עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שאלה אשר עניינה אותי רבות, אני לא משתמש במקינטוש, אני עם מיקרוסופט אך נושא מסויים עניין אותי.. האם אפשר להתקין ב MACINTOSH את Microsoft Framework .NET ? והאם אפשר להריץ קבצי EXE אשר פותחו בסביבת ה .NET? תודה רבה. המשך שבוע נעים..

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Blue Omega,

הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לקנות רק את המארז שלו? ואם כן אז איפה אפשר לקנות את המארז

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by SpazaM,

שלום לפורום לינוקס, ברשותי Fedora 20 בעל Desktop Gnome 3.10. הייתי רוצה לדעת אפשרי לשים Widget ב-Lockscreen. שיתפעל ככפתור ויפעיל סקריפט שנמצא על המחשב. בסופו של דבר העיקרון הוא שאנשים יוכלו ללחוץ על הכפתור כשהמחשב נעול וזה יריץ להם את הסקריפט (הסקריפט יתחבר להם לשרתי Windows/Linux - הסקריפט כבר מוכן) עכשיו אל תשאלו אותי למה החלטתי ללכת על Gnome ולא על KDE אבל זה לא העניין, כן ראיתי שב-KDE יש את plasma אבל אני לא בטוח שזה בכלל יעזור לי עם העניין של ה-Lockscreen. מקווה שמישהו כן מבין ויוכל לעזור לי, תודה מראש חברים *לא יודע אם זה חשוב לציין, פרסמתי אשכול גם בפורום אחר, הייתי רוצה לשמוע המון דעות של אנשים, אז ... רק אמרתי*

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by BlackCat28,

מישהו יודע איך מגבים MBR? אשמח אם תוכלו לעזור לי.

• 10 תגובות
    • 989 צפיות
  5. Started by -JobNick-,

שלום חברה כמה זמן כבר לא כתבתי בפורום הזה (בגלל התקלות). אז ניגד ישר לענין. התקנתי לינוקס REDHAT 7.3 על הרדיסר "ריק" ז"א היה לי איזה הרדיסק של 4 ג'יגה ולקחתי אותי בטור שפן ניסיות ללינוקס. אז ככה בהתקנה הלכתי על הGRUB ולא LILO אז ככה התקנתי את הGRUB בMBR עכשיו אחרי שהעפתי את הלינוקס (בגלל שהייתה צריך את ההרדיסק בשביל לגבות כמה דברים) מחכתי את הפרטישנים של הלינוקס עשיתי פרטישין של דוס עכשיו כל טוב ויפה אבל עדיין עם אני מחבר את ההרדיסק כ PRIMERY הGRUB הזה עולה, אין נפתרים ממנו? ועוד שאלה אם אני מתקין לינוקס כמו שציינתי על הרדיסק ריק לא עושה שום DUALBOOT שום דבא אז עדיף להתקין את הGRUB בMBR או FIRSTSECTOR ?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by pro,

אני רוצה לנסות אותה אבל שאלתי היחידה והחשובה האם היא תומכת דרייברים כמו ווינדוס

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by neogod,

הורדתי את הSUSE 9.1 צרבתי ,הכל עובד!!! אבל.....אני לא מצליח לגלוש! אני מחובר לכבלים והמודם מחובר דרך כרטיס רשת!!! ראיתי שה SUSE מזהה את כל החומרה וגם את הכרטיס רשת,ורציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל שאני יוכל לגלוש? האם אני צריך להגדיר את המודם באיזשהי צורה? אם כן אז איך? זאת הפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס אז מי שעונה שיפרט כי אני לא ממש מבין בזה! ואם למישהו איזה טיפים ,עצות או סתם דברים שאני צריך לדעת או שיכולים לעזור לי אני אודה לו מאוד!!!! תודה מראש לכל העונים!!!

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  8. Started by -JobNick-,

נכון שכבר טחנו את הנושא והWINE אמור להריץ (לא את הכל אבל חלק) תוכנות של וינדוס. עכשיו רציתי לשאול איזה תוכנות, ליתר דיוק באיזו שפת תכנות אם נגיד התוכנה נכתבה בVISUALBASIC הוא יוכל להריץ? או שהוא יכול להריץ רק תוכנות של C C++ ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by or2077,

פיניתי בשביל ההתקנה את כל כונן E שלי שזה 30 ג'יגה... עכשיו אני נכנס להתקנה וזה שואל INSTALLITION SIZE יש לבחור מ4 עד 30... מה זה? הגודל שזה יתפוס לי בכונן או הגודל המוקצה ללינוקס?... כי כל הכונן הוא 30... (כל המחשב הוא 160....)

• 6 תגובות
    • 965 צפיות
  10. היי אני בתהליך הורדה של לינוקס MANDRAKE דרך האתר LINUXISO.ORG יש שם מספר MIRRORS ורציתי לדעת אם הקבצים שהורדתי, למרות שהם נמצאים באותו מקום, הם מאותה גירסה לאחד רשום COMMUNITY בשם קובץ ולשני 10.1RC1 מדובר באותו קובץ/גירסא? עוד דבר, פעם ראשונה שאני נוגע בלינוקס, אחרי שקראתי פה בפורום ובפינגווין החלטתי לבחון כמה הפצות אבל אני אתחיל עם זו? SMART OR DUMB MOVE? תודה

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  11. Started by -JobNick-,

שלום, תמיד רציתי לנסות את הלינוקס של SUSE אבל כמו שאתם יודעים ההפצה הזו עולה כסף. לאחר חיפוש ברשת ניתקלתי בקובץ הזה:SuSE-8.1-LiveEval-i386.iso למישהו יש מושג מה זה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכם אנשי לינוקס חביבים התקנתי אתמול את מערכת הלינוקס הראשונה שלי בכל אופן עוד לפני שהתקנתי חילקתי בווינדוס את אחד הארד דיסקים שלי לשני מחיצות של 5GB EXT 3 ומחיצה אחת של SWAP 2 GB טוב עכשיו רק עניין אותי אם יש משהו דומה ל"המחשב שלי" הוא שאני חייב לשים אייקונים נפרדים על השולחן עבודה? ולשאלה יותר חשובה יש ספריות ( / ) שאין לי גישה לכתוב בהם , כאילו שאין לי מספיק הרשעות וגם שרציתי להתקין DRIVER לNVIDIA הוא כותב לי משהו על זה שאין גישה ל ROOT אז חשבתי לעצמי שאולי זה בגלל שה USER שלי לא ADMIN עזרתכם בקשה! נ.ב אם יש שגיאות כתיב אז אני לא רואה כי עדיין לא התקנתי פונטים נורמליים.......

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by mgm,

שלום, יש לי הארד דיסק אחד ואני מעוניין להתקין לינוקס (כמובן שיש עליו גם ווינדוס), הבנתי שאני צריך לפצל מחיצות בשביל זה אבל זה יכול להיות קטלני מדי, האם זה אפשרי בלי להרוס שום דבר שקיים על המחשב שלי, ואיך? כמה ג'יגה יספיקו ללינוקס? ומאיפה אפשר להוריד את גרסת fedora ? האם יש מדריך טוב (בעברית) להתקנה? מצטער שאני שואל הרבה שאלות, ועל הבורות שלי, אני פשוט ממש חדש בנושא. תודה רבה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  14. Started by Rule The Pc,

הבנתי שאפשר להפעיל את ווינדוס XP על לינוקס מין אמולטור כזה...... שעושה שיש לך ווינדוס XP עם יציבות של לינוקס זה נכון? זה מסובך? זה מומלץ? האם זה שווה?

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  15. Started by -JobNick-,

אז ככה לפני כמה זמן מישהו נתן פה לינק למאמר מאוד מעניין שבו הכותב הסביר למה אין משחקים שתומכים בלינוקס ואיך אנשים "ניסו לתקן את זה". אחד הפתרונות היה לתכנת (או איך שתקראו לזה) למשחק תמיכה ל OPENGL הרי לינוקס בלי בעיה מריץ דברים בOPENGL אבל החברה הזו אחרי הצלחה די גדולה פשטה את הרגל. כמובן שהגיע הפתרון עם האמולטורים ל DIRECTX שבקושי עובדים. אז אני אקצר, נגיד יש לי משחק כמו HALFLIFE UT שיש להם "תמיכה" ב RENDER של OPENGL איך אני מריץ את המשחק הזה בלינוקס ?! או שזה בלתי אפשרי.

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by The-Q,

שאלה קטנה שבאמת שכחתי איך עושים משהו ולא מצאתי פיצלתי עוד מחיצה בשביל HOME, ועכשיו אני רוצה להשתמש בה כ-HOME. איך אני מגדיר את זה בלינוקס? תודה, קיו.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by asaf_a,

מה מיוחד בגירסא החדשה של מקינטוש G5 ??? בבקשה תענו לי זה חשוב.... תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 937 צפיות
  18. Started by N N C,

אני מוריד עכשיו את מנדרייק 8.2 אבל יש לי שאלה זה דיסק אחד או שלוש כי באתר יש שני סוגים של קישורים אחד ל-iso ואחד לספרייה שנראית כאילו זה הדיסק עצמו פתוח אבל בגלל שאין שם סימן אם זה דיסק אחד או שלוש למרות שבקישורים ל-iso יש שלושה דיסקים לכן אני שואל אותכם מה מספר הדיסקים ?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by bennnn,

שלום נשבר לי המסך במחשב,האם אפשר לקנות פיזית מסך ולחבר?ואם כן מאיפה? תודה.

• 1 תגובה
    • 942 צפיות
  20. שלום לחברי הפורום. רציתי לשאול האם ניתן להתקין עברית במחשבי הטאבלט של נוקיה שמבוססים על מערכת ההפעלה לינוקס.? מדובר בנוקיה 770 / N800. תודה.

21. שלום לחברי הפורום. מישהו יודע אם פרויקט NOBOUNDS מתקדם והאם ניתן כבר להוריד את התוכנה? אני מעוניין במכשיר הנוקיה N810 אבל גם חשובה לי היציאת VGA . תודה

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  22. Started by DarkNess,

אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  23. Started by Nadav_Peretz,

אהלן הפעם הראשונה שראיתי מק הייתה לפני בערך חצי שנה, מאז שראיתי את המקבוק של אפל פשוט לא יכלתי שלא להזיל ריר. מכיוון שהמחירים של ידע הם בשמיים, ממש בשמיים, חיפשתי מקבוק יד שניה, אבל לצערי גם היד שניה לא כזה זול. בפוקס הצלחתי למצוא iBook G4 עם מעבד 933MHz PPC, ג'יגה של ראם (זה מה שהבנתי לפי התיאור), כרטיס מסך של ATI + שתי משחקים למק (Call of Duty וMax Payne), ומערכת הפעלה Tiger. המסך בגודל 14 אינץ', שלדעתי זה נפלא לiBook. המחיר הוא 2.5K שקל, והמוכר דיי קרוב אליי מבחינת מיקום אז ככה שאין לי בעיה עם זה. לפי התמונות הוא נראה דיי טוב, האם כדאי לקנות את הiBook ולקחת את הסיכון שהוא יכול להתקלקל בעוד חצי שנה ולא תיהיה לי עליו אחריות? עדיין לא נסעתי לחו"ל, אז אין לי מוש…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by yotam.m,

שלום לפני כמה ימים התקנתי לינוקס התקנתי את linux 2005 limited edition משהו כזה הורדתי אותה מזמן רק שלא היה לי זמן וכח להתחיל להתקין אותה ולנסות עד שהשגיע אותו יום בכל מקרה קראתי בכל מיני מקומות על תוכנות שעושות את העבודה ויודעות להפעיל תוכנות של וינדוס כמו אי סי קיו קאזה וכו'...מן תוכנות עזר כאלו האם זה נכון? האם זה אפשרי? כי אני מאוד רוצה להתחיל להוריד תוכנות וללמוד להשתמש רק שאני לא כל כך יודע. אם יש כאלו תוכנות ויהיה אפשרי לכתוב לי את השם שלהם או קישורים או מה שלא יהיה. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Menuval,

שלום לכולם, אני צריך בדחיפות להבין איך אני מבטל את ה F1 F2 F3 וכו', מהפונקציות של הביהרות מסך ומתאים אותם לכפתורים רגילים של ווינדוס ? כמו כן, אני משתמש בתוכנה בווינדוס שמצריכה שימוש מרובה במקש ה HOME שלא נמצא במקלדת המקבוק שלי, אשמח אם תעזרו. תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים