לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
תראו אני כבר המון זמן חושב על קניה של המיני מק. אני מאוהב במערכת הפעלה של אפל..... בקיצור אני לא משחק במשחקים... אני רק שומע מוזיקה ורואה סרטים. לכן השאלה שלי היא איך המיני מק 1.42 עם 512זיכרון מתפקד במערכת ההפעלה? והאם הוא מספיק טוב לסרטים ולמוזיקה??? אני רוצה לסדר לי את כל השולחן בחדר..להעיף את המחשב הענקי והמרעיש... מחר אני מקבל את ה-760BF עם העיצוב הלבן שדי מתאים למיני. מה אתם אומרים? האם היום שיוצאים מעבדי 4000+ כפולי ליבה כדאי לקנות ב-4000 שקל מקינטוש 1.42??? תודה..
-
- 49 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
בגלל שזה הנושא החם בזמן האחרון, שרת לינוקס קטן שיהיה פרוקסי, ROUTER, פיירוואל, ואולי שרת אחסון קטן. (סמבה). אז, ת'רד זה נפתח כדי להשאר ולהתעדכן בדיעות חברי הפורום בקשר לתכנה המתאימה, וגם קצת חומרה (זה המקום לציין, זה לא ת'רד של מפרטים.) בשביל האדם הפשוט שרוצה שרת נוח וקל בביתו. כל אדם שיש לו דיעה בכל נושא מוזמן לפרסמה. (כמובן שאי אפשר להגיד כתכנה מערכת של MS או כחומרה שלא עובדת בלינוקס.) נחלק את זה לפי תקציב ורמת ידע של המשתמש. אולי אף נגיע לסקריפטי הגדרות. אני אתחיל. מערכת מנימלית לאדם שכסף אין לו בשפע, אבל ידע ויכולת התקנה יש. מחשב מבוסס לוח שprognathous הראה לי, לוח כולל כרטיס רשת, מסך, וקול, ומעבד דיורון 1.2. ב570 שקלים. יחד עם HD 7200 בנפח 20G, כונן CD, פלופי, מארז …
-
- 35 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס רדהט 8........ אבל זה 5 דיסקים!!! וזה מוריד לאט - 3 וחצי שעות לדיסק! צריך את כל הדיסקים בשביל להתקין או רק 1 כמו במנדרייק 8.2?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי את דאפר 64 של אובנטו עכשיו מזיכרוני גרסת 64 של מנדריבה בזמנו עבדה ל יחלק עם כל מה שרציתי בקיצור אני בא להתקין דברים מסתבר למשל שקודקים של ווינדוס מדיה, נגן פלאש פלייר ועוד הרבה תוכנות פשוט לא נתכמות זה מוציא לי שגיאה של הארכיטקטורה לא מתאימה. מחיפוש קל מצאתי איזה פלאג קוד פתוח למוזילה שנקרא Gnash אבל באתר שלו מפנים להורדה בFTP של GNU אבל אין שם את זה ולא מצאתי. פתרון אחר שנתנו זה להתקין WINE ולהריץ גרסת ווינדוס של חלונות XP או להריץ גרסת 32 של פיירפוקס כל מיני דברים מתוסבכים. אז אנ יצריך עזרה עם זה. דבר נוסף שאני רוצה לדעת יש לי עכבר של לוג'יטק 518MX ובלינוקס הוא עובד בסדר אבל הכפתורים שבצד והכפתורים של הDPI וכל זה לא עובדים יענו הם סתם מתפקדים (אלה שבצד) כמו מקש ש…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז לאחר עיון בפורום ובתגובות המשתמשים, התגובות של המשתמש "11010010110" פשוט עשו לי חשק סוף סוף לקפוץ למים! הורדתי את קובץ ה-ISO, העברתי אותו לDOK והעליתי את הכל בבוט. נעזרתי במדריך למתחילים שלהם, אך כאשר אני מגיע לחלק של המחיצות אני מקבל משהו מוזר: אני רואה רק את ה- DOK בגודל הנורמלי, "מחיצה" כלשהי (בגודל של כמה מ"ב) ושני free-space גם הם בגודל של כמה מ"ב. מה קורה פה?
-
- 34 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את אובונטו 7.04 64 ביט מהאתר הראשי, וידאתי עם hashcalc שהקובץ תקין, וכשאני עולה מהדיסק התפריט הראשון עולה בסדר. מהשלב הזה כל מה שאני בוחר מביא לקריסה בצורה של מסך שחור והמנורות של caps lock ושל scroll lock מהבהבות. הורדתי את ה6.40 TLS 64 ביט, גם שם התפריט הראשון עלה בסדר ומשם כל אופציה שבחרתי התחילה לעלות ואז היתה התרסקות חלקית וקיבלתי דו"ח שגיאה די דל שלא תרם לי יותר מדי להבין מה קרה. המפרט שלי הוא: athlon64 3500 lanparty ut nf4 ultra-d g.skill ddr 512mbx2 x800xl sapphire מישהו עוד נתקל בבעיה הזאת או יכול לעזור ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד בן 3 שנים עם מערכת הפעלה WIN7 וזכרון RAM 2G. עיקר הפעילות (מלבד כמובן גלישה וקריאת דואר) היא עבודה ב- OFFICE , פתיחת מספר גליונות EXCEL. אולם זה איטי למדי. שוקל להתקין לינוקס לשם שיפור מהירות התגובה ואין לי בו נסיון. 1. לאור התנאים שלי איזה לינוקס עדיף? (מהיר ויחד עם זאת קרוב ככל האפשר לחלונות) 2. תוכנת ה-OFFICE ובמיוחד EXCEL תואמת ברובה ל- OFFICE של חלונות וניתן להעביר ביניהם קבצים שיהיו קריאים? 3. האם ניתן להתקין מערכת הפעלה לינוקסית ללא צורך להסיר את החלונות המותקן? בתודה שאול
-
- 22 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב עם כ. מסך של NV דגם 8800. לאחרונה רק הצלחתי להתקין אובונטו עם המערכת הנ"ל, והכל עבד כרגיל. הורדתי KDE-Desktop ומאז כל פעם שהמחשב עולה הוא מגיע לשורת טקסט של LOGIN. הפתרון היחידי שלי לקבל את קובונטו חזרה הוא לרשום כל פעם מחדש sh NVIdia... ולהתקין מחדש את הדרייבר. גם נסיון לרשום sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg לא עוזר. אני נכנס למערכת כ ROOT. מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם, לא מזמן התקנתי אובנטו 7.04 והכל עבד סבבה. ראיתי לפני יומיים שיש גרסה חדשה ושדרגתי. מאז השדרוג יש תחושה של כבדות מצד המערכת- היא עולה ונסגרת לאט יותר מאשר לפני השדרוג, תוכנות עולות לאט, והכי מרגיז - הכל זז בפריימים, ממש פריים אחרי פריים. לפי דעתי מדובר באיזשהו דרייבר שנוסף (או חסר) למערכת. אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מה לעשות.
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
דוד שלי קנה לפני חודשיים בApple.com שלוש משחקים : Max Payne Aliens vs. Predator 2 WarCraft III השאלה פה היא איפה בארץ אפשר לקנות משחקים למק (למרות שדוד שלי רוב הזמן משתמש איתו לעבודה) בארץ כי יבוא עולה הרבה (אין בידע) משהו יודע?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום... ניסיתי את המבחן באתר http://www.zegeniestudios.net/ldc... דווקא נחמד. רק שבסופו של דבר קיבלתי 5 אפשרויות שהיו 100% התאמה ועוד 2 שהיו 90%... בכל מקרה אני אהבתי את הסביבת עבודה של KDE (אני מניח שבדומה לרוב משתמשי הלינוקס). השאלה שלי היא מה ההבדל מבחינתי (המשתמש קצה) בין ההפצות השונות. הרי בסופו של דבר מה שאני רואה זאת הסביבת עבודה. אני מניח שלינוקס היא הרבה יותר מסביבת עבודה אבל במה בא לידי ביטוי ההבדל בין ההפצות?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סידרה 9 למשל וה GTX260 ומעלה למניהם נתמכים ? או במילים אחרות, מה הכרטיסים הכי מתקדמים שיש להם תמיכה במערכת הפעלה זו ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש סיכוי שזה לא קשור לפה, אם לא אז אודה אם יהיה ניתן להעביר לפורום המתאים.. פירסמתי פה בגלל הקשר למע' ההפעלה. יש לי שאלה מאוד מוזרה שאני מאמין שהיו אנשים שחשבו על זה, אבל לא מצאתי שום דבר על ד"ר גוגל... יש לי מכשיר GPS יחסית ישן, דגם NQ503 שאין בו כבר צורך - עם עידן הסמארטפונים גם אין ממש שוק יד2 למכשירי GPS יעודיים.. לכן חשבתי אולי להסב אותו לבערך מכשיר PDA יש לו מעבד יחסית חדש (500Mhz מבוסס ARM11 ) וזיכרון flash של 2GB והרחבה לMICRO SD ונכון להיום הוא מריץ את Windows CE .NET 6 חיפשתי אולי דרך כלשהו לגשת לקבצים של המכשיר על מנת להתקין עליו מע' לינוקס שתוכל לעבוד עם הממשק מגע (חשבתי של Debian בגלל שהמע' בעלת דרישות נורא נמוכות) אבל לא הצלחתי למצוא שום אפשרות …
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
השבוע העלתי UBUNTU שהיה לי בגלל בעיה שצצה ברוך השם הכל היסתדר, שהעלתי אותו מ LIVE CD הוא ביקש לעדכן לגירסה 11.10 היום חיפשתי בגוגל ומצאתי שיצאה גירסה 12.04 אני מעוניין בגירסה של 11.10 מכיוון שגירסה 12 עדיין גירסת בטא. לאחר חיפוש בגוגל מצאתי שיש את הגירסה גם ב LIVE DVD, השאלה שלי האם LIVE CD יעבוד גם על כל כונן DVD?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אהלן, אני מחפש סקריט שיחלץ לי מספר קבצי TAR ביחד. יש את הפקודה שאיתה אפשר לחלץ קבצי tar אבל כשאני את שם הקובץ אני צמנשה ל *.tar הסקריפט לא מחלץ כלום... מישהו יכול לעזור לי בנושא? (אני צריך את הסקריט בBASH)... תודה!
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, התקנתי Wubi במחשב שלי על VISTA, לאחר הפעלה מחדש של המחשב בחרתי מהתפריט את ה - Wubi אבל המערכת לא עלתה, קיבלתי הודעת שגיאה ומשם ישירות לשורת פקודות דמויית DOS. חזרתי לויסטה כרגע, ועל מנת להתנסות בלינוקס החלטתי להרכיב מחשב ישן חדש מבוסס פנטיום 4 2.4GHZ עם זכרון 768MB ודיסק 80G רציתי לדעת אם יש מגבלה של לינוקס למפרט כזה, הייתי מאוד רוצה להתקין אובונטו אבל אני לא יודע מה הדרישות מערכת שלה, כמו כן איך אני משיג דרייברים? זה מסובך. אני מודה מראש לעוזרים ואני יודע שהכתיבה לא הכי מסודרת. יום טוב.
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכם. אני צריך עצה לגבי התקנה של שרת SMB ושרת FTP פנימי. קצת רקע: הרשת מבוססת windows, שכוללת 17 מחשבים עם XP שמחולקים ל 2 workgroups (לפי המיקום הפיזי) . אחת כוללת את המחשבים שמנצאים בכיתת לימוד (12) ונקראת ClassRoom. השניה כוללת את המחשבים של הצוות (5) ונקראת Office. יש שרת DHCP ברשת. הסיבות שאני צריך שרת קבצים: 1. כל המחשבים ב ClassRoom משתמשים ב Mandatory user profile שאותו אני רוצה לאחסן במקום מרכזי. 2. יש לי אימג' של המחשבים ב ClassRoom שאותו עשיתי ב G4U ( לינק: http://www.feyrer.de/g4u/ ) לכן אני רוצה להקים שרת FTP פנימי. 3. בכיתת לימוד לומדים פסקל ואופיס ואני רוצה לרכז את כל הקבצים במקום אחד (לא חובה). 4. אני רוצה שכל אנשי הצוות יוכלו לשמור את המסמכים שלה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! חיפשתי מדריכים אבל לא מצאתי מדריך להגדרת שרת DNS שיעזור לי לקשר את הדומיין שקניתי לשרת שלי ... אשמח אם מישו יכול להסביר לי איך אני מגדיר DNS על השרת . תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 4k צפיות
-
-
הי, התקנתי אובונטו 7.04 היום. משום מה המיקרופון לא עובד (סקיים, Sound recorder). ניסיתי את הפתרונות השונים שמציעים בפורומים של אובונטו אך ללא הצלחה. מישהו יכול לנסות לכוון אותי בנושא? (נ.ב. המיקרופון עבד מעולה בווינדוס) תודה, אסף
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-