לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי תיקייה ובתוכה שני שרתי וונט מורצים אני רוצה לסגור את שניהם בו זמנית על ידי שם התיקייה ... דרך ה putty אני עובד יש איזה קוד שעושה את זה ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי את הלייב סי.דיץ של קזית (לפני יומיים, לא יודע איזה גירסה) ואני מנסה להתחבר לאינטרנט. כשאני מנסה להריץ את האשף IWIZ הוא אומר לי שאני צריך להיות ROOT בשביל זה. כשאני מנסה להחליף את המשתמש הוא מבקש סיסמא שאין לי מושג מהי, ניסתי לחפש באתר שלהם http://kazit.berlios.de אבל לא ראיתי שום אזכור לזה. מבקש את עזרתכם, כרגע החיבור לאינטרנט זה הדבר היחיד שמונע ממני לעבור ללינוקס באופן סופי. אני חדש לגמרי בעסק ולא שולט כמעט בכלל בלינוקס (שליטה מלאה בחלונות ובמחשב) , אז בבקשה להשתדל לענות בשפה פשוטה. כמו כן אני מחובר דרך הכבלים (750k), ספק -נטיוז'ן, מודם: motorola sb4200 מחובר דרך USB (אין כרטיס רשת). תודה מראש לעוזרים, אביעד.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי מה המצב רציתי לדעת איזה הפצה של לינוקס אני יכול להריץ על מחשב פנטיום 1 200 מגה הרץ עם 24 מגה זיכרון והכי חשוב שתהיה נוחה כמו מינדרייק קלה לשימוש ואם אפשר אז גם בעברית תודה לכל העוזרים נ.ב אני יודע שתתי לכם משימה קשה אבל אני בטוח שתצליחו לעמוד בזה ;D
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של apple, דגם macbook 1.1 . התוכנה שלו קצת מסובכת ולא מובן לי מה הולך שם, השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין וינדוס אקספי במקום ? אם כן, איך ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה להעביר קבצים מהמאק חזרה לפי סי דרך הmybook שלי אבל בפיינדר כתוב לי : "can only read" מה אפשר לעשות ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חדש בעולם הלינוקס, ואני מנסה להתקין את UBUNTU 9.04 על מחשב נייד Dell Inspiron 1000 (דגם קצת מיושן). אחרי שאני עונה על כל השאלות, המערכת מפרמטת את ה HD, ובאמצע ההתקנה (לפעמים אחרי 25%, ולפעמים אחרי 29%), ההתקנה נתקעת, והלדים של caps-lock, scroll-lock מהבהבים. אני יודע שיש לי סקטורים פגומים ב HD, אבל: (1) האם זה הגורם לבעיה בהתקנה? האם הפרמוט לא אמור "לסמן" איזורים פגומים? (2) אם זה הגורם, האם ישנה אפשרות שהמערכת תתעלם מהקיום שלהם, כלומר שהיא תדע שהשטח הזה לא קיים? אני ממש לא רוצה להוציא כסף על HD חדש אלא אם כן אין ברירה (ולא מפריע לי אם זה אומר שה HD בדרך למות, כי אני לא שם עליו חומר חשוב, רק רוצה לתרגל לינוקס על מחשב ישן), כך שאני פתוח לכל נסיון לפתרון. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חייב DOCK באיזה אתם מישתמשים? תמליצו לי ....אני צריך אחד מפואר יפה לא פשוט....אבל תמליצו לי הכל...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לפני יצירת FIREWALL של MNF היש דברים שאני צריך לדעת ? דבר שני הוא שלא מצאתי SNF אם מישהו יכול לתת לי לינק אם הוא יותר טוב. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הלינוקס והיוניקס קורץ להרבה אנשים מהרבה סיבות אולי ת'ראד זה יאיר עינים לרבים שלא יגידו נואש
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טיקאסט 119 עם עדי רביד ובעז אורדן. השבוע המשדר הוקלט מאוחר בערב ביום ראשון והקלטתו הסתיימה אחרי חצות, משדר עיף למדיי. אנחנו מתחילים עם ההתפחויות החדשות בנושא אויי-דיגיטל, ממשיכים עם ההתרשמות שלי אחרי יומיים עם גוגל וויב ומסיימים עם מבחר חדשות מהעולם. מכיוון שכל האימיילים שהגיעו השבוע היו בעניין אויי-דיגיטל אנחנו לא קוראים השבוע כלום, אין לכם משהו אחר בראש בזמן האחרון? בעז אורדן www.tcast.co.il boaz@tcast.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש תוכנה בסגנון פרטישן מג'יק ללינוקס בדחיפות. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמתם לב שמנהלי האתר מנדים את לינוקס במובנים מסויימים לדוגמא: כאשר מתפרסם ביקורת אל מוצר מנהלי האתר לא דואגים לכך שהביקורת תיכלול גם את לינוקס בכל מה שקשור לתוצאות הבדיקה. מנהלי האתר לא מפרסמים שום חדשות שקשורות ללינוקס (יציאת הפצה חדשה, תוכנות מערכת חדשה וכו) למה זה קורה ? וזה נראה לכם אוגן ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי, אני חדש בכל עניין האקינטוש, ולאחרונה החלטתי לנסות את מערכת ההפעלה בהתאם למדריך של http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html השאלה שלי האם המערכת הפעלה שאידיגיטל מוכרת היא גרסת שדרוג או שניתן לבצע איתה התקנה נקייה על מחשב PC (מבוסס אינטל). קראתי שרשום שם שדרוג אבל קראתי במקומות אחרים שזה לא באמת, מה נכון? ועוד שאלה קטנה, הלפטופ שלי מדגם DELL 4310 - i5 האם תיהיה בעיה להתקין? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה , ברשותי מערכת מחשב שבה מותקן WINDOWS XP בכונן C ולינדוס גרסה 4 ב D . עכשיו חיפשתי דרייברים של המודם ללינוקס ומצאתי את הדרייבר אבל אין לי שמץ איך להתקין את הדרייבר בלינדוס ובנוסף אין לי שמץ איך להגדיר אותו ???, אשמח אם מישהו יכול להסביר לי בצורה מפורטת או לינק למדריך בעברית/אנגלית או שאולי מישהו יוכל להדריך אותי דרך הטלפון בתהליך ההתקנה . מודה לכם על כל עזרה שתיתנו לי .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להתחיל להשתמש בlindows במקום ב XP האם כדאי ? האם כל מה שפועל על ווינדוס ( ואני מדבר בעיקר על מחשקים שזה השימוש העיקרי במחשב) יפעל גם על לינדוס למרות שמבוססת על לינוקס? אם זה משנה אז זו הגירסה שלה: Lindows 3.0.5
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן , יש ברשותי מחשב נייח שמותקן עליו וינדוס ויסטה ומחשב נייד שמותקן עליו אובונטו 9.04 ורשת אלחוטית שמחברת בין שני המחשבים . אני מעוניין לדעת איך ניתן לעשות סינכרון בין שני המחשבים בתיקייה מסוימת (למשל , אם בתיקייה שמוגדרת בלינוקס יש קובץ חדש הסינכרון יעתיק את אותו הקובץ לתיקייה המוגדרת בוינדוס ) . תודה מראש . נ"ב : יש ברשת עוד שרת CentOS שמסוגל לשמש כמקום שממנו יועתק הקובץ לשני המחשבים .
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכושiPad2 אחרי מספר בדיקות זה נכון לעכשיו עדיף לי מאשר לקנות מחשב נייד וזואת מכיוון שמרבית העבודה שלי עם המחשב הינה להגיב למילים ולבדוק אתרים. שאלתי היא האם קיימת תוכנת אופיס (iWork) מובנת בתוכך התוכנה אם לא האם משהוא מכיר אפלקציה שכזו וממליץ עליה? שאלה נוספת עשיתי קצת חיפוש והבנתי שאפשרות ההדפסה היא רק למדפסות מסויימות של HP האם משהוא יודע העם בגרסת העידכון הבאה ISO5 הנושא יפתר והיה אפשר להדפיס דרך הרשת בלי בעיה. ושאלה אחרונה האם משהוא יודע מה בדיוק כוללת הרחבת האחריות שIdigital מציעה? תודה רבה עמיר
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דעות, תגובות, הערות... אתם חושבים שכדאי לנסות אותה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם קיימת תוכנת שיחזור חינמית המשחזרת קבצים הנמחקו לחלוטין ממחיצת EXT3? כי לפי חיפושים שעשיתי, דבר כזה פשוט לא קיים... מה שהופך את מערכת הקבצים ללא ממש בטוחה, וכבר עדיף לאכסן קבצים על FAT32. כרגע לא איבדתי שום קובץ למזלי, אבל אני צריך לדעת בשביל העתיד אם בטעות ימחק לי משהו.. תודה לעונים!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי אובנטו ויש לי שתי אר דיסק אחד של 80 ואחד של 60 התקנתי את אובנטו על ה60 אבל את ה80 אני לא רואה למרות שבהתקנה הוא זיהה אותו...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום בדיסק שלי 4 parititions. באיזו פקודה משתמשים כדי לראות מה ה file system בכל partition (ext2,ext3))? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם אז ככה היה לי ווינדואס, התקנתי לינוקס דרהאט, הכונן של הווינדואס היה NTFS אז לא יכולתי לעשות בוט לווינדואס ויכולתי לעבוד אך ורק עם הלינוקס. אז בסדר, ניסיתי להפוך את הכונן ל פאט32, לא עבד, אז לקחתי לחבר ועשיתי משמה, באמצע ההמרה המחשב נתקע, הלך ההרדיסק, הייתי צריך לפרמט אותו ונשארתי רק עם ווינדואס, ועוד הכי גרוע מילניום , לא הצלחתי להתקין את ה 98\2000 מסיבות משונות בכל מקרה, עכשיו יש לי רק ווינדואס, והדיסקט בוט כביכול של הלינוקס לא עובד, שאני מפעיל את המערכת הוא אומר שזה לא BOOTABLE DISKETTE וישר מעלה לי את הווינדואס ללא אפשרות בחירה ללינוקס. עכשיו, איך אני מסדר את הבעיה ???
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת מה הפירוש קוד פתוח, מה הוא עושה, הוא טוב ולמי ומה ההבל בין לינוקס לוינדואוס מקווה שתפרטו כמה שיותר בהרחבה תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-