עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום, אני מעוניין להתקין LINUX על הכונן שלי(80GB), אך לפני זה אני מעוניין לחלק אותו למחיצות. קראתי הרבה מדריכים והבנתי שלכול מחיצה שאני יוצר אני יכול לשייך תיקיה(HOME/, ETC/, וכו'). הבנתי שבתיקית ה-HOME/ נשמרים הקבצים האישיים של המשתמשים במערכת. מה זה אומר בדיוק? איך כדאי לי לחלק את הדיסק? כמה כדאי לי להקצות לכל תיקיה? אני יודע שאני יכול לייצור מחיצה אחת ולשים עליה את כל מערכת ההפעלה(/), אבל אני מעוניין בפתרון קצת יותר בטוח, למקרה שמערכת קבצים אחת תהרס. שאלה נוספת, איך אני יכול לחלק את הכונן שלי עם CFDISK לפני שאני בכלל מתקין לינוקס? אפשר להכין BOOTABLE FLOPPY או משהו בסגנון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Konst1988,

שלום לכולם. כשאני נמצא בתיקיה מסוימת, ולוחץ על כפתור SEARCH שנמצא ב-TOOLBAR למעלה ב-FILE BROWSER, אני מצפה ממנו לחפש רק בתיקיה שאני נמצא בו, ובתתי התיקיות שמתחתיה, אך במקום זה הוא מחפש בתיקיית הבית.. יש דרך לשנות את זה? כמו כן רציתי לשנות את ברירת המחדל של מקום החיפוש כשאני בוחר את אפשרות החיפוש מתפריט ה-PLACES. תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. יש לי שני מחשבים אחד עם לינוקס ואחד עם WIN2000 הלינוקס שיש לי הוא RED-HAT 8.........ניסיתי להתקין סמבה וזה רשם שיש גרסה יותר חדשה שכבר מותקנת...... לא מצאתי שום סמבה בתפריטים אז קראתי באתר על קובץ CONF שצריך לקבוע בו את ההגדרות....... הקובץ שלי שונה לגמרי ממה שהיה במדריך...... מישהו יכול לתת לי מדריך שיעבוד על הלינוקס הזה או להסביר לי איך לשתף?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום רב הנושא מאוד חשוב וצריך להיפטר היום..... הביעה: ברשותי הדיסק חיצוני. אשר עבד במחשב MAC ו PC רגיל. אחרי ששיניתו אותו לNTFS אני לא יכול להשתמש בו במחשב MAC. איזה סוג פורמט אני צריך לשנות על מנת שאוחל לעבוד עליו ב MAC ו PC ללא הגבלה של גודל הקובץ. אני עובד בעריכה לכן הקבצים גדולים. לפני ששיניתי אותו היתה לי הגבלה של +/- 3GB לקובץ..... השמח עם תוכלו לעזור לי ושוב זה מאוד דחוף עמיר שחר

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. ואיזו גירסה מומלצת? המודל הוא ACER TRAVRLMATE 720 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by EagleX2,

שלום, אני מחפש תוכנה בסגנון פרטישן מג'יק ללינוקס בדחיפות. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by J0n1,

יש לי PB3 ישן ורצה עליו MAC OS 9 ניסיתי להתקין לינוקס לצורך העניין אבל לא הצלחתי, בעיות מפה ועד הודעה חדשה (אם למישהו יש נסיון בזה אשמח לשפוך את צרותי בנושא) אז חשבתי לוותר על הלינוקס ולחפש כבר תוכנה לMAC. יש אחת כזאת? אם כן - האם היא רצה גם על מערכות יותר ישנות מOSX ואיזה מקלט צריך? שאלה נוספת הנגררת מהעניין: האם ניתן לחבר את המטען של הPB למצת באוטו? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by blabla2002,

שלום לפני כמה ימים התקנתי red hat 8 הכל עבר בסדר עד אתמול אתמול פתאום אחרי שהלחתי לאכול הלכתי למחשב והיא מסך שחור חשבתי שזה שומר מסך אבל זה לא זה היה ריבע כחול ובתוכו ריבוע ירוק (dos) שהיה למתה שתי כפתורים שהיה כתוב גיבריש אז עשיתי ריסטרט והוא עובר אל הכל ואומר ok ושהוא מגיעה למצב שהוא צריך לאפוך לוירטואלי הוא מנשה יש איצודים וחוזר וזה כמה פעמים ואז הוא מתיעש והולך למצב שבואו יש חלון כחול ובטוחו חלון ירוק עכשיו אם אני לוחץ אל הלחצן למה במקלד כתוב שהיתה שגיע אם GLX שזה הדיוור של ניווידה שהתקנתי ובזמן ההתקנה הלחתי לאכול ואז אחרי שאני לוחץ אל הלחצנים בגיבריש אני מגיע למצב שהוא דורש אני user ואת הסיסמה שאני נותן לא אני מגיע למצב דוס אם אפשרויות מה לעשתו?????????????????????…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by YemeniteCamel,

הורדתי לחבר שלי את ההתקנה של הלינוקס הזה, ואני מתכוון לצרוב לו את זה על דיסק כIMAGE כך שהדיסק יהיה דיסק התקנה. אז השאלה שלי היא קודם: איך ההתקנה מתבצעת? האם עליו לפרמט את הדיסק לפני כן? ולהתקין כמו שמתקינים ווינדוס חדש? יהיה נחמד אם מישהו פשוט ישלח לי קישור למדריך כך שאוכל להדריך את החבר שלי בהתקנה, וגם לא יעלו לי עוד שאלות. הידע שלי בהתקנת מערכת הפעלה שווה לאפס מאופס.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by hagainave,

שלום אני חדש בעולם הלינוקס, ואני מנסה להתקין את UBUNTU 9.04 על מחשב נייד Dell Inspiron 1000 (דגם קצת מיושן). אחרי שאני עונה על כל השאלות, המערכת מפרמטת את ה HD, ובאמצע ההתקנה (לפעמים אחרי 25%, ולפעמים אחרי 29%), ההתקנה נתקעת, והלדים של caps-lock, scroll-lock מהבהבים. אני יודע שיש לי סקטורים פגומים ב HD, אבל: (1) האם זה הגורם לבעיה בהתקנה? האם הפרמוט לא אמור "לסמן" איזורים פגומים? (2) אם זה הגורם, האם ישנה אפשרות שהמערכת תתעלם מהקיום שלהם, כלומר שהיא תדע שהשטח הזה לא קיים? אני ממש לא רוצה להוציא כסף על HD חדש אלא אם כן אין ברירה (ולא מפריע לי אם זה אומר שה HD בדרך למות, כי אני לא שם עליו חומר חשוב, רק רוצה לתרגל לינוקס על מחשב ישן), כך שאני פתוח לכל נסיון לפתרון. תודה

11. Started by Judas Iscariot,

מישהו יודע אם יש? לא מצאתי מקור מידע מהימן. רק משהו באיזה דיון גוגל גרופס...

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. איך אתם עושים את זה במק? יש שיטה חוץ מparallels שמריץ IE בseamless?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני מתקין על מחשב חדש, ואני רוצה לדעת איזה לינוקס כדאי לי להתקין (ביחד עם XP). זה מחשב נייד, בסדר גמור מבחינת חומרה, אני לא מתכוון לחבר אותו לרשת אלא רק להשתמש בו לעבודה (לפחות בחלק של הלינוקס) על איזה לינוקס אתם ממליצים?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by yanivu,

היי, יש לי קבצי LOSSLESS של APPLE מסוג M4A. אני רוצה לדרג אותם בסייר הבסיסי של WINDOWS ולראות את זה ב ITUNES. אני רוצה שזה ישמר במידע של הקובץ עצמו ולא בתוכנה חיצונית כמו ITUNES (שאם אני מתקין מחדש או מוחק את הרשימה כל העבודה הולכת לפח) אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Electric Boom,

רשמים______________________________________________________

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אז לפני כמה זמן חזרתי ללוע הלינוקס, והתקנתי אובונטו 11.04. מערכת נחמדה, אבל יש לי כמה בעיות שם: 1. Banshee פשוט לא משמיע מוזיקה. כבר טענתי את הכל ולפעמים זה כן עובד, אבל בדרך כלל לא. זה פשוט נמתקע במצב המתנה וזהו. גם Rhythmbox לא עובד כמו שצריך, אני צריך כל הפעלה להעלות את ספריית המוזיקה מחדש וזה לא מזהה את תמונות האלבומים וזה מעצבן. אני מעדיף להשתמש בבאנשי, אבל רק אם זה עדיין לא יעבוד אני אשתמש בריימבוקס. 2. ממשק הUnity פשוט לא תואם עברית. הרבה ממשקים הפוכים בשפה העברית, ובסרגל בצד פשוט אין טקסט. איך אפשר לסדר את זה- או אפילו לשנות שפת ממשק לאנגלית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שמתם לב שמנהלי האתר מנדים את לינוקס במובנים מסויימים לדוגמא: כאשר מתפרסם ביקורת אל מוצר מנהלי האתר לא דואגים לכך שהביקורת תיכלול גם את לינוקס בכל מה שקשור לתוצאות הבדיקה. מנהלי האתר לא מפרסמים שום חדשות שקשורות ללינוקס (יציאת הפצה חדשה, תוכנות מערכת חדשה וכו) למה זה קורה ? וזה נראה לכם אוגן ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. עם קי די אי 4.6.1 ,פתחתי את המסוף כדי להתקין קומפלייר, אבל משום מה כאשר אני בא לרשום את הסיסמא הוא לא מגיב כאילו שלוח המקשים נעול( והוא לא נעול). יש למישהו מושג מה לא בסדר, מצרף תמונת מסך:

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by IlanF,

אני מחפש הפצה קלה לשימוש (וקלה גם למחשב..) בשביל שאני יוכל להתקין אותה על מחשב ישן.. אובונט שיש לי כבד מדי בשבילו... המחשב זה P3 600MHZ 128 MB RAM 3dfx voodoo 3 HDD 10 GB עברתי על הסטיקי, אבל אין לי מושג איזה הפצה תיהיה הכי נוחה ויעילה... יש לי בדיוק דיסק ריק אחד אז אני רוצה ליהיות בטוח שמה שאני יתקין על המחשב הזה יעבוד כמו שצריך...

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. הורדתי את הלייב סי.דיץ של קזית (לפני יומיים, לא יודע איזה גירסה) ואני מנסה להתחבר לאינטרנט. כשאני מנסה להריץ את האשף IWIZ הוא אומר לי שאני צריך להיות ROOT בשביל זה. כשאני מנסה להחליף את המשתמש הוא מבקש סיסמא שאין לי מושג מהי, ניסתי לחפש באתר שלהם http://kazit.berlios.de אבל לא ראיתי שום אזכור לזה. מבקש את עזרתכם, כרגע החיבור לאינטרנט זה הדבר היחיד שמונע ממני לעבור ללינוקס באופן סופי. אני חדש לגמרי בעסק ולא שולט כמעט בכלל בלינוקס (שליטה מלאה בחלונות ובמחשב) , אז בבקשה להשתדל לענות בשפה פשוטה. כמו כן אני מחובר דרך הכבלים (750k), ספק -נטיוז'ן, מודם: motorola sb4200 מחובר דרך USB (אין כרטיס רשת). תודה מראש לעוזרים, אביעד.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אני מקווה שעשיתי בשכל.. הבנתי שיש בעיות עם האחריות. רכשתי נייד של מק הסטנדרטי ב 999 דולר. יש הגבלית על האחריות עם אני שם מדבקות עברית על המקלדת?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Yehudaa,

הלינוקס והיוניקס קורץ להרבה אנשים מהרבה סיבות אולי ת'ראד זה יאיר עינים לרבים שלא יגידו נואש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. כאשר התקנתי את לינוקס נאמר לי שבקלות ניתן לחבר גם את האינטרנט,אני מעונין לעשות זאת עכשו אבל לפני שאני קורא כמה מדריכים אני מחפש תשובה מהירה ופשוטה לשאלה הבאה: יש לי מודם של ale 070 ואותו קיבלתי מבזק. לאלא שמכירים אישית הנה תיאור קצר: קטן, עומד לגובה,ירקרק,צר ועושה מלא בעיות. קיבלתי אותו מבזק. האם ניתן לחבר אותו לאינרנט או שאני יזדקק למודם אחר?. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אוקי כולם התחלתי לנוריד דיבאן קיצר הספקתי כבר להוריד ת3 דיסיקים הראשונים עכשיו יש 14 O_O רציתי לדעת איזה דיסקים אני צריך בשביל התקנה נקייה של kde ו gnom עם כול התוכנות מסביב ללתחנת עבודה עם תכנות אני לא צריך את ה games.server וכול שאר החבילות אז איזה דיסקים אני צריך ? עוד משהו חשוב יש לי מודם של טריין ואני בכבלים עם חיגן של l2tp איך אני אמור לחבר אותו זה אפשרי בכלל ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים