עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום. יש לי 3 כוננים קשיחים. 1 - SSD - עליו מותקנת Windows 7. 2 - כונן שעליו התיקיות והסרטים שלי. 3 - ריק - ועליו ארצה לשים Ubuntu. כיצד שמים על הכונן השלישי Ubuntu? וכיצד יוצרים שאילתה אשר מאפשרת בחירה במערכת ההפעלה הרצויה? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by badatz,

שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by almog333,

שלום. שאלה ראשונה בקשר לוידאו צ'אט. האם זה אפשרי לבצע וידאו צ'אט בחיבור 3G? הבנתי ש FaceTime עובד רק בwi-fi. מה לגבי סקייפ? או אפליקציה אחרת אולי? שאלה שניה היא בקשר ל GPS. האם הוא משמש כ GPS לכל דבר דרך הלוויינים או רק דרך הרשת? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  4. Started by c5123,

שאלות ממהט מהו מספר הגישות לדיסק ב UNIX כשהמשתמש מבצע את הפקודה הבאה: ?more/user/tmp/name.txt גודל name.txt הוא בלוק אחד בלבד והכניסות בזיכרון ל tmp ,usr,name.txt ממוקמות בבלוק הראשון של הסיפריה שלהם ומיקום ה i-node של ה - root הוא גם בדיסק ? שאלה שניה: יוסף טוען שאם במסגרת מערכת ההפעלה של יוניקס קיים מנגנון של אבטחת נתונים אין צורך במנגנון נעילת קבצים דעתו של משה היא שיש צורך במנגנון נעילת קבצים מי מהשניים צודק?נמק תשובה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by Jenia24,

אהלן, יש לי 2 שאלות בנוגע להפצה הנ'ל 1. איך אני מונע מדברים לעלות ב-Startup? 2. ראיתי שיצא גרסא חדשה להפצה, אני אני מעדכן אותה? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. מערכת הפעלה - יובונטו אולטימייט אדישן 2.1 [יובונטו 8.10] כרטיס מסך: 4870 ati 1-התקנתי את הפלאש של אדובי יש לי שמע במחשב, אבל באתרים כמו יוטיוב אין שמע [יש וידאו] התקנתי את הפלאש בתור: ubuntu-restricted-extras עשיתי גם את התהליך הבא: לאחר ביצוע 2 הפקודות היה שמע וגם וידאו לאחר ריסטרט - הבעיה חזרה לקדמותה. 2- הרצתי סרט כלשהו ויש מעין פליקרים שחורים כאלה ... הצעות לפתרון? ביצעתי את התהליך הבא[, לאחר שביצעתי אותו ולאחר ריסטרט - היובונטו קרס והייתה בעיה בXSERVER] ועדיין ללא הצלחה... שאלה נוספת - איך ניתן להתקין internet explorer על יובונטו?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכולם, אני חדש במקינטוש ויש לי MAC BOOKPRO עם מערכת הפעלה 10.5.2. אני מחובר ברשת עם כבל מוצלב כאשר המחשב הראשי עם האינטרנט (של הכבלים דרך מודם של מוטורולה שמחובר לכרטיס רשת השני) הוא ווינדוס XP. המקינטוש מזהה את הרשת ובמקינטוש אני מצליח לראות את הקבצים שאני משתף דרך הווינדוס אבל יש לי 2 בעיות: 1) אני לא מצליח לגלוש באינטרנט דרך המקינטוש. 2) דרך הווינדוס אני לא מצליח לראות את הקבצים שאני משתף במקינטוש. אם אני מחבר את הכבל רשת שמחובר למקינטוש למחשב נייד של LENOVO אני מצליח גם לגלוש וגם לשתף את הקבצים בשני הכיוונים בלי שום בעיה. במקינטוש הפעלתי את file sharing + printer sharing + Internet sharing. אין לי כסף לראוטר משום סוג ולכן זו לא אופציה. אני חשבתי שברגע שאני מחובר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by pbl1,

אני מנסה להתקין את הדרייבר לאינטרנט אבל הוא מבקש root מה זה ואיך נכנסים לזה 2)אני לא מצליח לראות את הסידירום שלי הוא כותב שהוא איננו אבל כשאני רציתי להתקין התקנים בלינוקס עצמו הסידירום נפתח והלינוקס התקין מהדיסק הראשון ששמתי :s05:

9. Started by ELiA,

הראשונה מישהו יכול להסביר בדרך פשוטה איך מתקינים עברית? כי ניסיתי דרך המדריך של ה-FAQ ולא הסתדרתי ועוד משהו.. מישהו יוכל להביא לי לינק להתקנה פשוטה של בריל?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by yousux,

http://www.engadget.com/2008/10/09/apple-notebook-event-is-on-october-14th/ http://gizmodo.com/5061113/apple-announces-macbook-event-for-october-14 אחרי תקופה ארוכה שהם לא עדכנו את החרא, הגיע הזמן, הפעם גם עם עיצובים חדשים, דגמים חדשים ומחירים יותר גמישים.

• 51 תגובות
    • 7.5k צפיות
  11. Started by eitanbts,

10Things We're Dying to Know About Chrome OS http://www.readwriteweb.com/archives/10_things_were_dying_to_know_about_chrome_os.php העידן הקרוב הולך להיות מהמעניינים שפגשנו > כבר לא יכול לחכות ... כל מה שקרה עד היום - זה כלום תחרות כזו? שני ענקים כאלו ? עוד לא היה....

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Electric Boom,

מה אתם אומרים? אני מקווה אבל שאין שטויות כאלו של שינוי הגדרת צילנדרים או מה שהRH9 שלי עשה,שגרם להאטות הווינ!!!! (תנו גם ת'גרסא הכי מומלצת!)

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. השם שלה זה Psycho(אומנם בינתיים אם אתם מחפשים ב- app store) השם שלה יהיה Tabbar. אנחנו נשנה את זה. מטרה: מטרת התוכנה היא לימוד מילים לפסיכומטרי בעברית ובאנגלית. תוכן: התוכנה מכילה 5 חלקים. חלק 1,מילים בעברית וחלוקה לפי אותיות. בעת לחיצה על מילה כלשהי, יוצג הפירוש למשתמש וכך הוא יוכל לעבור מילה מילה. כמו כן יש אפשרות חיפוש מתקדמת , אשר מחפשת חלק מהמילה שהמשתמש רוצה. לדוגמא: "כלח"- יחזיר מילים שמכילות בתוכם "כלח". חלק 2,מילים באנגלית וחלוקה לאותיות+ אפשרות חיפוש. חלק 3,ערבול מילים- ערבול בעברית ובאנגלית. כמו כן ניתן לערבל לפי אותיות גם בעברית וגם באנגלית. חלק 4,מבחן מילים, אשר בוחן את המשתמש על 50 מילים אקראיות תלוי בשפה שהמשתמש בחר, ומחזיר לו ציון באחו…

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  14. לאחר התקנת אובונטו לצד ווינדוס 7 הופיע לי בהפעלה ראשונה אפשרות לבחור כניסה לווינדוס 7 אבל אח"כ (לאחר התקנת עדכונים באובונטו) נעלמה האפשרות ויש לי רק אפשרות להיכנס לאובונטו או בדיקת MEMTEST . איך אני חוזר לווינדוס 7 ומהר... ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by bAdSeEd,

הי. התקנתי לאחרונה את KDE3 תחת Mandrake 8.1 - עובד ונראה ממש מצוין. הבעיה שלי היא שכל פעם שאני מכניס username וסיסמה עולה לי שוב תוכנת Kpersonalizer ומבקשת שוב לבחור את שפת הממשק ואת הסוג שלו. האם עוד מישהו נתקל בבעיה? ואם הצלחת לפתור את הבעיה ,ספר איך! תודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אני רוצה להזמין מקנטוש ...סקסי ...יש מדריך אבל ...אני לא מצליח לפתוח אותו משהו יודע איך ? ;D אני הולך לי לקנות מקנטוש חמוד .....ללימודים .... http://forum.mac-it.co.il/archive_single_view.php?id=84523&gid=84523

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן אנשים, אני ועוד מספר חברים קיבלנו אישור להקים סוג של רשת אינטגרציה למטרות לימודיות.. באופן כללי זה לא יהיה משהו ענק - מדובר על 2 ראוטרים, כמה סוויטצ'ים, שרתים ומחשבים.. המטרה היא ללמוד להקים רשת מ0 על הברזלים ממש. את השרתים עצמם(DNS, DHCP, FTP וכו') אנחנו מעוניינים להקים בלינוקס, אבל שאר התחנות יהיו בווינדוס וכך גם הדומיין קונטרולר.. השאלה שלי היא איך אני מקשר בין דומיין שבעצם נבנה בווינדוס לבין שאר השרתים שאותם נרצה להקים בלינוקס? קראתי על שרת SAMBA שיודע לקשר בין תחנות ווינדוס ללינוקס, זה הפתרון במקרה הנ"ל? ושאלה נוספת, יש משהו בלינוקס שהוא כמו active directory בווינדוס? כלומר, יש דרך שבה כל נוכל לבנות את כל הרשת תחת שרתי לינוקס?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  18. Started by ag43,

יש לי DOK עם כלי שחזור עליו בינהם מערכת הפעלה UBUNTU. אני מעוניין להתקין עליה תוכנה כלשהי לשכפול הרדדיסקים ויצירת IMAGEים. אני מעוניין בתוכנה גרפית (ולא שורת פקודה בלבד). עשיתי חיפוש בגוגל אבל כל התוצאות שמצאתי הן מלפני 3-4 שנים ואני רוצה לדעת אם יש עדכונים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Virus x,

שלום לכולם!! טוב אני קניתי מאק בפעם הראשונה, אני מחפש תוכנות אשר יעזרו לי לעבור ממחשב הישן שלי עם ויסטה בצורה חלקה! בעיקר אני צריך המלצה לתוכנה כיווץ חינמית שיכולה לעבוד על שני מערכות הפעלה לאופרד וויסטה ועד איך אני מחליף שפת הקלדה במאק שלי? ???

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by borg,

[table][tr][td]תוכנה [/td][td]Windows [/td][td]Linux[/td][/tr] [tr][td]תוכנות Office[/td][td]Microsoft Office[/td][td]Open Office\AbiWord[/td][/tr] [tr][td]דפדפן[/td][td]Internet Explorer\Maxthon\Firefox[/td][td]epiphany\konqueror\Firefox[/td][/tr] [tr][td]תוכנת דואר אלקטרוני[/td][td]Outlook Express\IncrediMail\Thunderbird[/td][td]kmail\Thunderbird\Evolution[/td][/tr] [tr][td]אנטיוירוס[/td][td]NOD32[/td][td]BitDefender[/td][/tr] [tr][td]פיירוול[/td][td]ZoneAlarm Pro[/td][td]iptables\Firestarter[/td][/tr] [tr][td]אנטי-ספייוור[/td][td]Ad-aware[/td][td]לא צריך[/td][/tr…

• 93 תגובות
    • 42.5k צפיות
  21. Started by ag43,

האם אני יכול לקבוע לכל חלון כמה רוחב פס הוא יקח (באחוזים או בKB) בUBUNTU? כ"כ איך אני מתקין THEME לBERYL?

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  22. לא קיבלתי מענה בפורום קולנוע ביתי ואני מקווה למצוא אותו כאן אני מרכיב מחשב מדיה (בעיקר למוזיקה) שישמש גם כשרת ביתי עם מעבד E2200 וזיכרון של 1 ג"ב (לוח אם מבוסס נבידיה 630). 1) מה היא הפצת הלינוקס המומלצת למחשב שכזה. 2) האם יש מקלט IR אוניברסלי, ניתן לתכנות במחיר סביר שיעבוד בלינוקס (אני רוצה לשלוט על המחשב עם שלט קיים). אם אין, מה השלט למחשב המומלץ ללינוקס שיאפשר מקסימום שליטה במינימום מאמץ ומחיר. 3) פתרון מוצלח לשליטה מרחוק (remote desktop) במחשב השרת דרך תחנת העבודה העיקרית שלי או המחשב הנייד שמריצים וויסטה (בקרוב חלונות7) ו-XP (בהתאמה)

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. רציתי לשאול איך אני עובר מימין לשמאל ומשמאל לימין כשאני מקליד טקסט בתוכנות השונות של ה מק. כמו כן אשמח לאיזה אתר טוב שמפרט את כל שילובי המקשים והפעולות שאותם שילובים מבצעים. תודה.

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  24. לא מזמן גיליתי הפצה שנקראת EEEbuntu, והיא תפורה בשביל המחשב שלי. הבעיה היא שההפצה מגיעה ריקה (אפילו בלי אופיס), בניגוד גמור לטעם שלי - הפצות עמוסות בחבילות. לצערי חברת Ubuntu מסרבת לשחרר דיסק התקנה עשיר בחבילות (כמו פדורה) כי היא דוגלת בהורדה של חבילות ספציפיות מהרשת. בגלל זה קם פרוייקט אינדונזי שעונה על הבעיה הזאת ושחרר הפצה במשקל של 6 דיסקים DVD, שניתן להוריד מכאן: ftp://kambing.ui.edu/pub/ubuntu-repository/9.04/ הדיסקים ערוכים בסגנון זהה להפצת Debian, שגם כן מציעה מגוון חבילות ענק, כולל התקנה טקסטואלית. כשאני מכניס דיסק התקנה, המערכת (שלמעשה מהווה Ubuntu לכל דבר) מזהה אותו כדיסק התקנה של עצמה. עד כאן הכל הולך חלק. הבעיה מתחילה בעובדה שהתקנה של החבילות דרך הממשק הגראפי …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by cleric,

על מחשב מסויים הותקנו שני הפצות שונות של לינוקס,אחת אחרי השנייה, בנוסף לXP שכבר מותקן על המחשב, אחת השתמשה בLILO והשנייה בGRUB, ועכשיו לבעיה: אני רוצה להסיר את לינוקס לחלוטין מהמחשב הזה ולשחזר את הMBR שיעלה את הווינדוס בפתיחת המחשב, הבעייה היא ששחזור מחזיר את LILO, כי זה מה שבעצם היה מותקן אחרון על הMBR לפני GRUB, יש איזושהי דרך לשחזר שני צעדים אחורה? או דרך אחרת לעשות את זה? (שלא כוללת התקנה מחדש של XP)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים