לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
עם קי די אי 4.6.1 ,פתחתי את המסוף כדי להתקין קומפלייר, אבל משום מה כאשר אני בא לרשום את הסיסמא הוא לא מגיב כאילו שלוח המקשים נעול( והוא לא נעול). יש למישהו מושג מה לא בסדר, מצרף תמונת מסך:
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
היי לכולם, הגדתי את תיבת ה- Gmail שלי בתוך תוכנת המייל. משום מה, אני מקבלת את הדואר שלי מה- Gmail...אבל- לא את הכל!!! אני מקבלת בקצב של הודעה או 2 בכל פעם....וההודעות הינן ישנות !! אני יודעת שקיימות הודעות נוספות, בתיבת הג'ימייל ומשום מה הן לא עוברות למייל..... מה קורה פה?? למישהו יש מושג??? תודה ענקית מראש למתייחסים,
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עדכנתי את האובונטו שלי לגרסה החדשה (6.06) ומאז קבצי MP3 לא נפתחים בעזרת התוכנות הרגילות לניגון מוזיקה. ניסיתי המון תוכנות והם לא מגיבות אבל המוזיקה נפתחת דווקא בנגי הסרטים (totem, mplayer) מה יכול להיות הגורם לבעיה ואיך ניתן לפתור אותה?
-
- 7 תגובות
- 980 צפיות
-
-
נתחיל מזה קבלת תמחשב עם סיסמא כלשהיא שאני לא יודע אותה אז חיפשתי באינטרנט איך מאפסים סיסמא עשיתי מדריך מסויים הפעלתי מחדש זה פתח לי כאילו התקנה מחדש של המחשב עכשיו אני רואה רק חלק ממסך ההתקנה הוא כאילו תקוע בצד ואני לא יכול לראות אותו בגלל הרזולציה קטנה מידי או משו כזה משו מוזר ברמות מישהו נתקל בזה בעת התקנת מק?[br]פורסם בתאריך: 4.10.2009 בשעה 19:54:51 אפשר לנעול הצלחתי מי שמועניין לדעת איך מאפסים סיסמא לאדמין שלו במאק בלי דיסק אני ישמח
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
לדוד שלי בעבודה יש imac ויש תופעה מוזרה תמיד שהוא מנסה לראות DVD המסך ניהיה שחור ל10 שניות ואז הוא מפעיל את הסרט משהו יודע למה? עריכה: איות בכותרת (Prog.)
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
טוב אז המערכת מאד נחמדה והכל אבל. הסמן של העכבר לא מופיע, העכבר עובד והכל כי הוא "מדגיש" את האיקונים שהוא עובר מעליהם. עברתי על כל מיני הגדרות של העכבר אבל לא הצלחתי. בקיצור אם למישהו יש רעיון או שמכיר את הבעיה אני אשמח לשמוע פתרון. כאמור הפצת SUSE 9.3 ב LIVE DVD.
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
היי יש לי בעיה מתי שאני בא להיתחבר לרשת האלחוטית שלי אז אני רושם את הפקודות בקונסול: iwconfig eth1 mode managed iwconfig eth1 key open ****-****-****-****-****-****-** ping -c 4 www.google.com ואני משוייך לראוטר אבל אין לי אייפי רציתי לדעת עם יש פקודה שבמקשת אייפי ??? הראוטר מוגדר בתור dhcp שאמור לתת כתובות אוטומטית
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
היי התקנתי על מחשב win7 גם fedora 18 והכל זרם, התקנתי גם את ה GRUB2 והכל היה אחלה, בדיפולט ה fedora נבחרה ראשונה והיה לי גם אפשרות לבחור ב win7 שלי. עד לכאן הכל כרגיל ובסדר גמור. אבל אחרי זה עליתי עם ה win7 והוספתי רשומה לMBR דרך EasyBCD כמו שכתוב בכל המגריכים מתוך מטרה לקבל את המסך השחור בכניסה כדי לבחור ביותר נוחות בין 2 המערכות. הבעיה היא שלמרות שאני עושה כותב את הרשומה ל MBR ושומר דרך ה EasyBCD את השינויים, אחרי רסטרט אני לא מקבל שום אפשרות לבחור בין המערכות!! ואחרי עליה מחודשת של הווינדוס אני נכנס שוב ל EasyBCD ואני רואה שההגדרות לא נשמרו בכלל. בקיצור כרגע אני לא יכול בכלל להיכנס ל fedora . מישהו יכול לעזור עם התהליך? צרפתי גם תמונה בכדי שתראו את ההגדרה של הרשומ…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני שלושה ימים התקנתי את ה- RH , היום עידכנתי ועכשיו כשאני מפעיל את המחשב מחדש ב- BOOT LOADER יש לי שלוש אפשרויות במקום שניים , הנה האפשרויות : Linux Red Hat 2.4.20-8 Linux Red Hat 2.4.20-24.9 windows XP נכנסתי לשתי הגירסאות של ה- RH ושניהם אותו הדבר .. אז רציתי לשאול אם אני יכול להסיר אחת מהאפרויות ואיך .. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 861 צפיות
-
-
אם למישהו יש רעיון לכותרת טובה יותר לנושא זה - מוזמן לשתף אותי אז ככה, כשאני נכנס לאתר זה HWZONE.CO.IL,יש ניצול 100% CPU כל עוד אני נמצא באתר. הבעיה לא קיימת כשאני נכנס לכל אתר אחר. ההפצה היא ubuntu 6.10. לדעתי הבעיה קשורה ל-flash, כרגע מותקנת גרסא 9, אך גם עם 7 הייתה אותה בעיה. האם מישהו נתקל בבעיה דומה?l
-
- 23 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
טוב, היה לי במחשב גם ווינדוס וגם לינוקס, יש כזה מסך בפתיחה, שמאפדר בחירה של מה בא לי עכשיו (ווינידוס או לינוקס), רציתי למחוק את הלינוקס לזמן מה, אז עשיתי לו פירמווט דרך הווינדוס (למחיצה שעלייה הלינוקס), ועכשיו כיביתי את המחשב, ושאני פותח הוא מגיע למסך בחירה בין הווינדוס ללינוקס ובמקום זה עושה ארור ולא נותן לי לעשות שום דבר, מה אני עושה??? איך אני עושה שייעשה פירמוט מ-CD דרך הביוס או משהו?? בטוח יש פתרון!!! איתי (אל תגידו לי שלא מחקתי טוב, כי את זה אני כבר יודע)
-
- 5 תגובות
- 914 צפיות
-
-
המחשב: Lenovo T61p עם מחיצת PRELOAD של XP. מחיצה אחת C - 142GB. בעיה: במהלך התקנת אובונטו 8.10, רציתי לפנות מקום מכונן C בשביל מחיצה חדשה. (צימצמתי את C ל100GB). ממש בתחילת החלוקה מחדש, ההתקנה נתנה ERROR כלשהו, וכל כונן C הפך לEXT3, ניסיון להשתמש בכפתור "ביטול שינויים", לא שינה כלום, עכשיו המידע אבוד בכונן ושאני מפעיל את המחשב מופיעה כמובן "ERROR LOADING OPEARTING SYSTEM". כמובן שקיימים הרבה דברים לא מגובים איך ניתן לשחזר / להציל כמה שיותר מידע?
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
השתמשנו תוכנה ונתקע ובסה"כ רציתי לאתחל מחדש בעזרת כפתור (כי לא היה לי אפשריות לזיז את המערכת) לאחר איתחול , מופיע המסך תיק עם ציור סימן שאלה . ולא ניתו לפתוח בכלל אלא נכבה לבד .... מה עושים ? יש מלא תיקים חשובים בתוך המחשב נייד . מיניב . [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בלינוקס אצלי בדפדפן האינטרנט של גוגל כרום שאני רוצה לסמן עם העכבר כתובת אתר אינטרנט כדי להעתיק אותה אז שאני לוחץ בעכבר לחיצה ימנית אז במקום לראות את התפריט עם האפשרויות של העתק הדבק, יש במקומו מסך שחור האם גם בשאר סוגי מערכות ההפעלה של לינוקס יש את הבעיה הזאת? אם כן אז למי כדאי לפנות כדי שהבעיה הזאת תתוקן?
-
- 47 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
לא הצלחתי להכניס תמונה כרקע לקובייה..הורדתי תמונות מיוחדות שאמורות להיות מתאימות מבחינת הגודל וגם הן לא עובדות. יכול להיות שזה בגלל הכרטיס מסך ?
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
-
-
למה שאני רוצה לפתוח איתו קובץ כלשהו אז התוכנה הזאת נסגרת? ואיך עושים שהבריrת מחדל של העורך טקסט יהיה של עורך הטקסט של kate ?
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לאחותי את ההארד דיסק הבא: http://go.iomega.com/en-us/products/external-hard-drive-portable/ego-portable-series-with-protection-suite/ego-silver-ps/?partner=4760#overviewItem_tab ואת המחשב מק אייר בוק של אפל. ההארד דיסק מאפשר תמיכה למחשבי מאק אבל מסיבה כלשהי הספיציפי הזה לא נותן תמיכה ממה שאנחנו רואים. מסיבה כלשהי ההארד דיסק ניתן לקריאה במחשב שלה (ז"א כל מה שהכנסתי אליו ניתן לקריאה) אבל לא ניתן לכתיבה. לכן היא לא מסוגלת להכניס שום קובץ להארד דיסק דבר שמאוד בעייתי. מה אתם מציעים לעשות עם העניין הזה, איך אפשר לפתור זאת? בנוסף לכך, אחותי טוענת שהמחשב קצת מרעיש אז סביר להניח שצריך לנקות אותו, מישהו מכיר מקום באיזור י-ם או חיפה שיכול לנקות מחשבי מאק עם אחריות?
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בכל פעם שאני מפעיל לינוקס על המחשב, המסך לא מראה את כל התמונה, מתחיל לרצד, ומראה לפעמים את אותה תמונה פעמיים על המסך. ניסיתי את זה כבר עם כמה גירסאות לינוקס. נראה לי שזה משהו ברזולוציה, הבעיה היא רק איך אני משנה את זה? מחשב ישן, כרטיס מסך ישן יותר, אבל אם זה מריץ XP זה אמור להריץ לינוקס
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני משתמש ב mandrake 9.1 על הלאפטופ הדי ישן שלי, סידרתי את הכל חוץ מבעיה אחת קטנה אני רואה טקסט בכל מיני אתרים בעברית בתור סמלים, כאילו זה איזה שהיא בעיה של פונטים, לדוגמא באתר הזה אני רואה הכל מעולה חוץ מציטוטים בפורום, מוזר, אבל קורה =\ יש למישהו רעיון מה העניין ואיך לסדר?! נ.ב תמוחנה מאתר הפינגווין מצורפת [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אהלן, אני עוזר לחבר שיש לו בעיה עם המחשב: לאחרונה הייתה לחבר ככל הנראה הפסקת חשמל (כנראה בגלל הסערות) שגרמה לאיזשהו נזק למחשב, מאז המערכת הפעלה לא עולה ולעיתים יש מסך כחול זריז מאוד (אי אפשר לצלם או לקרוא). בכל מקרה, הבאתי את המחשב אליי וניסינו לפרמט אותו ועל הדרך לשדרג לווינדוס 7. התחלנו להתקין ואז המחשב צץ עם השגיאה הבאה (מצורף צילום של המסך הכחול) http://www.fastup.co.il/images/96866951.jpg מאז אי אפשר להתקין והמערכת מקפיצה שגיאה (שלא באמצעות מסך כחול) עם המספר 0XC00000005 אשמח לעזרה וייעוץ!
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תקציר: ניסתי להתקין windows שיהיה במקביל לאובונטו. לא הצלחתי. עכשיו האובנטו לא מסכים להדלק בטענה ש erorre loding opretion system. יש לי אובונטו על המחשב כבר כמה שבועות. מאוד טוב. היום ניסיתי להתקין windows על המחיצה השניה במחשב שלי (שהיתה מפורמטת ל NTFS). ניסיתי וניסיתי אבל משום מה כל פעם הגעתי לשלב של בחירת המחיצה של ההתקנה ושם הוינדוס כתב שיש בעיה כלשהי*. ניסיתי קומבינציות שונות ואולי אפילו פירמטתי את המחיצה של השטח דפדוף (אני לא זוכר נראה לי שלא). קיצר - התיאשתי. הדלקתי את המחשב מחדש והפתעה!!! עכשיו גם האובונטו לא מסכים לעלות בטענה ש erorre loding opretion system. נכנסתי לביוס ועשיתי הדלקה של הבוט עם "הגדרות אופטימליות". עכשיו אפילו הוא לא מסכים להריץ את הדיסק של הwi…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משתמש באובונטו 10.4 . ויש לי את המסן אני כותב בעברית והאותיות מתהפכות לי יש איזה פיתרון לזה ?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום התקנתי מנדרייק 9 והוא בא עם משחקונים נחמדים הבעיה: מנדרייק זיהה והתקין אוטמטי את הדרייברים של הוודו בנשי שלי אבל כשאני בא לשחק משחקונים בתלת מימד המקסימום fps שלו זה 2 והממוצע זה אחד אז בבקשה תעזרו לי תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-