יישב על הSSD והשאלה שלי אם אפשר להפוך אותו לכונן BOOT בעזרת המערכת הנוכחית שלי. למערכת הזו, התקנתי בעבר את הווינדוס 7 בעזרת DISK ON KEY, ואני ממש מעוניין לדלג על האופציה הזו. אשמח לעזרתכם!

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by ran07,

שלום אני יודע שזו שאלה די שכיחה אבל לאחרונה שניקיתי את המחשב וקניתי עוד דיסק קשיח הדיסק קשיח שלי התחיל להרעיש הוא לא מרעיש בצורה מטורפת לא הפלתי או אפילו טלטלתי את הדסיק קשיח 7200 SAMSUNG HD120IJ

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Kirma,

שלום, חיפשתי קצת בפורום ולא ממש מצאתי תשובה ברורה לשאלת הכותרת ראיתי שכמעט בכל המפרטים עם תקציב יחסית גבוה מוסיפים קשיח SSD השאלה שלי עד כמה אחד כזה משמעותי במערכת ? ועד כמה הוא יכול לתרום במערכת שלי "מפרט מחשב" בבקשה אל תגידו לי לחפש בפורום, כי חיפשתי ולא מצאתי ! אם מישהו יכול אפילו להביא לי איזה אשכול על זה אני אשמח !!

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by p_uriel,

שלום, מחפש המלצה לכונן קשיח IDE: חשוב לי שיהיה שקט (מאד שקט...), מהיר, ואמין בנפח מקסימלי שאפשר. המטרה: לאחסן סרטים, מוזיקה על מנת לשלוף מהסטרימר. מהו הכונן הגדול ביותר ל IDE? (ההמלצות בסטיקי מתייחסות ל SATA) תודה.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by ASI89,

בנפחים של 4-5 tb המבחר מצומצם למדיי. wd ,בהתרשמות סוביקטיבית לא כל כך אמינים כדיסקים חיצוניים. אני סבור שהדגם המהפכני של סיגייט בנפח של 8 טרה ,דגם ה -"ארכיב" עדיין לא הוכיח את אמינותו ולא בא לי להיות שפן ניסיונות של טכנולוגיות איחסון חדשות בהתחשב במחירו המפולפל שעומד על כ 1500 שח . כך שאני מתלבט בין שני הדיסקים שבכותרת . המחיר שלהם דומה בנפחים של 4tb - כ 800 שקל. לטושיבה יש גם דיסק 5 טרה בעלות של 1060שקל , אולם אני חושש שתוספת נפח זו שבאה לידי ביטוי בעוד משטח מיכני מסתובב, תפחית עוד יותר את האמינות לאורך הזמן . אם יש לכם ניסיון עם הדיסקים האלו או עצה /המלצה אחרת ,אני אשמח אם תגיבו . נקודה נוספת ,היא תוכנות הגיבוי הנילוות לדיסקים החיצוניים האלו, האם לאחד מהם יש יתרון על…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Psy,

הבנתי שכדי לקרוא אותו בXP צריך להוריד דרייברים וכו'. זאת לא הבעיה, גם בWIN 7 הDOK עושה בעיות (לא ניתן לכתוב\לקרוא), מופיע כקיבולת 320 ג'יגה במקום 32 ג'יגה .... גם ניסיון לסריקה ותיקון שגיאות לא הועיל. הפתרון היחידי שאני מוצא לנכון זה לפרמט אותו, ב"אתחול" של ווינדוס 7 יש אפשרות להפוך אותו ל NTFS המוכר והרגיל, השאלה אם זה יעזור ומה לבחור ב"גודל יחידת הקצאה" ? ("גודל יחידת הקצאה המוגדר כברירת מחדל"?) אשמח לתשובות או לפתרון חלופי...

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אף פעם לא ניסיתי לצרוב מדיסק לדיסק עם כונן אחד, לכן אין לי מושג איך עושים את זה. לפי מה שהבנתיף צריך ליצור קובץ Image של הדיסק, ורק אז לצרוב עם תוכנת צריבה. אבל... איך יוצרים את קובץ ה- Image הזה? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  21. ככול הידוע לי כל הדיסקים הקשיחים המתחברים באמצעות מימשק SATA הם מראשיתם מתוכננים להיות HOT SWAPABLE כלומר שניתן לחברם ולנתקם מהמחשב מבלי לכבות אותו. השאלה היא האם יש בכלל דבר כזה מתאם SATA TO USB ? והאם הביצועים ניפגעים משמעותית? (בכוונתי לרכוש דיסק קשיח בנפח 2 TARA ולהשתמש בו לגיבוי )

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום, מאמין שהמקרה שלי מתאים לעוד הרבה בפורום ובכלל (לפי חיפוש שערכתי) אז החלטתי לרכז הרבה שאלות שפוזרו בכל מיני הזדמנויות, בתקווה שאולי כולן תענינה במקום אחד. רכשתי לי את SAMSUNG 850 EVO 250GB המהולל והוא ייכנס למחשב מיושן בעל המפרט הבא: י מעבד E5200 ["כפול ליבה"] י 4GB DDR2 [לוח מזהה כרגע 3.25] י לוח ASUS p5kpl-cm כרגע יש WIN XP SP2 32bit , על הSSD יותקן 7 או 8.1 נקיים (חבר עם מחשב דומה המליץ לי על 8.1 מעודכן מבחינת עומס על המחשב, ובכל מקרה אשים כנראה classic shell בממשק XP שאליו אני רגיל, אם יש לכם המלצה על 7/8.1 אשמח לשמוע, על 10 אני כל הזמן שומע דברים מדאיגים... ) טרם בדקתי בBIOS, אבל אחרים שבדקו ברשת ציינו [וכן האתר של הלוח] שכנראה אין לו ת…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/dvd-discs.html

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Regev,

אני חוזר - אחרי YAMAHA ו-PLEXTOR

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום לכולם.. לאחרונה קניתי הארד דיסק פנימי חדש של 2TB - והורדתי את HDTUNE כי רציתי לבדוק אותו לראות שהכל תקין מההתחלה.. על הדרך גם נכנסתי לתיקיות של שאר ההארדיסקים שיש לי (במקרה הזה - 500GB של WB) והיה רשום לי: שני הדברים בצהוב ממש מלחיצים אותי... הCRC ERROR קצת פחות כי זה רושם שזה יכול להיגרם בגלל כבל פגום ויכול להיות באמת שהכבל ההוא פגום כי ל2TB לא היה כבל אז לקחתי לו את הכבל של ה500GB הזה ובשבילו מצאתי כבל באחד המגירות... אבל ממש מלחיץ אותי העניין של הBad Sectors... מה אפשר לעשות בנוגע לזה? בחלק מקומות באינטרנט אומרים שאפשר לתקן את זה... בחלק אחד אומרים שההארד דיסק בשלבי גסיסה ועומד למות - ככה וככה כבר גיביתי את כולו על הכונן החדש של 2TB. אפשר לעזרה כלשהי.. תוד…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים