לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
http://www.efi-x.com/index.php?language=english עד עכשיו המוצר הזה היה בעיקר בדיחה, אף אחד לא ממש האמין שיצא בגלל עיכובים אינסופיים וחוסר מידע מצד המפתחים. כעת, לאחר שאנשים כבר קיבלו אותו ויש דיווחים (אם כי לא ביקורות מקצועיות) שהוא פועל אולי כדאי שגם פה ישמעו עליו (לאלו שלא מסתובבים בINSANELYMAC בזמנם החופשי ) מדובר ברכיב חומרה שמתחבר ללוח האם, לחיבור הUSB - החיבור של ה10 פינים ומאפשר להפעיל את מערכת ההפעלה לאופרד על חומרה רגילה של PC בשונה מהאקינטוש טיפוסי, אין פה עבירה על החוק מכיוון שלא נעשה שינוי במערכת עצמה כמו הפצות OSX86 שונות (שזה מה שהופך את העניין ללא חוקי), הרכיב מאפשר התקנה של המערכת מדיסק מקורי של לאופרד. הרכיב ניתן לעדכון (כך שבעתיד נראה תמיכה רחבה …
-
- 84 תגובות
- 11.7k צפיות
-
-
http://www.ecomstation.com/where_purchase.phtml?url=get_ga.html קונספט מעוד מעניין למרות שהרבה אנשים כבר שנים טוענים ש OS/2 מתה. למישהו יש מושג איזה חברות בארץ משתשמות במערכת ולמה?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון להתקין (על מחשב חדש): win 7 64bit ubuntu10.10 64bit הכונן בגודל 500GB. 2 שאלות: 1. מה להתקין קודם? 2. אני רוצה שיהיו 3 מחיצות: מחיצה לחלונות (רק מערכת ההפעלה, שתהיה בגודל מינימלי), מחיצה ללינוקס (רק מערכת ההפעלה, שתהיה בגודל מינימלי), מחיצה ענקית לקבצים שיהיו נגישים מכל מערכת הפעלה. מהם הגדלים המינימליים שאני צריך לתת לכל מערכת הפעלה? איזו מערכת קבצים להגדיר בכל מחיצה? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. אני מנסה להתאים DUAL MONITOR בלינוקס קובונטו אך ללא הצלחה. בהגדרות MONITOR אני נכנס כ ADMINISTRATOR ומשנה את ההגדרה אך עדיין המסך השני אינו פעיל. כרטיס המסך הוא FX5500 . ב XP כן הצלחתי להפעיל את התכונה הזו. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
טוב התקנתי אובונטו אבל משום מה הוא לא נותן לי אפשרות לבחור בין שתי המערכות כאשר אני שם את ההארדיסק עם הווינדוס ראשון בסדר BOOT כאשר אני שם בBOOT את ההארדיסק של הלינוקס הוא מראה לי מסך שמאפשר לבחור איזה מערכת להפעיל... עכשיו השאלה שלי זה האם אני יכול לערוך את הקובץ BOOT ידני בלי לדפוק משהו כדי שתהיה אפשרות להפעיל את לינוקס בלי לשנות איזה HD להעלות ממנו
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להתקין WIN7 יחד עם MACOS בתצורת DUALBOOT. מדובר על MACBOOK PRO חדש שכבר מותקן עליו Mac OS X 10.6.6. אשמח לקבל לינק למאמר מומלץ ולתוכנה מומלצת. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן יש ברשותי LENOVO YOGA 500 - I7 8GB בגדול אני מעוניין להתקין עליו גם ווינדוס 10 וגם לינוקס. איזה הפצת לינוקס אתם ממליצים? השימושים העיקריים שלי יהיו להתעסקות קצת בלינוקס ולמידה עליו, הקמת סביבות עבודה ( בדיקות לQA, שרתים , WEB SERVICES וכו') אשמח להמלצות בנושא
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של לנובו i7 די חזק ומותקן עליו כרגע מערכת הפעלה windows 8. לצורכי לימודים אני צריך מחשב עם מערכת הפעלה ubuntu ושמעתי שיש דרך להתקין שתי מערכות הפעלה באותו מחשב, ז"א כאשר אני אדליק את המחשב הוא ייתן לי שתי אופציות, windows or ubuntu. כרגע פיצלתי את ההארד דיסק שלי לכונן נוסף בגודל 50 GB: איך אני מתקין עכשיו ubuntu בצורה כזאת שאני אעלה את המחשב הוא ישאל אותי באיזה מערכת הפעלה לבחור ובנוסף לא לאבד את כל המידע שיש לי בווינדוס בזמן ההתקנה. תודה רבה לעוזרים!!
-
- 15 תגובות
- 8k צפיות
-
-
DivX 5.0.1 is now available for Linux. Version 5.0.1 also includes the DivX 5.x encoder on Linux for the first time. לאתר: http://www.divx.com/divx/maclinux.php
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למה אתר הסקירות Distrowatch לא נמצא בנעוצים? לדעתי הוא חיוני כדי לתת מידע על כל מערכת שיוצאת
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! רציתי לשאול כיצד והאם ניתן למחוק ולחבר partition בחזרה להרד דיסק מבלי לפרמט את כול הדיסק ? (מערכת הפעלה Mac OS X 10.6.8)
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, נמחקה לי האפליקציה דיסק יוטילטי ממערכת ההפעלה , יש מצב שמשהו פה יכול לשלוח לי אותה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לנו DNS ו DHCP של WINDOWS 2003 ׁ דרך AD של מיקרוסופט יש לנו בארגון מגוון של מערכות הפעלה (XP/WIN7/VISTA/2003/RHEL/UBUNTU) כאשר אני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של WINDOWS למערכת הפעלה LINUX הכל עובד טוב. לעומת זאת, כשאני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של LINUX למערכת הפעלה LINUX אני מקבל מענה משם מחשב שונה בכל פעם. לדוגגמה: הפקודה PING BLABLA התשובות השונות: from BLABLA ׁ(תקין) from AAAAAA (לא תקין) from BBBBBB (לא תקין) שמתי לב שהוא "מושך" את השמות האלה מה- RDNS. הפתרון שלי עד עכשיו היה למחוק את השמות מה RDNS ידנית כדי שהוא לא ייתן לי שמות פיקטיביים כשאני נותן פינג. מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויש לו פתרון טוב יותר?!?! תודה רבה לכולם!!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני תקוע באופן קריטי בשינוי קוד של תוכנה כל שהיא ואני צריך לבחון איפה INPUT עובר במהלך הריצה (פונקציות וערכים של משתנים), האם משהו יודע כיצד מבצעים DEBUG בזמן ריצה של קוד תחת לינוקס, כמו שעושים זאת ב Visual Studio תחת WINDOWS? תודה,
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אחרי הנסיונות הכושלים לצרוב את XUBUNTU נזכרתי שיש לי דיסק של Damn Small Linux... אז לקחתי אותו והקתנתי אותו (אחרי שעות של חיפושים איך להתקין ). עכשיו יש לי כמה שאלות.. 1. יש דרך לגרום לה ליהיות קצת יותר ידידותית למשתמש? 2. איך אני מגיע לכונן USB? שעות חיפשתי ולא מצאתי... אני רוצה לעשות את המחשב הזה כשרת למשחקים לרשת הביתית שלי... בינתיים המחשב לא מחובר לרשת אז אין לי גישה לאינטרנט ממנו... בגלל זה אני צריך למצוא דרך להגיע לכונן USB. אני רוצה להעביר את קבצי השרת דרכו ולראות אם בכל עובד...
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי, יש לי בעבודה מחשב עם fedora20 ו-xfce. משום מה הצירוף מקשים CTRL+ALT+H תפוס על ידי איזו תוכנה ומציג לי את ה-clip board שלי, לא משנה באיזו תוכנה אני כרגע. העניין הוא שאני צריך אותו בשביל לעבוד עם Eclipse (כלי לפיתוח תוכנה) אבל הוא תפוס על ידי תוכנה אחרת שאני לא מצליח למצוא. ניסיתי לחפור בהגדרות: application-->settings-->keyboard-->key shortcuts אבל לא מצאתי את הצירוף הזה. איך אפשר לדעת מי השתלט לי על זה?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
איך אני בודק את ניצולת המעבד בשרת לינוקס ולא רק של היוזר שלי אלא של כל השרת אני יודע שיש פקודת top שנותנת מידע על המעבד, אבל יש שמה כמה שדות ואני לא יודע מה המשמעות שלהם ועל איזה שדה עלי להסתכל כדי לבדוק ניצולת מעבד כללית של כל המכונה תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי שאלה יותר ביוניקס ופחות בלינוקס, אבל אולי מישהו יודע... בלינוקס יש פרמטר U לפקודת CP שאומר update - להעתיק את הקבצים רק אם הם חדשים יותר מהקבצים הקיימים וזה נראה ככה: cp -u /etc/ora /tmp/ora ניסיתי את הפטנט הזה גם hp unix שיש לי בעבודה ומסתבר שה cp שלו לא מכיר בכלל את הפרמטר u. מישהו יודע אם יש לזה מקביל ביוניקס ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, מישהו יכול לעזור לי בשגיאה שאני מקבל? Could not open X display [trix@flix root]$ su - Password: [root@flix ~]# gedit /etc/yum.repos.d/google.repo No protocol specified ** (gedit:6028): WARNING **: Could not open X display Cannot open display: Run 'gedit --help' to see a full list of available command line options. [root@flix ~]# ^C
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, הפעלתי על המערכת שלי שתיצור core dumps כאשר תהליך קורס. אני רואה ש- cores נוצרים תחת /tmp/ אבל הבעיה שלי שהם נוצרים ללא השם של ה- process. כלומר, נוצר לי קובץ בשם core.22313 במקום שיווצר לי קובץ בשם core.<process>.22313 מישהו מבין בזה ויכול לתת יד?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהי שאני מכיר משתמשת במק והיא רוצה להעביר דיסקים שלה לMP3 ובגלל שיש לה רק MAC היא לא מכירה תוכנות שיוכלו לעשות את זה,מישהו מכיר תוכנה ל MAC שעושה CONVERTE TO MP3
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מסתכל על החלוקה של ה-sections ב-man section 7 מוגדר אצלי (במקום שבה אני קורא על הנושא): MACROS and Conventions section 5 מוגדר כ: File Formats and Conventions מה ההבדל בעצם בין הקונבנציות בכל מקרה מקום? ויהיה נחמד גם אם תפרטו לי יותר גם למה הם מתכוונים כ- MACROS ו- FILE FORMATS. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
-