עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by WhiteLen,

שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לרכוש דיסק קשיח חדש במקום האחרון שנפח את נשמתו ביום שישי. כמובן שכתוצאה מהמקרה המצער חיפשתי את הדיסק האמין ביותר אך גיליתי שאין תשובה סופית לשאלה, על כל ביקורת שמהללת חברה אחת אני מוצא שתיים שאומרות את ההפך. לכן החלטתי לפתור את הבעיה בצורה דמוקרטית. מה דעתך איזה כונן הוא האמין ביותר?

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by Kirma,

שלום, חיפשתי קצת בפורום ולא ממש מצאתי תשובה ברורה לשאלת הכותרת ראיתי שכמעט בכל המפרטים עם תקציב יחסית גבוה מוסיפים קשיח SSD השאלה שלי עד כמה אחד כזה משמעותי במערכת ? ועד כמה הוא יכול לתרום במערכת שלי "מפרט מחשב" בבקשה אל תגידו לי לחפש בפורום, כי חיפשתי ולא מצאתי ! אם מישהו יכול אפילו להביא לי איזה אשכול על זה אני אשמח !!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by ilanb0,

הכונן הנוכחי שלי 500 גיגה. משום מה, כונן C 100 גיגה, כונן D השאר. כונן C חנוק וב - D נשארו 80%. אני רוצה לרכוש כונן חדש של טרה. איך כלל אצבע כדאי לחלק בין C ל - D?

4. היי כולם! מה שלומכם? טוב, אז מאחר ובדיסק הקשיח שיש לי(160 גיג'ה) נשאר בערך ג'יגה וחצי של מקום ואני נאלץ למחוק המון קבצים שכבר פחות שימושיים, ע"מ שלמחשב, מסכן, יהיה מקום גם לPF. אני מחפש הארד דיסק חדש, התקנה מלאה מחדש. אני די מקובע בנושא ואני לא ממש מוכן להתפשר על WD. אני יודע שיש המלצות על סמסונג ועל סיגייט, אבל אין לי רושם מהם ובסמסונג בכלל אני לא מאמין בשום אמצעי טכנולוגי שהוא. ראיתי שלWD יש סדרה ירוקה. זה נשמע יפה ונחמד לסביבה שלנו, השאלה מה זה אומר מבחינת ביצועים? האם כתוצאה מכך שהוא חסכוני יותר בחשמל ושקט יותר בא על חשבון המהירות שלו? - אם כן, הסדרה הירוקה לא באה בחשבון. אולי ככה תפתחו לי את העיניים בדיסקים של סיגייט או סמסונג שעולים על WD בכמה רמות ומחירם דומה או מו…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by BenK,

בחיפושי אחר צורב אמין רציתי לשאול 2 שאלות: 1)רציתי לשאול אם מישהו בעל צורב אמין (אם אפשר זול ) וטוב שכותב 24+ ומוכן להמליץ עליו בלב שלם אני אשמח.. 2)האם יש חנות באיזור חיפה והקריות שמוכרת צורבי לייט און תודה! :-*

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. עד לפני זמן מה הרכב הכוננים הקשיחים במחשב שלי היה כך: 80GB IDE- primary master 120GB IDE- primary slave פירמטתי הארד דיסק חדש של 500GB IDE בטעות כ- extended ולכן הוא היה extended ל- 80GB, וגיביתי עליו מידע מה- 120GB, הכולל גם את ההקלטות של הקורס שלי. לאחר שפירמטתי את ה- 120GB והתקנתי עליו מערכת הפעלה והפכתי אותו ל- primary master, ראיתי שהוא לא מזהה את ה- 500GB. לאחר מכן, העלתי את מערכת ההפעלה דרך ההארד דיסק של ה- 80GB, ופירמטתי שוב את ה- 500GB, כ- primary. היה שם מידע שלא הספקתי לגבות כי ה- 80GB היה מאוד איטי ולכן אני חייב תוכנה לשחזור מידע. מכיוון שההארד דיסקים עברו טלטולים רבים, היו על ה- 500GB כמה סקטורים פגומים שלא נקראו (ה- chkdsk הודיע לי על זה) וכנראה יש שם את ספ…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. העניין הוא כזה. אני מועניין לקנות הארד דיסק בעיקר לסרטים/סדרות, בגודל של 160 גיגה (לא צריך יותר גדול מזה). העניין הוא שאנחנו בבית ברשת וגם האחים שלי יישתמשו בתכנים מהארד דיסק. אז, אחרי ההקדמה, מספר שאלות בעניין: 1. מה עדיף בהתחשב בנסיבות: הארד דיסק פנימי או חיצוני? 2. במידה ונקנה הארד דיסק פנימי, זה ייאט את המחשב שבו נמצא ההארד דיסק אם מישהו ינסה לגשת למידע כאשר ההארד לא אצלו? 3. התעבורה להארד דסיק ממחשבים אחרים תיהיה מהירה/איטית? באיזה מידה? 4. הארד דיסק חיצוני, עושה בעיות יותר מידי אפשרות סבירה בהחלט? אשמח גם אם תוכלו להביא המלצות מחיר על מה שאתה ממליצים...התקציב לא בשמיים בכלל..300 שקל וגם זה בלחץ, אבל ננסה להסתדר עם זה. תודה רבה מאוד לעוזרים

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום לכולם יש לנו כבר במשפחה כונן של seagate בנפח 1TB (של ה5 שנים אחריות) ואנחנו מרוצים ממנו מאוד אך הוא מתחיל להתמלא וצריך לחפש כונן נוסף תקציב: כ-700 ש"ח לכונן (אולי נקנה 2) נפח רצוי כ- 2TB בזאפ קיים הכונן בגירסאת ה 2TB במחיר של: 689 ש"ח מפאנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=25550 ו 588 ש"ח מוול קום (?) http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=9390 מקריאה של הסטיקי יש המלצה רבה לכיוון של רכישה של מארז+ כונן בנפרד אין לי הבנה בנושא ואשמח לקבל המלצות לדגמים של מארזים וכוננים כמו כן לתוכנת גיבוי פשוטה כמו זו שבאה עם הכונן של seagate לסיכום: תקציב כ 700 ש"ח לכונן נפח רצוי כ- 2TB שימוש עיקרי: אחס…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by SpiritKnight,

אני צריך צורב יעיל, אמין, והכי חשוב, שיצרוב 8) הייתי מעדיף במהירויות הנפוצות של היום. תודה.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. (נראה לי שצריך כבר להעביר את הת'רד הזה ל"תמיכה טכנית", תגידו אתם) (כמו שאפשר לראות, הת'רד הזה עבר הרבה עריכות, מסודר כרונולוגית מהסוף להתחלה, לנוחות הקריאה) (אבל אין צורך לקרוא את העריכות הקודמות בשביל להבין את הבעיה המתוארת כאן) עריכה #4 - בעצבים... אז אני אפרט בתמצות מה הבעיה כרגע : תצורת המערכת שלי היא כזו : primary ide master - WD250GB - with currant xp operating system secondary ide master - nec 2500 dvdrw secondary ide slave - WD200GB sata-maxtor250 sata-maxtor250 both setup in a healthy raid0 array raid is enabled in bios for these 2 hard-drives and i've setup them both on nf4 raid utility to be raid0 array כאמור, מערכת ההפעלה מותקנת עכשיו על ה …

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. שלום יש לי הארד דיסק 2.5" מלפטופ ישן( אני לא רואה את ה rpm שלו, אז צרפתי תמונות), או DOK USB2 ? השאלה שלי נוגעת למהירות נטו, ללא קשר לנפח. תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by PeaS,

הHD שלי, לא הראשי, אלא אחד שהעברתי מהמחשב הקודם שלי, 12.7 ג'יגה של WD. בזמן האחרון הוא התחיל להשמיע טיקים כאלה, והוא משמיע הרבה ברצף. אלה הטיקים האלה שקורים עם כל הארד דיסק, פעם אחת בכמה זמן, אני חושב שקראתי פעם שזה קורה כשהראש נתקע במשהו... לא זוכר כשנכנסים עם האקספלורר לדיסק הטיקים מפסיקים, וממשיכים שוב אחרי כמה זמן. מה עושים?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. ככול הידוע לי כל הדיסקים הקשיחים המתחברים באמצעות מימשק SATA הם מראשיתם מתוכננים להיות HOT SWAPABLE כלומר שניתן לחברם ולנתקם מהמחשב מבלי לכבות אותו. השאלה היא האם יש בכלל דבר כזה מתאם SATA TO USB ? והאם הביצועים ניפגעים משמעותית? (בכוונתי לרכוש דיסק קשיח בנפח 2 TARA ולהשתמש בו לגיבוי )

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום, החלטתי לשדרג את המחשב הישן (בן 7 שנים - P3.06, חצי מגה זיכרון). איזה הארד דיסק מומלץ ל SATA? חשוב לי שיהיה שקט, מהיר, ואמין בנפח גדול (1.5TB או יותר). כמו כן, לא מתחמם. המחיר - שיקול משני. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by doomscripter,

שלום לכל חברי הפורום , קרובי משפחה שלי החליטו להפיל עלי את המחשב שלהם לבדיקה לאחר טענה שהמחשב עובד לאט . אז לאחר שראיתי את כל הבלגן במחשב החלטתי לפרמט להם אותו ולעשות קצת סדר . לאחר הפרמוט ולקראת סיום התקנת התוכנות הדרושות שמתי לב שלפעמים המחשב מתקשה לקרוא את הקבצים והמחיצות ולכן עשיתי בדיקה בתוכנות DiskInfo64 וDiskMark64. עכשיו מכיוון שאני לא כל כך מבין בכל החומרה הפנימית של הכונן קשיח, אשמח לקבל ממכם חוות דעת על מצב הכונן ועד כמה זה קריטי ? . בנוסף זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל בבעיה בסקטורים בכונן קשיח לכן הייתי שמח אם מישהו יכל להסביר לי קצת על הסקטורים, ואיך מנתחים את תוצאות הבדיקה . מה קריטי ומה לא ? . דבר נוסף קיימים עוד תוכנות שימושיות לבדיקת הכוננים …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום, מאמין שהמקרה שלי מתאים לעוד הרבה בפורום ובכלל (לפי חיפוש שערכתי) אז החלטתי לרכז הרבה שאלות שפוזרו בכל מיני הזדמנויות, בתקווה שאולי כולן תענינה במקום אחד. רכשתי לי את SAMSUNG 850 EVO 250GB המהולל והוא ייכנס למחשב מיושן בעל המפרט הבא: י מעבד E5200 ["כפול ליבה"] י 4GB DDR2 [לוח מזהה כרגע 3.25] י לוח ASUS p5kpl-cm כרגע יש WIN XP SP2 32bit , על הSSD יותקן 7 או 8.1 נקיים (חבר עם מחשב דומה המליץ לי על 8.1 מעודכן מבחינת עומס על המחשב, ובכל מקרה אשים כנראה classic shell בממשק XP שאליו אני רגיל, אם יש לכם המלצה על 7/8.1 אשמח לשמוע, על 10 אני כל הזמן שומע דברים מדאיגים... ) טרם בדקתי בBIOS, אבל אחרים שבדקו ברשת ציינו [וכן האתר של הלוח] שכנראה אין לו ת…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by jambo222,

שלום האם כאשר אני עושה פירמוט מהיר נשאר לי בדיסק קובץ שיחזור ( של הפקודה unformat ) ? ואם נשאר קובץ כזה איך אני מוחק אותו , אני רוצה לגרום שבסופו של דבר אני אקבל דיסק נקי ריק. תודה

18. Started by דינגו,

לצורך: 1- גיבוי שוטף ואיחזור. 2- יצירת אימג'ים ופריסתם כולל העברה למחשב בעל חמרה אחרת. 3 - ניהול דיסקים ומחיצות ( מעורבים גם כונני SSD) 4 - התיחסות לקלות השימוש, ובמיוחד על מידת זלילת המשאבים של כל אחת. 5 - קלות ההסרה המלאה, כיבוי זמני והתקנה מחדש. אודה מראש לכל מי שיאיר את עייני וירחיב את דעתי.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום לכולם, לפני כשלוש שנים בדיוק קניתי מחשב שלם בחנות. לפני כחודשיים כאשר נשארו חודשיים רק לאחריות על המחשב נדפק לי הדיסק הקשיח. כאשר ניגשתי לחנות גיליתי שהיא פשטה את הרגל לכן פניתי אל היבואן CRG שהחליף לי את הדיסק הקשיח בדיסק חדש. השאלה שלי היא האם יש לי אחריות של 3 שנים על הדיסק הקשיח החדש מהיבואן? או שברגע שעברו 3 שנים מקניית המחשב (ועברו היום) אז נגמרה כל האחריות על המחשב? תודה לעונים!

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. ישנה ערכה שאמורה להגיע עם CRUCIAL M4 SSD שמאפשרת לשכפל דיסק קשיח ל-SSD ללא צורך בהתקנה מחודשת של מערכת ההפעלה . רכשתי את CRUCIAL M4 אולם בקופסא שהגיעה אליי במשלוח לא הייתה שום ערכה שהיא . מה זאת הערכה הזאת בכלל ומה אני אמור לעשות כדי לקבל אותה ? אתר האינטרנט שממנו רכשתי את ה-M4 64 GIGA לא יודעים על מה אני בכלל מדבר . להלן הקישור שמציין בפירוש את הערכה הזאת ( מתוך סקירה של הכונן הזה כאן באתר ): http://hwzone.co.il/reviews/storage/newssdroundup2011/2

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. אהלן, יש לי שני כוננים קשיחים מהדגם הזה: Western Digital 1000GB WDBBEP0010BBL. רציתי לדעת איך אפשר לחבר שניים כאלה בדיוק לאותו מחשב? אחד הוא קורא לי אבל את השני הוא לא קורה כשמחברים ביחד.. אשמח לעצה. תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. יש לנו בבית כונן כזה של 500GB. לפני כמה שבועות הוא שבק חיים. המעבדה שאבא שלי הלך אליה רצתה 5000 ש"ח בשביל לשחזר את המידע שהיה על הכונן הזה. זה מחיר סביר או שמדובר פה בהגזמה פרועה?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by dror_gh,

שלום , היום כשניסיתי להעתיק קובץ ל DOK שלי - SANDISK CRUZER SLICE 16GB הוא רשם לי the disk is write protected לא מצאתי שום הגדרה שתוכל לשנות את זה ואין לי מושג איך בכלל זה הגיע למצב הזה , רק לפני יומיים העתקתי דברים ל DOK הזה. אגב גם אין שום כפתור או משהו פיזי שיכול היה לנעול את ה DOK. איך אני פותר את הבעיה? יש לי שם חומר די חשוב וחייב עזרה , תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ndv,

יש לי MAXTOR 80GB והוא לא כ"כ שקט, יש לי גם 160GB של WD שלאחר השתקת הקירור של המעבד התברר גם כלא כ"כ שקט. אז נשאלת השאלה: איזה HD בנפח של 250GB או 160GB שהוא הכי שקט ? אם יש איזה באנצ' או משהו שמשווה בין חברות שונו אשמח לקבל לינק.... תודה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by giloman,

שלום לכולם. אתמול זכיתי בתחרות הOC בכונן SSD מדגם Silicon Power V30 60GB הכונן מריץ את מערכת ההפעלה (WIN7) ויושב על לוח Asrock 970 Exteme 4 (כל חיבורי הSATA בלוח הם 6GBPS) אלו התוצאות של AS SSD Uploaded with ImageShack.us לפי הביקורות הוא אמור להיות הרבה יותר טוב http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=2120&pageID=11029 וגם לפי הספסיפיקציות של SP http://www.silicon-power.com/product/product_detail.php?main=17⊂=48&pro=156&currlang=utf8 מה אפשר לעשות?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.