לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
אז התקנתי לובונטו ואני כבר כמה זמן שובר את הראש איך להוסיף למערכת אפשרות לכתוב במספר שפות והחליף ביניהן ע"י קונטרול שיפט או לחיצה אחת על קאפס לוק. באובונטו הצלחתי להגדיר את זה בשניות עם המגדיר שפות שלהם אבל בלובנטו אני פשוט לא מצליח לעשות את זה מישהו יכול להסביר איך לבצע את הקסם? אני כבר מתייאש ושוקל לחזור למיקרוסופט .
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי, אני רציתי לדעת האם זה אפשרי להעיף את הGRUB2 ולעשות שיהיה את המסך BOOT הרגיל (מסך שחור ובו שתי אפשרויות WINDOWS 7 וUBUNTU)? בלי כל הMEMTEST והRECOVERY... דוגמה - זה אפשרי?
-
- 22 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
אהלן, יש לי קובץ HTML די מסובך של דף סטאטוס של tomcat. אני רוצה להוציא סטרינג מאוד מסויים ממנו לצרוך ניטור (מספר הטראדים הפעילים). אם זה היה בvbscript הייתי פשוט מכין מחרוזת regex בסגנון של: busy thread count: ([0-9]) ואז מבקש לקבל רק את ה occurrence ה-1 (כלומר המספר עצמו). אני יודע שב sed למשל אני יכול לבטא את זה בעזרת \1 אבל אני רוצה להדפיס רק את הספרה, ולא את כל השורה המכילה את השורה... בקיצור הנה דוגמא לחלק מהHTML: <h1>JVM</h1><p> Free memory: 158.63 MB Total memory: 1021.50 MB Max memory: 1021.50 MB</p><h1>jk-172.16.1.16-8009</h1><p> Max threads: 200 Current thread count: 4 Current thread busy: 1<br> Max processing tim…
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
לאחורנה קניתי את המחשב הזה והחלטתי להתקין עליו לינוקס לצד ה-Windows. מכיוון שאני לא ממש אוהב את Ubuntu בחרתי את פדורה כהפצה שלי, כי היא משלבת פשטות (יחסית ללינוקס...) ועדיין לא מתביישת שהיא לינוקס. לפני ההתקנה קראתי באינטרנט שהיא תומכת באופן מוחלט במחשב שלי, אז הייתי בטוח שלא יהיו לי איתה הרבה בעיות. בהתחלה ניסיתי להתקין את ה-LiveCD, אבל מגוון התוכנות היה דל מאוד וגם הרגשתי שכרטיס הרשת שלי לא נתמך, אז הלכתי על גרסת ה-DVD. ההתקנה עברה בשלום, אבל כשהמערכת עלתה (ב-GNOME) לא הצלחתי למצוא דרך להגדיר את כרטיס הרשת האלחוטי שלי לפעול (למרות שהנורית שלו דולקת). אני חושד שהוא בכלל לא מזוהה, למרות שבניגוד לוינדוס אין לי טיפת ניסיון בלינוקס, אז אפילו בזה אני לא יכול להיות בטוח. אני א…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי שלושה דיסקים במחשב. הראשון - SSD שעליו מותקן WINDOWS 7 השני - SSD שאני מנסה להתקין עליו אובונטו השלישי - HDD לאיחסון מה שאני רוצה להשיג זה התקנה של אובונטו על הSSD השני, בלי לגעת בדיסק עם הWINDOWS בכלל, כולל בבוט לואדר שלו, כך שאני יכול בכל רגע נתון לנתק את הדיסק השני עם האובונטו והמחשב יחזור לעלות מהדיסק של חלונות כאילו אין דואלבוט במערכת. על פניו לא נראה שאמורה להיות בעיה, אבל משום מה אחרי ההתקנה של האובונטו אני לא מצליח לעשות בוט למערכת החדשה, ומקבל אוטומטית את הWINDOWS, גם אחרי משחקים של סדר טעינה בBIOS וכו'.. אם אני מנתק את הSSD של הWINDOWS אני מקבל הודעה שאין כונן לעשות ממנו BOOT. הבעיה חוזרת על עצמה גם כאשר את ההתקנה אני מבצע כשהכונן של הWINDOWS מנותק מ…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה לבחור בקליינט של אזוארס שיפתח את הטורנט הזה אני בוחר OPEN WITH והוא לא מופיע ברשימה יש לי אפשרות של BROWSE במחשב אבל אני לא יודע איזה קובץ לבחור . יש לציין שדרך הפיירפוקס יש לי בעיה הזאת אבל אם אני מוריד את הטורננט למחשב , ועושה OPEN WITH אז האזוארס מופיע [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
התקנתי בהצלחה ברוך השם על הנייד T61 שלי את המכשלה העיקרית עברתי = זיהוי הכרטיס רשת האלחוטי = הכל עובד פיקס רק מה בטראק פוינט (TRACK POINT ) של הנייד יש כמו בעכבר רגיל כפור גלילה שמוריד ומעלה את הדף ומשום מה זה לא עובד יש למישהו רעיון איך זה יעבוד ?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן כולם אני ממש בזמן זה עושה פירמוט למחשב ורציתי לנצל הזמדנות זו להתקין לינוקס (יש ברשותי Ubuntu).. חיפשתי באתרים השונים על ההתקנה של לינוקס לצד חלונות אך אף אחד מהם לא תיאר את מה שאני רוצה לעשות... זה הולך ככה: - מחיצה אחת (15GB+-) - שמה תותקן חלונות. * מחיצה שנייה (13GB+-) - זו מחיצה נוספת שאני רוצה שהיא תיהיה בתוך חלונות (מחיצה למשחקים וכדו'). - מחיצה שלישית (10gb) - במחיצה הזו תותקן לינוקס. השאלה שלי, האם ניתן לעשות את הדבר הזה? 2 מחיצות לווינדוס ואחת ללינוקס? אני דיי בטוח שכן..רק אני רוצה להיות יותר בטוח :] תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית, מחשב עם ויסטה 64 ונייד עם Ubuntu. התקנתי על הנייד לינוקס לפני כמה זמן בשביל לבדוק איך היא. מבין לא מעט במחשבים אבל לא יודע כלום על לינוקס. מהנייד אפשר לגשת לספריות שהוגדרו כ-Shared על הויסטה, אבל הויסטה אפילו לא מזהה שיש עוד מחשב מחובר ברשת... אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל כדי לבדוק את זה. כרגע הנייד מחובר דרך ה-WiFi אבל הבעיה קיימת גם עם בחיבור כבל רגיל. כמו כן מהירות העברה ברשת היא מאד איטית - לא עובר את ה-600k/s. נראה לי קצת איטי לרשת ביתית, אפילו בשביל Wi-fi... רעיונות מישהו?
-
- 1 תגובה
- 981 צפיות
-
-
אהלן אנשים התקנתי דרך SYNAPTIC את חבילת הפונטים CULMUS. כשאני משתמש באופן אופיס הפונט הזה לא מופיע לי, אני תקוע עם DejaVu מה? למה?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, התקנתי אובונטו ואני לא מצליח לשמוע קול, כנראה כי לא התקנתי דרייבר ללוח אם. לא מצאתי באתר של היצרן דרייבר ללינוקס - מה אני יכול לעשות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כחודשיים וחצי "עידכנתי" את המחשב שלי לאובנטו, וקניתי מגבר של Harman kardon דגם AVR137 וחיברתי אותו בכבל coaxial. אבל היתה לי בעיה, המחשב לא מעביר את המוסיקה בקידוד של 5.1 למגבר. ועכשיו, אחרי שאני מרגיש בטוח יותר באובנטו אני רוצה לסדר את זה. עכשיו, אם מישהו יוכל לתת לי הסבר קצר בנוגע לכול הקטע של בקרת העוצמה באובנטו, ומה ההבדל בין HDA Intel (Alsa mixer) לבין Realtec ALC888(OSS Mixer) ולבין כל שאר הדברים שנמצאים בבקרת העוצמה זה יוכל לעזור לי מאוד. בתודה, אורי.
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום, יש לי מקבוק אייר ישן והתקנתי עליו אובונטו, רק שמשום מה במהלך ההתקנה ואחריה הוא לא מזהה שום רשתות WIFI האם מישהו נתקבל בבעיה דומה? בתודה SAGI
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
ניסיון ראשון שלי עם לינוקס הורדתי Ubunto 9.10, הפעלתי בlive CD, והאינטרנט לא עובד ויש פינג לעולם אבל מקבל time out בFF האינטרנט עובד בWIN תודה נפתר, עכשיו יש בעיה עם MP3 עריכה: תוקן גם כן
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
איך אפשר "לצרוב" Linux Live-CD, או לצורך העניין כל Boot-CD, על USB Flash Drive?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://linmagazine.co.il/enterprise/nakee/amd-will-deliver-open-graphics-drivers-40157 סוף סוף
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתקלתי בכתבה ממש מעולה שמסבירה למה אנשים עדיין מעדיפים לשלם על ווינדוס או מאק מאשר לעבור ללינוקס. תקציר הדברים: 1)סה"כ משתמשי ווינדוס די מרוצים. - סה"כ ווינדוס היום היא מערכת יציבה עם מאגר ענק של תוכנות, התקני חומרה, ותאימות דפדפנים. 2) יותר מדי הפצות - צריך להוסיף? 3) אנשים רוצים וודאות שהתוכנה והחומרה תעבוד - צריך להוסיף? 4) לרוב האנשים הCOMMAND LINE מת - כדאי שגם לקהילת הלינוקס (להשאיר רק בגירסת השרתים). 5) לינוקס עדיין יותר מדי "גיקי" לכתבה המקורית http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=420 לתגובה של פול ת'רוט על הכתבה http://www.internet-nexus.com/2007/05/five-crucial-things-linux-community.htm
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
-
האם ניתן להשתלט מאייפד 2 - על מחשב PC עם מערכת הפעלה XP Professional . ?? באותה צורה של Remote Desktop .. ??? ואם כן האם זו השתלטות מלאה ?? כלומר שניתן לבצא את כל הפעולות והפעלת התוכנות שעל ה PC ?? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
האם קיים אתר שבודק האם המחשב שלי מתאים למערכת הפעלה של אפל והיא Mac OS X Snow Leopard אמרו לי לבדוק גם בזה InsanelyMac מישהו יכול להגיד לי מזה בדיוק האם קיים אתר להורדה של דברים רק למערכת הפעלה של Mac OS X Snow Leopard או לכל מערכת הפעלה של אפל תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת אם מישהו התנסה ב-Fedora ? ואם כן אם כדאי להתקין אותה?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש דרך לעבוד עם ה SDK של אפפל, על פיתוח אפליקציה, ללא מחשב מק? האם יש איזשהו אתר שמציע שירות ווירטואלי כזה? או מכונה ווירטואלית? כל עצה תתקבל בברכה. לא בא לי לרכוש מקינטוש עכשיו (גדול עלי!). תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
לקוח מהמאמר הקצר הזה : http://aidanjm.wordpress.com/2007/02/15/split-lossless-audio-ape-flac-wv-wav-by-cue-file/ יש לעשות את שלושת הפעולות הבאות : 1. sudo apt-get install cuetools shntool 2. sudo apt-get install flac wavpack להיכנס בטרמינל לספריה שבה נמצא קובץ ה CUE והפלאק או WAV או APE 3. cuebreakpoints sample.cue | shnsplit -o flac sample.flac כאשר יש לשנות את sample.cue לשם של הקובץ CUE שלכם , וכנ"ל ל sample.flac טרם פעולה מספר 3 , אם שם הקובץ שלכם הוא ארוך רצוי מאוד לקצר אותו כדי להקל על הפקודה האחרונה . בדוק ומנוסה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-