עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by yosda-boy,

שלום, קראתי את החוקים ואני לא מבין על מה מדובר אשמח אם מישהו יסביר. בתודה מראש yosda boy

2. Started by YemeniteCamel,

הורדתי לחבר שלי את ההתקנה של הלינוקס הזה, ואני מתכוון לצרוב לו את זה על דיסק כIMAGE כך שהדיסק יהיה דיסק התקנה. אז השאלה שלי היא קודם: איך ההתקנה מתבצעת? האם עליו לפרמט את הדיסק לפני כן? ולהתקין כמו שמתקינים ווינדוס חדש? יהיה נחמד אם מישהו פשוט ישלח לי קישור למדריך כך שאוכל להדריך את החבר שלי בהתקנה, וגם לא יעלו לי עוד שאלות. הידע שלי בהתקנת מערכת הפעלה שווה לאפס מאופס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום יש לי מודם USB של הכבלים (Motorola sb 4200)והחיבור הוא ללא חייגן, בלינוקס לא הייתה בעיה להתחבר איתו,אני חושב שרק הפעלתי את החיבור וגלשתי,אני כבר לא זוכר. אבל בX צריך להתקין את הדרייורים של המודם לא? איך אוכל לגלוש? האם כבל רשת יקל עלי? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אני עד היום היה לי במחשב ווינדוס ואובנטו למה עד היום ? הווינדוס היה לתקופת זמן מוגבלת ופג תוקפו היום יש לי כ.קול אודיופיל 192 (כרטיס חזק - מומלץ) באובנטו משום מה הוא נשמע מחורבש ,(אם למשהו יש דרך לקנפג אותו אשמח) למזלי כ.קול האונבורד עובד מצוין אני הייתי מאושר עם האודיופיל בווינדוס - הייתה איכות גבוהה עם בסים חזקים כמו שאני אוהב ובאובנטו עם האונבורד האיכות על הפנים וגם הבס חלש אז השאלה שלי איך אתם וותיקי הלינוקס שמן הסתם גם שומעים מוזיקה לא מעט , מקמפלים את הסאונד שיהיה מצוין . ומה טומן בחובו העתיד בנושא זה - כי לכל דבר יש פתרון כי לי נראה שהדריברים לכ.קול פשוט על הפנים ,(אבל אשמח להיות טועה )

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום לכולם אני על לאופרד עם 4GB זיכרון ושמתי לב שיש פה זליגת זיכרון מטורפת מ500MB בstartup לסביבות ה2.5GB כעבור 6 שעות עבודה, גם כשכל הדברים סגורים חוץ מהדוק והדאשבורד שפועל על ברירת מחדל. חיפשתי על זה וראיתי שהרבה מעידים על הבעיה, כך שהיא לא רק אצלי ואני מאמין שהיא בעיה כללית במערכת (אני עם מערכת מעודכנת עם כל העדכונים) אפילו בויסטה שסטיב ג'ובס אוהב לצחוק עליה, אין זליגת זיכרון כזאת. האם יש משהו לעשות נגד זה? תודה מראש. עריכה: עכשיו הכל ברור לי, לפי הActive Monitor כ2/3 מהזיכרון התפוס הוא inactive ולפי ברור שעשיתי זה זיכרון שיתפנה להארדיסק במידה ותוכנה אחרת תצטרך את המקום והוא לא עובר אוטומטית להארדיסק בגלל שם שאם תוכנה תצטרך את אותו המידע היא תקרא אותו מהRAM ולא מהא…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. עוד 13 שעות מרגע זה, מחר ב20 לחודש, ב01:00 בלילה לפי זמן שלנו (19/5/2005 - 18:00 UTC-5), תיפתח חנות אפל חדשה בשדרה החמישית בניו יורק. חוץ מהמראה המרהיב המסורתי של אפל והמיקום המקורי מתחת לקרקע, יש עוד דבר מיוחד לגבי החנות, היא תהיה פתוחה כל השנה 24/7. לרגל השקת החנות החדשה כל שעה מישהו יזכה לקבל מק-בוק מתנה ביממה הראשונה, 2500 הלקוחות הראשונים יקבלו חולצה מיוחדת מתנה. קצת תמונות של החנות: http://www.appleinsider.com/article.php?id=1759 http://www.curbed.com/archives/2006/05/18/inside_the_apple_store_really.php http://www.flickr.com/photos/neps/sets/72057594138660723 http://images.businessweek.com/ss/06/05/apple_on_5th/slideshow.htm

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by teddy85,

אני משתמש PC מאז שאני זוכר את עצמי ומחשב של APLLE ראיתי רק פעם אחת וזה גם מחשב משנת 86 שהיה בעבודה של אמא שלי אז אני לא יודע יותר מדי על MAC אבל בזמן האחרון החלתתי לבגוד באימפריה ולשקול לעבור ל MAC כי הם משתמשים בפוטנציאל של המחשב הרבה יותר בחוכמה מאשר MICROSOFT ושאר החברה אני רוצה MAC כי אני חושב שחשוב להגדיל את נתח השוק של APLLE כדי שכל שאר החברות שמיצרות חומרה לPC יראו שמשתלם להם לעשות חומרה לMAC אבל אני לא יודע עם מבחינת נוחות עבודה זה ישתלם לי כי יש הרבה תוכנות שאין ב MAC או שאני לא יודע אם יש למשל אני די רוצה EMULE ותוכנות מתמטיות כמו MATLAB עוד שאלה (תלוי בתשובות שלכם) אני מתכוון לקנות MACBOOK אבל אני לא יודע אם הוא יריץ WOW וWOWBC כי אין לו כרטיס מסך חזק וה PRO…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום. אני חדש בכל הקטע הזה של המק ויש לי כמה שאלות: איך משנים בff את הפונטים שיראו כמו בווינדאוס? כי הפונטים בעברית פה מחרידים ויש קודקים למק? כי הוא עושה לי בעיות עם ניגון וידיאו, או שיש נגן מומלץ? (חוץ מVLC) ועם איזו תוכנת MSN אתם משתמשים? כי זאת של מיקרוסופט לא נוחה בכלל ויש אפשרות לשנות את השם של המחשב? כי שהתקנתי אותו היה לי רק עברית ולא כתבתי משתמש נורמלי ועכשיו הוא כתב לי איזה חרטוט.. אני מתכוון לשם של המחשב עצמו, נגיד שאני נכנס לFinder הוא כותב לי למעלה dwrwntr ואני רוצה לשנות את זה תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Guarding angel,

כרגע יש אופציה לשדרוג מגרסת 10.4 לגרסת הבטא 10.10 http://www.ubuntu.com/testing/maverick/beta מי שרוצה לשדרג שיבצע את הפעולות הבאות : 1) Alt + F2 . 2) להקיש update-manager -d. 3) יפתח לכם חלון שבו תראו אופציה ל-Upgrade. 4) הוא יוריד לכם את תוכנת השדרוג ויש ללכת לפי ההוראות. רשמים בהמשך עריכה : היו לי המון Error's במהלך ההתקנה וזה דרס לי את Win7 (ממש לא הגיוני שזה יקרה אם הגדרתי לו את תקיית היעד למחיצת ה10.4...) כרגע מפרמט מחדש את הנייד ואתקין התקנה נקייה.

• 10 תגובות
    • 5.5k צפיות
  10. http://www.apple.com/macosx/snowleopard/ פרטים נוספים צפויים להיחסף בימים הקרובים WWDC 08. אין תמיכה יותר במעבדי PPC, רק למעבדי אינטל.

• 62 תגובות
    • 8.3k צפיות
  11. Started by ychig,

שולם התקנתי את המערכת ההפעלה ונתקלתי בכמה בעיות די מעצבנות המערכת לפעמים נתקעת או שהעכבר והמקלדת לא מגיבים בכלל [קרה לי שהשארתי את המחשב דלוק כמה שעות ללא שימוש בו] או שתוכנות מסויימות לא פועלות לי למשל שאני מנסה לפתוח את שורת הפקודה[מסוף], אין אפשרות ![ד''א לאובנטו לוקח המון זמן לעלות בערך 20 שניות ! לXP לוקח הרבה פחות זמן וגם הויסטה, שאני הבנתי שהמערכת הזאת אמורה להיות יותר קלילה ולפעול מהר] אין אפשרות בכלל להשתמש ברזולוציית המסך המקורית שלי 1280 על 1024 [למרות שראיתי את הUBUNTU בLIVE CD אז הייתי ברזולוציה המקורית, אך אחרי כמה אתחולים הוא חזר לרזולוצייה נמוכה יותר] הבנתי שצריך לערוך כלשהו קובץ ושנות בו את הX אבל הסתבכתי בזה... והבעיה הכי גרועה, המערכת לא עולה ! אני מ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ariebel,

שלום רב, אתמול ניסיתי להתקין אובונטו על המאק ולא הצלחתי, עבדתי לפי tutorial של התקנת 7.10 https://help.ubuntu.com/community/MacBook מה שעשיתי: 1. הגדרתי ב bootcamp פארטישן לווינדוז. 2. התקנתי rEFIt, תפריט הBOOT בין לינוקס למאק OS הופיע תקין. 3. ביצעתי התקנה של האובונטו לפי ההוראות(מחיקת פארטישן FAT32 הגדרת פארטישנים ידנית לפי הTUTORIAL). 4. בבחירת מערכת לינוקס מתפריט הEFI, נותן לי שגיאת BOOT. יש למישהו רעיון מה ניתן לעשות בכדי לפתור את הבעיה הזו? בתודה מראש לעונים. נ.ב- רעיונות לגרסאות אחרות של אובונטו או הפצות אחרות יתקבלו בברכה(כל המידע על המאק כבר מגובה ואני מוכן להתעלל בו).

• 21 תגובות
    • 3.7k צפיות
  13. Started by IlanF,

ניסיתי להתקין את ICQ 6, אבל הוא רושם שהוא צריך XP SP2. אז הורדתי את 5.1 והוא רושם שהוא צריך את IE 5.0 ומעלה, התקנתי את ies4linux ועדיין הוא רושם שהוא צריך את IE 5.0 ומעלה... בינתיים זאת הבעיה היחידה שיש לי להתקין תוכנות של וינדוס עם WINE... וגם, איך פותחים קובץ .run? אני לוחץ עליו פעמיים אבל הוא נותן לי שגיאה (תמונה למטה) [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. כיום מותקן אצלי חלונות XP על דיסק SATA 160GB ופדורה 8 על דיסק IDE 80GB. "הצלחתי" לקנפג את הפדורה באופן כזה שהמחיצה (EXT3) לא ניתנת לזיהוי לחלוטין מהחלונות. אני מתכוון להוסיף בימים הקרובים דיסק SATA 500GB ולהעיף את ה-IDE. משום מהירותו העדיפה אני מתכוון להתקין את שתי מערכות ההפעלה (פדורה 9 וחלונות, אני חייב חלונות בעיקר בגלל endnote וגישה מרוחקת למשרד) על הדיסק החדש, ככל הנראה במחיצה של 400 ג"ב לפדורה (מחיצה יחידה או מספר מחיצות) ו-100 ג"ב לחלונות. את הדיסק השני אני מעוניין לפרמט ל-EXT ולהשתמש בו כדיסק גיבוי לשתי מערכות ההפעלה. האם יש למישהו המלצות אחרות לסידור המחיצות ואיך בדיוק להגדיר את ההתקנה של ה-F9 כדי שהמחיצת השורש שלו תראה גם בחלונות (בעזרת התוכנות המקובלות)?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by eladbu,

שלום לכולם אני מחפש לבנות שרת FTP על בסיס לינוקס בתוך מערך של VMWARE עד כה התעסקתי עם מערכת סמבה אבל ממש מזמן ויש כל כך הרבה מערכות חינמיות מה המומלצת ביותר?והכי פשוטה לעבודה. כמובן שהיא צריכה להיות סגנון IIS עם הוספת יוזרים וכו כרגע אני מוריד את פדורה 13 סתם בשביל ההתנסות האם היא מספיק טובה לשרת FTP??? בתודה מראש

• 21 תגובות
    • 4.9k צפיות
  16. מצ"ב לינק למאמר מ-ynet על המתכנת אפי נדיב, שיזם תכנות הרחבות ל-Firefox לפתרון הבעיות באתרים ישראלים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3337369,00.html הנה גם לינק להרחבות עצמן: http://www.effie.co.il/mozvuvu/home.html וגם לינק לאתר של אפי נדיב: http://www.effie.co.il אגב, אצלי ההרחבה לשיפור הלינקים ב-ynet לא עבדה, אולי בגלל שאני נאלץ עדיין לעבוד עם מערכת Jaguar 10.2.8, אך ההרחבה של אתר "הארץ" עובדת יפה, ובכל מקרה מגיע לו מילה טובה על היוזמה הברוכה. אשמח אם תדווחו כאן איך ההרחבות האלה פעלו אצלכם.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני רוצה ללמוד איך להפעיל שרת לינוקס שינהל את הרשת ממש כמו SERVER 2003 וכולי . איזה הפצה כדאי לי להתקין ? תודה לעונים . אה ועוד משהו , ניהול שרת לינוקס זה דומה בכל ההפצות ? נגיד אלמד לנהל שרת אובנטו אז למעשה אוכל לנהל גם שרתי דביאן לדוגמא ? או שכל הפצה והשיטות שלה .

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. אפשר לחרוג עד 3GB, לגלישה באינטרנט אני מתכוון להתקין אותו על מחשב נייח, שיש בו HD4850 כך שצריך הפצה שעובד עם כרטיסים של ATi ועם מחשב נייד עם Mobile Intel GMA 4500M ו - intel su4100 תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by matteo,

טוב עריכה שכחו מכל מה שהיה פה הכול סודר רק בעיה אחת יש לי איך אני הופך את גנום לעברית ממש עברית טוטל אני לא יודע מאיפה להשיג את התמיכה חיפשתי בפאקמן ולא מצאתי כלום רק ל kde מצאתי

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. איך אפשר להעביר את כל התוספים,סימניות,סקינים (וכו'..) מהאקס פי שלי לאובונטו? oh... and how I can I install HEB after installing ubuntu? (I'm writing from the ubuntu sorry..)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היום אפל השיקה מקים חדשים, מק פרו מבוססi7, איימק ומק מיני מבוססי Core 2. המק מיני החדש: 2.0GHz : 120GB :1GB החל מ599$. האיימק החדש: 20" : 2.66GHz : 2GB : 9400M החל מ1199$. 24" : 2.66GHz: 4GB : 9400M החל מ1499$. המק פרו החדש: החל מ2499$ למרובע ליבות נהלם, והחל מ3299$ לשני מרבעי ליבות נהלם (סה"כ 8 ליבות). למידע נוסף:http://www.apple.com/ לדעתי המיני החדש מאכזב ולא משתלם, הם היו אמורים להוריד לו את המחיר אם לא משדרגים אותו חומרתית משמעותית. האימק החדש נהדר ומשתלם, במיוחד ה24" שנהיה משתלם במיוחד. והמק פרו נישאר בערך אותו דבר רק עם נהלם במקום Core 2 וכרטיסי מסך חדשים.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום, אני משתמש בקרנל 2.6.12-12 הבעיה מתוארת בתמונה המצורפת... תודה HaimTS [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  23. היי, וכמובן איזה ממשק גרפי עדיף KDE או GNONE ואם אפשר לדעת מה בתאכלס שונה בהם בכותרת, תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by dids22,

לפי הוויקי אני צריך להוסיף את הקוד הזה ל menu.lst # (1) Other OS title My Other OS rootnoverify (hd0,1) makeactive chainloader +1 איך אני בודק מה לשים אצלי במקום ה"hd0" וה "1"?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by SciFi7,

שלום, סוף סוף רציתי להתקין את ה-ubuntu בשביל ליתנסות, אבל שאני מעלה את המחשב ועולה לי המסך אפשרויות של ubtunu אני עושה את הראשון שזה התקנה ואז ה-ubtune טוען ושהוא מגיע לאיזה 95% ככה (נמש קרוב לסיום המד ) ההתקנה נתקעת ומופעים קווים מוזרים על המסך... אין לי מושג מה לעשות ניסתי לצרוב מחדש את ה-iso אבל זה עושה אותו הדבר עשיתי בדיקת בעיות באפשרויות שעולה ה-ubtunu אבל זה עושה לי שאין שום בעיה, מה לעשות ? השם המלא של ההפצה: ubuntu-6.10-desktop-i386.iso

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים