לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב, בחודש הבא אני מתכוון לקנות מחשב ואני מתלבט מאד בנושא ה-OS. הדבר היחיד שהחלטתי הוא שהיא תהיה 64 ביט בגלל נושא הזיכרון. מה שעדיין לא החלטתי זה איזה OS לשים. מצד אחד, אני מאד רוצה לינוקס אבל מצד שני אני מאד חושש שלא הכל יעבוד חלק. כדי לפתור את הבעיה חשבתי להתקין את שתיהן, להתקין את כל התוכנות שאני רוצה על שתיהן, לעבוד עם זה כמה חודשים ולראות אם הכל עובד חלק. אם הכל עובד חלק בלינוקס (אובונטו) אני אמחק את ה-OS של החלונות. אם לא, אני אמחק את הלינוקס. האם מישהו עשה את זה? האם עלולה להווצר בעיה אחרי ההסרה? תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נניח גרסה עדכנית של הפצה פופולארית. ומחשב נייד מהדור החדש. אין בעיות דרייברים? לכרטיסי מסך שונים למשל, או לחומרה אחרת הקיימת במחשב. או בעיות אחרות למשל מחשב שנמכר כשהוא מותאם לוויסטה למשל ורוצים להעיף את וויסטה או לשלב התקנת לינוקס באותו מחשב עם וויסטה על דיסק ניפרד (פיזית או לוגית) ?
-
- 30 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום כולם, נתונים הקבצים הבאים בתיקיה: 7b 7x8 7xyz3 7xyz4 7xyz5 7xyzw8 7xyzw8a ab P7.1 R8a z8a צריך להתקבל הפלט הבא: 7xyz3 7xyz5 ab P7.1 z8a ז"א להתחיל באותיות קטנות בלבד ולהסתיים בספרות 1,3,5,7,9 צריך להשתמש בפקודה grep וכך עשיתי: ls | egrep ^[a-z] "[1,3,5,7,9]$" כל אחת מהפקודות עובדת תקין - כיצד אני משלב בניהם בשביל לקבל פלט הנ"ל ? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם כדי לי לעבור ללינוקס? אני משתמש במחשב בעיקר למשחקים וגם לאנטרנט מה דעתם פשוט קצת משמם כבר הWindows ורציתי לדעת אם אני יכול לעבור ללינוקס להיות בטוח במה שאני עושה אם אתם ממליצים לי אתם תוכלו להסביר לי עליו קצת אך מתקינות(אם זה דומה לWindows או שזה שונה) וכול מני דברים כאלה עוד משהו שמענין אותי יש הפצה של לינוקס בעיברית אם כן איזה ומאיפו אני מוריד תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תגידו יש משחקים למק? משחקים ל PC שעובדים דרך אמיולטור עובדים מהר?
-
- 2 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
היי יש לי לינוקס MINT גירסא 11 (katya) בהרצת סרטים (ניסיתי כמה תוכנות שונות) הוידאו משדר בצורה לא חלקה וקצת איטית. נראה כמו FPS נמוך במשחקים אם לתאר את זה ככה. ניסיתי התקנת CODECS ודרייבר עדכני לכרטיס מסך וניסיתי כמה וידאוים שונים. למישהו יש עצות מה עוד אפשר לבדוק או לנסות לעשות ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את שניהם , מנדריק בגירסה 8.0 ואת רד האט ב 7.3 אני הבנתי שמנדריק יותר טובה , אבל תמיד שאני מוריד דרייברים ללינוקס , יש יותר לרד האט מה שגרם לי להבין שהיא יותר שכיחה. אני משתמש עם ניסיון בלינוקס(לא ארוך- אבל קיים) המערכת מאד נחמדה, והייתי רוצה לדעת מה כדאי מבין שני הגירסאות. HELP
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קנו לי (אבא שלי מת עליו) את המסך הזה: חיה לא? עריכה: איות בכותרת, ראו הודעת הסבר בראש הפורום (Prog.)
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה שהתקנתי לפני משהו כמו שבוע. הבעיה היא שב-synaptic מופיעים מעט מאוד חבילות(נראה לי רק אלה שמגיעות בלייבCD) אפילו emacs לא מופיע שם. איך אפשר לסדר את זה? תודה, אור.[br]פורסם בתאריך: 10.12.2007 בשעה 14:28:47 הסתדרתי, מישהו עזר לי =)אם מישהו יצטרך מתישהו. צריך להיכנס ל-synaptic ולהיכנס ל-settings->repositories->ubuntu software ולסמן ב-V את סוגי החבילות שרוצים.
-
- 0 תגובות
- 764 צפיות
-
-
setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle us,il
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
והאם זה עד כדי כך קריטי בשביל שיקול בקניית כרטיס מאחת מהן. האם בשתיהן יש תמיכה מלאה ב BERYL ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בבית ראוטר שפועל עם מודם כבלים, על PPPTP ועובד כרגע בווינדאוס XP. אני מוריד את אבונטו ומתכנן להתנסות איתה טיפה בתור הרצה ראשונה של לינקוס מבחינתי, ורציתי לדעת אם הגלישה תהיה אוטומטית בגלל הראוטר, או שאצטרך לבצע הגדרות במערכת עצמה?
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
בזמן הרצת CONFIGURE SCRIPT קיבלתי את השגיאה הבאה: checking for samplerate... checking for libgnomeui-2.0 >= 2.0.0 libglade-2.0 gthread-2.0... checking for gnome-config... no configure: error: *** cannot find gnome-config, set GNOME_CONFIG environment variable to path of gnome-config script *** לא ממש הבנתי מה חסר לו.. תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכתבה לא מחדשת שום דבר למי שכבר חיפש וקרא על הנושא במקומות אחרים אבל היא דיי מרכזת ידע שהמשתמש המתחיל יעריך http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=403582&sid=127
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תתייחסו בדברים לנוחות ההפעלה, למהירות, היצע חומרה, היצע תוכנה, יציבות וכל דבר אחר, אבל לא למחיר, על כך אפתח סקר נוסף. אממ... דבר נוסף, אם אין לכם כל נסיון עם מחשבי מק, האופציה הראשונה היא המתאימה... [poll] [opt] אין לי מושג [/opt] [opt] הם אבסולוטית נחותים מ-PC [/opt] [opt] הם פחות טובים מ-PC, אבל ההבדלים קטנים [/opt] [opt] אין תשובה החלטית, הכל תלוי במשתמש ובצרכים [/opt] [opt] הם עדיפים על PC בדברים מסויימים [/opt] [opt] הם עדיפים על PC בהכל [/opt] [/poll] אם אתם מחליטים להצביע, תשתדלו להוסיף נימוקים. Prog.
-
- 38 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
אתמול, סתם משיעמום החלטתי לנסות להתקין לינוקס. היו קצת בעיות להעביר את כל הbookmarks והסיסמאות של הפיירפוקס. אבל בסוף הסתדרתי ;D התקנתי את הלינוקס במחשב הנייד שלי, שהוא לא חזק במיוחד ככה שאני לא צריך אותו למשחקים וכאלה. הזמן עליה של הלינוקס הוא מעולה ולוקח לי רק 600 מגה מהראם עם פיירפוקס ונגן מוזיקה פתוח. התלהבתי מהצ'אט. ומהתמיכה ברוב הכפתורי קיצור שיש לי בנייד. (שבוינדוס היה צריך להוריד דרייברים -__-) יש עוד מלא דברים טובים.. אין לי כוח לפרט הקטע הוא שיש גם כמה דברים שאם אני לא אסדר אותם, כנראה אני אחזור לוינדוס... הסוללה נגמרת הרבה יותר מהר מאשר בוינדוס (7).. אם בו הייתי יכול לסגור 3 שעות על מצב חיסכון עם 50% מתדר הCPU עכשיו המחשב בקושי החזיק לי שעתיים. אז יש איזו יישו…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
הורדתי גירסה 10.6 ורשום תומך למעבדי INTEL רציתי להתקין אותו על PC, עולה מסך dos עולים בערך שלוש שורות ומבצע reboot למישהו יש הסבר לזה?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לפני שבועיים הייתי בבית התקנתי מערכת לינוקס על המחשב שלי........... אחרי שבועיים הגעתי הבייתה ובאתי לפתוח את מערכת הלינוקס ושכחתי את הסיסמא. כיצד אני יכול לגלות את הסיסמא שלי הבנתי שזה אפשרי.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עקב סיבות אישיות (לא משהו רע, אל תדאגו) אמיר נאלץ לעזוב את האתר והפורום, ת'רד זה ישמש כת'רד פרידה מאמיר והוקרה על כל תרומתו הרבה. אמיר, קודם כל אני רוצה להודות לך על כל עזרתך ותרומתך הרבה לי באופן אישי ולשאר משתמשי הפורום והאתר, הידע הנרחב שלך עזר לנו רבות, ואני אישית נהנתי לשוחח איתך באיי סי קיו על שלל נושאים ולקרוא את הודועתייך בפורמים השונים. עזרת להרבה משתמשים חדשים להתחיל לעבוד עם לינוקס וקידמת את נושא הלינוקס באופן כללי. אלכס (CoronaLove) ואנוכי נחליף אותך בניהול הפורום ונקווה להמשיך את מה שהתחלת. תודה לך על הכל, מקווה שתקפוץ לבקר מפעם לפעם אדי.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה מגוון טיפים וטריקים שאספתי במהלך העבודה על או אס 10.2, יתכן שתימצאו כמה מהם טיפשיים אבל כולם שימושיים. שומר מסך: בהגדרות שומר המסך, יש אפשרות שניקראת hot corners. בעזרת לחיצה על אחת הפינות ניתן לגרום לכך שכאשר העכבר יעבור מעל פינה מסוימת של המסך, שומר המסך יופעל. ניתן גם לקבוע שכאשר תעברו מעל פינה מסוימת היא תמנע מהשומר מסך לעלות גם אם עבר זמן רב. קיצורי דרך: בלחיצה על הפיינדר, ניתן ללחוץ על מספר מקשים המשמשים כקיצוריי דרך. למשל: קומנד + שיפט + a מביא מיד את חלון ה-application.. בדיקת איוט: בתוכנות רבות ניתן ללחוץ עם כפתור ימני על מילה במספר שפות ולעשות לה בדיוקת איוט - שימושי ביותר! בקרוב יהיו עוד - אני לא מסוגל לחשוב צלול בשעה זו של הלילה. הצטרפו אלי! איל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon 800Mhz ולוח מבוסס VIA KT133. כרטיס מסך GeForce 2 MX. האם יש גרסאות לינוX שירוצו עליו טוב מבחינת תאימות דריוורים??
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
שלום רב. לפני כמה זמן התקנתי לינוקס, עשה קצת בעיות אז עזבתי את זה (מתכוון לחזור בעתיד). בנתיים אני עובד בווינדוס, אבל ב HD יש לי פחות 20 ג'יגה(המחיצה של הלינוקס) ואני לא רואה אותה דרך הווינדוס. מה הדרך הכי מהירה ופשוטה למחוק את המחיצה של הלינוקס ולאחד בין המחיצות? אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
שלום לכל התותחים כאן. ראית יאת המדריך בדביק שאומר שלינוקס יכול לעבוד עם וינדוס ושיש תפריט בחירה, אבל לא הבנתי איך להתקין כך שהמחשב לא יתפרמט ליץ הפעלתי אובנטו מה LIVE CD וכשאני עושה לו INSTALL בשלב ה 7 והאחרון הוא אומר לי שהוא הולך לפרמט לי כונן. השאלה שלי היא איך אני מתקין את לינקוס שתפעל ביחד עם וינדוס ? תודה לכל עזור ועונה.
-
- 5 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אהלן אנשים... לפני הרבה זמן התקנתי כל מני גרסאות לינוקס (מנדרעק , רדהט, קלדרה , וג'נטו(שלא היה לי מושג איך להתקין אותה)) מכיוון שאני מתגעגע ללינוקס, ודי נמאס לי מהצרות של ווינדוס אני רוצה להתקין לינוקס אבל לא יודע איזה דיסטרו לבחור. אני לא צריך הרבה מהלינוקס: רק KDE3+ והאפשרות להתחבר לאינטרנט,(web,mail,icq...) הבחירות שלי הן mandrake 9 או gentoo (יש מדריך שמסביר איך להשתלט על ההתקנה של ג'נטו?) ולבעיה: אינטרנט מהיר... איך אני מתקין חייגן ? (ADSL, מודם סמסונג, (פעם בכבלים ללא חייגן היו לי חיים קלים)) , תוכלו להפנות אותי למדריך מתאים לסמסונג\PPPoE? (מסתובבים כמה שעיינתי בהם אבל הם לאלקטל \PPTP ...) עריכה: חייגן http://iwiz.linux-kinneret.org/ מישהו התנסה עם החייגן…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-