עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by bambolio,

אני גולש פה בפורום הזה הרבה זמן אמנם אבל רק עכשיו נרשמתי יש לכם פה אחלה של פורום ולמדתי המון ממנו. לאחרונה התחלתי לחשוב שוב ושוב אם כדאי לי לבנות או לקנות NAS עלמנת לגבות את כל החומר שברשותי שהולך וגודל לו בקצב מפחיד. קראתי פה הרבה בפורום הזה, בדקתי מחירים והגעתי למסקנה שבשביל מה אני רוצה הכי משתלם יהי לבנות לבד NAS. אז מה אני מתכנן: אני רוצה לבנות NAS אשר יכיל בתור התחלה 5 כוננים של 2 טרה כ"א, המחשב ישמש לאגירה של כל הסרטים, סדרות וכל התמונות שלי. מה שאני רוצה זה שתהיה לי אפשרות להתחבר בממשק WEB לשרת, שרת ביטורנט, אפשרות להזרמה לסטרימר, ה-NAS יחובר למחשב HTPC שיש לי בסלון בעזרת כבל רשת והמחשב יקרא ממנו את כל המידע. עוד משהו שמאוד חשוב לי זו האפשרות להוסיף למערך כונ…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אני מדבר על דיסקים DVD של Taiyo Yuden שהם קשים להשגה ובגלל זה גם יקרים... אבל חשבתי שאם נארגן כאן קניה קבוצתית ונקנה כמות אז זה יהיה יותר זול וכל מי שרצה לקנות איכות סוף סוף יכול... ראיתי באחד הפורומים כאן שאירגנו קניה קבוצתית של כמה דברים אז למה לא פה גם? אשמח לרעיונות/הצעות אין לי שמץ איך להוציא את זה לפועל צריך אחד עם קשרים וכמובן אישור של מנהלים כאן... תודה

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Tomer Zeltzer,

מ-benchmarks שמסתובבים באינטרנט נראה שה-EVO יותר טוב מבחינת כתיבות, הקריאות פחות או יותר אותו דבר אבל יש איזו קונבנציה שה-EVO משום מה לא reliable. אשמח לשמוע דעות מה אתם חושבים שעדיף ולמה. (פתוח גם להצעות ל-SSD אחרים ברמת ה-performance של ה-SSD האלה במחיר ~400-500) תודה!

4. שלום חברים. אני מתלבט בקניה של ארדיסק שהוא בעצם cloud ענן 2TB.כמו כן בדבר הנ''ל ניתן להתחבר מכול מקום מהארץ,מהעולם.לדעתכם 2 טרה מספיק? יש באייבורי ב 720 ש''ח ובפלונטר 789 .מה דעתכם הייתם משקיעים? זה טוב כמו כן לגיבוי בהעברה מהירה ובהורדה מקסימלית על פיי האינטרנט שלנו.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  5. שלום לכולם ושבוע טוב, קניתי הארד דיסק חדש, MAXSTOR 120GB 7200 RPM 8MB והתקנתי אותו במחשב, עכשיו אני מעוניין להגדיר גם את ההארד דיסק הישן שלי לצורך חילוץ כל המידע ממנו והעברתו להארד דיסק החדש. אז חיברתי את הכבל של ההארד דיסק החדש שיש לו הרי שתי חיבורים: אחד מתחבר להארד דיסק החדש והשני לישן. אבל שהפעלתי את המחשב הוא לא זיהה את הישן אלא רק את החדש. איך אני מגדיר את ההארד דיסק הישן בתור SLAVE.? את החדש הגדרתי בתור מאסטר. מבקש עזרה -כמה שיותר מהר, יש שם מידע חשוב מאוד. תודה

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. השבוע רכשתי לבית מחשב נייח חדש (תודה ל-Syszone על העזרה בהרכבת המפרט ולפלונטר על השירות היעיל). אתמול המחשב הגיע ולאחר שסיימתי להתקין מע' הפעלה (WIN 7) עשיתי מבחן קטן של CrystalDiskMark לדיסק הקשיח (Seagate 1TB ST1000DM003) קיבלתי תוצעות יפות של קצבי קריאה וכתיבה 200MB/S ו-170MB/S. אחר כך ביצעתי את הבדיקה שוב על ה-SanDisk Extreme 3.0 שיש לי והתוצאות הן של 180MB/S ו-50MB/S. הבוקר בעבודה ביצעתי את אותם המבחנים על המחשב הנייח שלי בעבודה. הדיסק שיש בו הוא Toshiba DT01ACA100, גם הוא של 1TB ועם אותו התקן USB. התוצאות נמוכות בהרבה. צרפתי צילומי מסך של התוצאות. למישהו יש רעיון מדוע ההבדלים כאלה דרמטים?

7. מחפש כונן קשיח למחשב 13700 = 4 עד 6 גיגבייט אמין , שקט , מהיר M2 או SSD או קשיח מכני באם הכונן הזה טוב ? מהירות 280MB ? רועש ? https://www.toshiba-storage.com/wp/wp-content/uploads/2024/11/TOSHIBA_16256_DS_N300_EN_FIN_19-12.pdf משהו טוב יותר ? מה אומר המונח הזה ? " שיעור שגיאות בלתי ניתנות לשחזור 1 לכל קריאה של 10^15 סיביות " כמה סיביות הולכות לאיבוד ? וכל כמה זמן לא מובן ? איך זה משפיע על הקלטה וידאו ?

8. אני זוכר שיש מתאם שמאפשר להפוך כונן פנימי לכונן חצוני, והשאלות שלי הן: 1. איפה ניתן להשיג אחד כזה? 2. בהנחה שהכונן הקשיח הפנימי יהיה למטרות גיבוי בלבד ולא יימצא בתנועה מתמדת, האם משתלם יותר כלכלית לקנות כונן פנימי ולא חיצוני? אני מודה לכם מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  9. היה לי כבל מעוגל שעשיתי (ויצא פרפקט בלי סטיות) כבל רגיל זה עם ההרבה גידים.. תוצאה בPCMARK להארד דיסק: 1100 החלפתי לכבל לא מעוגל רגיל, ובום, 1270 PCMARK . מסקנה, או תשקנו כבל מוכן כמו שצריך, או שאל תעגלו כבלים להארד דיסק

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Psy,

הבנתי שכדי לקרוא אותו בXP צריך להוריד דרייברים וכו'. זאת לא הבעיה, גם בWIN 7 הDOK עושה בעיות (לא ניתן לכתוב\לקרוא), מופיע כקיבולת 320 ג'יגה במקום 32 ג'יגה .... גם ניסיון לסריקה ותיקון שגיאות לא הועיל. הפתרון היחידי שאני מוצא לנכון זה לפרמט אותו, ב"אתחול" של ווינדוס 7 יש אפשרות להפוך אותו ל NTFS המוכר והרגיל, השאלה אם זה יעזור ומה לבחור ב"גודל יחידת הקצאה" ? ("גודל יחידת הקצאה המוגדר כברירת מחדל"?) אשמח לתשובות או לפתרון חלופי...

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by thebenjamin,

אהלן, מחפש כונן חיצוני באזור ה2TB, שישמש בעיקר כאחסון גיבוי וכונן רשת - מחובר לראוטר ומחשבים שונים ניגשים אליו כולל הזרמה של סרטים. ראיתי 2 דגמים בסביבות ה520-530 שקל: seagate slim ו transcend storejet 25m3. האמת שיש לי את הדגם של tanscend בנפח 1TB והוא אחלה... אשמח לשמוע מה ממומלץ מבין שניהם או אולי המלצות אחרות באותו טווח מחיר. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Tzanany,

כרגע יש לי עמדת עגינה להארדיסקים ESATA + USB 2.0 אני מוכר אותה לבני דודים שלי ב200 ש"ח והבעיה היא כזאת אני פשוט לא בטוח אם לקנות עמדת עגינה עם יציאת USB 3.0 או עמדת עגינה עם יציאת ESATA עכשיו אחרי בדיקה קצרה אני מוכרח להודות כי אף פעם לא הייתי Fan גדול של USB אני מצאתי את המאמר הזה: http://www.itworld.com/hardware/98987/usb-30-vs-esata-is-faster-better שום דבר במאמרים האלה הוא לא חד משמעית... והשאלה היא כזאת: האם USB 3.0 מחלק את הביצועים שלו בין הפורטים כמו USB 2.0 והאם ESATA לא מחלק את הביצועים שלו כלומר כל פורט של ESATA מקבל 3GBPS אלה דברים שדיי יכריעו את הרף... חוץ מזה לא יצא לי לבדוק בצורה ישירה האם USB 3.0 יכול לתפקד גם בפורט USB 2.0 למראת שאני מאמין שזה כך... אז עזר…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  13. מי מכיר את המגירה של הזו של Thermatake ויודע לומר אם המנגנון אמין ואין רעש ויברציות ממנה ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=&products_id=5923 האם מישהו מכיר את המתקן מגירות הזה, שמכניס בשני סלוטים של 1/4 5 שלושה דיסקים קשיחים וכולל גם מאוורר 8 מאחורה ? http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=ST-2131&cart=12013277194327176〈=heb תודה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by ofirr,

אמש ניסיתי לראות את סרט בDVD (שיש לו כניסת USB), אחרי שראיתי עם אותו כונן שהגיע עם מערכת קבצים FAT32 סרט אחר. לאחר שפירמטתי לNTFS, הוא לא קורא את הדיסק און קי. יכול להיות?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. שלום. ברשותי הצורב NEC3540 וכבר הרבה זמן אני נתקל בבעיה שמציקה לי, ורק עכשיו מצאתי זמן לכתוב עליה =]. הבעיה היא כזו- כאשר אני רוצה לצרוב דיסק CD-R, אינני יכול לצרוב במהירות יותר גבוהה מX8 , שלדעתי אני אמור לצרוב על מקסימום על 48X, לא??. ניסיתי לצרוב עם מספר דיסקים, שבכולם המהירות היא 52X. האם ניתן לפתור את הבעייה? בתודה, אמיר.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by david86,

אני קניתי הרדיסק ולא יודע על איזה כפתור ללחוץ שיתקין את הרדיסק על מה ללחוץ [על primary partition )הוא על(extended partition ]

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by LockOn,

שלום, קניתי כ"מ לא מזמן וגליתי שהוא חוסם לי חיבור הIDE על הלוח בגלל הגודל שלא.. זאת אומרת שאי אפשר לחבר IDE ללוח.. אז קניתי מKSP ממיר IDE TO SATA .. חיברתי אותו לכונן וללוח ואת הכונן לחשמל וכשהדלקתי את המחשב הPOST היה מעט איתי אבל המחשב לא מזהה עדיין את הכונן.. הכונן עצמו נפתח ונראה שהחשמל בסדר.. מה עלי לעשות? תודה רבה ..

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. בתקופה האחרונה הדיסק הקשיח שלי מראה סימני גסיסה, ולכן אני נאלץ לבצע עליו בדיקה, שבין היתר תמחק את כל תוכנו. אי לכך אני צריך להעביר את כל המידע שבו למדיה זמנית, ומדובר בכ-150 GB. לצערי אני נמצא במקום שבו אין הרבה אמצעים זמינים לצורך ביצוע המשימה חוץ ממחשב נייד. האם ישנה דרך מהירה להעביר כמות כזו של מידע ממחשב שולחני למחשב נייד? האם זה נכון שחיבור כבל USB בין שני המחשבים לא יכול לעשות את העבודה? אני ממש מעדיף להימנע מלהעביר הכל דרך הרשת הביתית.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by p_uriel,

שלום, מחפש המלצה לכונן קשיח IDE: חשוב לי שיהיה שקט (מאד שקט...), מהיר, ואמין בנפח מקסימלי שאפשר. המטרה: לאחסן סרטים, מוזיקה על מנת לשלוף מהסטרימר. מהו הכונן הגדול ביותר ל IDE? (ההמלצות בסטיקי מתייחסות ל SATA) תודה.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by ASI89,

בנפחים של 4-5 tb המבחר מצומצם למדיי. wd ,בהתרשמות סוביקטיבית לא כל כך אמינים כדיסקים חיצוניים. אני סבור שהדגם המהפכני של סיגייט בנפח של 8 טרה ,דגם ה -"ארכיב" עדיין לא הוכיח את אמינותו ולא בא לי להיות שפן ניסיונות של טכנולוגיות איחסון חדשות בהתחשב במחירו המפולפל שעומד על כ 1500 שח . כך שאני מתלבט בין שני הדיסקים שבכותרת . המחיר שלהם דומה בנפחים של 4tb - כ 800 שקל. לטושיבה יש גם דיסק 5 טרה בעלות של 1060שקל , אולם אני חושש שתוספת נפח זו שבאה לידי ביטוי בעוד משטח מיכני מסתובב, תפחית עוד יותר את האמינות לאורך הזמן . אם יש לכם ניסיון עם הדיסקים האלו או עצה /המלצה אחרת ,אני אשמח אם תגיבו . נקודה נוספת ,היא תוכנות הגיבוי הנילוות לדיסקים החיצוניים האלו, האם לאחד מהם יש יתרון על…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. שלום לכולם, יש לי כונן קשיח של SEAGATE שה-FILE SYSTEM שלו היא FAT32. אני מנסה להעתיק אליו סרט BLUE-RAY בגודל 20 ג'יגה. אבל אני מקבל תקלה שאין אפשרות להעתיק כי הקובץ גדול מדי. יש לי המון מקום פנוי בכונן לכן מקום פנוי זאת לא בעיה. יש הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום לכולם, ברצוני לקנות Popcorn Hour A200 ראיתי שאפשר לחבר לו דיסק קשיח עד 2TB בתוכו. חיפשתי דיסק מתאים ומצאתי שיש ל-Western Digital כמה סוגים של CAVIAR, Black, Blue, Green ראיתי שה-GREEN הכי זול, אבל לפי הפורום הכי פחות מומלץ, ולעומת זאת ה-BLACK הכי מומלץ. האם מספיק לי ה-GREEN בשביל ה-STREAMER? או אולי BLUE? או שעדיף ה-BLACK גם כאן? אולי בכלל יש למישהו הצעה טובה יותר? (או אולי הצעה לSTREAMER אחר?) (: בקשר למחירים, אז עדיף כמה שיותר זול, אבל שיעבוד לי טוב בלי בעיות! תודה רבה! ושבוע טוב לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. יש ברשותי מחשב hp probook 440 g4 (מסך 1080P לא מגע, מעבד I7, ווינדוס 10 פרו ו256GB של SSD) והייתי רוצה להוסיף לו כונן 2.5 אינץ' כיוון שיש מקום לכך ושנגמר לי המקום על הכונן הקיים והייתי רוצה לדעת היכן אוכל להשיג כוננים שבוודאות יפעלו עם המחשב או שיש אחריות על כך שהם יפעלו עם המחשב ללא בעיות. חיפשתי על כך מידע אך לא מצאתי כוננים ספציפיים. תודה רבה מראש לכל העונים והעוזרים.

24. Started by גד :),

האם מומלץ לעדכן קושחה? קשיח חדש ריק st3000dm001-9yn166 קושחה שיש עכשיו: CC4C

25. Started by tvholic,

אני שוקל לשלב במחשב החדש HDD של 320GB את הדגם WD 3200AAKS (בהמלצתו הטובה של NIKE) וגם כונן SSD של 64GB. אופן השילוב הוא להתקין את המערכת הפעלה על ה-SSD ותיקיית מסמכים שבשימוש שותף ואת כל שאר הדברים (סרטים, תמונות ושטויות אחרות) לשים על ה-HDD. המטרה של כל זה היא להשיג מהירות עבודה מקסימלית בלי תקיעות ושקט מקסימלי בזמן עבודה על המחשב. מה אתם חושבים?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.