עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. היי, אני מעוניין להתקין לינוקס בdual boot על הלפטופ שלי ביחד עם לינוקס. לפי מה שאני יודע אם אני מתקין dual boot אז GRUB דורס את הboot manager הרגיל שיש בלפטופ ואז המצב הוא לא הפיך (נגיד ואני רוצה לעשות restore לווינדוס באמצעות המחיצת ריסטור זה לא עובד כמו שצריך) לכן אני מחפש איך לעשות גיבוי לכל המערכת כולל נboot manager הסטנדרטי כך שאם ארצה יום אחד למכור את המחשב אוכל להחזיר אותו למצב כמו מהמפעל. אשמח לעזרה?קישור למדריכים תודה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. המאווררים של IMAC שלי עובדים במהירות מקסימלית קבוע יש אפשרות לשקח עם עוצמת המאווררים הם פועלים במהירות מקסימלית אפילו שלא לצרוך

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by huber,

שלום חברים. יש לנו בארגון כמה מחשבי אובנטו. במחשבים אלו בימים האחרונים אין אפשרות להתחבר ל SHARE מסויים אליו כן היה אפשרות להתחבר לפני כמה ימים. אותם משתמשים בדיוק כן מצליחים להתחבר ל SHARE ממחשבי ווינדוס. הבעיה התחילה בימים האחרונים - במקביל לשינוי סיסמה יזום לכל המשתמשים בארגון (לא יודע אם יש קורולציה). ישנו רק משתמש אחד שכן מצליח להתחבר ממחשב אובנטו ל SHARE, ניסיתי עם אותו משתמש להתחבר ל SHARE ממחשב אובנטו אחר, ללא הצלחה. למישהו יש רעיון?

4. Started by eSLC,

אהלן אני לפני שדרוג לSSD ו(evo 850) רציתי לדעת אם יש דברים כמו הגדרות תוכנה או קונפיגורציות שכדי לעשות לפני ההתקנה של מערכת ההפעלה על הכונן החדש? הכנתי כונן USB BOOTABLE עם הגרסא האחרונה של el capitan, גיביתי את כל הקבצים על עוד כונן חיצוני ואני מתכנן לשדרג גם את הזכרון ראם ולהוציא את הכונן אופטי לטובת הכונן הקשיח הישן.זו פעם ראשונה שאני משדרג את המחשב (MAC BOOK PRO MID 2012) והייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהם טיפים.הבנתי שבווינדוס יש צורך להגדיר בביוס את הSATA כ AHCI ,להפעיל פקודת TRIM ולעדכן קושחה. האם זה רלוונטי גם למק? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  5. Started by nave avisror,

שלום רב, במחשב הנ"ל הוחלף דיסק קשיח, כעת אני מנסה לשחזר את מערכת ההפעלה באמצעות לחיצה הכפתורים option+command+r, אך שום דבר לא קורה ואני ממשיך לקבל סימן שאלה בתוך תיקייה מהבהב. ניסיתי את השילובים שמופיעים בקישור: https://support.apple.com/en-us/HT201255 המחשב שברשותי הוא גם מבוסס אינטל. מה ניתן לעשות על מנת לשחזר את מערכת ההפעלה או לפחות להיכנס לביוס כדי להתקין מערכת הפעלה של ווינדוס? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. במערכת הפעלה redhat 6 מבלי לפגוע בשאר הנתונים שרצים בשרת ? תודה,

• 1 תגובה
    • 3.5k צפיות
  7. Started by eliyah hillel,

מישהו מכיר תוכנה דומה לWin32DiskImager? היא לא עובדת לי.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, ברשותי שרת דואר Exchange ואני מעוניין ב- Mail Reley מבוסס לינוקס. הבנתי ש- Postfix יכול לעשות את העבודה, אולם לא מצאתי מדריך באינטרנט להגדרת postfix לשרת exchange. ברשותי שרת centos שעליו אני מתכוון להתקין את המערכת. תודה לכל העוזרים!

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  9. Started by Sheik Yerbouti,

בד"כ אני מתחבר לשרתים שונים RHEL/UBUNTU בעזרת SSHFS וזה מאוד נוח. אבל לאחרונה אני מחפש גם להשאיר חלק מהמידע בצורה מקומית בנייד שלי. SSHFS דורש חיבור פעיל, שלא קיים אצלי כל הזמן, כמו כן גודל הקבצים הוא כזה שאני לא רוצה גיבוי מלא על הנייד. האם יש דרך חלקה לשלב בין SSHFS לRSYNC כך ש: להשאיר עותק מקומי של כל הקבצים/תיקיות שנעשה בהן שימוש בזמן חיבור SSH מסויים. לבצע סינכרון של הקבצים ששונו כאשר הקישוריות חוזרת.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. לגבי קיפאס אני מנסה להקליד את הסיסמא שלי אבל זה מקליד רק שתי אותיות או שלוש מהצד השמאלי של המקלדת. כשאני מקליד את שאר הסיסמא היא לא מוקלדת. מספרים כן בסדר אגב. מה זה יכול להיות? יש לי מחשב נייד חדש אגב. דבר שני. האות קוף בכרומיום לעיתים מוצגת עם הקו מאוד דק ולא ברור. מה זה יכול להיות? אשמח לפיתרון עשיתי כבר ריבוט ולא עזר לקיפאס

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by POPCORN,

יש לי מחשב רגיל ישן (32 ביט) ואני רוצה להשתמש בו כמחשב רזה שמשתלט על מחשב אחר ב rdp (ברשת פנימית) הבנתי שבמחשבים הרזים יש מערכת הפעלה של לינוקס רציתי לדעת אם יש גרסא שמתאימה למחשבים רגילים? אני צריך שהrdp יעלה ישר כמו ב thinclient שלא יהיה אפשר לצאת מה rdp ללינוקס על ידי מיזעור של התוכנה זה מחשבים לפנימיה של תלמידים בבית ספר התלמידים ינסו לצאת[emoji29] תודה רבה Sent from my SM-J5108 using Tapatalk

12. Started by shimronfio,

שלום, יש ברשותי טלפון של meizu m3 , האימייל שלי נתקע על מאין שולח בשם crashlog@cootek.cn ביחד עם קובץ crashlog, האימייל עובד לי בצורת לופ ולא נותן לי לעבוד עם הטלפון כמו שצריך. כאשר אני מנס לצאת או למחוק את המייל אני מצליח, אך לאחר כמה שניות אפליקצית המייל קופצת לי שוב עם אותו מייל. יש לי תחושה קטנה שזה וירוס, אבל האם ניתן למחוק אותו או שעליי לבצע פרמוט למכשיר?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. Started by lioros,

אהלן, התחלתי קורס מדעי המחשב אונליין ובשביל זה הייתי צריך להתקין linux של ubuntu עם virtualbox. כרגע זה עובד לי על רזולוציה מאוד נמוכה ואני לא מצליח לשנות רזולוציות כמעט. בהתחלה הצלחתי לשנות לרזולוציות מסוימות ביחס של 4:3 וזה עבד עם תקיעות מעצבנות כאלה בעכבר אבל עדיין עבד. כשניסיתי לשנות לרזולוציה של המקבוק שלי - 2560 על 1600 ולכמה רזולוציות אחרות זה נתקע לגמרי והייתי צריך לכבות והדליק מחדש את המערכת. ה ubuntu הוא גירסת 18.04.3 ויש לי מקבוק פרו 13׳ עם מערכת הפעלה mac os catelina 10.15.2. יש למישהו מושג למה זה קורה? אין לי שמץ בדברים האלה ולא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט.. תודה מראש

14. Started by wq qw,

יש לי נגן smartbas q2 של samviks יש לו מערכת הפעלה של אנדרויד ואני רוצה שיהיה שם אפשרות לוידיאו שלוחצים על הכפתור של הכיבוי ושל השמע זה נפתח כמו בפלאפון

15. Started by sharmeiri,

היי שלום אני מעוניין לתרגם את השורות האלה לטובת CERTBOT ואני לא מצליח למצוע תיעוד המתייחס ל מערכות הפעלה WINDOWS אלה רק ללינוקס. הפקודות הן: mv /etc/letsencrypt/archive/example.com /home/user/me/certbot/example_archive sed -i 's,/etc/letsencrypt/archive/example.com,/home/user/me/certbot/example_archive,' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf mv /etc/letsencrypt/live/example.com/*.pem /home/user/me/certbot/ sed -i 's,/etc/letsencrypt/live/example.com,/home/user/me/certbot,g' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf certbot update_symlinks זה מאוד חשוב לי תודה למשיבים טובי הלב

16. שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …

17. מה נשמע חברים? קיבלתי מלא מחשבי PC CLIENT ואני רוצה לפרמט אותם ולהתקין בהם את המערכת ההפעלה הכי פשוטה וקלת משקל שיש מכוון שהמחשבים ממש ממש חלשים כמו שתוכלו לראות כאן: https://support.hp.com/vn-en/document/c02694852 אז מה אתם ממליצים להתקין כדי שהמחשבים האלה יוכלו להריץ? בינתיים ניסיתי PUPPY אבל מרגיש לי מאוד מיושן ומכוער... ד"א, אם אעשה פירמוט מלא למערכת הפעלה של HP (HP ThinPro) אני עדיין אוכל להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, כן? תודה לכל העוזרים!

18. Started by Moty_p,

שלום לכם אני מחפש בטירוף virtual audio cable ללינוקס אם יש תוכנה חילופית השמח מאוד לשמוע עליה. מה שהתוכנה עושה היא מוסיפה למחשב דיבר של כרטיס קול (מין מיקסר כזה) ואיתה אתה יכול לשדר מ ה WINAMP לקו של התוכנה ומהקן לשדר מוסיקה לכל תוכנה של אודיו

19. Started by ender wiggin,

שלום רב, אני חדש פה אז לא לכעוס על השאלה, אני מעוניין לחסום את הכניסה לאתר מסויים במק, אין לי מושג כיצד לעשות זאת, האם מישהו יכול לעזור ? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  20. Started by avz,

שלום התקנתי אובונטו ואשמח לדעת האם יש ואם כן היכן ניתן למצוא "ספר הדרכה" שמדריך ומסביר ממש מהיסודות את השימוש וההתאמה שלה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. שלום לכולם. לאחר ששדרגתי את האובונטו מ-9.10 ל10.4 נתקלתי בבעיה שלא מאפשרת לי להפעיל את מנהל העדכונים או את הסינאפטיק. כאשר אני מפעיל את סינאפטיק אני מקבל את ההודעה: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report. כשאני מפעיל את מנהל העדכונים אני מקבל הודעה: "לא ניתן להתקין את כל העדכונים הרצת שדרוג חלקי, כדי להתקין כמה שיותר עדכונים. מצב זה עלול להגרם עקב: *שדרוג קודם שלא הושלם *בעיות עם כמה מהחבילות שמותקנות *חבילות תוכנה בלתי רשמיות שלא סופקו על ידי אובונטו *שינויים רגילים של גרסת טרום-הפצה של אובונטו" ואז יש לי שתי אפשרויות: [1]שדרוג חלקי [2]סגור כשלוחצים על "שדרוג חלקי" מתקבל…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Ashand,

היי אני נמצא בסין כרגע והמקבוק פרו החדש 15 אינץ CORE I7 2.6MHZ עם 4 גיגה זכרון ו-500GB HD וכמובן NVIDIA 330M הדגם הוא MC373CH/A שכנראה ה CH זה CHINA העסק לא זול כמו שאתם חושבים למרות שמדובר בסין, החנות היא חנות RETAIL של APPLE והמחיר יקר בכ-200 דולר מארה"ב זאת אומרת המחשב עולה פה 2400$ ! האם המחיר שווה את הקנייה? כמה נייד כזה יעלה בארץ?? המקלדת היא אנגלית מלאה בלי שום סינית ממש כמו בארה"ב, עוד בנושא זה ראית כאן גם סוני VAIO 16 אינץ עם CORE I7 ועם 6GB זכרון כרטיס מסך דומה ל MACPRO ובנוסף יש לו צורב (אם כי אני צריך לברר שוב פעם) בלוריי וכל השטיקים שמסביב, ההרדיסק 640GB הוא בצבע שחור ונראה טוב ויחסית גם קל...והמחיר...אותו מחיר כמו ה MACPRO הדגם שלו הוא VPCF119FC ...ואני מתל…

• 1 תגובה
    • 3.4k צפיות
  23. Started by cavi,

שלום! ברשותי מקבוק פרו ואני רוצה להמיר קלטות וידאו ישנות לקבצי מחשב. במערכת הפעלה (סנואו ליאופרד) יש תוכנה נחמדה ששמה iMovie. האם תוכנה זו יכולה "ללכוד"? כמובן שאני מזמין מתאם שממיר מאנאלוג לusb. תודה!

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  24. שלום לכולם. יש לי מחשב לוח (לא אייפד) שהגיע מותקן עם חלונות 7 וכל התכונות של TABLET עובדות בסך הכל כמו שצריך, כולל המקלדת הוירטואלית. חשבתי בכל זאת לנסות במחשב הזה לינוקס (למשל הנטבוק רמיקס של אובונטו). האם לינוקס מומלצת בכלל למחשב לוח ? מה הסיכוי למצוא תמיכה למסך מגע, כולל המקלדת הוירטואלית בעברית ? תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by galr52,

שלום אני מחפש תוכנה לאובנטו אשר דומה ל deepfreeze ול retunil אשר בכל הפעלה מחדש של המחשב הוא יהיה באותו מצב לפני ששמתי את התוכנה. כלומר אם אני אפעיל את התוכנה ואפתח 30000 תיקיות וקבצים ואמחק תוכנות וקבצים אחרי הפעלה מחדש הכל יחזור לקדמותו... אשמח אם תעזרו לי, בברכה, גל

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים