לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, קניתי מקבוק פרו חדש ואני מעוניין להתקין תוכנה איכותית ונוחה לניגון מוזיקה מלבד אייטיונס. אשמח לקבל המלצות! ואם יש לינקים להורדה בכלל מעולה תודה רבה ויום טוב.
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב הנייד dell inspiron 7720 מחשב חזק מאוד ומאמין שעוד שנה + אני יעבור לאפל אבל אני רוצה להתקין על המחשב הנייד שלי עכשיו os x כדי להתחיל להתרגל ולראות אם אני באמת רוצה לעבור האם זה אפשרי להתקין אם כן איך? איזה גירסה אני יכול להתקין? ולכל מי ששואל בדקתי גם בגוגל וגם באתר ולא הבנתי מה רוצים ממני לגבי כל מה שקשור לזה
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בעולם הלינוקס. תודה על העזרה. יש לי מקבוק פרו ואני רוצה להתקין עליו בסופו של דבר מערכת לינוקס שתחליף את מערכת ההפעלה של אפל. לשם כך יש לי כעת מכונה וירטואלית עם פדורה 18 ו Opensuse. על מנת שאוכל להפוך אחת מהן למערכת ההפעלה הראשית אני זקוק לאפשרויות כתיבת עברית בדפדפנים ובמעבד תמלילים. אחרי חצי יום של חיפוש פתרונות, הורדת והתקנת קבצים ללא תועלת אני פונה לעזרה. מישהו יכול להדריך אותי צעד אחר צעד מה לעשות, אם בכלל יש מה לעשות? תודה לכולם.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני חדש בעסק. אני מנסה להתקין לינוקס כמערכת ראשית על המקבוק שלי (שתחליף את mac os x). בנסיון להבין אם אפשר להעביר את הקבצים בין המערכות ניסיתי תחילה עם מכונה וירטואלית. פירמטתי את ההארד דיסק החיצוני לפורמט Mac os exstended שאמור (עפ"י מה שקראתי) להיות תואם ללינוקס. כאשר אני מנסה להוריד קבצים שהעליתי במק ללינוקס אני מקבל הודעה אדומה שאין לי ההרשאות המאימות. נכנסתי לטרמינל לתיקיה של ההארד דיסק ואני רואה שכמעט לכל הקבצים יש את כל ההרשאות. מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי את העניינים? שאלת הבנה: אני מניח שהבעיה היא ב file system ולא בהרשאות. למה לינוקס מתריע על בעיית הרשאות?? תודה רבה, מיכאל ושאלה נוספת: מה דעתכם על Mint Linux?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי ליידע את שאר החברים אם הם לא יודעים עדיין, הודות ל-STEAM וגם WINE יש היום מבחר לא רע לגיימר הממוצע בלינוקס. למי שלא יודע יש כיום גרסת NATIVE של STEAM ללינוקס ואפילו את Team Fortress 2 אפשר להוריד ולהתקין בחינם ועוד עשרות בחינם וגם בתשלום. אחת הציפיות היא שבעוד כמה חודשים תצא פעם ראשונה גרסה של Football Manager 2014 עבור לינוקס.. אני מאוד שמח שהמפתחים היום לא שוכחים גם את משתמשי הלינוקס. רציתי לדעת אם יש כאן אנשים שמשחקים במשחקים תחת לינוקס ויש להם המלצות/יכולים לשתף במשחקים שעובדים טוב בלינוקס... אני אישית יכול להמליץ על בCS:GO שאומנם אין לו גרסה ללינוקס, אבל אני מריץ אותו תחת WINE והביצועים לא רעים בכלל.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני יודע ש RHEL זוהי גרסאת האנטרפרייס שמשלמים תמיכה. centos- גרסא מאוד דומה ל RHEL , אם כך אז מהי פדורה? מה ההבדל בין פדורה ל centos ? כמובן שכולם נגזרות של redhat . (נכון?)
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי התקנתי על מחשב win7 גם fedora 18 והכל זרם, התקנתי גם את ה GRUB2 והכל היה אחלה, בדיפולט ה fedora נבחרה ראשונה והיה לי גם אפשרות לבחור ב win7 שלי. עד לכאן הכל כרגיל ובסדר גמור. אבל אחרי זה עליתי עם ה win7 והוספתי רשומה לMBR דרך EasyBCD כמו שכתוב בכל המגריכים מתוך מטרה לקבל את המסך השחור בכניסה כדי לבחור ביותר נוחות בין 2 המערכות. הבעיה היא שלמרות שאני עושה כותב את הרשומה ל MBR ושומר דרך ה EasyBCD את השינויים, אחרי רסטרט אני לא מקבל שום אפשרות לבחור בין המערכות!! ואחרי עליה מחודשת של הווינדוס אני נכנס שוב ל EasyBCD ואני רואה שההגדרות לא נשמרו בכלל. בקיצור כרגע אני לא יכול בכלל להיכנס ל fedora . מישהו יכול לעזור עם התהליך? צרפתי גם תמונה בכדי שתראו את ההגדרה של הרשומ…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אין לי מושג למה הוא נכשל לעלות, מישהו יכול לעזור לי בבקשה? לא התעסקתי עם הגדרות בקבצים, וגם שמתי לב באחד השורות כתוב iptables-restore line 1 failed והקובץ ריק. הנה תמונה :
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם בשרת ה-centos-6 שלי שמהווה אתר אינטרנט בין היתר, אני מנסה להעביר בסנכרון ( דרך cron) קבצים עם mount לשרת windows server 2008 הקבצים עוברים אבל אני מקבל הודעות שגיאה כאלו: cifs vfs strtoucs char2uni of 0xffffff8e returned -22 cifs vfs strtoucs char2uni of 0xffffffee returned -22 שבסופו של דבר משביתות לי את האתר ולא ניתן לגשת אליו. רק אם אני עושה ריסטרט למכונה האתר חוזר לעבוד אבל אז שוב כשהסנכרון מתבצע הבעיה חוזרת מדוע זה קורה? ואיך ניתן לפתור את זה? קראתי באינטרנט ורשום שצריך לעשות משהו עם השדות: iocharset=utf8,codepage=windows-1255 ולהכניס אותם לשורת ה cron אבל שורת ה cron שלי היא זו 30 4 * * 4 /usr/local/bin/unisonRsync /usr/local/share/unison/myzips2.prf …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי יש לי שרת אובונטו שרץ על virtualbox. העברתי את כרטיס השרת למצב של NAT ואז עשיתי stop ל service של networking במטרה לעשות אחרי זה start ושהכרטיס יקבל כתובת מ ה dhcp. להפתעתי ה stop עבד אבל ה start נותן לי שגיאה: גם אני מעביר את כרטיס הרשת למצב אחר או בכלל מפעיל ב virtual box כרטיס אחר, אני לא מקבל כרטיס שהוא eth0 . בעיה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. יש לי שאלה שהיא אולי קצת טיפשית. יש לי חנות של תשמישי קדושה שניתן לקנות בה בעיקר מזוזה באינטרנט. אני עובד רק על לינוקס. האם ייתכן שיש דברים שאני צריך לבדוק אם הם נראים אחרת למשתמשי ווינדווס?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקיי אז יש לי מחשב חלש מלפני כמה שנים שהיום מותקן עליו Windows 7 ולא זז בקושי, הגלישה ממש איטית. הנה המפרט שלו (מחשב מותג): CPU: Intel Celeron 430 1800 MHz Motherboard: HP Compaq dx2400 RAM: 2GB DDR2 800 x2 HDD: WD Blue WD1600AAJS 160GB DVD: TSSTcorp CDDVDW GPU: Intel G33/G31 התקנתי עליו בעבר Ubuntu ולא ממש הייתי מרוצה ממנו, המחשב מיועד בעיקר לאחותי (בת 8) ואמא שלי לגלישה באינטרנט.
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בהדלקת המחשב הוא מראה מסך שחור וכותב משהוא עם gnu
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם אפשר להרחיב זיכרון (UPGRADE) של מקבוק אייר 13? יש לי 4 ג'יגה כרגע. האם יש אפשרות בעתיד להחליף ולשדרג ל... נאמר 8?..
-
- 3 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אני מקווה שאני מפרסם במקום הנכון. מדובר במחשב נייד עם WIN8 שהפעלתי עליו דרך VMWARE את המערכת BACKTRACK 5 3R. יש לי כרטיס רשת מובנה DELL 1705, הבנתי שהמערכת תומכת ב1704 ו1703 ומשם אני מסיק שגם 1705 אמור להתמך. ובכל זאת לא רואים אותו לא ב AIRMON-NG ולא בKISMET.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אם עכשיו אני מתקין את הבטא של 14.04 (אבל באופן כללי כל בטא של אובנטו) כאשר הגרסה הסופית יוצאת המערכת מתעדכנת לבד לגרסה הסופית? היא עדיין מוגדרת בטא הוא שכאילו היא מתחלפת לגרסה הסופית?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי שלושה דיסקים במחשב. הראשון - SSD שעליו מותקן WINDOWS 7 השני - SSD שאני מנסה להתקין עליו אובונטו השלישי - HDD לאיחסון מה שאני רוצה להשיג זה התקנה של אובונטו על הSSD השני, בלי לגעת בדיסק עם הWINDOWS בכלל, כולל בבוט לואדר שלו, כך שאני יכול בכל רגע נתון לנתק את הדיסק השני עם האובונטו והמחשב יחזור לעלות מהדיסק של חלונות כאילו אין דואלבוט במערכת. על פניו לא נראה שאמורה להיות בעיה, אבל משום מה אחרי ההתקנה של האובונטו אני לא מצליח לעשות בוט למערכת החדשה, ומקבל אוטומטית את הWINDOWS, גם אחרי משחקים של סדר טעינה בBIOS וכו'.. אם אני מנתק את הSSD של הWINDOWS אני מקבל הודעה שאין כונן לעשות ממנו BOOT. הבעיה חוזרת על עצמה גם כאשר את ההתקנה אני מבצע כשהכונן של הWINDOWS מנותק מ…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, ראיתי את הכתבה הבאה: http://www.extremetech.com/computing/180291-with-the-death-of-windows-xp-now-is-the-perfect-time-to-switch-to-linux שבקיצור מאוד (לא קראתי הכל) מציעה לעבור לאובונטו אחרי ש XP סיימה את דרכה מבחינת עדכוני אבטחה וכו' הצרכים מהמחשב הם הורדות וצפייה בסרטים FHD. המעבד חלש ולכן אני חייב את כ.המסך כדי לנגן חלק. א. איזו גרסת לינוקס מומלצת לצרכים פשוטים אלו? ב. בהתחשה בחומרה שיש ב-HTPC שלי (אולי יהיה מוכר למישהו, זה עם הלוח שנשרף וחזר לפעול) האם תהיה לו בעיה? -כמה התעסקות ולמידה זה דורש לעבוד עם אובונטו? -האם תהיה חוסר תאימות בגלל הרכיבים הישנים? ג. האם עדיף לעבור ל- WIN7 (נגיד גרסת starter)? או שבכלל להמשיך עם XP לנצח? תודה ושבת שלום!
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
קבלתי מחבר Macbook Air לתקן שמנסה להעלות את מערכת ההפעלה אבל לקרת סיום הטעינה , הוא מציג הודעה שהדיסקקשיח מלא ואז אני אומר למחשב OK שימשיך הוא מציג את הסימן של העכבר על רקע שחור אבל לא עולה . איך אני יכול לרוקן קצת את המקום בדיסקקשיח ולאפשר למערכת ההפעלה OS להעלות אם הוא לא נותן לי להכנס לשולחן העבודה ? האם ניתן לפרק את הדיסקקשיח של הMACBOOK AIR ולהעביר אותו ל מחשב פי סי רגיל ומשם תיהיה לי גישה למערכת הקבצים ולמחוק תמונות או סרטים שיש בדיסקשיח של ה MACKBOOK ? מה אתם מציעים לי לעשות בשביל לגרום למערכת ה OS להעלות ?
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני נוסע לארה"ב ושוקל לקנות שם אולטרה-בוק של system76: https://www.system76.com/laptops/model/galu1 למישהו יש נסיון בארץ עם הדגם הזה ועם מוצרים של system76 בכלל? כמה זה מסוכן לדעתכם לקנות מחשב כזה כך שאין תמיכה בארץ? האם בגלל שזה מחשב לינוקס יש יותר servicability, כלומר ניתן לתקן דברים לבד? איתי נ.ב. האם למישהו יש נסיון גם עם Dell XPS 13 Developer Edition ועם הפגם המעצבן של רעש לא ברור שבוקע מתחת למקלדת?
-
- 3 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
יש למישהו מושג איך אני עושה את זה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם FEDORA20. אני מתחבר לDSL של בזק דרך מודם D-LINK 6740U עם PPPOE והמודם מוגדר כ-BRIDGE. בדרך כלל לא היו לי בעיות התחברות. לפני כמה ימים עשו עבודות תשתית באיזור ומאז אני לא מצליח להתחבר. כל הזמן יש לי ב-LOG: Timeout waiting for PADO packets בעבר הייתי מתקשר ל-166 והיו עושים PORT RESET שהיה פותר את הבעייה, אבל הפעם הם חזרו על זה 3 פעמים וזה לא עזר. היום ביקר טכנאי של בזק ובדק את הקו (כמובן שאינו מבין בלינוקס) והכל היה תקין לגמרי. הוא הצליח להתחבר אבל כ-ROUTER ולא כ-BRIDGE. מה אני יכול לעשות? האם אני ממש היחיד בארץ עם בעייה כזאת? האם יש הגדרות ספציפיות שצריך לשנות במודם או ב-pppoe.options? בתודה מראש לכל מי שיוכל לעזור! מיכאל
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום! הבאתי היום נטסטיק של אורנג' למחשב הנייד, ולאחר ההתקנה (בלינוקס כמובן), שמתי לב שגם ללא גלישה, נפח החבילה יורד. האם אפשרי שהגורם לכך הוא שירותים שרצים ברקע ומתעדכנים? אם כן איך אני יכול לעצור את הזליגות הלא רצויות האלו שנוגסות לי בחבילת הגלישה? תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 4k צפיות
-
-
אהלן חברים. יומיים אני יושב על המחשב ומנסה לפתור בעיה. מאוד פשוט - רציתי לעדכן גרסא באייפון 4 שלי, לא הלך, והלכתי לתחנת שירות לאפס את האייפון חזרתי לביתי עם אייפון ריק ו"חדש", במטרה לחבר לאייטונס ולהפעיל גיבוי או להתחיל להשחיל אליו תכנים (מוזיקה, רינגטון וכו') פתאום מסיבה לא ברורה, האייטונס לא מזהה את האייפון. אני רואה שהאייפון במנהל ההתקנים רשום תחת "לא מוגדר", והאייטונס שולח לי הודעה שצריך להתקין גרסאת 64 ביט (שכבר הורדתי). אלה התמונות שמבהירות כמה שאפשר על התקלה. אין כל זכר לApple Mobile Device בתהליכים או בשירותים בלוח הבקרה.
-
- 3 תגובות
- 10.5k צפיות
-
-
שלום יש לי הזדמנות לרכוש IMAC 24 אינץ משנת 2009 ב1500 שקל אני מתלבט אם לעשות את זה אם הוא שווה את הכסף אני קונה אותו כמאק ראשון לבחון את העולם הזה ולבדוק כדאיות למעבר אני מתרשם מהמראה שלו ואין ספק שהוא משנה את הסטייל של כל חדר שהוא עומד בו האם הדגם הספיציפי הזה הואע מחשב טוב? אני כמובן לא מצפה לפסגת ביצועים אבל גם לא לכזה שיהיה עגלה עם סוס אשמח לחוות דעת עליו
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-