לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
1) רשמתי בהתחלה knoppix desktop=beryl וכשהמערכת עלתה זה הביא לי חלון והיה כתוב בו ככה.. הכרטיס מסך שלי הוא 6600GT 2) איך אני מתחבר לאינטרנט ב knoppix ? (אין לי ראוטר) תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! התנסיתי קצת במערכת ההפעלה Ubuntu (דרך דיסק) והתלהבתי, המחשב הישן פתאום רץ. החלטתי להתקין במקביל לווינדווס (ויסטה). הכוננים שלי מחולקים ל-40 GB בכונן C וכ-150 GB בכונן D. בכונן C נמצאת מערכת ההפעלה (ויסטה). האם אני צריך להתקין את האובונטו ל-C או ל-D? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רוצה להכיר קצת את סביבת העבודה של LINUX אבל מצד שני לא רוצה להעיף את WINDOWS כול כך מהר 2 PARTITIONS עצמאים , האחד אני מקצה לNTFS של XP ואת השני אני יקצה לLINUX לדעתי הכול יעבוד ללא שום בעיה , לפי דעתי המחשב יאפשר לי לבחור תחילה איזה מערכת לעלות אבל בתלכס לא ניסיתי את זה עדיין השאלה היא כזאת , האם זה יעבוד ללא שום בעיה ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין במחשב שלי לינוקס למטרת תכנות ב-C++ ו-JAVA בעזרת ECLIPSE. זה בשביל קורס באוניברסיטה והם מחייבים לתכנת בלינוקס. אשמח לקבל המלצה על גרסא ואולי גם לינק והסבר קצר על איך להתקין. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
כותרת
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים זאת פעם ראשונה שאני עובד עם מערכת לינוקס (האובונטו בא בילד אין בתוך הנייד אז אין ברירה ) איך אני מגיע למסך שמראה לי איזה חומרה מותקנת במחשב - איזה מעבד - סוג וסדרה וכו ? אני כבר יום שלם משוטט במערכת ולא מצליח להגיע לזה תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחי הגדול ביקש ממני להוריד לו KDE3 לסולריס שיש לו בעבודה ולצרוב עכשיו אין לי מושג איך לצרוב את זה שסולריס יוכל לקרוא לכם יש? תודה :-*
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
כרגע יש לי הארד דיסק אחד עם מחיצה אחת לוינדוס. אני יכול לחלק את המחיצה של הוינדוס למחיצה של 7 גיגה ללינוקס וכל השאר לוינדוס?אם כן,אז באיזו אפשרות אני בוחר בהתקנה? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חחחח שימו לב איך מזוהה ה-Google Chrome 5.0 שהתקנתי באובונטו שלי... דווקא מאוד נחמד, מהיר ויציב... עדיין לא בדקתי את הפלאגים פועלים עליו אבל בסך הכל הופתעתי לטובה..
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן כולם אני ממש בזמן זה עושה פירמוט למחשב ורציתי לנצל הזמדנות זו להתקין לינוקס (יש ברשותי Ubuntu).. חיפשתי באתרים השונים על ההתקנה של לינוקס לצד חלונות אך אף אחד מהם לא תיאר את מה שאני רוצה לעשות... זה הולך ככה: - מחיצה אחת (15GB+-) - שמה תותקן חלונות. * מחיצה שנייה (13GB+-) - זו מחיצה נוספת שאני רוצה שהיא תיהיה בתוך חלונות (מחיצה למשחקים וכדו'). - מחיצה שלישית (10gb) - במחיצה הזו תותקן לינוקס. השאלה שלי, האם ניתן לעשות את הדבר הזה? 2 מחיצות לווינדוס ואחת ללינוקס? אני דיי בטוח שכן..רק אני רוצה להיות יותר בטוח :] תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המחיצה של הלינוקס ext3 שהיא הרוסה לגמרי, בגלל תקלה בתוכנה של חלוקה למחיצות. ה-XP עובד ואני יכול לפרמט את המחיצה, אבל לפני שאני מפרמט אני רוצה לעשות גיבוי. האם יש דרך כלשהי להציל את המידע שלי? explor2fs עבד בעבר כשהצב היה דומה, אבל עכשיו כבר לא =\ תודה, אור.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברת מנדריבה שיחררה גירסה חדשה של מערכת ההפעלה Mandriva Linux. מהדורה 2009 מבוססת על לינוקס 2.6.27 עם שולחנות העבודה GNOME 2.24 ו KDE 4.1.2. היא כוללת תוכנית התקנה ולוח בקרה משופרים, נוסף על עשרות שיפורים אחרים. החברה מדווחת על שיפור בזמן האתחול וגם תמיכה בזיהוי אוטומטי של מחשבים חלשים כדי להציע אופציות התקנה מתאימות. למעשה, ההודעה לעיתונות מזכירה מחשבי "Netbook" מספר פעמים בהקשר זה. מנדריבה 2009 זמינה בגירסה קהילתית חופשית (ללא רכיבים קיניינים), על גבי CD או DVD לארכיטקטורות אינטל 32 או 64 ביט. היא זמינה גם במהדורת "One", מערכת "לייב" עם KDE או GNOME. מספר תוכנות קינייניות משולבות במהדורה המסחרית, המכונה Powerpack וזמינה עם תמיכה. הורדה דרך האתר הרשמי http://mandriva.com…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש איזה אפשרות לגרום ללינוקס שלי שמוגדר לו לעלות ישר ל-X. לעלות בצורה טקסטואלית? פשוט ה-X עולה לי בצורה מחורבשת ואני לא רואה שום דבר על המסך. ההתקנה היא חדשה ולכן גם אין לי אפשרות להיכנס דרך TELNET או SSH. מישהו יכול לעזור לי? ???
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שאני מנסה בדרך הרגילה זה עושה לי דבר כזה... יש למישהו פתרון לזה?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineT...GRIB/index.html יש שם 7 שלבים שצריך לבצע, בשלב הראשון הם רוצים שאני יוריד קובץ ואשמור אותו( לא כתוב איפה),את הקובץ הזה באיזה סיומת צריך לשמור?. בשלב השני הם רוצים משהו שנקרא familiarize , מה זה בכלל? בשלב השלישי וגם ברביעי הם רוצים שאני יריץ פקודות מסוימות, איך אני עושה את זה?. אשמח לקצת הסברים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי במחשב מעבד AMD64 3000+, בקיצור ניסיתי מזמן להתקין עליו אובנטו 64 ביט כי הבנתי שזה אמור לתת ביצועים אופטימליים. הבעיה הייתה בתאימות של כל מיני דברים ובמיוחד לא היה נגן פלאש לדפדפן ועוד ועוד. לקראת אובנטו 7 הקרוב האם אפשר בלב שקט להתקין גרסת 64 ביט של לינוקס או להשאר עם 32?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
צירפתי צילום מסך כדי שהבעיה תועבר בצורה ברורה יותר כמו שאתם רואים כשאני מעבירה את ה neooffice למצב מלא אין לי האפשרויות המוצאות במצב רגיל אשמח מאוד לעזרתכם, תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני כמה ימים נדפק לי ההארד דיסק ובנתיים אני צריך מערכת הפעלה חלופית שעולה ישר מה CD ואינה צריכה הארד דיסק ניסית כבר את BART PE והיא לא ממש עזרה לי אז האם יש עוד מערכות הפעלה (לא משנה מאיזה סוג) שלא צריכות הארד דיסק כדי לפעול תודה לכל מי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם מישהו כאן משתמש/ניסה/מכיר את מערכת ההפעלה ReactOS http://www.reactos.org/xhtml/en/index.html האם היא מבוססת על לינוקס? כיצד היא מצליחה לישם תאימות ל Windows?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כיצד ניתן לגרום לFIRESTARTER להיטען עם עליית הUBUNTU ללא שידרוש סיסמת ADMIN?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מודם ADSL של בזק, דגם : b-focus 270pr ויש לי 2 מחשבים בבית, אחד עם WINXP ואחד עם אובונטו. קניתי SWITCH. קינפגתי את המודם להיות ראוטר. חיברתי את המודם/ראוטר ל SWITCH ואת שני המחשבים גם כן ל SWITCH. האינטרנט במחשב עם WINXP עובד מצוין, וגם במחשב עם אובונטו הוא עובד מצויין כשאני מעלה בו בדואל-בוט, WINXP. אבל אם אני מעלה בו את אובונטו, אז רשת יש לי אבל אינטרנט כמעט ואין. אני מרגיש כאילו 1% מהאינטרנט עובד. כלומר, למשל ICQ עובד, וגם google.com עולה אבל שומדבר אחר לא. אם אני עושה פינג לאתרים אז התשובה מאוד איטית אם בכלל מגיעה. מישהו יודע איך לפתור את זה? נ.ב. מעניין שלמשל בגרסת היוניקס Belenix שמשתמשת בגרעין open solaris אין את הבעיה הזאת.או PC BSD שמשתמשת בקרנל של FREEBSD …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.... יש לי בעיה, אני מנסה להתקין את ההפצה של אובונטו 8.10 על XP. אין לי ולא היה לי לינוקס עד עכשיו השתמשתי ב VMWARE אז הבעיה: אחרי ההתקנה (WUBI) אני עושה ריסטרט ובאמת מגיע למסך ב BOOT שאני צריך לבחור בין ה XP ל אובונטו אם אני בוחר XP הכל עולה סבבה אבל אם אני בוחר את האובונטו אז המחשב חושב לשנייה ואז עושה ריסטרט שוב, ושוב מגיע לאותו מסך בחירת מע' הפעלה וחוזר חלילה.... ניסיתי להסיר את ההפצה, ולהתקין שוב, ניסיתי להתקין את 8.04 ניסיתי להוריד שוב מאתרי מראה שונים... קורה תמיד.... יש למישהו מושג מה קורה פה?!?!?!?!?!?! תודה רז
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-