לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול להגיד לי איך לפרמת את המחשב אני רוצה לפרמת את המחשב שלי ואני לא יודע יש לי את הדיסק של הוינדוס xp אני רק צריך להתקין אותה
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום . אני רוצה להתקין לינוקס , פתחתי מחיצה חדשה ב Partiton magic עכשיו שאתה פותח מחיצה יש לך אפשרות לבחור איזה סוג קבצים כלומר :ntfs ,fat32,linux ext3 ויש עוד אפשרות . עכשיו מה אני צריך לבחור בכדי להתקין על מחיצה של לינוקס ? תודה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ה scheduled tasks שלי לא פועל. ניסיתי לעשות המון דברים כמו להפעיל דרך הSERVICES ועשיתי בדיקה עם HIJACKTHIS והגעתי למצב של פורמט. אחרי הפורמט הכל היה בסדר, אך לאחר כמה חודשים הבעיה שוב חזרה וזה די מפריע לי כי הנורטון עושה את העידכונים שלו בתיזמון עם ה scheduled tasks ואם הוא לא מופעל אז אני צריך כל הזמן להפעיל עדכונים בעצמי ואני שוכח. תודה מראש לעוזרים. אני מצטער ששמתי את זה פה זה מתאים לWINDOWS אני ממש מצטער לא שמתי לב. :
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אם עכשיו אני מתקין את הבטא של 14.04 (אבל באופן כללי כל בטא של אובנטו) כאשר הגרסה הסופית יוצאת המערכת מתעדכנת לבד לגרסה הסופית? היא עדיין מוגדרת בטא הוא שכאילו היא מתחלפת לגרסה הסופית?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, יש לי שאלה כללית על הממשק הגרפי כשעובדים עם לינוקס על שרתים. מהידע וההבנה שיש לי, אין צורך בממשק הגרפי בשרתים והדברים יכול להביא לפריצות אבטחה, יותר עומס, חוסר יציבות ועוד דברים בסגנון. אין לי ניסיון גדול עם לינוקס ולכן רציתי לשאול אם כשאני מתקין שרת (נניח Red Hat כי בדיוק התקנתי אחד על VM) אני יכול להתקין אותו ללא הממשק הגרפי. אם כן, זה כבר בהתליך ההתקנה או שמסירים/מבטלים אותו לאחר ההתקנה ? (הדבר היחידי שאני יודע בעיניין הוא שאני יכול לקבוע את init 3 בתור Default ואז לעלות ללא ה GUI...) מה דרך העבודה המקובלת היום בעולם ? אם באמת התשובה היא שמתקינים את השרת ללא ממשק גרפי, יש אפשרות להתחבר מרחוק "בצורה גרפאית" (לא דרך SSH) ולראות הכל כאילו עשיתי init 5. (אם נרצ…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למה אנשים נשארים בגרסאות 10.04 כשיש 10.10 ? המעבר מ10.04 ל10.10 לא עשה לי בעיות.. ועל 10.04 כתוב Includes long term support מה זה אומר? שיתמכו ב10.04 יותר זמן מ10.10? למה?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מנסה להריץ קובץ php ב CronJob בשעה 00:00 כל 24 שעות. הבעיה שאני לא מבין איך ה CronJob עובד יש לי פאנל של DA ויש שם אפשרות להוסיף אבל זה לא נכנס לקובץ ניסיתי לתת לו כל דקה שיכנס וכלום לא נכנס. אולי חסמו לי את האפשרות כי זה שרת VPS שקיבלתי אם DA או שזה לא קשור ... http://up351.siz. co.il/up2/m2ymmwjwmewm.jpg אשמח לעזרה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין להתקין UBUNTU על הT43 שלי. כרגע מותקן לי עליו ווינדוס. האם יש אפשרות להתקין את הלינוקס בDUAL BOOT כך שלא אצטרך להתקין את הווינדוס מחדש? (להשתמש בהתקנה הקיימת על המחשב?) תודה רבה לכולם!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מכינה קליפ באיי-מובי, שמורכב ממס' תמונות. בחרתי מעברים בין תמונה לתמונה, אבל לא בחרתי בשום סוג של הנפשה או אפקט בהצגת כל תמונה. ובכל זאת, כל תמונה מוצגת כנראה כברירת מחדל, עם אפקט מסוים של "זום", ז"א שבזמן שהקליפ מתנגן, כל תמונה מוצגת מאוד מקרוב, ואז טיפה מתרחקת, מה שיוצר חיתוך של התמונה ואי אפשר לראות אותה במלואה. איך אני מבטלת את זה? אני רוצה שייראו את התמונה כמו שהיא, בלי שום תזוזה/זום/כל דבר אחר... תודה.
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אמממ עלה לי הרעיון לנסות את המערכת Linux אבל אני צריך כצת מידע לפני שאני עושה את זה !! טוב לגבי הדרברים אני בודק ;D ;D ;D אבל אין לי מושג עם עם תהיה לי גישה ל msdos ( גם ב- bootdisk ) אחרי ההתקנה ( בשביל לעסות format :-/ ) כמובן כל זה בשביל לחזור למערכת windows : ) וחוץ מי זה העם המערכת טובה ? העם כדי לי לנסות ? בבקשה תצינו גם דברים טובים וגם דברים רעים ;D ;D ;D תודה בכל אופן : )
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק IP אחרונים שהתחברו לשרת? אני מעוניין לבדוק אם יש לי איזה "חבר" שאני לא יודע עליו, יש חשד סביר. כמו כן, מהו בדיוק הSSH , מה הוא נותן לי? כי ראיתי שאנשים משתמשים בו להתחברות למרות שהוא תלוי בהרבה הגדרות.. תודה
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מצאתי הארד דיסק 20ג"ב (כן כן אני יודע זה קצת) עכשיו אני רוצה להתקין אובונטו להתנסות א.כמה אובונטו תופסת? ב.האם שווה בכלל לנסות להתקין על ה20GB?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם כמו שב- WIN XP גרסת 64 ביט, יש לא מעט תוכנות שלא עובדות, גם באובונטו גרסת 64 ביט יש לא מעט תוכנות שלא עובדות? כלומר, עבור מעבד 64 ביט של אינטל, האם עדיף גרסת 64 ביט או רגילה?
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
יש לי את ההפצה הנ"ל של LINUX על הנייד שלי והוא אף פעם לא זוכר לי את ה KEY של הרשת האלחוטית שלי... מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
-
-
היי פחות יצא לי להתעסק עם אובונטו(די חדש בעולם הלינוקס) אבל שמתי לב שהשוני בינה לבין שאר הפצות הדסקטופ זה עניין פקודת ה apt-get להתקנות וכו'. אני גם מבין שזאת צורת ההתקנות במערכות מבוססות דביאן. אני רוצה לדעת אם ה apt-get זה סוג של חבילה שניתן להתקין בכל הפצות הלינוקס? נגיד בפדורה?(למרות שיש את YUM)
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם האם אפשר לקלוט רדיו דרך האייפוד? (גם באמצעות קניה של מכשיר עזר נוסף?)
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דוגמא לפלט: top - 13:01:38 up 1 day, 5 min, 2 users, load average: 0.98, 1.00, 0.98 Tasks: 297 total, 1 running, 296 sleeping, 0 stopped, 0 zombie Cpu(s): 5.1%us, 1.2%sy, 0.0%ni, 93.2%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.5%si, 0.0%st Mem: 14401860k total, 14230892k used, 170968k free, 20968k buffers Swap: 16342000k total, 0k used, 16342000k free, 10946436k cached PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND 3919 root 20 0 2807m 2.2g 3328 S 53 15.7 336:49.55 beam.smp 13 root 20 0 0 0 0 S 0 0.0 0:03.16 ksoftirqd/3 4059 root 20 0 40640 2084 1404 S 0 0.0 0:04.88 odbcserver 4086 root 20 0 40640 2080 1404 S 0 0.0 0:04.80 odbcserver 4116 r…
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לקנות HTPC מבוסס AMD FUSION E350 ולהתקין עליו אובונטו מינימל. מכיוון שהניסיון שלי עם לינוקס בעבודה שוטפת הוא די מועט, החלטתי להתקין לבינתיים WIN7 ולעשות את הניסויים במקביל. ופה אני מגיע לנקודה, בגלל הצורך בעבודה עם שתי מערכות הפעלה שונות הייתי צריך לשמור את כל הסרטים, שירים ותמונות במחיצת NTFS. עכשיו אני רואה שכשאני מעתיק אליו קבצים הדרייבר של ה-NTFS-3G צורך באיזור ה-4%-5% CPU. אני מרגיש שהעסק כבר יחסית התייצב לי למרות שהייתי רוצה לשמור על ה-WIN7 כגיבוי אבל אני רוצה לדעת אם אני אמיר את מערכת הקבצים ל-EXT4 צריכת ה-CPU תרד? והאם יש הבדל כלשהו בביצועים על-גבי לינוקס בין מערכות הקבצים הללו?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם נכון שמע' זו אינה תומכת ב NTFS ולכן לא ניתן להתקינה יחד עם ה Windows ?
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום אין לי מושג במחשבי אפל , למעט האייפון שיש לי אותו כבר שנתיים בערך. עכשיו יצא ה I MAC 27# החדש ודבר ראשון אחרי שאמרתי "וואוו" (גם על המחיר אגב) היה לבדוק איך אני רוכש אותו. יש לי כמה שאלות: 1. האם אפשרי להביא מחו"ל מחשב עם מסך כזה גדול? מה סיכוי שאתפס על דבר כזה כאן ומה העלויות שאשלם? (אחוזי מס בעיקר) 2. מערכת ההפעלה תהיה באנגלית מן הסתם. מה האופציות שלי לעברית? (גם בתוכנות צד ג'). 3. האם אפשר להתקין חלונות 7 במקביל למערכת של אפל? האם אפשר להחליף ביניהן? המון תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי שרת VPS שמותקן עליו מערכת הפעלה לינוקס CentOS 5.0 השאלה שלי איך אני יכול לגשת לדפדפן בשרת ולהתחבר לאתר מסויים ? לי במחשב יש VMware ככה שאני רואה את מסך הלינוקס וה VPS שקניתי הוא רק דרך putty. אשמח לעזרה
-
- 16 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
כאשר התקנה של לינוקס שואלת אותי אם אני רוצה להתקין את הBoot Loader (לפחות, אני חושב שזה היה Boot Loader - אולי אני טועה) בMBR או במחיצה הראשונה, אז במה אני צריך לבחור ולמה?
-
- 4 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום יש לי שתי שאלות לגבי זמני קבצים בלינוקס: 1. האם ניתן *באמת* לשנות את ה-LAST MODIFIED DATE של קובץ באופן שלא יאפשר *לאף אחד* (רק מהסתכלות על הקובץ, בלי להתחשב ב-LOGS למיניהם) לדעת מה היה התאריך המקורי? האם זו פונקציה של הרשאות? 2. האם RENAME של קובץ משנה את ה-LAST MODIFIED TIMESTAMP או שלא? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לפנות למנהלים אם לא מילאתי טופס ועברתי על אחד מחוקי הפורום אני מצטער אני בפלאפון וקשה לעשות דברים כאלה אז בבקשה אל תנעלו. המחשב שלי ישן (יותר מ5 שנים)ויש עליו xp אני רוצה מערכת לינוקס שתפעל עליו כמו xp אני שמעתי שכל הזמן יש עדכונים ואני מפחד שהן לא יעבדו על המחשב או אפילו יכבידו עליו לכן הייתי רוצה לדעת איזו גרסא תעבוד? אם אפשר גם לינק להורדה (לפי מה שהבנתי לינוקס זה חינם) כי אני לא מבין בזה ואני מפחד שאני אוריד גם וירוסים למחשב.שמעתי שאנשים מפתחים רעיונות שלהם ללינוקס וככה משפרים אותו יכול להיות בשיפורים האלה וירוסים? אני רוצה להשתמש בתוכנה ituns זה יעבוד על לינוקס? כי שמעתי שלא כל התוכנות עובדות עליה. אני יודע ששאלה אחת זה נהפך לכמה שאלות הן פשוט עול…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-