לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היי, אני שוקל לעבור ללינוקס בעיקר כי הוא רץ מהר יותר (או לפחות אמור), פשוט יותר ועם פחות בעיות מוינדוס. מה שמציק לי זה לאיזו מערכת הפעלה לעבור כי האובונטו 10.4 שניסיתי לא היתה כזו מהירה אחרי שבוע שימוש (עבורי וכל החסידים שיקפצו אבל זה מה שיש) שמעתי על FEDORA אבל הבנתי שגם היא לא ממש מהירה אז למישהו יש הצעה? בנוסף הבנתי שSOLID WORKS לא רץ על LINUX האם למישהו יש מידע לגבי זה?
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
לומד קורס במערכות הפעלה על UNIX ואני צריך הסברים פשוטים בעברית על הפונקציות האלה.. תודה רבה למי שיכול לעזור. $ cat ex_fork1.c #include <stdio.h> #include <sys/types.h> main() { int status=1; pid_t pid; pid = fork(); status++; printf("%d",status); } למשל כאן מה בסוף הOUTPUT ולמה?
-
- 1 תגובה
- 4.7k צפיות
-
-
ואם כן, האם הוא חייב להיות של Apple? לא יודע אם זה חשוב אבל המחשב הוא בן 3.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי את ה ubuntu 6.06.1 ל desktop (גם X86 וגם AMD64) צרבתי על דיסק ומנסה לבצע BOOT. שניהם לא עובדים - המחשב מסרב לבצע BOOT מהם וממשיך ל WINDOWS. למרות שהוא מתחיל ב CDROM. יש רעיון? הבנתי שה desktop disk תומך בעבודה גם כ Live ללא צורך בהתקנה, נכון?
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
מה עושים ? יש איזה פקודה ב- shell שיכולה לעזור למער. לעלות את הממשק הגרפי ?
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
האם יש למישהו סיון עם הלוח הזה בלינוקס? זה לוח די חדש ואני חושש שיהיו בעיות בדריברים לכרטיס קול וגרפיקה - המחשב הוא לHTPC אז התמיכה בפענוח HD חשובה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שתפו אותנו בדסקים שלכם שלי,פשוט: http://img403.imageshack.us/img403/8610/15141510150014931501150xh0.png
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
תיכננתי אחרי המתנה ממושכת להתחיל את הפרוייקט של Linux From Scratch ומזמן שלא נגעתי בלינוקס אז חיפשתי מדריך נוח ללימוד של הTerminal כדי להיכנס לעניינים. בקיצור נתקלתי במדריך הבא שהוא יוצא מגדר הרגיל וגם מסביר כמה קונספטים על לינוקס. http://ryanstutorials.net/linuxtutorial/
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום אנשים אני די חדש בענייני המק, ככה שהסברים מפורטים (למי שיש סבלנות..) יתקבלו בברכה. כאמור, אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין שני מחשבים מרוחקים. מה אני צריך כדי שזה יעבוד בצורה החלקה ביותר (רוחב פס, תוכנה, הגדרות וכו'..)? מדובר בקבצים לגרפיקה ככה שהם די גדולים המחשבים אגב הם אימק 17 ו אימק 20 שניהם מבוססי אינטל, לא זוכר כרגע מהירות וכמות זכרון, אם זה משנה. תודה מראש לכל המשיבים
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הורדתי את openbsd ל i386 וכאשר אני מנסה לעשות בוט מדיסקט הכל הולך בסדר ופתאום שהוא מנסה לעשות הוא בוט הוא רושם לי שהוא מחפש לדוגא /bsd fail(22) ואז אומר whill try /obsd ניסיתי גם hd0a וגם wd0a וזה לא עוזר הצעות תלונות בקשות פניות ותגובות יתקבלו בברכה!!!
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לעבור למק עכשיו אני מתלבט אין לי הרבה כסף אם אני אקנה אז זה יהיה רק יד שנייה אני מעצב גרפי ואמרו לי שלמעצבים המק פרו הוא חובה כאילו הוא ממש נותן ביצועים מטורפים אבל המחירים שלו ממש גבוהים בשבילי רציתי לשאול אם ה-imac גם נותן ביצועים טובים למעצבים?? כאילו מבחינת זה שהוא יוכל להריץ כמה תוכנות ביחד גדולות לדוגמה קורה לפעמים מצבים שאני עובד עם פוטושופ, פלאש, סינמה 4D ביחד וכרגע אני על מחשב שאפילו אין לי כרטיס מסך הוא מובנה בלוח אם וזה ממש סיוט!! ה-IMAC גם יעשה עבודה טובה?? למה אני לא ממש כרגע מעצב מקצועי שעובד עם חברות והכל אני יותר מעצב בשביל לקוחות פרטיים שזה בדרך כלל אנשים שפותחים פורטלים\חברות איחסון ופורומים לא ממש חברות רציניות ככה שאני לא רוצ…
-
- 13 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך בדחיפות להבין איך אני מבטל את ה F1 F2 F3 וכו', מהפונקציות של הביהרות מסך ומתאים אותם לכפתורים רגילים של ווינדוס ? כמו כן, אני משתמש בתוכנה בווינדוס שמצריכה שימוש מרובה במקש ה HOME שלא נמצא במקלדת המקבוק שלי, אשמח אם תעזרו. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש עוד פורומים של מק בעברית חוץ מזה ושיש שם פעילות של אנשים משהו בסגנון של mac-forums.com אחד הפורומים היותר נחמדים בנושא
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מודם Terayon TJ715X דרך USB ולא כרטיס רשת!! אני יודע שהוא תמך דרך כרטיס רשת מה אם USB? שאלה שתיים: איזה לינוקס ניתן להתקין (התקנה בסיסית בלי משחקים וכל השטויות המיותרים) על 1.5 גיגה?
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
התקנתי את snow leopard על המחשב שלי, הכל עובד סבבה. הבעייה העיקרית שלי היא החלקת הגופנים - הם נראים לי מטושטשים לגמרי. יש דרך לגרום להם להראות כמו בחלונות? (חפרתי קצת באינטרנט, לפי מה שהבנתי זה נובע מכך שבחלונות מיישרים את הגופנים לפי המיקום של הפיקסלים הפיזיים, ואז מקבלים טקסט עם ריווח לא אחיד, בעוד שבמק שמים את הפונטים איפה שהם אמורים לצאת, גם אם זה אומר שמציבים על חצי פיקסל. לי זה נראה מטושטש..)
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש במקינטוש ויש לי MAC BOOKPRO עם מערכת הפעלה 10.5.2. אני מחובר ברשת עם כבל מוצלב כאשר המחשב הראשי עם האינטרנט (של הכבלים דרך מודם של מוטורולה שמחובר לכרטיס רשת השני) הוא ווינדוס XP. המקינטוש מזהה את הרשת ובמקינטוש אני מצליח לראות את הקבצים שאני משתף דרך הווינדוס אבל יש לי 2 בעיות: 1) אני לא מצליח לגלוש באינטרנט דרך המקינטוש. 2) דרך הווינדוס אני לא מצליח לראות את הקבצים שאני משתף במקינטוש. אם אני מחבר את הכבל רשת שמחובר למקינטוש למחשב נייד של LENOVO אני מצליח גם לגלוש וגם לשתף את הקבצים בשני הכיוונים בלי שום בעיה. במקינטוש הפעלתי את file sharing + printer sharing + Internet sharing. אין לי כסף לראוטר משום סוג ולכן זו לא אופציה. אני חשבתי שברגע שאני מחובר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/mac_pro?mco=MTE3MDU המחשב שאני רוצה עולה 3299 דולר ועם תוספות 4150 דולר 1. השאלה איך מביאים דבר כזה לארץ(יש חבר בארה"ב אם זה עוזר) 2. האם יש על היבוא מיסים ואם כן אז כמה 3. ראיתי באתר של אפל שאפשר לשלם בתשלומים, האם זה אפשרי ועד כמה הם פורסים 4. מה היא עלות המשלוח תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
מה המקבילה של כתיבת כתובת IP ב RUN במק? יש לי מק וPC מחברים דרך ראוטר ואל רואים אחד את השני בשניהם מוגדר שיתוף, גילוי רשת וכו, ואין פיירול. כאר אני כותה את ה IP של המק בRUN ב PC, הוא מגיע אליו וניתן לגשת לתיקיות המשותפת. לא מצאתי דרך לעשות את זה במק מה שחשוב זה שאני אוכל לגשת מהמק לתיקיה מסויימת ב PC. (אגב, שיתוף ITUNES ביניהם עובד מעולה) תודה לכל מי שיכול לעזור לי
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לבחור כעת אם לקבל מהעבודה לפטופ windows או mac. על פניו נראה לי שאשמח לקחת mac ולנסות אותי. יש רק כמה בעיות שמדאיגות אותי שאשמח אם תוכלו לענות לי: 1. בנוגע לעברית - הבנתי מהפורום שהתמיכה בעברית סבירה (כלומר ניתן לערוך מסמכים וכו' בעברית וגם MS office יכול לפתוח אותם). האם זה נכון? בכל מקרה, בנוגע לאתרים שתומכים רק בinternet explorer (ולצערי בארץ יש הרבה) - האם ניתן להתקין browser מקביל ל-MAC עבור אתרים אלו (כלומר IE7 לmac או משהו מקביל)? 2. בנוגע לeditor, אלו תכנות טובות (מקבילות ל-visual studio, slick edit וכו') עבור ++C ושפות אחרות יש עבור MAC? כי מלבד 2 בעיות אלו אני לא רואה סיבה לא לקחת MAC אשמח אם תוכלו לענות לי,
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מסוף ncsa telnet שיושב על netware ואני רוצה לדעת איך אני בודק (אחרי לחיצת Alt+E ויציאה ל dos) את כתובת ה ip שלי (לא הלוקלית של המחשב) ניסיתי לחפש בכל מיני חורים ובפקודות dos ולא מצאתי את הפקודה. אם מישהו הבין על מה אני מדבר וגם יודע את הפקודה, שיפרסם בבקשה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית, מחשב עם ויסטה 64 ונייד עם Ubuntu. התקנתי על הנייד לינוקס לפני כמה זמן בשביל לבדוק איך היא. מבין לא מעט במחשבים אבל לא יודע כלום על לינוקס. מהנייד אפשר לגשת לספריות שהוגדרו כ-Shared על הויסטה, אבל הויסטה אפילו לא מזהה שיש עוד מחשב מחובר ברשת... אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל כדי לבדוק את זה. כרגע הנייד מחובר דרך ה-WiFi אבל הבעיה קיימת גם עם בחיבור כבל רגיל. כמו כן מהירות העברה ברשת היא מאד איטית - לא עובר את ה-600k/s. נראה לי קצת איטי לרשת ביתית, אפילו בשביל Wi-fi... רעיונות מישהו?
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
היי, למי שמתחשק, אתם מוזמנים להראות פה פרטים על השינוים שעשיתם אצלכם בלינוקס + פרינט סקרין אם צריך זה גם יהיה נחמד לראות את החשיבה אחד של השני ולראות מקומות שבהם אפשר לשפר, וגם יעזור קצת להבין יותר איך העסק עובד ולקבל רעיונות
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-