לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
ראשית כל, הבה נשים לנו מספר כללים, טוב? הכותרת צריכה להכיל את שם ההפצה, את גרסאתה ואת תמצית הבעיה (אם מדובר על בעיה בתוכנה מסויימת אזי גם שמה צריך להופיע בכותרת). בגוף ההודעה יש לפרט על הבעיה, לרשום את גרסאת ההפצה, את גרסאת התוכנה ולצטט את השגיאה המדוייקת (אם אין הודעת שגיאה גראפית ניתן להריץ את התוכנה דרך המסוף). ת'רדים שמציגים נושאים חסרי מטרה ורעיון, שלא מגיעים לשום מקום (בשביל דיוני linux vs. others יש סטיקי) ינעלו מידית, ללא הזהרה. משתמשים מתבקשים לא לענות לת'רדים כאלו. לינוקס היא מערכת הפעלה מבוססת על רעיון היוניקס, מערכת multitasking המיודעת לתחנות עבודה ושרתים. לינוקס שנתה את המשחק כאשר נתנה אפשרות חינמית ופשוטה להשתמש במערכת דמוית יוניקס, על שולחן העבודה. לינ…
-
- 0 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי המפרט הנ"ל: AMD Athlon 64 3000+ Venice Core Gigabyte K8NSC-939 nForce 3 250Gb 4 *256MB DDR Ram 400Mhz Western Digital 80GB 7200RPM 8MB P-ATA Western Digital 160GB 7200RPM P-ATA Western Digital 250GB 7200RPM 16MB S-ATA PALIT GeForce 6800GS AGP 256MB 128bit Creative SoundBlaster Live! 5.1 על המערכת מותקנות שתי מערכות הפעלה ב-Dual Boot - הראשונה Ubuntu Feisty Fawn 7.04 והשניה Microsoft Media Center 2005. יש ברשותי סרט המקודד ל-720p ו-x264 (ככה כתוב), אותו אני רואה ללא דופי תחת חלונות. תחת אובונטו אני רואה את הסרט בהילוך איטי והמערכת לא יציבה, ואני נאלץ לסגור את הסרט (הרצתי את הסרט גם ב-Totem וגם ב-VideoLAN). אני מאמין שמדובר בענין של מקודדים או בהאצת…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה עלי לעשות כדי שמתוך תכנית C אוכל לקרוא לפונקציות של יוניקס כגון ls? באמצעות הפקודה execvp ? איך אני בודקת שהיא הסתיימה?
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
-
-
-
אני חווה קריסות משונותבזמן האחרון, ןזה כולל מספר מרובה (כ-8) קריסות בליברה אופיס תוך עבודה על מצגת כבדה (מלאת תמונות), פעם בדפדפן ואפילו היום במשחק בסטים. אני אובד עצות. יש רעיונות?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ראוטר לינוקס -------------------------------------------------------------------------------- אז כך : יש לי מחשב פ133 32מגה יפה מערכת הפעלה-MANDRAKE SNF 7.2 הראוטר לא מימש את החיבור בין שני הרשתות למה? *.LOCAL עובד יופי מצליח להתחבר לתוכנה של SNF יפה . *.במחשב (שרת) הוא מאשר חיבור לאינטרנט יפה. *.אז מה הבעיה אתם שואלים?. !!!דרך המחשב ברשת אני לא מקבל גישה לאינטרנט (מערכת הפעלה 98 FA) רק את התוכנה של SNF כבר מתפוצץ לי הראש שרפתי 10 שעות בעצמי ואני בטוח שמשהו התפספס לי(כי זה חייב לעבוד ) בקיצר תזרקו סתם רעיונות.(אולי תקלעו ותצילו אותי) ולא יודע מה אני מקווה שאני בתר'ד הנכון
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. קראתי את המדריך בשנמצא באתר איך להפוך את המחשב לראוטר מבוסס לינוקס.. אני רוצה לעשות את זה, אבל אני לא רוצה שהמחשב יהיה רק ראוטר, אני רוצה גם ללמוד לעבוד עם לינוקס. האם אני יכול להתקין נגיד redhat ואז על זה את התוכנה של הראוטר והיא תעבוד ברקע? או שהתוכנה של הראוטר היא מערכת הפעלה בפני עצמה?
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
יש לי מודם ADSL של בזק, דגם : b-focus 270pr ויש לי 2 מחשבים בבית, אחד עם WINXP ואחד עם אובונטו. קניתי SWITCH. קינפגתי את המודם להיות ראוטר. חיברתי את המודם/ראוטר ל SWITCH ואת שני המחשבים גם כן ל SWITCH. האינטרנט במחשב עם WINXP עובד מצוין, וגם במחשב עם אובונטו הוא עובד מצויין כשאני מעלה בו בדואל-בוט, WINXP. אבל אם אני מעלה בו את אובונטו, אז רשת יש לי אבל אינטרנט כמעט ואין. אני מרגיש כאילו 1% מהאינטרנט עובד. כלומר, למשל ICQ עובד, וגם google.com עולה אבל שומדבר אחר לא. אם אני עושה פינג לאתרים אז התשובה מאוד איטית אם בכלל מגיעה. מישהו יודע איך לפתור את זה? נ.ב. מעניין שלמשל בגרסת היוניקס Belenix שמשתמשת בגרעין open solaris אין את הבעיה הזאת.או PC BSD שמשתמשת בקרנל של FREEBSD …
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
הערב אני החלטתי להתקין אובנטו. הורדתי עותק מהאינטרנט, אותו אני אפרוס על דיסק. המחשב המיועד הוא P-III עם דיסק של 80GB. האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני שאני מתחיל?
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין את מנדריק 9.1 כמערכת הפעלה שניה. אני רוצה להתקין את מנדריק על מחיצה שהיא לא ריקה. ואני קראתי שבשביל להתקין לינוקס צריך לעשות 3 מחיצות קטנות שעליהן יותקן הלינוקס. אז השאלות שלי אני צריך לעשות את המחיצות לפני ההתקנה או שהם נעשות לבד בהתקנה? וההתקנה תיפגע בדברים שיש לי במחיצה? ובדברים שמקושרים לווינדוס? ד"א על תישלחו לי לינקים לאתר של guides4u כי הוא לא עובד
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
לפני שזה יקרא, כן, חפשתי ולא מצאתי תשובות שלמות למה שאני עומד לשאול. אוקיי, אז ככה ברצוני להתקין לינוקס, החלטתי כבר שאלך על הרדהאט 7.3. אבל יש לי שאלה לפני כן. איך אני מתקין בלינוקס את האדסל ? ולעשות זאת ללא הפיכתו לפרו. תודה מראש. 8)
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, לכל הכופרים שבניכם ;D יש לי מותקן רדהאט 7.3, שעד אתמול עבד נורמלי פתאום נתקע לי ה X, אז נאלצתי לעשות CTRL ALT BACKSPACE כדי לכבות אותו ומאותו הרגע, כל פעם שאני מעלה את הלינוקס, אז הוא לא מצליח להעלות את ה X, וכעבור 5 דקות שהקונסול שואל אותי איזה יוזר להתחבר, הוא מפסיק ואומר שה X לא עולה, ושאני מנסה להעלות את ה X ידני, הוא אומר, Connection reset by peer למישהו יש מושג איך לסדר ת'בעיה ???
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יכול להיות שיש לכם כבר רדיו , לאלו שלא הנה לכם רדיו כחול לבן http://sourceforge.net/project/downloading.php?group_id=157327&use_mirror=kent&filename=il-net-radio-0.2.tar.gz&9384545 הוראות : 1.תורידו את הקובץ 2.extract 3.תפעילו את הקובץ il net radio 02sh 4. תבחרו תחנה וזהו תהנו
-
- 4 תגובות
- 970 צפיות
-
-
הדיון הוא זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258935.0 החלק הרלוונטי הוא מסוף העמוד הראשון וכל העמוד השני, וסתם אני רוצה לדעת אם פיספסתי משהו או שרוב מה שהבחור שמדבר נגד המק שם ממש לא נכון... (או שאוליי הוא עובד מול מערכת הפעלה ישנה יותר שיש בה בעיות) כי אני ממש לא נתקלתי בבעיות שהוא מדבר עלייהם..... אור.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אינ רוצה להתקין LINUX, ראיתי יש ים גרסאות מה אני צריך להוריד? יש בכלל הבדלים או שזה אותו דבר רק של קבוצות מפתחים שונות? אני כולה צריך מערכת הפעלה שתריץ לי ישומים כמו מחשב רגיל
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני משתמש חדש בלינוקס ובתור חלק מהלימוד אני רוצה להיות מסוגל להפעיל אצלי בבית את מערכת ההפעלה אבל בלי להחליף את ה XP (אני יודע שישנה אפשרות להפעיל את לינוקס דרך דיסק פשוט). בנוסף אני מעוניין שתהיה מערכת גרפית של GNOME. מאיפה ניתן להוריד דבר כזה? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. כל הזמן כותבים בתגובות וכו' שלינוקס כל כך טובה וכו' וידידותית למשתמש..אז אני רוצה לנסות אותה. דבר ראשון רציתי לדעת אם אני יכול להפעיל אותה דרך המחשב שלי בלי למחוק את ווינדוס XP(כמו וירטואל PC) ואם כן אז איך.. דבר שני,מאיפה להשיג הפצה ? ואיזה? ואם יש לי מעבד תומך 32BIT(ישן..)אז להתקין רק 32BIT ? תודה רבה לכולם.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד את המערכת הזו ולהתקין אותה אצלי במחשב כי הבנתי שיש איתה המון ביקוש.. מה דעתכם? זו מערכת שמבוססת על פקודות והאקינג בעיקר?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
קראתי על העניין והבנתי שיש צורך בחומרה מתאימה להתקנת הקינטוש, וגם שלכל גרסת MAC יש חמורה שונה שיכולה לעבוד עליה ולהפך. אז אני מאמין שעדיף קודם כל לפרסם את המפרט שלי כדי לדעת אם יש על מה לדבר ורק לאחר מכן להתקדם בעניין. אז ככה : מעבד של אינטל I7 860 : http://ark.intel.com/products/41316/Intel-Core-i7-860-Processor-8M-Cache-2_80-GHz (כרגע על OC) לוח אם של BIG BUNG FUZION : http://www.msi.com/product/mb/Big_BangFuzion.html#hero-overview כרטיס מסך נווידיה GIGABYTE GeForce GTX 770 4GB אם צריך עוד נתון אני יוסיף. אשמח לעזרה! תודה [h=1][/h][h=1][/h]
-
- 14 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
ז"א אני רוצה להתעסק בלינוקס אבל לא מבין מה הם רוצים מהחיים שלי כאן: http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Installing_to_a_USB_Flash_Drive בשלב של להתקין SYSLINUX. אני בכלל לא סגור אם זה אמור להטמיע את הBOOTLOADER הזה במחשב או שזה אמור להיות רק בחירה לכמה מערכות הפעלה שארצה לשים על הDOK, ואני ממש לא יודע אם זה הכרחי בשביל להשתמש בDSL מהDOK לבדו. וכאן מדובר בקטעי התיאוריה של הפרקטיקה. הבעיה הגדולה יותר, היא שאני לא תוכניתן, איני יודע להריץ שורות פקודה. אני כל כך גרוע בזה, שאני אפילו לא זוכר (ידעתי לפני שנים את הבסיס) איך עוברים בCMD בין כונן C לכונן D. אני בבקע הסורי-אפריקאי של התכנות. קיצר, הלכתי ל: http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Syslinux וגם כאן לא ממ…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לעסוד עם לינוקס על המחשב אבל מה אני רק צריך לדעת איזה גרסה הכי טובה והאם יש בעיות תיאומת עם משחקים אבל זה פחות שולי כי אני לא הכי משחק במשחקים כיום האם אפשר להרית על תוכנות סרטים כגון vlc rad light וכדו.. והאם התוכנה תזהה לי רשת ביתית או שאני אצתרך להגדיר אותה??
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
פעם ראשונה שאני מתקין מערכת שהיא לא WINDOWS אחרי בחינה, החלטתי להתקין את SUSE 10, נראית מערכת מדהימה לפי הכתבות והתמונות, אני חייב לנסות אותה כרגע יש לי 2 כוננים : 200, 250 שניהם מפורמטים ל NTFS , ועל ה-250 כרגע מותקן WINXP. השאלה שלי היא, האם אני יכול לפצל את ה-250 נניח למחיצה נוספת , ואת המחיצה הזו בלבד, להפוך ל FAT32, ועליה להתקין את SUSE ? או שאין חובה להפוך ל FAT ? אני ממש רוצה ש SUSE תוכל לקרוא ולכתוב על כונני ה NTFS שלי, להפוך אותם בחזרה ל FAT זה סתם סיכון לאבד את כל המידע האם SUSE יכולה לקרוא ולכתוב על מחיצות NTFS ? בנוסף, לא משנה על איזה סוג מחיצה אתקין בסוף - איך אני יוצר תפריט בחירה בין SUSE ל XP כשהמחשב עולה ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי את הנעוץ ואף פעם לא ראיתי/התעסקתי עם לינוקס אז יש לי כמה שאלות. אני רוצה להתקין UBUNTU על המערכת מדיה סנטר בסלון. בשביל התוכנה BOXEE 1 יש לי על המחשב בסלון כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר לראוטר מתי שהמחשב עולה,האם יהיו בעיות להתקין את הדרייבר שלו כל הלינוקס ? 2 אנטי וירוס כמו למשל NOD32 עובד/יעבוד ? 3 דרייבר לכרטיס מסך שלי (HD2400) ולכרטיס קול (לוח של אסוס) יהיה ? 4 אפשר בבקשה מדריך להתקנה וקינפוג נכון ? 5 עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת לפני שאני מתקין ?
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ubuntu אבל אני עדין רוצה שיהיה לי xp אז ככה מה אני עושה עם האינטרנט איך אני מתקין אותו כי זה הכי חשוב לי ואם אני קונה תוכנה/מוריד אז להוריד ל xp ואז זה יעבוד גם ב ubuntu תודה רבה ויש לי אינטרנט של בזק/בזקבנלאומי
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, בא לי להתנסות עם לינקוס לראשונה ואובונטו נראית ידידודית למדי, אך אני לא בטוח אם כדאי לי להוריד את גרסת ה32-bit או אם גרסת 64-bit עדיפה. חשבתי שבגלל שיש לי 6GB של זכרון 64-bit תהיה עדיפה אך באתר של אובנטו כתוב שהיא לא מומלצת לשימוש יומי. מדוע?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-