לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היי! אני עובד בחברת hosting כמהנדס מערכות לינוקס. עיקר עבודתי זה הקמה ותחזוקה שרתי לינוקס (debian, redhat, suse, ubuntu, centos, mandriva). לפי השכלה שלי אני הנדסאי תוכנה. בא לי קצת לשנות אופי מקצוע שלי, והנה יש לי שאלה: איך אני יכול לעשות הסבה למפתח קוד פתוח? צריך לקחת איזה קורס? אני יודע שפות תכנות, למרות שבעבודה אני בעיקר כותב קוד בshell scripting או בperl. אני לא יכול ישר להתחיל לכתוב חופשי בC++ כי בכל זאת עבר קצת זמן מאז שלמדתי. רעיונות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני מנסה להוריד תוכנה מהאייטונס לאייפאד. כאשר אני לוחץ על הורדה (דרך התוכנה במחשב, לא מוצא את התוכנה בכלל דרך האייפאד עצמו) מתקבלת לי הודעה שהתוכנה ניתנת להורדה רק דרך הערוץ האמריקאי של אייטונס, בעוד אני בישראלי ולא יכול להוריד את התוכנה כלל, כנראה. מישהו יודע אולי איך אני יכול לשנות את הפרטים כדי שאהיה שייך לאמריקאי? אני מוריד תוכנות חינמי ולא פורץ מכשיר (מה לעשות? כל מה שיש שם בהחלט מספיק לי) ככה שאין אשראי. ניסיתי כמה פעמים לשנות את הכתובת שלי אבל הוא דורש ממני כרטיס אשראי ואני לא רוצה להזין אחד. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מסוף ncsa telnet שיושב על netware ואני רוצה לדעת איך אני בודק (אחרי לחיצת Alt+E ויציאה ל dos) את כתובת ה ip שלי (לא הלוקלית של המחשב) ניסיתי לחפש בכל מיני חורים ובפקודות dos ולא מצאתי את הפקודה. אם מישהו הבין על מה אני מדבר וגם יודע את הפקודה, שיפרסם בבקשה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה להתקין לינוקס רד האט על כונן שהוא בפורמט NTFS וגם מותקנים עליו כמה משחקים ותוכנות ? זה אפשרי? בכונן אחר יש לי XP. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לעבור לאובונטו. מעבד: celeron m520 1.6ghz זיכרון: 2Gb הארד: 120Gb לפטופ טושיבה L40-139 האם שווה??? ולאיזו גירסה???
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קורא המון לאחרונה בפורום כאן ,אני רואה שיש התעניינות המונית בכל מה שקשור בלינוקס , מצד שני אני רואה שזה גם מסתכם גם ברק התעניינות (לפחות לכאלה בלי ניסיון) הייתי רוצה לשאול את האחראים כאן למה לא בעצם למנף את הפורום הזה בכל מה שקשור למדריכים ברורים גם למשתמש הלא מנוסה? לנסות לשאוב כמה שיותר אנשים "מחוץ למעגל" ,משום מה יש תדמית של מערכת הפעלה מצויינת אך קשה ללמידה ורוב האנשים לא יודעים אפילו איפה להתחיל. אני רואה המון הודעות בפורום הזה ועוד פורומים רבים רוב השאלות כמו "איפה מתחילים" "מה לבחור..." ורוב התשובות מסתכמות "תתקין גירסא X ותזרום..."יש משהו בכך אבל כעובדה זה מקטין משמעותית את המשתמשים הפוטנציאלים . אני חושב שאם הפורום ירכז מדריכים ברורים לנושאים לפי רמות אפילו …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דוגמא לפלט: top - 13:01:38 up 1 day, 5 min, 2 users, load average: 0.98, 1.00, 0.98 Tasks: 297 total, 1 running, 296 sleeping, 0 stopped, 0 zombie Cpu(s): 5.1%us, 1.2%sy, 0.0%ni, 93.2%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.5%si, 0.0%st Mem: 14401860k total, 14230892k used, 170968k free, 20968k buffers Swap: 16342000k total, 0k used, 16342000k free, 10946436k cached PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND 3919 root 20 0 2807m 2.2g 3328 S 53 15.7 336:49.55 beam.smp 13 root 20 0 0 0 0 S 0 0.0 0:03.16 ksoftirqd/3 4059 root 20 0 40640 2084 1404 S 0 0.0 0:04.88 odbcserver 4086 root 20 0 40640 2080 1404 S 0 0.0 0:04.80 odbcserver 4116 r…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חחחח שימו לב איך מזוהה ה-Google Chrome 5.0 שהתקנתי באובונטו שלי... דווקא מאוד נחמד, מהיר ויציב... עדיין לא בדקתי את הפלאגים פועלים עליו אבל בסך הכל הופתעתי לטובה..
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום התקנתי לפני שנה fedora4 היום אני מוכר את המחשב והסרתי את הפדורה, אולם מסך ההפעלה שבו בוחרים בן פדורה לwindows נשאר ולא נימחק, הפדורה מותקן על הארד דיסק ניפרד ושאני מוציא אותו אז המחשב לא עולה. שאלתי היא איך אני מבטל את מסך הבחירה בין שתי מערכות ההפעלה, בלי שום תלות בפדורה, רק בווינדוס (כדי שאוכל להוציא את ההארדדיסק של פדורה) בתודה מראש Zilberberg
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineT...GRIB/index.html יש שם 7 שלבים שצריך לבצע, בשלב הראשון הם רוצים שאני יוריד קובץ ואשמור אותו( לא כתוב איפה),את הקובץ הזה באיזה סיומת צריך לשמור?. בשלב השני הם רוצים משהו שנקרא familiarize , מה זה בכלל? בשלב השלישי וגם ברביעי הם רוצים שאני יריץ פקודות מסוימות, איך אני עושה את זה?. אשמח לקצת הסברים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המחיצה של הלינוקס ext3 שהיא הרוסה לגמרי, בגלל תקלה בתוכנה של חלוקה למחיצות. ה-XP עובד ואני יכול לפרמט את המחיצה, אבל לפני שאני מפרמט אני רוצה לעשות גיבוי. האם יש דרך כלשהי להציל את המידע שלי? explor2fs עבד בעבר כשהצב היה דומה, אבל עכשיו כבר לא =\ תודה, אור.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמעט בכל הפעלה מחדש מופיע לי בשורת המשימות משהו שקורא לעצמו GNOME PANEL והוא תקוע. אי אפשר לצאת ממנו גם לא עם FORCE QUIT וגם לא עם XKILL. יש לציין שאני לא רואה שזה משפיע איכשהו על העבודה ב UBUNTU אבל בכל זאת זה סתם תקוע בצד, ויש ריבוע כזה קטן, אפור באמצע המסך. בנוסף, זה הביא לי את ה BUG REPORT הבא(העלתי אותו לשרתי ראפידשר): http://rapidshare.com/files/22817285/gnome-panel-bugreport.txt למישהו יש פתרון לבעיה?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! התנסיתי קצת במערכת ההפעלה Ubuntu (דרך דיסק) והתלהבתי, המחשב הישן פתאום רץ. החלטתי להתקין במקביל לווינדווס (ויסטה). הכוננים שלי מחולקים ל-40 GB בכונן C וכ-150 GB בכונן D. בכונן C נמצאת מערכת ההפעלה (ויסטה). האם אני צריך להתקין את האובונטו ל-C או ל-D? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מודם ADSL של בזק, דגם : b-focus 270pr ויש לי 2 מחשבים בבית, אחד עם WINXP ואחד עם אובונטו. קניתי SWITCH. קינפגתי את המודם להיות ראוטר. חיברתי את המודם/ראוטר ל SWITCH ואת שני המחשבים גם כן ל SWITCH. האינטרנט במחשב עם WINXP עובד מצוין, וגם במחשב עם אובונטו הוא עובד מצויין כשאני מעלה בו בדואל-בוט, WINXP. אבל אם אני מעלה בו את אובונטו, אז רשת יש לי אבל אינטרנט כמעט ואין. אני מרגיש כאילו 1% מהאינטרנט עובד. כלומר, למשל ICQ עובד, וגם google.com עולה אבל שומדבר אחר לא. אם אני עושה פינג לאתרים אז התשובה מאוד איטית אם בכלל מגיעה. מישהו יודע איך לפתור את זה? נ.ב. מעניין שלמשל בגרסת היוניקס Belenix שמשתמשת בגרעין open solaris אין את הבעיה הזאת.או PC BSD שמשתמשת בקרנל של FREEBSD …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי Linux SuSE-8.1-LiveEval-i386 איך אני מתקין אותו??? עשיתי דיסקט בוט ולא הצלחתי להפעיל אותו למה???
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צירפתי צילום מסך כדי שהבעיה תועבר בצורה ברורה יותר כמו שאתם רואים כשאני מעבירה את ה neooffice למצב מלא אין לי האפשרויות המוצאות במצב רגיל אשמח מאוד לעזרתכם, תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשאיתי לוחץ על אחד מהם הלוח עבודה נראה מוחלף באחר, יש לזה סיבה? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כרגע יש לי הארד דיסק אחד עם מחיצה אחת לוינדוס. אני יכול לחלק את המחיצה של הוינדוס למחיצה של 7 גיגה ללינוקס וכל השאר לוינדוס?אם כן,אז באיזו אפשרות אני בוחר בהתקנה? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רוצה להכיר קצת את סביבת העבודה של LINUX אבל מצד שני לא רוצה להעיף את WINDOWS כול כך מהר 2 PARTITIONS עצמאים , האחד אני מקצה לNTFS של XP ואת השני אני יקצה לLINUX לדעתי הכול יעבוד ללא שום בעיה , לפי דעתי המחשב יאפשר לי לבחור תחילה איזה מערכת לעלות אבל בתלכס לא ניסיתי את זה עדיין השאלה היא כזאת , האם זה יעבוד ללא שום בעיה ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין במחשב שלי לינוקס למטרת תכנות ב-C++ ו-JAVA בעזרת ECLIPSE. זה בשביל קורס באוניברסיטה והם מחייבים לתכנת בלינוקס. אשמח לקבל המלצה על גרסא ואולי גם לינק והסבר קצר על איך להתקין. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברת מנדריבה שיחררה גירסה חדשה של מערכת ההפעלה Mandriva Linux. מהדורה 2009 מבוססת על לינוקס 2.6.27 עם שולחנות העבודה GNOME 2.24 ו KDE 4.1.2. היא כוללת תוכנית התקנה ולוח בקרה משופרים, נוסף על עשרות שיפורים אחרים. החברה מדווחת על שיפור בזמן האתחול וגם תמיכה בזיהוי אוטומטי של מחשבים חלשים כדי להציע אופציות התקנה מתאימות. למעשה, ההודעה לעיתונות מזכירה מחשבי "Netbook" מספר פעמים בהקשר זה. מנדריבה 2009 זמינה בגירסה קהילתית חופשית (ללא רכיבים קיניינים), על גבי CD או DVD לארכיטקטורות אינטל 32 או 64 ביט. היא זמינה גם במהדורת "One", מערכת "לייב" עם KDE או GNOME. מספר תוכנות קינייניות משולבות במהדורה המסחרית, המכונה Powerpack וזמינה עם תמיכה. הורדה דרך האתר הרשמי http://mandriva.com…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים זאת פעם ראשונה שאני עובד עם מערכת לינוקס (האובונטו בא בילד אין בתוך הנייד אז אין ברירה ) איך אני מגיע למסך שמראה לי איזה חומרה מותקנת במחשב - איזה מעבד - סוג וסדרה וכו ? אני כבר יום שלם משוטט במערכת ולא מצליח להגיע לזה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחי הגדול ביקש ממני להוריד לו KDE3 לסולריס שיש לו בעבודה ולצרוב עכשיו אין לי מושג איך לצרוב את זה שסולריס יוכל לקרוא לכם יש? תודה :-*
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום... לפני כמה שבועות התקנתי אובונטו 8.04 ופשוט התאהבתי במערכת. התחלתי לשנות את המראה וכל מה שעוד אפשר לשנות, כולל התמונה של שולחן העבודה (wallpaper). אתמול התחלטתי שהגיע הזמן לשינוי, אז התחלתי לחפש עוד תמונות לשולחן העבודה. הורדתי כמה למחשב שלי, אבל עכשיו, משום מה, אני לא יכול לשנות את התמונת רקע של שולחן העבודה. אני לוחץ על Change Desktop Background, על Add, ואז שמתי לב שזה לא מראה את התמונות כשהאפשרות נמצאת על "Images". כשאני משנה את האפשרות ל "All Files", אני יכול לבחור את התמונה שאני רוצה, אבל משום מה, זה מחזיר אותי בחזרה לדיאלוג הראשי בלי שום שינוי - זה רק מראה לי את התמונות הקיימות, ולא מוסיף לי תמונות חדשות. אני יכול לשנות את התמונת רקע מבין התמונות הקיימות, אבל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-