לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
הבעיה עד היום שהיה צריך לפרמט את ההארד דיסק וליצור מחיצה בשביל להתקין את זה, או להריץ את זה ישר דרך הדיסק. יש תוכנה בשם WUBI שתתקין לכם את UBUNTU בנוסף לווינדווס XP, ואפשר לעשות DUAL BOOT אז סתם אם מישהו סקרן ורוצה לנסות: סרט הסבר איך להתקין: http://www.cnettv.com/9710-1_53-28756.html?tag=bubble להוריד את התוכנה: http://www.download.com/Wubi/3000-2094_4-10702316.html?tag=lst-0-1 אני יודע שזה פורום WINDOWS, אבל שמתי את זה פה כי מה שמיוחד זה שאפשר להפעיל את זה בנוסף לווינדווס, אם אתם חושבים שזה שייך לפורום אחר אז תעבירו את זה. אבל ההודעה הזאת נוגעת למשתמשי ווינדווס.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
את השאלה הזאת שאלתי את אינטרנט זהב והם ענו לי ככה : 1.את הבקשה שלך לקחנו ברצינות והתדיינו בנושא בדרגים הגבוהים - נוכחו לדעת שזה בלתי אפשרי בגלל: א.יש הרבה הפצות (לא תירוץ אפשר להתמקד בפופולריות ) ב.זכויות יוצרים מונעים מאיתנו דבר זה - לא הבנתי מה הבעיה הרי לינוקס תוכנה חופשית ועוד כמה שטויות שקשה לי לקבל אבל אני רוצה להבין למה בלינוקס/יוניקס לא מוציאים תוכנה שמגדירה את האינטרנט אוטומטי לכבלים בזק וכו' ? ובמקום לכתוב סקריפטים, התוכנה תשאל את השאלות הרלוונטיות ? זה עיניין אידיאולוגי או משהו כזה ?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
[poll] [opt] מופקע ושערורייתי! [/opt] [opt] יקר אמנם, אבל זה בלתי נמנע במקרה של פלטפורמה פחות נפוצה [/opt] [opt] הוגן בהתחשב בתמורה [/opt] [opt] ממש מציאה! [/opt] [/poll] לפרטים משווקי אפל בישראל. Prog.
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
טוב, המצב הפך להיות בלתי נסבל... מישהו צריך לתפוס יוזמה ולנהל את הפורום הזה! *מישהו עם ידע ונסיון בנושא. *מישהו שמתבטא בצורה טובה. *מישהו שיבקר פה לפחות פעם בחצי שנה( ). אם ששלושת הסעיפים האלה חלים עליך ואתה מוכן להתנדב למען הקהילה, שלח הודעה פרטית לliiight, אחראי הפורומים הכללי של הזון ותציע את עצמך לתפקיד! http://hwzone.co.il/community/index.php?action=profile;u=10714 קרפד האיום, מסיים את השידור.
-
- 35 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
טוב יש לי תמיפרט בצד ואני מעונין בהפצה קלה(למתחילים אבל לא LIVE CD ) שתתאים למיפרט -חוץ מהדברים שכתוב יש לי גם כרטיס טלויזיה -AVERTV מה שאני רוצה במידה שיש זה הפצה שמתקינה גם תדריברים של הכרטיס מסך וקול-של נוידה וקריטיב- לא הרגילים של ההפצה חוץ מיזה אני צריך תוכנת צריבה כולל DVD\נגן מוסיקה סרטים וכו+תוכנת טלויזיה\ אימיול\אופן אופיס2 \FIREFOX \ תוכנות לעיצוב תמונות כתיבת HTML וכו (לפיתוח אתרים) וזה יספיק להתחלה חוץ מיזה פירמטתי לא מיזמן והבנתי שהבוט שלי זה בכונן C ככה שהתקנתי WINXP מיחדש בכונן C ונוצר מצב שאני מישתמש בהתקנה שמותקנת בE 3-מחיצות ואני לא יכול לימחוק את C כרגע ביגלל הבוט(יש איזה פיתרון בלי פירמוט?)אני רוצה להתקין את לינוקס בC ודבר אחרון אני חיב שהלינוקס לזה…
-
- 33 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום רב, זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום זה, אני מקווה שאני מפרסם אותה בערוץ הנכון... לפני מספר ימים ביצעתי שדרוג נחוץ ל-ATHLON 2000 המזדקן והמתקלקל שלי. המחשב מיועד להריץ לינוקס וחלונות במקביל, אמור לשמש למטרות משרדיות ולפיתוח תוכנה בסיסי ונבנה על כן במפרט מאוד בסיסי. מעבד - E2180 לציין שבמהירות שעון רגילה המעבד הזה קר כקרח. לוח אם - ג'גהבייט עם ציפ'סט 630/7100 זיכרון - DDR2-800 CL4 של transcend בגודל 2*1GB מאוורר - TUNIQ (כאן קצת הגזמתי) הדיסק הקשיח עליו מותקן הלינוקס הוא 80GB ישן של WD בתקן IDE, מהירות 7200 סל"ד. המחשב מותקן במארז סונטה ישן של אנטק (כן, כן, הסונטה המקורי) - המאוורר והספק המקוריים הלכו לעולמם וכעת מותקנים במקומם מאוורר של TT וספק של HEC. הכוונה שלי היא ל…
-
- 29 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
היי טוב החלטתי להתקין סופית את אובונטו, אני נוב כמעט לגמרי בלינוקס אז אשמח לכל עזרה שלב 1: התקנה שלב 2: התאמה וחיבור לרשת שלב 3: עידכונים והתקנות שלב 4: עבודה שוטפת ----------------------------------------התקנה----------------------------------------- אני נעזר במדריך הזה: http://www.imc-il.com/david/Project/ כמה שאלות: פיניתי מקום בדיסק(20ג'יג) 1.האם צריך להפוך את המקום הריק לכונן? ואם כן fat32 או ntfs? 2.אני מעונין לתת את האות L לכונן מתי לעשות את זה? אחרי ההתקנה או לפני? 3.האם צריך כבר עכשיו להגדיר את הכונן כ primery? 4. האם 32ביט או 64ביט? 5. יש לי 2ג'יג זיכרון-לפי החישוב אני צריך להקצות 512 מה 20גי'ג של הכונן לטובת הswap זה נכון? 6. אם אפשר לינק להוצאה…
-
- 69 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
היי! אני עובד בחברת hosting כמהנדס מערכות לינוקס. עיקר עבודתי זה הקמה ותחזוקה שרתי לינוקס (debian, redhat, suse, ubuntu, centos, mandriva). לפי השכלה שלי אני הנדסאי תוכנה. בא לי קצת לשנות אופי מקצוע שלי, והנה יש לי שאלה: איך אני יכול לעשות הסבה למפתח קוד פתוח? צריך לקחת איזה קורס? אני יודע שפות תכנות, למרות שבעבודה אני בעיקר כותב קוד בshell scripting או בperl. אני לא יכול ישר להתחיל לכתוב חופשי בC++ כי בכל זאת עבר קצת זמן מאז שלמדתי. רעיונות?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה אני רוצה להתקין לינוקס ולהשאיר את הווינדוס וכל ההארדיסק שלו שלמים ללא מחיקה או משהו בסגנון זתומרת שכשאר אני מפעיל את המחשב יש לי 2 אפשרויות לינוקס ווינדוס יש לי 2 הארדיסיקים אחד 40 GB שמגובה על האיפוד והשני זה 80 ששם יש לי את הווינדוס וכל הדברים שאני צריך האם יש אפשרות כלשהיא שהאדיסק אחד יהיה ללינוקס והארדיסק שני לווינדוס? בתודה, דור דאלי לוי
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני מישתמש המחשב בעיקר למולטימידיה הקלטות האדיו ו וידאו עריכה וצריבה השאלה האם ניתן לעשות זאת עם מערכת לינוקס מדובר על מערכת שתעבוד עם דסקטופ ממספר ניסיות עם גירסאות שונות של לינוקס LIVECD תמיד רק חלק מהדברים עבדו או וכל זאת עם חומרה שעל הלוח כגון רשת קול עובד עם חלונות XP מערכות לא קרסו אצלי אף פעם האם ישתוכנות לכידה עריכה יצירת דיסקים DVD וצריבה במערכת לינוקס. ואם אצטרך כל הזמן לעבור בין המערכות אז חבל על הזמן
-
- 8 תגובות
- 979 צפיות
-
-
לא ידעתי אם לכתוב פה או בתמיכה טכנית אז תסלחו לי.. השוויתי את המקבוק שלי למקבוק אחר קצת יותר חדש ובהירות נמוכה,קשה לעבוד בשמש.. קניתי אותו יד שניה ככה שאני לא יודע אם זה בגלל הבלאי. מה עושים? תודה ;D
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! אני עובד עם open Suse והתקנתי eclipse אבל כל פעם שאני מנסה להריץ משהו אני בקבל הודעת שגיאה... מסתבר שהבעיה היא שחסר לי G++, שהוא לא חלק מהחבילות שמגיעות עם המערכת,אולי מישהו יוכל להסביר לי איך להתקין ? תודה
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
-
-
אני מתבלט אם לעבור ללינוקס אך יש כמה תוכנות שאני פשוט חייב... מבחינת הלימודים אני מקבל הרבה קבצים שנכתבו בוורד ואני גם צריך לכתוב כאלה. כך שהאלטרנטיבה לא רלוונטית לי - אני חייב וורד של מיקרוסופט. יש איזה פתרון לדבר?
-
- 14 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום כמה שאלות כלליות: - מהו הפורום הגדול, הפעיל והנחשב ביותר לענייני אפל? אם יש כזה בכלל... - איך המקלדת החוטית של אפל (בין אם מדובר בגרסה עם ה- keypad ובין אם לא) עובדת עם מחשב PC רגיל שמריץ WindowsXP? - האם הרעיון של לקנות מארז Mac Pro מהדור האחרון ולהרכיב בתוכו רכיבי PC רגילים (כך שיהיה מחשב סטנדרטי רק עם מארז של מק פרו) יעבוד? תודה
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
.אני מאתחל את המחשב מתקליטור ההתקנה של gentoo. אחר העלאת המערכת אני מקליד: ls ומקבל את הרשימה הבאה: bin boot dev etc home initrd lib lib64 mnt opt proc root sbin sys tmp usr var.. שאלתי: האם רשימה זו הינה רשימת הקבצים שב cdrom (תקליטור ההתקנה) או בhard disk. ההגיון אומר שהמדובר ברשימת הקבצים שב cd כי אני עדיין בשלב בו הדיסק ריק. אבל בהמשך אני מתבקש ליצור ספריה ע"י הפקודה מייקדיר וההגיון אומר שזה ע"ג ההרד דיסק. כיצד איפוא אני יכול לדעת מה אני עושה גל ההרד דיסק ומה על ה סי די ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זהו טיקאסט 107, להבדיל מהטיקאסט של שבוע שעבר שהיה 106 ובקלילות האופיינית לי קראתי לא בטעות 107, אין כפילות, סתם אהאבליות שלי. עדי רביד ובעז אורדן באולפן מתווכחים ומספרים את החדשות האחרונות מעולם הטכנולוגיה בכלל ומעולם האפל והמקינטוש בפרט. כמו כן ניתנים במשדר הזה פרטים נוספים על ארוע הטיקאסט שיערך ב 27/7/09 בקפה iCaffe של רן בן ארי. עוד פרטים ואפשרות הרשמה בכתובת: http://www.tcast.co.il/event בעז אורדן
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כמה שבועות\חודשים התקנתי את הSL 10.6.6. היום, אחרי שבוע בערך שלא נכנסתי למערכת, אני מנסה להפעיל אותה, ובזמן הטעינה זה מראה לי עיגול אדום (כמו תמרור אין כניסה), ולא מפעיל את המערכת שלי. איך אני מציל אותה ? ממש לא בא לי להתקין אותה מחדש... תמונות מצורפות. תודה מראש על העזרה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אנקודר רוב הסיכויים השתגע על כל הראש, לכן: [poll] [opt] הפורום לא נחוץ[/opt] [opt] הוא באמת השתגע !!! [/opt] [opt] להשאיר את הפורום...[/opt] [/poll]
-
- 11 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
קבלתי נייד שמותקן עליו SLED 11 SP1 לפני שהחלפתי חשבתי לנסות וזה לא נראה קשה במיוחד למרות שזו ההתנסות הראשונה שלי בלינוקס מה שנשאר לי למצוא זה מקורות חיצונים להתקנות כי נובל די מגבילים ואין לי מושג איפה לחפש עזרה תתקבל בברכה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מועדון הלינוקס הירושלמי עורך מסיבת התקנה, בה אנשים יכולו לבוא עם המחשבים שלהם והמתקינים יתקינו להם לינוקס בחינם, לבחירת המשתמש 3 הפצות: mandriva ubuntu Debian מסיבת ההתקנה תערך ב5.11.2008 בבניין שפרינצק באוניברסיטה העברית, בגבעת רם - החל משעה 13:00 עד השעה 21:00 למי שנרשם מראש יש עדיפות בהתקנה טופס קצרצר http://www.linuxfun.co.il/2008/ נשמח לראות אתכם! מועדון הלינוקס הירושלמי
-
- 57 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
שלום חברים, באובונטו יש אפשרות להתקין את הכלי ליצירת ברידג': sudo apt-get install bridge-utils. ולאחר מכן ניתן לייצר Bridge ולשייך אליהם כרטיסי רשת בעזרת פקודת ה brctl. רציתי לשאול למה בעצם משמש ה bridge הזה באובונטו? מה זה בעצם נותן לי שאני יוצר bridge על האובונטו ומשייך אליו כרטיס רשת? ניסיתי להעזר במאמר: https://help.ubuntu.com/community/NetworkConnectionBridge אבל אני עדיין לא מבין את הפואנטה. אשמח להסבר פשוט וקולע. (לגבי bridge- כרכיב רשת זה בסך הכל רכיב שמפריד בין collision domain ועובד בשכבה 2 עם כתובות mac.רכיב שקוף ברשת.) תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום לכם התקנתי במחשב הנייד את פידורה 8 והמחשב \המערכת לא מזהה את כרטיס הרשת והחיבור החוטי לרשת . המחשב הוא COMPAQ NC6320 . מה הפקודה שאני צריך להריץ ע"מ שהמחשב יזהה את הרכיבים. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-