עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by The-Fox,

טוב, אז הבעיה לדעתי די חמורה ואני ממש לא יודע איך לפתור אותה... התקנתי מנדרייק 8.2 מדיסק... עכשיו אחרי שאני מסיים להתקין ועושה ריבוט, כשאני מגיע לבוט, יש מסך שחור, ואז מופיע לי האות L, ואחריה 80, ואז עוד פעם 80, וככה כל איזה כמה שניות מתווס לו עוד 80 ברווח של תו אחד אחד מן השני... זה נראה ככה... L 80 80 80 80 80 כעיקרון אני לא חשוב שזה מפסיק וזה גם זז די לאט... לפי מה שאני יודע צריך להיות תפריט Boot Loader של המנדרייק שנותן לך לבחור לינוקס או Windows... מה שעשיתי זה הכנסתי את הדיסק אתחול ובתפריט לחצתי F1 (נותן לך יותר אפשרויות) ואז לחצתי Rescue ואז Enter... בחרתי בהתחלה שיכתוב מחדש את הבוט של מנדרייק, זה עשה ואז עשיתי בוט ושוב פעם אותו הדבר, ניסתי שוב עוד איזה פעמי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by GunBlade,

התקנתי Redhat חדש ונוצץ, אשר זיהה בקלות את כרטיס הרשת שלי, ולכן יש לי פינג למודם ה ADSL של בזק שנמצא אצלי. קראתי בעיון את ה Howto של Mulix לגבי התחברות ל ADSL בישראל, ובהתאם להוראות הורדתי את התוכנה PPTP עם התאמה לישראל. ניסיתי להתחבר לאינטרנט, ואין שום הודעת שגיאה, ואפילו יש לי פינג ל IP המרוחק המצויין ב ifconfig תחת ppp0. אבל משום מה, אינני יכול להיכנס לאף אתר באינטרנט, להתחבר לשום כתובת או שום דבר אחר! לא התקנתי Firewall, ולכן אין לי מושג למה זה קורה!!? תוכלו לעזור לי בבקשה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני הולך לקנות איזה פנטיום 2 כדי להתקין עליו את הסרבר המפשחתי שלי (4 מחשבים) בקיצור אני הולך להתקין עליו על בטוח KDE אממ מה המערכת הכי הכי זולה שתריץ לי את KDE חלק?

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by xzibit,

אני מוריד REDHAT 8 וזה תופס 3.5 GB למה מי מת מה קרה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by xzibit,

שלום אני חדש בלינוקס, שמעתי ש-REDHAT הוא הלינוקס הכי טוב לניוביס. מצאתי פה במגירה שלי דיסקים של RedHat 7.2, (בבקשה אל תגידו לי להוריד גירסא יותר חדשה כי אין לי כוח להוריד גיגה וחצי), השאלה פה: האם היא טובה, מה שונה ב- 7.2 מ- 7.3, תודה ;D

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Yehazkel,

שלום כשהמחשב שלי עולה , עולה גם הלילו ושם הלינוקס הוא ברירת המחדל ואני רוצה לשנות זאת ולווינדוס (אני יודע שלא כדאי אבל זה בגלל אחותי) בבקשה עזרה.

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  7. הבטחתי שאכתוב ביקורת מלאה על המחשב והמערכת החדשה. אני אכתוב את זה מחר לאחר קצת משחק עם המערכת. רציתי לשאול האם יש אנטי וירוס חינמי שאני אוכל להוריד?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by maCr0T,

לאחר שדברו בתוכנית אינטרבט על אופן אופיס, וסטאר אופיס, החלטתי לנסות את אופן אופיס, החינמית. לאחר הורדה לא ארוכה במיוחד (כמה פעמים, ללינוקס, ווינדוס, ומק) והתקנה קלילה ונחמדה, עבדה התכנה. את התכנה על לינוקס לא יצא לי לנסות לצערי, עקב חומרה תקולה, אז עברתי לPC, ולבטא למקינטוש. מה אני אגיד? כל הכבוד! מערכת מצוינת. יש כתיבה בעברית, ויש כתיבה מימין לשמאל, אם כי זה לא עברית מושלמת. סימני קריאה בסוף משפט עוברים לתחילת המשפט, ועוד דברים כאלו, אבל בבסיס, זה עובד. וזה חינם. גיליון הנתונים שלה פשוט נהדר, וגם תכנת הציור נחמדה. שווה בדיקה, לכל אישה, איש וטף (?) שאין לו ממון לשלם על האופיס של MS. (למשל, זה מותקן בלעדית על המק שלי.) עוד משהו ששווה לשקול זה סטאר אופיס, שעד מאי תתמוך בעב…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם! החלטתי לנסות את לינוקס על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). אחרי שיצרתי מחיצה ללינוקס ומחיצת Swap והתקנתי את לינוקס (Mandrake 8.0 שקיבלתי פעם בכנס) והכל פעל פחות או יותר כשורה. אך ישנן מספר בעיות: 1. אני לא יכול לקבל את מצב הסוללה, כלומר כמה היא טעונה (באחוזים), כמו שאפשר ב-Windows. 2. המאוורר תמיד עובד בלינוקס וזה די מעצבן (זה מחשב נייד והמאוורר לא אמור לפעול תמיד. בחלונות המאוורר עובד רק כאשר המחשב מתחמם יותר מדי). מצאתי (באינטרנט) מדריכים על APM ו-ACPI ללינוקס (שכנראה מאפשרים למצוא את מצב הסוללה, ופותרים את בעיית המאוורר), אבל ממש לא הבנתי שם כלום, כי נראה לי שהם מניחים שמי שקורא את אותם מדריכים יש לו כבר ידע רב בלינוקס, ואני מתחיל בלינוקס לא מצליח להבין ש…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. שלום רב, אנא עיזרו לי למצוא דרך להמיר קובצי תמונה למחשבים "רגילים" לקבצי pict המתאימים למקינטוש. בתודה מראש, כותרת חלופית (Prog.)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by shahaf,

יש לי נייד של DELL דגם INSPIRON 8000 ולו עכשיו Synaptics Touchpad PS/2. לאחרונה התקנתי Linux Mandrake 9 וישנה בעייה עם העכבר: העכבר עצמו עובד אך לא רואים את הסמן! הבנתי כי עלי למצוא דרייברים של העכבר, אז מצאתי והתקנתי: http://www.mobilix.org/touchpad_driver.html גם לאחר ההתקנה הסמן לא קיים אך העכבר עצמו עובד, אך שמתי לב כי לאחר ההתקנה עדיין אין העכבר נוסף לרשימת העכברים הנתמכים. מה עלי לעשות? אשמח לקבל תשובה פה אך גם ב-ICQ שלי שמספרו הוא 104535477. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by itayze,

אח שלי אולי קונה מחשב חדש וחשבתי שאולי כדאי לי לנצל את ההזדמנות ולהתקין לינוקס כדי להתנסות , עכשיו אני מקבל רק מעבד+לוח+זיכרון ( p3 450 עם 256mb sdram ) ורציתי לדעת אם כדאי לי להשקיע במארז + כ.מסך פשוטים כדי להתקין עליו לינוקס . שווה את ההשקעה ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by spatz,

בעזרתו הנדיבה ביותר של אלכס (CoronaLover) התקנתי ג'נטו 1.4 אבל לאחר ההתקנה כונן הדיסקטים לא עובד, למרות שבווינדוס אקספי הוא כן עובד. כשאני מנסה לעשות מאונט, זה מה שקורה: root@spatz spatz # mount /dev/fd0 /mnt/floppy mount: /dev/fd0 is not a valid block device root@spatz spatz # dmesg | grep ^Floppy Floppy drive(s): fd0 is 1.44M את הפקודה השניה כמה אנשים שביקשתי מהם עזרה אמרו לי לכתוב, אז אני כותב את ה-output שלה פה... תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by xzibit,

שלום, ליד הבית שלי יש גן ילדים שתרמו להם iMac (הישן) הם לא מבינים למה הם לא מצליחים להפעיל אפליקציות של ווינדוס (גורדי...) והסברתי להם למה אי אפשר אבל כפי שידעתי כבר מראש ש-Virtual PC יכול להפעיל את מערכת ההפעלה WINDOWS ... שאלתי היא: 1 - האם יש הבדל בין גרסאות התוכנה? 2 - מה הם דרישות המערכת של Virtual PC? תודה לכל העונים! :-*

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Vega,

Uhh, I've installed Netscape last night, and it ran automaticly after installation. After I reboot, I coulden't start it; Because I have no idea how to do it. I've tried to run 'Netscape' in the KDE menu.. What, and where should I be looking for? ??? :

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by mandark,

אני גר במקום עם עם נפילות מתח רבות ולכן אני צריך אל פסק למחשב. איפה אני יכול לקנות אחד כזה? כמה יעלה? האם אפשר לחבר לאל פסק רגיל? בתודה, איל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by untitled,

לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Vega,

Hello, I have been wondering how I can install packages from the internet... I'm too lazy to burn the 2nd mandrake disc. I have downloaded some application that's ment to do that; Do you know any Israeli servers I could use in order to obtain updates & security patches? Thanks, --Vega

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Vega,

Hey guys, I just installed Linux Mandrake 8.2... Im kind of a newbie so bare with me. What programs, or actions do you recommend doing after installing linux? Btw, how do I install Hebrew support, and, why do I get like 5 popups when trying to enter a site that has flash? (Im using Konqueror right now)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום רב בזמן השירות הצבאי שלי עבדתי על מק בתוכנה שנקראת מק דרו אני מעוניין לעבוד עליה ב pc 1. איך ניתן להריץ תוכנה למק ב פי סי..? 2. למה אני לא מצליח להכניס דיסקט של מק לכונן של פי סי (המחשב אומר שהדיסק לא מפורמט) אודה לכל מי שיחכים אותי בנושא עריכה: איות ופיסוק בכותרת (Prog.)

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by spatz,

אני מחובר לאינטרנט בכבלים ועד עכשיו לא הייתה בעיה להתחבר לאינטרנט בלינוקס. אבל מלפני כמה ימים הם עברו לשימוש ב-VPN ואני לא יודע איך להגדיר את זה בלינוקס... מה לעשות? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by imac,

דיברתי אם חבר של אבא שלי והוא הבין שאני מחבב מקינטוש בקיצור יש לו קשרים בחו"ל אז נתתי לו את המפרט הזה: 512MB SDRAM - 1 DIMM Keyboard/Mac OS X - U.S. English/Hebrew 80GB Ultra ATA drive SuperDrive NVIDIA GeForce4 Ti 4200 Mac OS X & Mac OS 9 installed Apple Keyboard Apple Pro Mouse Apple Pro Speakers מה אתם אומרים הוא אמר לי גם שאם אני יוסיף 500 שקל אני יקבל 3 משחקים שאני יבחר. כל זה (לא כולל המשחקים) - 8320 ש"ח (אם כמה קומבינות ) מה אתם אומרים.? ד"א - אין זיכרונות DDR למקינטוש?

• 40 תגובות
    • 5k צפיות
  23. Started by Yehazkel,

משום מה פתאום ככה כשאני מפעיל את המחשב הלילו לא פועל וזה מעלה לי רק את ווינדוס ואין לי מושג איך לעלות את לינוקס

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. מי האנשים המפחידים שAPPLE שמה בעמוד הפתיחה למשל תיראו את האיש המפחיד הזה: עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכם, אני מקבל מחשב חדש בזמן הקרוב ואני רוצה להתקין גם לינוקס עליו, אבל קודם כל אני רוצה להתארגן עם הווינדווס ושהכל יעבוד כמו שצריך. אז איך אני צריך לחלק את הפרטישנים? להשאיר 10 ג'יגה Unpartitioned ללינוקס, או ליצרר פרטישן והלינוקס ימיר את זה לפרטישן לינוקס בעצמו? [עריכה] שכחתי לציין, אני מחלק את זה עם FDISK רגיל לא עם לינוקס ושכחתי גם לשאול אם הLILO תעלה לי לבד או שאני צריך לעשות משהו בשביל זה (או שזה תלוי בגירסא של הלינוקס בכלל) [\עריכה]

• 1 תגובה
    • 921 צפיות

דיונים חדשים בפורומים