עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. היי, אני חדש בכל עניין האקינטוש, ולאחרונה החלטתי לנסות את מערכת ההפעלה בהתאם למדריך של http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html השאלה שלי האם המערכת הפעלה שאידיגיטל מוכרת היא גרסת שדרוג או שניתן לבצע איתה התקנה נקייה על מחשב PC (מבוסס אינטל). קראתי שרשום שם שדרוג אבל קראתי במקומות אחרים שזה לא באמת, מה נכון? ועוד שאלה קטנה, הלפטופ שלי מדגם DELL 4310 - i5 האם תיהיה בעיה להתקין? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. שלום רב הנושא מאוד חשוב וצריך להיפטר היום..... הביעה: ברשותי הדיסק חיצוני. אשר עבד במחשב MAC ו PC רגיל. אחרי ששיניתו אותו לNTFS אני לא יכול להשתמש בו במחשב MAC. איזה סוג פורמט אני צריך לשנות על מנת שאוחל לעבוד עליו ב MAC ו PC ללא הגבלה של גודל הקובץ. אני עובד בעריכה לכן הקבצים גדולים. לפני ששיניתי אותו היתה לי הגבלה של +/- 3GB לקובץ..... השמח עם תוכלו לעזור לי ושוב זה מאוד דחוף עמיר שחר

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by oded234,

התקנתי אובנטו ויש לי שתי אר דיסק אחד של 80 ואחד של 60 התקנתי את אובנטו על ה60 אבל את ה80 אני לא רואה למרות שבהתקנה הוא זיהה אותו...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by beauty_hk,

I have G4 400MH, system 9.1 and i want to but a CDR/W and additinal HD. (60-120BG) i was looking all over and the prices are SO HIGH. and I want to buy a firewire HD of 80-120GB as well... Does anybody have a recommendation on a specific device/company that works with Mac and doen't cost like a band new BMW...? thanks alot Hagit

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שמתם לב שמנהלי האתר מנדים את לינוקס במובנים מסויימים לדוגמא: כאשר מתפרסם ביקורת אל מוצר מנהלי האתר לא דואגים לכך שהביקורת תיכלול גם את לינוקס בכל מה שקשור לתוצאות הבדיקה. מנהלי האתר לא מפרסמים שום חדשות שקשורות ללינוקס (יציאת הפצה חדשה, תוכנות מערכת חדשה וכו) למה זה קורה ? וזה נראה לכם אוגן ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Yehudaa,

הלינוקס והיוניקס קורץ להרבה אנשים מהרבה סיבות אולי ת'ראד זה יאיר עינים לרבים שלא יגידו נואש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Cr|mson K|ng,

אהלן, בפעולה כזו וכזו שנעשתה על שרת שרץ על Redhat 5.3 נמחקו 2 קבצי ה- network-scripts של eth4 ו- eth5. לכן אני לא יכול גם לראות את הממשקים האלה ב ifconfig -a אני יודע שהשרת מחובר בוודאות לממשקים האלה - ראשית איך אני שולף את הכתובות MAC ולא באמצעות ifconfig ? הרעיון שלי הוא ליצור קובץ ifcfg-eth4/5 עם המאק הנכון בתקווה ואז המכונה תכיר בדיוייסים האלה. עצתכם בבקשה..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by cold fire,

שלום אני מתכוון ללמוד השנה מדעי המחשב שנה א, במסגרת הלימודים נצטרך לתכנת בסביבת לינוקס ממה שראיתי יש ים גרסאות ואני ממש לא מתמצא בהבדלים ובגרסאות השונות ביניהם כעקרון אני מחפש לינוקס שאפשר להתקין אותו, בלי יותר מדי בעיות בדרייברים וגם שיהיה הכי פשוט להתקין תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, אני מעוניין להתקין LINUX על הכונן שלי(80GB), אך לפני זה אני מעוניין לחלק אותו למחיצות. קראתי הרבה מדריכים והבנתי שלכול מחיצה שאני יוצר אני יכול לשייך תיקיה(HOME/, ETC/, וכו'). הבנתי שבתיקית ה-HOME/ נשמרים הקבצים האישיים של המשתמשים במערכת. מה זה אומר בדיוק? איך כדאי לי לחלק את הדיסק? כמה כדאי לי להקצות לכל תיקיה? אני יודע שאני יכול לייצור מחיצה אחת ולשים עליה את כל מערכת ההפעלה(/), אבל אני מעוניין בפתרון קצת יותר בטוח, למקרה שמערכת קבצים אחת תהרס. שאלה נוספת, איך אני יכול לחלק את הכונן שלי עם CFDISK לפני שאני בכלל מתקין לינוקס? אפשר להכין BOOTABLE FLOPPY או משהו בסגנון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by DontTouch,

אני חייב DOCK באיזה אתם מישתמשים? תמליצו לי ....אני צריך אחד מפואר יפה לא פשוט....אבל תמליצו לי הכל...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ofer_mat,

האם USB של MAC זה כמו של PC ? האם כל מקלדת מתאימה גם ל PC וגם לMAC ? האם זה אותו דבר גם בעכברים? תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by avil055,

אז ככה , ברשותי מערכת מחשב שבה מותקן WINDOWS XP בכונן C ולינדוס גרסה 4 ב D . עכשיו חיפשתי דרייברים של המודם ללינוקס ומצאתי את הדרייבר אבל אין לי שמץ איך להתקין את הדרייבר בלינדוס ובנוסף אין לי שמץ איך להגדיר אותו ???, אשמח אם מישהו יכול להסביר לי בצורה מפורטת או לינק למדריך בעברית/אנגלית או שאולי מישהו יוכל להדריך אותי דרך הטלפון בתהליך ההתקנה . מודה לכם על כל עזרה שתיתנו לי .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by SOLIDUS SNAKE,

אני לפני יצירת FIREWALL של MNF היש דברים שאני צריך לדעת ? דבר שני הוא שלא מצאתי SNF אם מישהו יכול לתת לי לינק אם הוא יותר טוב. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by gtabak_37,

התקנתי מנדריבה 2009 אצל חבר וכשהוא רצה לעבור לווינדוס בתפריט האתחול, המקלדת לא פועלת לו והוא לא יכול ללחוץ חץ למטה ולעבור לווינדוס. המקלדת פועלת שוב כאשר המנדריבה עולה אוטומטית. מה אפשר לעשות כדי שהמקלדת תפעל? תודה לעוזרים גל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. אני רוצה להוריד ולהתקין את open suse יש לי מעבד AMD venice 3200 (את'לון 64 ביט) XP מותקן לי כומבן בגרסאת ה-32 ביט, כי העולם עדיין לא עבר ל 64, (תוכנות, דרייברים, ויציבות המערכת עצמה ?) השאלה היא מה מומלץ בלינוקס ? יש לי אופציה להוריד open suse בארכיטקטורת X86 וגם ב X86-64 שניהם יעבדו על המעבד שלי (נכון ?....) אבל מה לבחור ? האם SUSE עובדת בצורה תקינה ב 64, יש תוכנות, דרייברים ויציבות מספקת, או שעלי ללכת על גרסאת ה-32 ? אשמח לתשובותיכם, תודה עריכה : אשמח לתשובה על שאלה זהה, אבל הפעם למחשב הנייד שלי, שהמעבד שלו הוא core 2 due של אינטל (T7200) איזה גרסה מומלצת בשבילו ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום בדיסק שלי 4 parititions. באיזו פקודה משתמשים כדי לראות מה ה file system בכל partition (ext2,ext3))? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by imac,

דעות, תגובות, הערות... אתם חושבים שכדאי לנסות אותה? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by AgentZ,

אהלן , יש ברשותי מחשב נייח שמותקן עליו וינדוס ויסטה ומחשב נייד שמותקן עליו אובונטו 9.04 ורשת אלחוטית שמחברת בין שני המחשבים . אני מעוניין לדעת איך ניתן לעשות סינכרון בין שני המחשבים בתיקייה מסוימת (למשל , אם בתיקייה שמוגדרת בלינוקס יש קובץ חדש הסינכרון יעתיק את אותו הקובץ לתיקייה המוגדרת בוינדוס ) . תודה מראש . נ"ב : יש ברשת עוד שרת CentOS שמסוגל לשמש כמקום שממנו יועתק הקובץ לשני המחשבים .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. אני משתמש במנדרייק 10 עם ממשק kde יש לי שתי מחיצות מפורמטות לפורמט EXT3 והבעיה היא שאני לא יכול לכתוב עליהן מהמשתמש שלי אבל מרוט אני יכול איך אני פותר את הבעיה? תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle us,il

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. יש לי אפשרות להתחיל להשתמש בlindows במקום ב XP האם כדאי ? האם כל מה שפועל על ווינדוס ( ואני מדבר בעיקר על מחשקים שזה השימוש העיקרי במחשב) יפעל גם על לינדוס למרות שמבוססת על לינוקס? אם זה משנה אז זו הגירסה שלה: Lindows 3.0.5

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by holy_cows2k,

יש דרייברים למודם globeSpanVirata??? זה מודם adsl פנימי בחריץ pci אני ממש ישמח עם מישהו ימצא לי את הדרייבים

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by lordgod,

יש דרייברים לכרטיס הזה?: http://img82.imageshack.us/img82/6574/64484659rp5.jpg בשביל לינוקס כמובן , ותודה מראש .

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by afekchaos,

אני מעוניין לדעת מה הפירוש קוד פתוח, מה הוא עושה, הוא טוב ולמי ומה ההבל בין לינוקס לוינדואוס מקווה שתפרטו כמה שיותר בהרחבה תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.