לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אז ככה: אני מעוניין לפרמט מחשב קיים שלי ולהתקין עליו מערכת הפעלה של מק. המטרה של כל העניין היא להתחיל לפתח תכנה עבור מק ( אני תכנת ), ואין לי עניין לעבוד על מכונות וירטואליות. (למען הסר ספק: אין לי בעיה לרכוש מערכת הפעלה חוקית מאפל, זאת לא בעיה). דבר ראשון שהייתי מעוניין להתייעץ זה האם המחשב המיועד בכלל מתאים לעניין, מדובר במחשב ישן שלא מופיע ברשימות שיש אליהן קישור באחד הפוסטים הנעוצים: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ כרטיס מסך: nvidia geforce 6100 (64MB ram) זיכרון : 1 MB ram. DDR לוח אם: nvidia geforce6100-nForce כמו שאמרתי, לא בדיוק מחשב חדש, אבל מחשב תקין לחלוטין. האם יוכל להריץ mac-os ? תודה רבה לעוזרים, רן.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה יעבוד לי? mac os x 10.6.2 ומה הבדל בן זה לווינדוס 7 או XP?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה אני כרגע מבצע את ההזמנה של המקבוק איר 128GB 13" , ואני צריך לקנות לו גם מטען לרכב. ראיתי שמטען כזה מתוצרת אפל לא קיים, ולכן אני צריך את עזרתכם במציאת מטען לרכב מחברה איכותית. נ.ב - אם אתם מכירים גם איזה מגן\נרתיק ממש טוב - אשמח לשמוע
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני נותן עוד צ'אנס לאובנטו אחרי שנטשתי אותה לפני 3-4 שנים. אני הורדתי כרומיום ואני צריך לשים לו פלאש אבל שום גירסה לא מתאימה לו משום מה גם ניסיתי לחפש פלאש בחנות היישומים ולא נתקלתי שם. אני עובד על אובנטו 11 64 ביט עם כרומיום תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. לחצן ימני בעכבר (בפד) יש? אם כן איך? 2. איך סוגרים תכניות שפתחתי? 3. למה המסך כל כמה שניות שאני לא נוגע במחשב נחשק ואז נכבה? 4. איך מכוונים את השעון? אם עכשיו השעה 18:56 בערב, הצלחתי לעשות 6:56 ולא 18...
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי התקנתי red hat 6 גירסה של x86_64 ואני רוצה להתקין בה את ה32 bit libraries support ... הבנתי שיש אפשרות להתקין אותם פשוט זה לא הדיפולטי ... אין לי ניסיון גדול בלינוקס . תוכלו לעזור לי ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש סיכוי שזה לא קשור לפה, אם לא אז אודה אם יהיה ניתן להעביר לפורום המתאים.. פירסמתי פה בגלל הקשר למע' ההפעלה. יש לי שאלה מאוד מוזרה שאני מאמין שהיו אנשים שחשבו על זה, אבל לא מצאתי שום דבר על ד"ר גוגל... יש לי מכשיר GPS יחסית ישן, דגם NQ503 שאין בו כבר צורך - עם עידן הסמארטפונים גם אין ממש שוק יד2 למכשירי GPS יעודיים.. לכן חשבתי אולי להסב אותו לבערך מכשיר PDA יש לו מעבד יחסית חדש (500Mhz מבוסס ARM11 ) וזיכרון flash של 2GB והרחבה לMICRO SD ונכון להיום הוא מריץ את Windows CE .NET 6 חיפשתי אולי דרך כלשהו לגשת לקבצים של המכשיר על מנת להתקין עליו מע' לינוקס שתוכל לעבוד עם הממשק מגע (חשבתי של Debian בגלל שהמע' בעלת דרישות נורא נמוכות) אבל לא הצלחתי למצוא שום אפשרות …
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
בווינדוס יש לי תפריט של כלים>אפשרויות>הצג סיסמאות בפיירפוקס באובונטו אין אין את זה אני צריך את הסיסמה כי זאת סיסמה שמשמשת אותי גם בפלאפון גם במחשב ואני לא זוכר אותה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[list type=decimal] [*]התקנתי NAGIOS -network monitor אני צריך עזרה בתוכנה שהתקנתי אותה בלינוקס שנציין שמאוד קשה להבנה ,אם מישהו מבין בה אשמח לעזרה. (אני צריך עזרה במספר דברים) בתודה שייקו
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני שוקל לקנות את הPi מודל B שישמש לי בתור שרת הורדות כדי לא להחזיק מחשב דולק ושיהיה נגיש מכל המחשבים ברשת. המטרה היא לחבר אליו דיסק נייד ושיהיה עליו איזה שהוא קליינט טורנט פעיל. עד עכשיו השתמשתי בutorrent וממשק ה webUI שלו היה ממש נוח לגישה מכמה מחשבים. מכיוון שאני לא כל כך מכיר את עולם היוניקס איזה הפצה מומלצת יכולה להריץ קליינט של טורנט ולרוץ סביר על המחשב הזה? כמה שיותר קלילה וכמה שיותר תאימות להתקני USB. מה שעוד חשוב זה יכולת לחלוק תיקיה עם מחשבים שמריצים windows 7. מעבר להגדרה ראשונית של המחשב לא יהיה בו שימוש, לא גלישה, לא משחקים ולא שום דבר אחר ,אולי בעתיד הוא יתחבר למסך אבל לא יותר מזה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מספר רב של קבצים עם סיומת LOG. בתוך הקבצים יש לי משהו שנראה כך: ic,6,PM___,"port_rcv_crc_error : 5982 )" אני רוצה שהסקריפט יציג לי את המספר המקסימלי שקיים בפורט 6 (כפי שאפשר לראות יש לי 5982 טעויות בפורט 6. כיצד ניתן לכתוב זאת? תודה. לעונים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי שרת Apache המריץ אתר מבוסס DJango-Python בעזרת mod_wsgi. השרת מבוסס הפצה של לינוקס לAllWinner A10 עם 512MB זכרון ומיועד רק לנושא הזה. השרת תקין ורץ ללא שגיאות אך הוא דיי איטי. האם ניתן לבצע אופטימיזציה לשרת בהתחשב בכך שהוא מקבל מעט מאד פניות ? - מיועד כשרת בית חכם, כך שנדיר והוא מקבל יותר מפניה אחת במקביל, לכל היותר 2. כשאני מריץ אותו תחת סביבת הפיתוח בלבד הוא טס, כך שאני משער שהבעיה בApache ולא באופטימיזציה של הקוד. אשמח לכל הפניה עם מידע מועיל, יש יותר מדי מידע בגוגל בנוזא ואני מתקשה למקד את החיפוש. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראשית, בואו לא נכנס למה זה טוב. לא זאת מטרת ההודעה. מי שעובד עם ARCH יצטרך בשלב זה או אחר (וליתר דיוק עכשיו !) לעבור למערכת האתחול החדשה. לא רוצה ? עזוב את ARCH. ומאחר וכרגע סיימתי להעביר שלושה מחשבים (2 מהם היום, אחד במהלך השבוע) למערכת זו, כמה מסקנות שיכולות לעזור לעוברים. ומכיוון שאתם בטח סקרנים לדעת עד כמה זה מורכב, אז מתאבן - השינוי שולי וקל. אם.... אם ... תקראו ותעבדו לפי המדריכים. 1. לקרוא בוויקי - את ה"מדריך למתחילים" - https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide כן. אני יודע. כבר התקנו. אז מה לנו ולמתחילים ? כי במדריך הזה תתקלו בצורה מסודרת בקבצי הקונפיגורציה והגדרות הנדרשים במערכת החדשה במקום ההגדרות ב rc.conf וכיצד להגדירם. - את המדריך הדן ב s…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בכתיבה של תוכנית: המשתמש מכניס 3 מחרוזות\משתנים (שם הקובץ, ושתי מספרים) באמצעות איזו פקודת גזירת אני יכול לגזור את השורות ה 2-4 מהקובץ שמכיל: 20 14 6 100 3 אני צריך לגזור את שלושת המספרים 2-4 ולחבר בניהם כך שהסכום הכולל יהיה 120. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על ה NAS שלי התקנתי UBUNTU וקינפגתי ימים ולילות הכל כדי לקבל את כל הדברים שאני צריך. אני רוצה לשדרג את החומרה ולהעתיק את המערכת לחומרה החדשה, האם אפשרי?מהי הדרך הכי קלה לעשות את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, ניסיתי להתקין ווינדוס על המק שלי (מקבוק פרו 2012 עם התוכנה הכי חדשה) משום מה הוא אמר לי שאני צריך לעשות תיקון דיסק... בעת התיקון הוא שלח לי כמה שגיאות וכרגע אני לא מצליח לעלות את המחשב. האופציה היחידה שלי זה לפרמט ולהתקין מחדש... אבל יש לי מלא קבצים ואני חייב להעביר אותם לדיסק און קי... יש לציין שאני רואה אותם בדיסק יוליטי אבל לא יכול להעביר אותם ידנית לדיסק און קי. מהם האפשרויות שלי במצב כזה??? אשמח לעזרה!!!!!!!!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . התקנתי לאחרונה XUBUNTU התקנתי WINE ואחרי זה התקנתי נגן מוזיקה FOOBAR2000 הבעיה היא ששירים בעברית הוא מציג בגיבריש למרות הלינוקס מזהה אותם בעברית כמו שצריך איך מתקינים פונטים בעברית ל WINE ? תודה , דרך אגב יש למישהו המלצה לנגן מוזיקה טוב ? אני מעדיף נגן עם אפשרות של folder structor
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי סרטים שהם תוצאה של לכידה שבוצעה על מחשב מק בוק פרו באמצעות התקן roxio video capture כיצד אני יכול לנגן סרטים אלא על מערכת הפעלה ווינדוס ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי את ההפצה הזו : MICROSOFT.WINDOWS.8.PROFESSIONAL.RTM.X64.ENGLISH.DVD-WZT פעם ראשונה שלי עם הVMWARE , עבדתי על פי מדריך ביוטיוב והמערכת עלתה והיא דורשת סריאל ע"מ להמשיך בהתקנה , השאלה שלי היא האם יש גרסא ללא סריאל ? אני רוצה לנסות אותה לפני שאני משלם כסף על המקורית . האם יש פורום טוב וייעודי של VMWARE ? תודה על העזרה..
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני שוקל להתקין לינוקס בנוסף לוינדוס על הלפטופ שלי לטובת לימודים. הגעתי לזה מתוך התעסקות עם LyX שהוא מעין מעבד תמלילים מבוסס LaTeX ונראה שהרבה דברים נתמכים טוב יותר על לינוקס. בנוסף, בימים האחרונים למדתי קצת על הפעולות הבסיסיות ב-CLI שעניין אותי ועכשיו לפחות אני יודע מה זה sudo. אבל למרות זאת יש לי מספר שאלות: ראשית, על הלפטופ שלי Lenovo edge e520 יש שני כרטיסי מסך ATI 6630m + Intel 3000 on board graphics. חיפשתי ברשת ומצאתי הסבר להתקנת ubuntu על מחשב דל דומה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450. העניין הוא שההתקנה דיי מסובכת וזה מרתיע אותי בתור משתמש מתחיל. חשבתי האם ניתן בתור התחלה להפעיל את המערכת רק על הכרטיס מסך של אינטל (בסה"כ בATI אני משתמש …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש את המערתכ הבאה ספציפית ולא מוצא לינק להורדה Red Hat Enterprise Linux 4.0-1 Advanced Server and Enterprise Server on Intel x86 (IA-32) איפה אני מוצא את הגרסה הספציפית?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, התקנתי על VMWARE את ה- AUDITOR לינוקס, יש לי כרטיס רשת אלחוטי USB מסוג WN821N השאלה כיצד מתקינים אותו, מעיון בפורום ראיתי שכל הזמן מתבקש פלט של הפקודה LSUSB, הכינותי מראש, אשמח לעזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, טיפה נתקעתי בבעיה הבאה: בpath מסוים צריך למצוא את מספר ההופעות הממוצע של המילה wieght בכל הקבצים בהם היא מופיעה(ובקבצים אלו בלבד). אשמח אם למישהו יש רעיון כללי או אפילו יותר טוב - קוד שעושה את זה. חג שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ב"ה שיהיה אפשר להתקין משחקים לפרוץ וכאלה ולא רק לאינטרנט מצטער אם זה לא מתאים לכאן פשוט לפני דקה נרשמתי
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-