לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין להתקין LINUX על הכונן שלי(80GB), אך לפני זה אני מעוניין לחלק אותו למחיצות. קראתי הרבה מדריכים והבנתי שלכול מחיצה שאני יוצר אני יכול לשייך תיקיה(HOME/, ETC/, וכו'). הבנתי שבתיקית ה-HOME/ נשמרים הקבצים האישיים של המשתמשים במערכת. מה זה אומר בדיוק? איך כדאי לי לחלק את הדיסק? כמה כדאי לי להקצות לכל תיקיה? אני יודע שאני יכול לייצור מחיצה אחת ולשים עליה את כל מערכת ההפעלה(/), אבל אני מעוניין בפתרון קצת יותר בטוח, למקרה שמערכת קבצים אחת תהרס. שאלה נוספת, איך אני יכול לחלק את הכונן שלי עם CFDISK לפני שאני בכלל מתקין לינוקס? אפשר להכין BOOTABLE FLOPPY או משהו בסגנון? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי דרייבר לכרטיס מסך שלי מפה http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_1.0-8762.html בטרמינל רשמתי sh /home/lou/Desktop/NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run ההתקנה לא מצליחה ורושמת ERROR: nvidia-installer must be run as root מה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים.
-
- 30 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בשעה טובה התקנתי אובנטו ואני לא מצטער לשניה... אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה דברים... אה והערה חשובה אני חושב שאני עם גנום ולא עם KDE 1. הבנתי שאפשר לעדכן את המקורות שיש למערכת להוריד משמה את כל העידכונים אני אשמח לקבל מקורות טובים וכמובן הסבר איך להוסיף אותם לקובץ המקורות. 2. כרגע יש לי עברית ואני אפילו כותב מהלינוקס אבל הפונטים לא יפים במיוחד חח יש חבילות פונטים? איך מתקינים ומאיפה מורידים? 3. איך אני מתקין את הדרייברים של ATI ניסיתי להתקין הסתבכתי לגמרי נדפק לי כל הלינוקס והייתי צריך לפרמט ולהתקין מחדש בגלל זה.. אז אני אשמח לקבל הסבר נורמלי איך מתקינים את הדרייברים הללו (אגב הכרטיס שלו הוא מסוג 9600XT) 4. יש איזה מקום עם מקורות להוריד את כל התוכנו…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבנתי שהיא יכולה להריץ אפליקציות של ווינדוס. איך מתקינים אותה ואיך משתמשים בה? אני משתמש בubuntu 6.06 תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום אנשים אני מחפש גירסה של MAC OSX שאפשר להתקין על מעבדי X86 של AMD . אם משהו הצליח להתקין אשמח אם יוכל לתת לי קצת מידע על גירסה והוראות התקנה. תודה מראש amitos80
-
- 4 תגובות
- 811 צפיות
-
-
יש לי בעיה חדשה ;D מסיבה כלשהיא, אולי עידכונים מרובים, אולי כי התעסקתי בהגדרת המקשים כמו שהציעו לי בשביל FF(החזרתי את זה כמו שהיה) אבל X לא עולה יותר.. השגיאה היא שהוא לא מוצא את fglrx, שזה הדרבירים של כרטיס מסך.. אין לי איך לשחזר את הקרנל הקודם, כי דאגתי למחוק אותו אתמול.. כי הכל פעם טוב אתמול.. ביצעתי שוב את הפעולות שעשיתי קודם כדי להתקין את הדריברים, אבל כלום. אולי יש דרך להחזיר את הדריברים שהיו מובנים באובונטו? שיהיה לפחות משהו.. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, נוצרה לי בעיה חדשה ;D : אתמול יצא עידכון נוסף לקרנל, שכמובן ביצעתי. כתוצאה מכך, הוא כנראה כתב לי את MENU.LST מחדש, כי התפריט השתנה באופן הבא: 1. הופיעו עכשיו באפשרויות גם הקרנל הלפני הנוכחי, וזה שלפניו, שאותו ביטלתי עם סולמיות. 2. הוא החזיר לי את שמות הכוננים למה שהם היו בהתקנה, אבל זה לא כך עכשיו, ולכן בעצם לא מאפשר לעלות, עד שלא ערכתי את השורות האלה שוב. מכיוון שעד כמה שאני רואה, הקרנל מתעדכן לעתים קרובות יחסית, זה לא ממש כיף כל הזמן לערוך אותו. אני רוצה: 1.למחוק את הקרנלים הקודמים שאין בשימוש עוד.(שאני יבחר מה למחוק, ולא שיעשה את זה לבד) 2. שלא ישכתב לי מחדש את שמות הכוננים, אלא ישאיר אותם כמו שהם. יש משהו לעשות בנידון? תודה לעוזרים.
-
- 33 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…
-
- 6 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אחרי שאני מכניס יוזר וסיסמא הוא מבקש ממני שוב יוזר וסיסמא. קודם לכם נכנסתי ל packagemanager והסרתי שם איזו חבילה של xgl יודעים איך לסדר את זה? אם תעלו תמונה של החבילות שנמצאות בחיפוש של xgl אני יגיד לכם איזו חבילה בדיוק תודה
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב אני לא יודע אם זה המקום, אבל זה עדיין ניראה לי הכי רלוונטי לפה התחלתי להכנס לעולם הלינוקס ... ואני מתעניין בבניית גריד ממחשבים ישנים {אין לי הרבה (או בכלל) ידע בלינוקס} אפשרי ? לא אפשרי מסובך לא מסובך ? מה בכלל צריך ואיפה מתחילים יש לי כמה מחשבים ישנים בבית שעומדים יתומים שמעתי שמועות שאפשר לנצל אותם אם גורדים .... זה בכלל הפורום הנכון לשאלה כזאת :s05:
-
- 3 תגובות
- 923 צפיות
-
-
UBUNTU DEBIAN שניהם נתקעים בשלב של העתקת קבצים , אובונטו נתקע ב15% ודביאן נתקע ב50% . עוד שאלה : יש לי שניי ארד-דיסקים , בראשון מותקן WINXP ובשני אני רוצה להתקין לינוקס , איך אני יוכל ליצור תפריט מקדים שמאפשר בחירה של מערכת ההפעלה? (עד עכשיו השיטה המעפנה שלי הייתה לבטל את הדיסק קשיח שאני לא רוצה שמערכת ההפעלה תעלה ממנו) תודה
-
- 40 תגובות
- 11.6k צפיות
-
-
שאלה בכותרת... ניסית כמה דברים ולא עבדו.
-
- 0 תגובות
- 805 צפיות
-
-
1. אני רוצה שכל התוכנות שפותחות לינקים, במיוחד אלה של KDE, יפתחו לי את FF, ולא את KONQUEROR. 2. קיצור המקשים כמו CTRL+C, CTRL+V וכו' עובדים רק כשמקלדת היא על אנגלית. אני מעוניין שזה יעבוד גם כשהיא על אנגלית. הכוונה לשפה בה כותבים במקלדת. תודה לעונים.
-
- 52 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני נמצא בתיקיה מסוימת, ולוחץ על כפתור SEARCH שנמצא ב-TOOLBAR למעלה ב-FILE BROWSER, אני מצפה ממנו לחפש רק בתיקיה שאני נמצא בו, ובתתי התיקיות שמתחתיה, אך במקום זה הוא מחפש בתיקיית הבית.. יש דרך לשנות את זה? כמו כן רציתי לשנות את ברירת המחדל של מקום החיפוש כשאני בוחר את אפשרות החיפוש מתפריט ה-PLACES. תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
טוב, ראיתי כמה סרטונים ותמונות של הדבר הנדיר הזה, והתרשמתי מאוד. החלטתי שגם לי מגיע אחד כזה ;D בעזרת ה-FAQ הלא רשמי של אובונטו, הגעתי לעמוד הנל שמסביא איך להתקין את זה על ATI(הכרטיס שלי..): http://www.compiz.net/viewtopic.php?id=389 השתמשתי באפשרות ב', מה שנותנת לי אפשרות להשאיר גם את ה-SESSION של GNOME הרגיל, וגם את XGL, כך שאם משהו הולך עקום, אני תמיד יכול לחזור אחורה.(ככה אני תמיד אוהב, שתמיד תהיה דרך חזרה). בכל אופן, עשיתי כל מה שנאמר שם, ובסוף נוצר לי SESSION של XGL. כשהרצתי אותו, להפעתי כלום לא השתנה, מצד אחד מבחינה הגרפית, מצד שני, מבחינת נוחות שימוש זה נהיה גרוע יותר.. א. נעלמו הכותרות של החלונות. הכוונה למקום הזה שבו היו 3 הכפתורים של CLOSE,MAX,MIN, והכותרת. זה נ…
-
- 87 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להפוך את הוינדוס ברשותי לעיברית מאנגלית... הבנתי שאני צריך את הMUI הזה.. מישהו מוכן לתת לי קצת פרטים עליו..(אני צריך לגרסת:XP:PRO SP2) כמה MB זה בערך? משהו השתמש בזה? איך זה? תודה רבה..(חשוב לי בעיקר לדעת כמה MB זה לגרסה שאני מחפש..) תודה רבה
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
איך אני משנה את ה-OWNER של תיקיה מסוימת במחשב, שתהיה שלי ולא של ROOT, כי היא באמת שלי.. זה כונן D שלי..שבכלל FAT32..., ואני רוצה שהוא יהיה שלי. תודה.
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
קיבלתי מחשב נייד מאיזה חנות יד שנייה מסוג קומפאק ארמדה M300. המפרט: מחשב אולטרא-נייד מסוג COMPAQ ARMADA M300. מפרט: מעבד סלרון 300 מגה"צ. זכרון 128 מ"ב. כונן קשיח 4 ג"ב. עכשיו, יש עליו מנדרייק 9.2 ואני רוצה להחליף את המנדרייק 9.2 באיזה גרסת לינוקס יותר מתקדמת ולהשים סביבת עבודה יותר נוחה כמו XFCE למשל שלא תיהיה כבדה על המחשב שיעבוד חלק. הבעיה! אין לי כונן CD על המחשב הזה יש רק חיבור לרשת לאינטרנט, ויש לו גם כונן דיסקטים חיצוני שמתחבר כמו מדפסת עם כזה חיבור רחב. השאלה איזה לינוקס להתקין ואיך אני עושה את זה? חשבתי לקחת איזה התקנה שעובדת דרך האינטרנט ולקובץ ההתקנה לעשות בוט מהדיסקט או משהו
-
- 7 תגובות
- 888 צפיות
-
-
בווינדוז היה נגיד תוכנה כמו EVEREST לבדיקה טמפרטורה ורכיבים, אני יותר מתעניין בטמפרטורה... יש איזה תוכנה שמראה את הטמפרטורה של הרכיבים ללינוקס? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
I think the title explains some of my problems. I have Linux Ubuntu Installed, on one partition (sda3, if matters) and Windows on sda1 Now, since my Windows XP partition is NTFS, the Linux is not able to write on it So I though, maybe i will create another partition FAT32, which will be for transferring files between XP-Linux. Here's what i did: resized the windows partition using Acronis Disk Director Suite 10.0 quite foolishly, I made the partition itself (FAT32) using XP's own Computer Management program, and not Acronis Disk Director Suite 10.0. Now that's what I think caused the problem. When I rebooted, Grub gave me Error 17. I played a bit with the Windows Installa…
-
- 27 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אחרי כמה משחקים עם מחיצות.. גרמתי ל-GRUB שלי לעזוב את ה-MBR, אז עשיתי FIXBOOT על מנת ש-XP יעלה. איך אני מחזיר אותו חזרה ל-MBR?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-