עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Ash Binary,

אני רוצה לבנו מחשב media center מבוסס לינוקס. המחשב יעמוד בסלון והיה מחובר למסך מחשב ולטלויזיה על ידיי 2 כרטיסי מסך או כרטיס dual head. השימושים במחשב יהיו להקליט או להראות סרטים ב TV, לנגן סרטים מדיסקים, ולגלוש באינטרנט. אני רוצה להתקין בו compiz כך שיהיו אפקטים על 2 המסכים - המסך והטלויזיה. רזולוציות : מסך מחשב 1280*1024, טלויזיה 800*600 או 640*480. אני רוצה להשתמש בכרטיסי מסך ישנים וזולים ככל האפשר של 16 - 32 - 64 MB. בלוח האם יש סלוט AGP יחיד ולכן אני יצתרך לקחת כרטיס PCI אחד אם אני לוקח 2 כרטיסי מסך (כרטיס AGP + PCI או onboard + PCI) שאלה : מבין הכרטיסים הבאים או אחרים שלדעתכם מתאימים מה אתם אומרים על כל אחד (מאלה שאתם מכירים) מבחינת : - תמיכה בלינוקס - תמיכה ב com…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by EagleX2,

שלום, אני מחפש תוכנה בסגנון פרטישן מג'יק ללינוקס בדחיפות. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני מקווה שעשיתי בשכל.. הבנתי שיש בעיות עם האחריות. רכשתי נייד של מק הסטנדרטי ב 999 דולר. יש הגבלית על האחריות עם אני שם מדבקות עברית על המקלדת?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אז לפני כמה זמן חזרתי ללוע הלינוקס, והתקנתי אובונטו 11.04. מערכת נחמדה, אבל יש לי כמה בעיות שם: 1. Banshee פשוט לא משמיע מוזיקה. כבר טענתי את הכל ולפעמים זה כן עובד, אבל בדרך כלל לא. זה פשוט נמתקע במצב המתנה וזהו. גם Rhythmbox לא עובד כמו שצריך, אני צריך כל הפעלה להעלות את ספריית המוזיקה מחדש וזה לא מזהה את תמונות האלבומים וזה מעצבן. אני מעדיף להשתמש בבאנשי, אבל רק אם זה עדיין לא יעבוד אני אשתמש בריימבוקס. 2. ממשק הUnity פשוט לא תואם עברית. הרבה ממשקים הפוכים בשפה העברית, ובסרגל בצד פשוט אין טקסט. איך אפשר לסדר את זה- או אפילו לשנות שפת ממשק לאנגלית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שמתם לב שמנהלי האתר מנדים את לינוקס במובנים מסויימים לדוגמא: כאשר מתפרסם ביקורת אל מוצר מנהלי האתר לא דואגים לכך שהביקורת תיכלול גם את לינוקס בכל מה שקשור לתוצאות הבדיקה. מנהלי האתר לא מפרסמים שום חדשות שקשורות ללינוקס (יציאת הפצה חדשה, תוכנות מערכת חדשה וכו) למה זה קורה ? וזה נראה לכם אוגן ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by hagainave,

שלום אני חדש בעולם הלינוקס, ואני מנסה להתקין את UBUNTU 9.04 על מחשב נייד Dell Inspiron 1000 (דגם קצת מיושן). אחרי שאני עונה על כל השאלות, המערכת מפרמטת את ה HD, ובאמצע ההתקנה (לפעמים אחרי 25%, ולפעמים אחרי 29%), ההתקנה נתקעת, והלדים של caps-lock, scroll-lock מהבהבים. אני יודע שיש לי סקטורים פגומים ב HD, אבל: (1) האם זה הגורם לבעיה בהתקנה? האם הפרמוט לא אמור "לסמן" איזורים פגומים? (2) אם זה הגורם, האם ישנה אפשרות שהמערכת תתעלם מהקיום שלהם, כלומר שהיא תדע שהשטח הזה לא קיים? אני ממש לא רוצה להוציא כסף על HD חדש אלא אם כן אין ברירה (ולא מפריע לי אם זה אומר שה HD בדרך למות, כי אני לא שם עליו חומר חשוב, רק רוצה לתרגל לינוקס על מחשב ישן), כך שאני פתוח לכל נסיון לפתרון. תודה

7. Started by susuFOX,

מישהו יודע איפה יש חבילה של אייקונים של אופיס לחלונות?... כאילו המבריקים של המק?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by stone cold,

אני צריך תוכנה שפועלת על אותה הרשת בדרך כלל אני מוריד דרך טורנטים ובזה אין לי בעיה בכלל אבל יש כמה דברים שאין בטורנטים ככה שאני צריך מקביל אימיול ללינוקס בתודה לעוזרים קרירין

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Judas Iscariot,

מישהו יודע אם יש? לא מצאתי מקור מידע מהימן. רק משהו באיזה דיון גוגל גרופס...

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Yehudaa,

הלינוקס והיוניקס קורץ להרבה אנשים מהרבה סיבות אולי ת'ראד זה יאיר עינים לרבים שלא יגידו נואש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by DontTouch,

אני חייב DOCK באיזה אתם מישתמשים? תמליצו לי ....אני צריך אחד מפואר יפה לא פשוט....אבל תמליצו לי הכל...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. עם קי די אי 4.6.1 ,פתחתי את המסוף כדי להתקין קומפלייר, אבל משום מה כאשר אני בא לרשום את הסיסמא הוא לא מגיב כאילו שלוח המקשים נעול( והוא לא נעול). יש למישהו מושג מה לא בסדר, מצרף תמונת מסך:

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by IlanF,

אני מחפש הפצה קלה לשימוש (וקלה גם למחשב..) בשביל שאני יוכל להתקין אותה על מחשב ישן.. אובונט שיש לי כבד מדי בשבילו... המחשב זה P3 600MHZ 128 MB RAM 3dfx voodoo 3 HDD 10 GB עברתי על הסטיקי, אבל אין לי מושג איזה הפצה תיהיה הכי נוחה ויעילה... יש לי בדיוק דיסק ריק אחד אז אני רוצה ליהיות בטוח שמה שאני יתקין על המחשב הזה יעבוד כמו שצריך...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. הורדתי את הלייב סי.דיץ של קזית (לפני יומיים, לא יודע איזה גירסה) ואני מנסה להתחבר לאינטרנט. כשאני מנסה להריץ את האשף IWIZ הוא אומר לי שאני צריך להיות ROOT בשביל זה. כשאני מנסה להחליף את המשתמש הוא מבקש סיסמא שאין לי מושג מהי, ניסתי לחפש באתר שלהם http://kazit.berlios.de אבל לא ראיתי שום אזכור לזה. מבקש את עזרתכם, כרגע החיבור לאינטרנט זה הדבר היחיד שמונע ממני לעבור ללינוקס באופן סופי. אני חדש לגמרי בעסק ולא שולט כמעט בכלל בלינוקס (שליטה מלאה בחלונות ובמחשב) , אז בבקשה להשתדל לענות בשפה פשוטה. כמו כן אני מחובר דרך הכבלים (750k), ספק -נטיוז'ן, מודם: motorola sb4200 מחובר דרך USB (אין כרטיס רשת). תודה מראש לעוזרים, אביעד.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by avil055,

אז ככה , ברשותי מערכת מחשב שבה מותקן WINDOWS XP בכונן C ולינדוס גרסה 4 ב D . עכשיו חיפשתי דרייברים של המודם ללינוקס ומצאתי את הדרייבר אבל אין לי שמץ איך להתקין את הדרייבר בלינדוס ובנוסף אין לי שמץ איך להגדיר אותו ???, אשמח אם מישהו יכול להסביר לי בצורה מפורטת או לינק למדריך בעברית/אנגלית או שאולי מישהו יוכל להדריך אותי דרך הטלפון בתהליך ההתקנה . מודה לכם על כל עזרה שתיתנו לי .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by solidus,

Red Hat Enterprise Linux 4 kernel 2.6.9-55.ELsmp x86_64 הרצתי בגוגל אבל מצאתי 20 אלף דברים ואני לא בטוח מה כן להוריד ומה לא, אז אם מישהו יתן לי לניק להפצה הספציפית הזו זה יהיה נחמד אגב, זה קשה להתקין תדבר הזה? יש איזה tutorial מועיל שאני יכול לעקוב אחריו?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Electric Boom,

רשמים______________________________________________________

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by YemeniteCamel,

הורדתי לחבר שלי את ההתקנה של הלינוקס הזה, ואני מתכוון לצרוב לו את זה על דיסק כIMAGE כך שהדיסק יהיה דיסק התקנה. אז השאלה שלי היא קודם: איך ההתקנה מתבצעת? האם עליו לפרמט את הדיסק לפני כן? ולהתקין כמו שמתקינים ווינדוס חדש? יהיה נחמד אם מישהו פשוט ישלח לי קישור למדריך כך שאוכל להדריך את החבר שלי בהתקנה, וגם לא יעלו לי עוד שאלות. הידע שלי בהתקנת מערכת הפעלה שווה לאפס מאופס.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Yehazkel,

1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by mystikal,

שלום לכולם אני מנסה להעביר קבצים מהמאק חזרה לפי סי דרך הmybook שלי אבל בפיינדר כתוב לי : "can only read" מה אפשר לעשות ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Konst1988,

שלום לכולם. כשאני נמצא בתיקיה מסוימת, ולוחץ על כפתור SEARCH שנמצא ב-TOOLBAR למעלה ב-FILE BROWSER, אני מצפה ממנו לחפש רק בתיקיה שאני נמצא בו, ובתתי התיקיות שמתחתיה, אך במקום זה הוא מחפש בתיקיית הבית.. יש דרך לשנות את זה? כמו כן רציתי לשנות את ברירת המחדל של מקום החיפוש כשאני בוחר את אפשרות החיפוש מתפריט ה-PLACES. תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by shahaf,

יש לי נייד של DELL דגם INSPIRON 8000 ולו עכשיו Synaptics Touchpad PS/2. לאחרונה התקנתי Linux Mandrake 9 וישנה בעייה עם העכבר: העכבר עצמו עובד אך לא רואים את הסמן! הבנתי כי עלי למצוא דרייברים של העכבר, אז מצאתי והתקנתי: http://www.mobilix.org/touchpad_driver.html גם לאחר ההתקנה הסמן לא קיים אך העכבר עצמו עובד, אך שמתי לב כי לאחר ההתקנה עדיין אין העכבר נוסף לרשימת העכברים הנתמכים. מה עלי לעשות? אשמח לקבל תשובה פה אך גם ב-ICQ שלי שמספרו הוא 104535477. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. יש לי סלאקוור 10 ו sim icq 0.9.3 עכשיו שכחתי את הסיסמא של האייסיקיו אבל יש לי את זה שמור בשמור סיסמא יש למישהו מושג איך שני יכול לשחזר את זה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים